Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LiliaVatiDowo

Planuje dziecko,wyczytalam ze dobrze zrobic test

Polecane posty

Gość LiliaVatiDowo

na obecnosc HIV,bo chociaz sie nie jest w grupie ryzyka,to mozna w dzisiejszych czasach zostac zarazonym nieswiadomie. Mam jednego partnera seksualnego przez cale zycie i on jest zdrowy,ale poszlam zrobilam w prywatnej klinice Certus w Poznaniu. Wyszedl ujemny.To bylo raczej do przewidzenia;) ale chodzi mi o to,ze duzo osob straszy,ze skoro test nie byl anonimowy to to zle swiadczy, ze pani w okienku tak zwyczajnie wypisywala przy ludziach rachunek na badanie wir HIV.Ja natomiast nie ufam punktom anonimowym,gdzie testy tego rodzaju sa wykonywane hurtowo. Anonimowo,za darmo,dla mnie do dupy. Jak wy sadzicie?Chyba te moje badania nie wyjda poza klinike?Pozdrawiam. Mam nadzieje ze niedlugo bede pisac z Wami o mojej pocieszce:)

Jak mają wyjśc poza klinikę, ja robiłam test normalnie, odpłatnie w laboratorium. Nie rozumiem twojej obawy, że coś wyjdzie. Przecież ich obowiązuje tajemnica. Dlaczego do d... jak za darmo, nie rozumiem. Zamiast wpisania nazwiska przyznaje się numer, jaki więc problem. Jeszcze jedno. Jak robiłaś ty to dobrze by było, żeby zrobił jeszcze partner.

Gość LiliaVatiDowo
on robil,oddawal krew. I wszystko ok.Nie mowie ze do dupy,jak anonimowo,tylko skoro ktos mi moze sugerowac,ze do dupy,że nie anonimowo,to ja na odwrot:) nie wyjasnilam do konca syt:)przepraszam.A Ty tez robilas przed ciaza,jesli to nie jest niedyskretne pyt?

Oczywiście, że robiłam, narazie jestem w trakcie starań, mąż robił razem ze mną, nie naraziłabym dziecka. No i oczywiśćie całkowita pewność, że wszystko jest ok. Ogólnie każdy jest w grupie ryzyka, mniejszego bądz większego. :) Prawda taka, że i tak i tak jest dobrze, tylko na nieodpłatne badania czeka się dużo dłużej. Niestety. A odpłatnie zrobiłam rano, a po południu miałam już wyniki.

Gość LiliaVatiDowo
dokladnie,ja tak samo, rano test,po poludniu wyniki.Pani bardzo mila byla;) ja tez wole wiedziec. Wiesz,niektorzy w ciemnogordzie zyja,mysla ze HIV dotyczy tylko prostytutek i narkomanow...

Na nasze nieszczęście nie tylko. Ale powiem ci, że jak pani powiedziała przy okienku że przyszła dwójka na HIV i żeby wypisać coś tam to jakoś się tak ludzie odsunęli. hihi. Mimo, że wyglądaliśmy całkowicie normalnie :D.

Gość LiliaVatiDowo
i wlasnie o tym mowie:D ze ludzie odrazu inaczej patrza,w sumie te panie w okienku moglyby byc bardziej dyskretne:D wydaje mi sie ze HIV fobia zapanowala po zarazeniu tych kobiet przez Simona Mola. Ponoc duzo wiecej testow od tamtej pory robia

EE no nie dziwie się, może trochę do świadomości doszło, że może być to każdy z nas. Myślę, że też trochę kampanie na rzecz aids dają do zrozumienia pewne rzeczy.

Gość LiliaVatiDowo
dobrze miec w dzisiejszych czasach jednego zdrowego,wiernego partnera i problem w sumie z glowy... oczywiscie jeszcze nie szprycowac sie dozylnie;) ale mysle ze zakazenia przez seks to w naszym kraju podstawa. Jak te kobiety mogly z tym murzynem tak odrazu bez prezerwatywy,dla mnie kompletny brak wyobrazni...

