Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klipsiara666

METODA CLIP ON....PLUSY I MINUSY

Polecane posty

Gość a moze czesc wlosów
to sztuczne??chociaz slyszlalam ze z tej firmy dziewczyny są zadowolone.

Gość sylwusia2010
hej. mam pytanie czy clip in można rozjaśnić normalnie rozjaśniaczem czy innym środkiem? kupiłam zestaw włosków ale jest on trochę ciemniejszy niż ja mam na głowie. próbowałam je rozjaśnić farba ale nic to nie dało.pomóżcie proszę:)

Gość zzaskroniec
No niestety z blondami to nigdy nie wiadomo. Te clipy są już przecież wcześniej farbowane i nigdy nie da się przewidzieć co wyjdzie jak nałożymy na nie inny kolor. Jestem fryzjerką i zawsze najpierw sprawdzam na małym kosmyku jaki będzie efekt, żeby nie zniszczyć całych włosów. Z doświadczenia wiem, że wszystkie kolory z tonacji popielatej, jakieś mroźne blondy i popielate wychodzą takie trupio siwe. Włosy które masz są z pewnością naturalne, bo ze sztucznych to by fara spłynęła i zostałyby takie jakie były przedtem. Mogę jedynie doradzić próbę pofarbowania ich jakimś blondem w złotej tonacji, może się przyjmie. Ale lepiej sprawdź to na małym pasemku, żeby nie było jeszcze gorzej. A na jaki kolor chciałaś pofarbować?

Gość sylwus2010
włoski kupiłam stad : http://allegro.pl/item1185121880_clip_in_on_przedluzanie_wlosow_naturalne_52_cm.html , ciemny blond. chciałabym uzyskać jasny blond( w ostateczności średni-jasny blond). zdjęcia na tej stronie nie odzwierciedlają rzeczywistego kolorów włosów:) do farbowania moich i clip in użyłam : Joanna Naturia Color Farba do Włosów Nr 212 Szlachetna Perła, na włoski moje ładnie chwyciło a na clipy wogóle.

Gość zaskoroniecc
Sylwus no bo niestety clipy są już wcześniej farbowane, a jasna farba nie pokryje ciemniejszej. Można je zawsze farbować tylko na ciemniejsze, tak samo jak własne włosy farbowane na ciemny blond nie chwycą powiedzmy platyny. Jak jest potrzebny jaśniejszy kolor, to niestety trzeba takie włoski starać się wymieniać.

Witam, bardzo Was proszę o informację gdzie w Krakowie są sklepy z włoskami clip-on? Chciałam kupic blond a przez internet bedzie ciezko dobrac odpowiedi kolor i do tego moje naturalne włosy są kręcone.. :/ <stopka></stopka>

Gość sylwus2010
a co się stanie jeśli do rozjaśnienia clipów użyje rozjaśniacza,wody utlenionej,albo rumianku?

Gość zaskoroniecc
Moim zdaniem to samo co z każdymi włosami farbowanymi na ciemny kolor- jaśniejsze farby nie złapią :(

Gość cieKKawaa
witam dziewczyny!! Mam nadzieje że wątek nie umarł i że jeszcze ktoś się odezwie. :) Z tego co tu wyczytałam to kilka z Was kupiły clipy ze strony cosmoshop. Ja miałam zamiar kupić na allegro, od sprzedawcy LongHair, także mają swoją strone internetową. No więc chciałam kupić włosy naturalne do 45 cm, 8 taśm, (ok. 90 gram) za kwootę 120 zł. Czy uważacie że tak tanie włosy to bubel?? Komentarze innych dziewczyn są bardzo dobre więc tym sie sugerowałam. A wy co myślicie?? napewno znacie się na tym bardziej niż ja, nigdy jeszcze nie miałam clipów, będe wdzięczna za odpowiedz:):)

Gość Aveiro
Sama zastanawiałam się nad zakupem tych włosów. Firma LongHair na allegro prezentuje się całkiem przyzwoicie, więc może się zdecyduje...;) Ale ja zanlazłam takie same, jak opisujesz, tylko za 99 zł.:) Nic nie wiem o tej firmie, chętnie dowiedziałabym się czegoś o jakości tych włosów, czy są faktycznie tak samo dobre, jak je prezentują? Ale jak myślicie: czy jeśli mam bardzo delikatne i cienkie włosy, to czy metoda clip in będzie dla mnie odpowiednia? Boję się, że włosy mogą się zsuwać... btw. też mam nadzieję, że wątek się nie urwał;D

