Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klipsiara666

METODA CLIP ON....PLUSY I MINUSY

Polecane posty

Gość ona1960
matik2012 a gdzie kupiłaś włosy? Ja dzisiaj zamówiłam z doczepiane.pl tyle szumu w okół nich było ale postanowiłam zaryzykować wczesniej miałąm camerony i mi sie loki trzymały w sumie kilka godzin jak rano rpbiłam koło 6 to wytrzymywałay cały dzień w szkole a dopóki nie umyłam falowały sie. Zobaczymy jak będą trzymać się na tych z doczepiane.pl

tylko te co kupiłam to są naturalne i ja np. też mam takie włosy ze jak je nakręcę na lokówkę to cienko się trzymają więc nie uważam żeby to znaczyło że to są złe włosy chyba po prostu grube

Gość ona1960
a gdzie je kupiłaś? Jeśli słabo się trzymają loki to właśnie dlatego ze włosy są grube i mocne :) ale może spróbuj jakiegoś sprayu do loków? powinno pomóc.

Gość NowaNaKafe
odsprzedam grzywke w kolorze numer 2. jest nowa nieuzywana bo dostalam ją wczoraj. ponizej aukcja na ktorej kupilam grzywke. dodam ze u tej pani zamawilam drugi raz wlosy 55cm... wg mnie jest ok bo ostatnio wlosy sluzyly mi prawie 11 miesiecy. owszem mam mozliwosc wymiany grzywki na inny kolor jednak nie moge jej miec bo nie jestem nauczona do grzywki. zalezy co do czego jest nauczony. oto aukcja na ktorej zakupilam grzywke. zaplacilam 75,50zlotych plus 18 pobranie co dalo ogolem 93,50. odsprzedam ją za 60zl plus 8zl list polecony ekonomiczny :) http://allegro.pl/grzywka-wlosy-doczepiane-naturalne-clip-in-on-i1961534025.html jak cos to gg 927448 :)

Gość ulalaaa
co sądzicie o klipsach ze sztucznych włosów, chciałabym od nich spróbować, bo nie wiem jak się to będzie prezentować, jak się będę czuła i nie chce od razu wydać dużo pieniędzy na naturalne.. znalazłam coś takiego http://moda.allegro.pl/clip-in-treski-wlosy-naturalne-dlugie-60cm-gratis-i1956836083.html Miał ktoś może, warto w ogóle kupować. No i jeśli klipsy mają 10cm szerokości to najlepiej ile kupić takich pasemek??

Gość MOESHA
HEJ NIE KUPUJ WŁOSÓW SZTUCZNYCH, BO TO BĘDĄ WYRZUCONE PIENIĄDZE W BŁOTO ( WIEM COŚ NA TEN TEMAT). WŁOSY WYGLĄDAJĄ JAK U LALKI I SIĘ PUSZĄ ORAZ NIE MOŻNA JE PROSTOWAĆ-WSZYSTKO CO PISZĄ SPRZEDAJĄCY NA AUKCJACH O SZTUCZNYCH WŁOSACH TO KIT. WIEM CO MÓWIE BO MAM W TYM TEMACIE DUŻE DOŚWIADZCZENIE. LEPJEJ POCZEKAJ I KUP SOBIE 100% NATURALNE, JA MAM SWOJE JUŻ PONAD DWA LATA I IDEALNIE KOMPONUJĄ SIĘ Z MOIM WŁOSAMI ORAZ W OGÓLE NIE WIDAĆ ŻE MAM PRZEDŁUŻONE WŁOSY I WYKONUJA NA NICH WSZELKIE ZABIEGI FRYZJERKI, A I TAK SĄ W IDEALNYM STANIE. JA KUPIŁAM SWOJE WŁOSY TU: http://allegro.pl/100-wlosy-naturalne-slowianskie-clip-in-45-90gr-i1970065804.html.

