Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojaca mama

boje sie dac niemowlakowi normalne jedzenie

Polecane posty

Gość bojaca mama

cora ma 7 mies i do tej pory jest na mleku nat i sloiczkach.. jednak powol bankrutuje bo to wychodzi strasznie drogo:( musze zaczac gotowac.. ale nie mam pojecia jak, boje sie:O co moge ugotowac 7 mies maluchowi ze skaza bialkowa?? jakie miesko? jakie warzywa? kupujecie warzywa w hipermarketach?? prosze was bardzo o jakies wskazowki bo jestem zielona.. z gory bardzo dziekuje:D

Gość eksperymentka
zacznij od zupek wez ekologiczne warzywa- moze byc wloszczyzna- wrzuc na wrzatek, ugotuj do miekkosci razem z kaszka jaglana, posol odrobine sola morska i zmiksuj- wyjdzie pyszna i odzywcza zupka mozna dorzucic zoltko, lyzke dobrej oliwy dla zwiekszenia wartosci odzywczej mozna robic wiele wariacji takich zupek- z roznymi kaszami bezglutenowymi, z brazowym ryzem, nawet z soczewica, mozna dodac platki owsiane- najwazniejsze zeby bylo ugotowane i lekko przyprawione, taka zupka na pewno jest sto razy lepsza, zdrowsza i smaczniejsza od kupnej powodzenia

Do zupki mozesz dodac wiekszosc warzyw- marchewke, pietruszke, odrobinke selera, buraczki czerwone, zimniaki, brokuly, kalafiora... wszystko to co podawalas dziecku w sloiczkach ( a raczej to co teoretycznie powinno byc w tym sloiczku bo wypisali to na etykiecie). W malych sklepikach z miesem mozna znalesc cielęcine i niekiedy krolika (przynajmniej u nas w miescie) no i kurczaka. Ja nie kupuje warzyw w supermarkecie ( chyba ze brokuly) tak to mam od babci... Mozesz zamiast soli dodac odrobinke roznych ziol typu bazylia, opregano itd to tez nada smak. No i przygotuj sie na to ze dziecko na poczatku nie bedzie chcialo takich zupek bo popmimo ze sa 1000 razy lepsze niz te ze sloiczka to maluch jest przyzwyczajony do tamtego smaku i moze Ci tym pluc..