Gość anonimaaaaaaa
czesc wszystkim. chce kupic sobie wlosy clip on tylko niech mi ktos doradzi bo bardzo mi sie podoba ten kolor http://img20.allegroimg.pl/photos/400x300/12/ 37/66/51/1237665115_2 potrzebuje rady od kogos kto mniej wiecej sie zna bo to sa remy tylko tak sie zastanawiam nr 2 czy 4 ? jaki to kolor chodzi o nr? i drugie pytanie jaka farba zrobic swoje wlosy jakim numerem zeby byly optycznie podobne do nr 2 albo 4 zeby miec taki jednolity w miare braz kolor. wiem pewnie mam glupie pytania ale prosze pomozcie mi. dzieki ten mi sie bardzo podoba wiecie moze czy to 2 czy 4? ten jest fajniejszy http://img20.allegroimg.pl/photos/400x300/12/ 37/66/51/1237665115

Gość holacola
longhair sprzedaja podróby to po 1, kupilam "oryginalna" prostownice, ktora nie miala funkcji takich jak oryginaly w sklepach ;) po 2 wiele osob idzie tam odebrac na miejscu towar i rezygnuja z tego co zauwazylam ( tez bylam odebrac osobiscie prostownice)

Gość blondynka nr 5
Ja LongHaira odradzam. Włosy są rzadkie, a po drugi mają niby 5 kolorów bondów i z moimi dwiema koleżankami zamówiłyśmy sobie kolory #60 #613 i #22 i przysłali nam dokładnie to samo jedno żółte badziewie, w dodatku źle wykończone.

Gość CieKKawa
wczoraj zamówiłam na allegro zestaw clip in, tu podaje link http://allegro.pl/show_item.php?item=1242380573 Najpierw wysłałam im zdjęcie moich włosów aby mi doradzili jaki kupić kolor, bo ciężko do moich włosów dobrać odpowiedni. Pani odpisała i doradzała mi włosy syntetyczne za 119 zł (jak na syntetyk to moim zdaniem drogo) kolor baaardzo przybliżony do mojego ale ja nie chce syntetyków bo wiem że nie mają najlepszej opinii, wybrałam więc włosy naturalne za 169 zł, ale pani napisała że naturalne nie mają tak dużego wyboru kolorów jak syntetyczne clipy. Doradziła mi jasny blond i ewentualnie żebym dofarbowała do nich kilka pasemek. (moje włosy to platynowy blond i prześwity jasnego brązu) mam nadzieje że uda mi się zafarbować te clipy bo chciałabym w sobote iść w nich na imprezę a poza tym wydałam na nie dość sporo kasy i szkoda by było gdybym ich nie założyła nigdy. Ostatnio pytałam w moim salonie fryzjerskim czy zafarbowały by mi te clipy gdyby się różniły ale fryzjerka była niechętnie nastawiona, nie wiem dlaczego. twierdzi że już mieli klientke z takimi włosami które nie dały się kręcić a mówiła że to naturalne. Zniechęciłam sie trochę, i teraz sama nie wiem czy farbować je sobie sama?? Czy może pójść do innego salonu?? I mam do was bardzo ważne pytanie. Jak wygląda farbowanie takich clipów?? czy fryzjerka najpierw je zakłada na moją głowe i farbuje czy tak na sucho?? a jeśli chciałabym je samodzielnie zafarbowac to jak to zrobic?? plis pomórzcie, będę wdzieczna!!! i jak tylko przyjdą clipy to zdam relacje

Gość CieKKawa
aha i z włosów LongHair zrezygnowałam:) Dzięki waszym opiniom znalazłam innego sprzedawce i mam nadzieje że sie nie zawiode

Gość CieKKawa
rozmawiałam też z tą panią przez telefon, powiedziała że naturalne włosy zawsze lepiej kupować ciut jaśniejsze niż swoje niż ciemniejsze ponieważ lepiej jest te clipy farbowac farba na ciemniejszy kolor niż rozjaśniać, więc lepiej z rozjaśniaczem nie kombinować. Czytałam już kiedys że jedna dziewczyna rozjaśniała i wyszedł okropny efekt. także może i dobrze że zamówiłam jaśniejsze, będe musiała tylko dofarbować troszkę cienkich pasemek w kolorze brązu, tylko sama nie wiem jak sie za to zabrać... jeszcze zapytam w innym salonie fryzjerskim co powiedzą na to bo wolałabym aby zajął się tymi oasemkami fachowiec. Boję się że kupie po prostu farbę nie w tym odcieniu co trzeba i będą się bardzo różniły od moich farbowanych.. hm mam nadzieje że wszystko się uda, trzymajcie kciuki:)