Gość loletta666
ja nie będę nigdy polecała syntetyków za 1 razem mialam wydalam mnostwo pieniedzy i byly wyrzucone w bloto jedna wielka platanina a efekt mizerny, za 2 razem mialam ludzkie suuuper ale metoda zgrzewy i nikomy jej nie polecam, ciezko utrzymac koltunia sie i skora obciazona jakby nie bylo miec przez 24h cos przyczepionego i mycie cagnelyy bardzo. za 3 razem ringi azjatyckimi i nie sa zle robilam w czerwcu ale sa juz zniszczone polowa sie wyczesala a metoda jak zgrzewy dla mnie tragedia,wiec te same sciagnelam tasmy zakupilam na allegro sama grzebyczki i nosze do dzis sciagam i zakladam kiedy chce moge rtobic wszytsko tylko ciezko sie kreca lokowka cos...byly zakupione u laski wraz z zalozeniem prywatnie wiec nie podam firmy, a dzis zamowilam sobie z allegro clipy firmy cliphair tyle sie naczytalam i mialy same pozytywne opinie dlugosc ok 55 sredni braz 80 gram wlosa powinno wystarczyc swoich strasznie gestych nie mam a tasm tyle ile mialam wiec bylo ok:)

Gość sarotka
Mam pytanie do dziewczyn, które zamawiały włosy na stronce cosmoshop.pl ... Ja zamówiłam włosy naturalne, ciemny brąz, długość 25cm (zależało mi na zagęszczeniu moich cienkich włosów, nie na przełużeniu, tak, żeby nikt nie zauważył ingerencji). Włosy są OK, ale mam jedno zastrzeżenie - są dość rzadkie, ale na taśmach jest mnóstwo krótkich, jakby ułamanych włosków. Gdyby te włosy miały taką długość jak reszta, gęstość byłaby idealna. Czy Wy też miałyście tak z włosami z cosmoshopu? Ja je wyjęłam w takim stanie z opakowania, więc to nie jest kwestia tego, że się połamały podczas użytkowania. Poza tym jednym szczegółem jestem zadowolona. Włosy wyglądają naturalnie, fajnie zagęszczają moje cienkie kłaczki, klipsów nie widać, bo są pod spodem. Bałam się czy nie będą się zsuwać, ale silikonowy pasek robi całą robotę - pasma trzymają się na swoim miejscu i ani o milimetr nie zjeżdżają. Przesyłka ekspresowa - zamówiłam w środę po południu i wtedy też zrobiłam przelew, włosy były u mnie w piątek. Jak na okres przedświąteczny i trasę Poznań-Warszawa to całkiem nieźle. Minus za brak jakiejkolwiek ulotki czy instrukcji dołączonej do przesyłki. Wysłali mi tylko takową na maila, ale to nie to samo.

Gość milenawroclaww
Ja już kilka razy zamawiałam z cosmoshopu i zawsze na minimum 1,5 roku mi starczają. Używam ich na codzień, więc myślę że to warto. Teraz też dwa dni temu zamówiłam i dzisiaj już mam. Ulotki zawsze były, ale teraz też dostałam na maila. Telefonicznie dowiadywałam się czy juz mi te włosy wysłali, bo chciałam mieć przed Świętami. Wtedy też mi powidzieli, że przepraszają ale im się ulotki skończyły, bo maja nawał zamówień przed Sylwestrem, a drukarnia dopiero po Nowym Roku im nowe dostarczy. Odnosnie tych małych włosków, to nie wim czy o to chodzi, ale w clipach włosy do zszywania są tak zaginane i dlatego te małe włoski , czyli końcówki sterczą. Ja zamawiam zawsze 40 cm i też mi było trochę za mało, bo chcę nie tylko zagęścić ale też przedłużyć i zszywam sobie dwa zestawy.

