Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miamaaa

co myślicie o imieniu NIKOLKA dla córeczki??

Polecane posty

Gość miamaaa

Proszę o opinie! i te dobre i te złe ;) mam też na uwadze sandra, patrycja lub martusia

no cóż , imię jak imię, żeby tylko pasowało do nazwiska aha jeszcze jakby była Nicola, to byłoby jeszcze lepiej. Pozdrawiam

Gość sabrinaaaa czarownica
mikołaja ? bleee

Gość nie dobre
to prostacki zwyczaj nadawania imion o zachodnim brzmieniu. Marta bardzo ładne, niezależnie od pochodzenia, bo przecież nie Martha.

imiona typu Nikola, Dżesika, Kevin czy Denis bardzo ładnie po angielsku, (Nikola dodatkowo po francusku). Nasz język jest bardzo twardy i takie imioną brzmią ordynarnie. Pozatym imie Nikola kojazy mi sie z dziewczyną, od sekstelefonów:P A zdrobnienie Nikolka- no cóż ni to ból brzucha ni kolka:P

i jeszcze jedno niestety ale imię Nikola źle mi się kojarzy, wszystie te małe Nikolki to takie niedobre, rozpuszczone dzieciaki. Jak by sie jeszcze wymawiało Nikol...

Gość nie zrób dziecku krzywdy
tylko plebs nadaje dzieciom zgadzam się z tobą , pracuję w urzędzie miasta i to naprawdę się potwierdza że margines często nadaje takie imiona swoim dzeciom

też nie lubie tego zwyczaju nadawania dzieciom imion typu: nikola, jessika itp. :O okropnie to brzmi

tylko plebs nadaje dzieciom----> Niepotrzebnie zgeneralizowałaś, bo moja pani stomatolog niedawno tak nazwała swoją córkę. Wkładanie wszystkich do jednego wora jest niesprawiedliwe i świadczy o wąskich horyzontach myślowych.

Nikola mi się nie podoba.....podoba mi się imię Nicol

Gość ładne to imięę
Czepiacie się Nikoli, a przecież to żeńska wersja popularnego męskiego imienia- Mikołaj. Tak jak Dominika można przerobić na Dominikę, tak Mikołaja na Nikolę.

Nicola jest ładne, Nikola przez \"k\" nie podoba mi się. Poza tym teraz większość dziewczynek ma na imię Wiktoria, Oliwia, Nikola, Julia... Chcesz żeby Twoja córką była piątą Nikolą w przedszkolu? I jeszcze jest sprawa, żeby imię dobrze komponowało się z nazwiskiem

Gość nicola jest obciachowe

Gość jaa...
Nikola_to imie bardzo mi sie podoba,jak kiedys bede miec coreczke wlasnie tak dam jej na imie

Gość mi się zawsze podobało
Marcelina :)

mi sie bardzo podoba:) zrezsta w zagranicznych krajach maja duzo ladnych imion i nie wiem czemu polacy uznaja je za nienormalne mi sie podoba np jessica,lana itd.,i nie sadze zeby to plebs tak nazywal dzieci,te imiona brzmia znacznie lepiej niz blazej,strzezyslawa (tak tak jest takie imie:P),zyta,ziuta itd podobaja mi sie tez niektore polskie -zeby nie bylo- typu sandra,laura a zreszta co sie przejmujesz co inni mysla o tym imieniu