Gość CieKKawa
właśnie przyszły mi moje clipy:) Jestem zadowolona, są ładne, mięciutkie, 6 taśm starcza spokojnie na całą głowę, jedyną wadą jest to że troche wypadają włosy z taśm... hm ale staram się delikatnie z nimi obchodzic:) aha no i muszę je zafarowac bo bardzo widac różnicę, już umówiłam się na jutro z fryzjerką, mam nadzieje że mi nie zniszczy i że uzyska taki sam kolor jak moje włosy. Muszę je też trochę skrócic i wycieniowac bo wydają się bardzo ciężkie.

Gość Sylwunia1982
Hey, A ja z LongHair korzystam już od 3 lat. Jestem bardzo zadowolona i nie zmianiam, bo wypróbowała już wiele. Firma sprawdzona. Włosy jak inne potrzebują pielęgnacji - nie ma co się oszukiwać każdy włos już ścięty wymaga zainteresowania - bez tego właśnie się plącze i kołtuni. Ceny mają rewelacyjne i jak dotąd jestem bardzo zadowolona :) Sylwunia

Gość KARINOSSSA
sylwuunio 1982, czy farbowałaś kiedykolwiek włosy z lONGHAIR?

Gość Sylwunia1982
tak - zdarzyło mi się. Nie kupowałam tam tylko dla siebie (również dla koleżanek) - i jak wiadomo nie zawsze da rade trafić w dany kolor. Oczywiście tak jak polecają tylko przyciemniałam. Nie ma z tym praktycznie żadnego problemu - fakt, iż radziłam się przed zabiegiem też u nich.

Gość Sylwunia1982
Adelo_ - niestety nie jestem w stanie Ci pomóc z własnych doświadczeń. Słyszałam, że jest w miarę ok. Ja osobiście testowałam (pierwszy zakup) Longhair oraz 2 innych droższych, bo myślałam, że będzie coś lepsze (long ma bardzo niskie ceny, więc myślałam, że to coś gorszego) - ale jakościowo jeden miał podobnie, a drugi nawet gorsze (mimo iż drożej !!!) :) Teraz już nie zmieniam.

Hej dziewczyny ja używam moich klipów od 3 m-cy i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam w sklepie z wyposażeniem fryzjerskim włosy naturalne za 120zł 5 taśm i są cudowne. Nie wypadaja jak narazie, nie niszcza sie i co najwazniejsze mozna je farbowac i krecic. Ja kupilam ciemny blond, poszlam do fryzjerki, ktora pofarbowala mi klipy i moje wlosy na braz i idelanie do siebie pasuja- nie widac zadnej roznicy, nikt nie poznal ze sa doczepiane. fryzjerka wystopniowala mi wlosy na calej dlugosci, poniewaz swoje mam do ramion i bardzo cienkie, a doczepiane do połowy pleców i jak sa dobrze wpiete i ulozone to nic nie widac, nic sie nie zsuwa, można szalec, tanczyc, nawet ciągnąc.... POLECAM!!!!

Gość Justynka1806
Witam ! Mam zamiar przedłużyć sobie włosy metodą CLIP IN. Mam wypatrzone włoski na allegro, użytkownika new-hair. Czy ktoś zamawiał może włoski u tego użytkownika ? Włosy są syntetyczne i obawiam się, że będą się bardzo świeciły, jak to sztuczne włosy. Co o tym sądzicie ? Opłaca się zamawiać takie włosy ?

Gość ulala100
ja wlasnie kupilam wlosy clip in synetyczne i wcale az tak sie nieswieca w sumie wygladaja tak jak moje, przed tem caly czas doczepialam wlosy metoda keratynowa i nigdy wuiecej juz tego niezrobie, mycie wlosow zajmowalo duzo czasu jak i ich pielegnacja mimo ze byly naturalne musialam je duzo natluszczac zeby nie zmatowialy, a gteraz mam wygode bo zdejmuje je do spania no i zakladam kiedy chce, no i nie mam stresu zwiazenago z ich sciagnieciem