Gość mija771
mam pytanie czy clipy mozna rozjasnic

Gość kwadratuszka
Chcialam sie wypowiedz na temat krotszych wlosow w tasmach. ja zamawialam latem wlosy 02 (25cm) i sa super dotad. Kolezanka, jedna osoba ktorej powiedzialam o moich nowych wlosach, tez takich zapragnela. I okolo 3 tyg temu zamowila wlosy (tez w cosmo); zamowilam te co ja (02, 25cm) i otrzymala wlosy duzo gorszej jakosci niz ja. Dlugosc wlosow w tasmie nie jest rowna. Odnosi sie wrazenie, ze raptem kilka wlosow jest dlugosci 25cm, a reszta jest znacznie krotsza:O przez co wydaje sie, ze wlosow na tasmie jest bardzoooo malo.... I de facto jest mniej, niz mam ja. Duzo mniej. Takie smetne kosmyki wisza z tych tasm... Dodatkowo ona ma gorsze te spinki. Sa jakby grubsze, bardziej wypukle, i niezmiernie ciezko chodza:o Jest niezadowolona.

Gość kwadratuszka
Z tego, co czytalam klipow nie mozna chyba rozjasnic, a jesli mozna to jest trudne zadanie. Dlatego lepiej kupic jasniejsze, bo przyciemnic je znacznie latwiej (bez problemu, jesli mowa o naturalnych ).

Gość kwadratuszka
te instrucje to sobie mozna i tak wlozyc .... nie robilabym laurm z tego powodu:)

Gość sarotka
@milenawroclaww : Chyba właśnie o te zagięte włosy mi chodzi:) W sumie teraz wydaje mi się to oczywiste, w ten sposób włosy nie wyślizgną się tak łatwo z taśm, o ile w ogóle jest to możliwe. Zauważyłam, że włosy w ogóle z tych taśm nie wypadają, np. podczas czesania, jedynie się łamią niestety. @kwadratuszka: No to ja niestety chyba też trafiłam na jakiś marny egzemplarz, tak jak Twoja koleżanka. Włosy są rzadkie i niejednolicie umieszczone na taśmach, raczej w formie cieniutkich pasemek, między którymi są prześwity. A końce są strasznie mizerne, z przodu głowy (po bokach) tego u mnie nie widać, bo zapuszczam włosy z boba (długo z przodu, krócej z tyłu), ale taśmy, które przypinam z tyłu głowy, mimo, że to trzy największe, wyglądają kiepsko na końcach, bo jakieś 4 cm, wystają spod moich włosów takie właśnie pojedyncze cienkie "zwisy". Wygląda to dziwnie. Myślałam nawet, żeby tą różnicę skrócić nożyczkami, ale jakoś przeżyję, poczekam aż moje włosy zrównają się z nimi długością. Mimo wszystko, jak na pierwsze doświadczenie z tego typu metodą jestem zadowolona. Jak na tą cenę warto było spróbować i się samemu przekonać jak to działa. Myślę, że za jakiś czas skuszę się na następne pasma, może z innej firmy, zobaczę. A co do instrukcji i ulotki - ja też w ogóle z tego nie skorzystałam, włosy od razu zaczęłam przyczepiać tak "na oko", bo to żadna filozofia, wiadomo gdzie szerokie taśmy, wiadomo gdzie mniejsze, ale chodziło mi o sam fakt. Przyznaj, że lepiej to wygląda jak dostając przesyłkę dostajesz też np. podziękowania od firmy za to, że zdecydowałaś się na zakup ich produktów, jakieś inne ofert może, mały gratis, próbkę, cokolwiek (mówię ogólnie, nie odnoszę się tylko do cosmoshopu). To się składa na ogólne wrażenie poważnego podejścia do klienta. Oczywiście nie twierdze, że cosmoshop takiego podejścia nie ma, akurat z szybkości i łatwości zamówienia jestem mega zadowolona, a kwestia ulotki to szczegół:)

Gość ona1960
kwadratuszka sarotka No niestety teraz sprzedawcy tak oszukują na włosach.. Ze w taśmy pomiędzy dłuższe włosy wszyswają krótsze.. A to marnie wygląda potem :( Ja akurat miałam szczęście, bo zamawiała z doczepiane.pl i włosy są idealne :) Chociaż też musiałam podciać jakieś 3 cm końce bo były rzadsze ;p