Niestety jeden stały partner nie ejst pewnością. Niestety, możesz nie wiedzieć o jego skokach w bok. To po pierwsze, po drugie stosunek nie jest jedynym sposobem na zarażenie. Choć dużo łatwiej dochodzy do zarażenia poprzez stosunek u kobiet. Używanie wspólnej szczoteczki do zębów. Niewysterylizowane narzędzia w zakładzie kosmetycznym, gabinety manicure, pedicure, gabinety zabiegowe w których doszło do zaniedbania i wiele innych sposobów.

Gość LiliaVatiDowo
a powiedz mi,jak robiliscie test to mieliscie wszystko rozpisane jesli chodzi o to badanie?Bo ja robilam jeszcze morfologie i mialam wszystkie wspol krwi wypisane i potem na dole "HIV DUO"- ujemny. To standardowa procedura?Zawsze myslalam,ze oni to rozpisuje,ze np. przeciwciala jakies tam...-nie wykryto, antygen jakis tam-nie wykryto. a dostalam tylko cos takiego

Gość LiliaVatiDowo
masz racje,dlatego tez uwazam,ze przed ciaza trzeba zrobic test i sie nie wstydzic

Lila cos tam sorry ale pojscie do łózka z kimkolwiek bez zabezpieczenia to brak wyobrazni nie tylko cytuje \" z murzynem\"

Gość LiliaVatiDowo
Wiem wiem Kochana,ze z kazdym.tylko akurat pisałam o tym przypadku i tak mi sie rąbło:) ale wiemy o co chodzi;)

Gość ojejej
przez wspolna szczoteczke do zębów, przez co jeszcze oprocz stosunku?????????

Gość LiliaVatiDowo
przez masyznke do golenia wspolna-tak mi sie wydaje?

Gość ojejej
ale chyba jak ktos sie zaciął!!

Gość LiliaVatiDowo
a jak inne panie sadza? To wstyd isc do Laboratorium i poprosic o takie badania? Panuje opinia ze potem Twoje dane z wynikiem zostaja w systemie.Ale w sumie jak ma sie minus...

lilia ja mialam zrobiony test jak oddawalam krew wiec moze idz poprostu oddac honorow krew i zrobia ci test za free. Bedziesz miala to z glowy a przy okazji zrobisz cos pożytecznego :)

Gość lilia a ty co nudzisz sie
czy ankiete musisz zrobic??? wiadomo ze wiekszosc ludzi wstydzi sie zrobic takie badanie wiec po co dyskutowac na tematy oczywiste??

Gość LiliaVatiDowo
troche sie nudze:D ale mysle tez ze nie powinnismy sie wstydzic takich badan,bo zarazic mozna sie nie tylko przez seks z 100 partnerow albo narkotyki,a u nas to nadal temat tabu a osoby z hiv traktowane sa jak tredowate. Robilam badania,bo chcemy miec dziecko i tak na wszedlki wypadek,choc w sumie nie wiem czy potrzebnie.Teraz sie martwie czy to ze takie badanie zostaje u nich w systemi to mi komplikuje sprawy na przyszlosc?nawet jesli wynik ujemny?

Co ci ma komplikować. Co ci to zrobi, ze masz wynik ujemny? Chociaż nie jestem pewna do końca, czy jesteś taka tolerancyjna i nie bałabyś się osoby chorej na AIDS albo nosiciela. Różnie to w życiu bywa.

Gość LiliaVatiDowo
wlasnie nie wiem jakbym sie zachowala w sytuacji bliskiego kontaktu...masz racje

Byłam w grupie ryzyka,zrobiłam test na hiv-anonimowo,bezplatnie.Dzieki bogu jestem zdrowa.Nie rozumiem za bardzo topicu autorki.....Płacisz -jest ok,robisz za darmo-nie jest....??

Gość LiliaVatiDowo
jest ok iza, zarowno platne jak i nieplatne. Gratuluje minusa:)

Przeczytalam Twoj wpis odnosnie obaw,ze mimo minusa oni maja Cię w bazie danych i bedziesz miec komplikacje z tego powodu....Moim zdaniem to irracjonalna obawa.Nie masz co się stresować.Pozdrawiam:)

Gość LiliaVatiDowo
Dzięki :)tez pozdrawiam.Dziękuję wszystkim za wpisy:)