Gość sarotka
Nie rozumiem, kwestia kilku centymetrów robi im taką różnicę? Nie wiem czy coś na tym zyskują, więcej chyba tracą - bo klientki nie są w 100% zadowolone z włosów. I w sumie przy tak małej ilości włosów na taśmach nie wyobrażam sobie przedłużenia moich włosów włosami z cosmoshopu, wyglądałoby to strasznie marnie. Musiałabym chyba ze dwa komplety na głowę wpiąć, nie wiem czy by mi starczyło miejsca:) A tak swoją drogą to zastanawiam się czemu nie ma clipów długości 30cm? Przeszukałam sieć i nic, 25cm, a później dopiero 40cm, a to jest spora różnica jednak. 25 cm włosy są naprawdę krótkie, szczerze to nawet się zdziwiłam jak je dostałam, myślałam, że będą dłuższe mimo, że przecież wiem jak wygląda 25cm. 40cm to z kolei już konkretna długość i jeśli komuś zależy na dyskretnej zmianie to niestety przy pomocy tej długości tak się nie da. Nikt nie uwierzy w magiczny porost włosów w ciągu jednej nocy:) Z resztą nie jestem zwolenniczką tak drastycznie długich dopinek, kiedy własne włosy mamy np. do ramion, to jednak bardzo widać.

Gość ona1960
a no widzę, ze zmienili oferte.. wcześniej mieli też krótsze włosy.. dziwne.. Może mało osób je kupowało.. No właśnie też nie rozumiem po co sprzedawcy oszukują.. Jeśli np była y firma, która miała by nawet troszkę drożej, ale włosy były by dokładnie takie jak w opisie to na pewno mieli by wiele klientek w tym mnie.. ;p Hm.. z tym 30 cm to masz racje też nigdzie nie widziałam.. A co do tej długości to się nie troszkę zgodzę.. Ja mam włosy lekko za ramiona , przedłużam 55 cm i nie widać tego.. osoby, które mnie wcześniej nie znały nie wiedzą.. Nawet mój chłopak przez miesiac nie wiedział o tym.. a przecież robimy rózne rzeczy ;p Dopiero potem sama mu powiedziałam ;)

Gość mija771
myslalam ,ze moglabym chociaz kilka pasemek sprubowac rozjasniaczem .Myslisz, ze moze mi sie to udac. A jesli nie to moj kolor clipow to jasny braz moze daloby sie zafarbowac na ciutke jasniejszy z gory dzieki za odpowiedzi.

Gość ona1960
mija771 Nie radziła nym rozjaśniać clipów. To tak jak z własnymi - bardzo niszczy a w dodatku ngdy nie wiadomo jaki kolor wyjdzie. Bo tak naprawdę nie wiesz jaki kolor mają Twoje clipy pod farbą, bo raczej wszytskie są farbowane. Do tego te włosy są pozbawione naturalnego nawilżania i są bardzo bardzo suche. po takim zabiegu mogą się dosłownie pokruszyć. Z tym farbowaniem to już lepszy pomysł, są farby na rynku, które mają troszkę rozjaśniacza, może użyj takiej. Chociaż to też na pewno wpłybnie na stan włosów ale nie tak bardzo, jak sam rozjaśniacz ;) A i na clipach farbę trzyma się krócej niż normalnie ;) Zazwyczaj są pozbawione łuski, więc przyjmują farbę dużo szybciej ;) Potem tylko pamietaj o intensywnej pielęgnacji, jakieś maski z sylikonami itd :)

Gość mija771
bardzo ci dziekuje za odpowiedz mysle,ze sprobuje farba ale pewna jeszcze nie jestem troche sie boje bo slono za nie zaplacilam. Podrawiam

Gość ona1960
pamiętaj tylko, zeby krócej trzymać farbę :) i spróbuj może na początek na jednym, najmniejszym pasemku :) Powodzenia i wesołych świąt :)

Gość mija771
dziekuje za rady i wesolych swiat

Gość sarotka
@ona1960: Faceci to są akurat bardzo mało spostrzegawczy, więc się nie dziwię;) Kiedy np. obcięłam grzywkę na prosto i po braku reakcji z jego strony, kiedy mnie zobaczył spytałam co sądzi o zmianie, on spojrzał na mnie wnikliwie i z tą swoją nieporadną miną stwierdził, że bardzo ładny kolor włosów. Ech... Oczywiście z kolorem wtedy nie robiłam nic:) A włosy odczepiam od razu po przyjściu do domu, żeby czasem nie przyszło mu do głowy np. zechcieć mnie spontanicznie potargać, więc nie wyobrażam sobie, jak to napisałaś robić różnych rzeczy w nich;)

Gość ona1960
Nie no mój chłopak akurat zauważa zmiany ;D Ale poznaliśmy się jak miałam "długie" i potem jakoś tak dziwnie było mi powiedzieć, że mam doczepiane ;p A ja w clipach chodzę na wykłady, zajęcia sportowe, basen i w ogóle.. Tylko je wtedy spinam.. także ja w sumie robię w nich wszystko ;) Jeszcze mi się nie zdarzyło, zeby gdzieś coś było widać, czy zeby coś sie wyrwało. Nawet jak chłopaki z klasy mnie za włosy ciągali na początku ;p Ano ja też ściagam clipy zazwyczaj zaraz po przyjsciu do domu.. Zeby się nie plątały niepotrzebnie ;)

Witajcie wypowiem sie poraz kolejny ;) 1 zestaw kupilam w cosmoshopie średni braz pofarbowalam ja 2 razy nosiłam rowny rok i zamówiłam 2 zestaw długi 55cm ciemny braz pofarbowalam i nosiłam kilka miesiecy bo sciołam włosy ;) moj 1 zestaw postanowiłam rozjaśnic bo zmieniłam kolor włosow i odziwo po rozjasniaczu i kolejnych 2 farbach włosy zrobiły sie tylko troche sztywniejsze :) zamawiałam je już 5 dziwczyną i z czystym sumieniem kolejny raz moge polecić na forum pozdrawiam ;)

Gość ona1960
niunia2233 dzięki za porady :) Ja moje obecne clipy "zużyją się" juz to zastanowie się nad cosmoshopem :)

Gość MOESHA
HEJ, U MOJEGO ULUBIONEGO SPRZEDAJĄCEGO SĄ BARDZO GĘSTE WŁOSY O DŁUGOŚĆI 35CM ( MOJA KOLEŻANKA JE MA:)). A JEŚLI CHODZI O ROZJAŚNIANIE WŁOSÓW NATURALNYCH-CLIP IN, PROSZĘ PAMIĘTAĆ ŻE JEST TO WŁOSY NATURALNY ALE MARTWY, PONIEWAŻ NIE JEST JUŻ ODŻYWIANY OD CEBULEK I KAŻDY TAKI ZABIEG MOŻE JE ZNISZCZYĆ, LEPJEJ KUPIĆ WŁOSY JAŚNIEJSZE I JE PRZYCIEMNIĆ, CHOCIAŻ PRZY TAKIM WYBORZE KOLORÓW NIEMA TAKIEJ POTRZEBY:)

Witajcie, oczywiście nie zaleca się rozjaśnianie włosów doczepianych tak jak wyżej wspomniała moja przedmówczyni, ja swoje rozjaśniłam tylko dlatego że zmieniłam kolor włosów i nie bylo mi żal zaryzykować ;) Dziewczyny jeśli macie problem z doborem koloru kupujcie wlosy o ton jaśniejsze i pofarbujcie pod swój kolor :P Warto też nałożyć na włosy odzywkę i zostawić je tak na noc ja polecam Placenta firmy Kallos i mycie clipow w szamponie do włosów suchych, sama tak robię i moje clipy cieszą się świetnym stanem pozdrawiam wszystkie clipo użytkowniczki :)

a ja mam do was takie pytanie. Kupiłam treskę kucyka z syntetycznych. ale ta opaska co jest przy niej grzebyk została przez moją znajomą wygięta.. i nie jest taka jak na początku, nie chce już tak trzymać i ześlizguje się z włosów naturalnych. czy da się coś z tym jeszcze zrobić???