Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

pliszka jak pójdę za godzinę do sklepu to się zapytam,bo apteka jest obok. śliczne macie dzieciaki!!!!!!!!!!!!!! miśka siedzi juz sama nawet 10min nie wiem czy to duży wyczyn bo nie pamiętam juz ale ona jest taka okrągła ,ze myślałam,że ciężko bedzie.A jak jej nie chcę posadzić to biedak próbuje sam siąść za pomocą podciągania się za swoje śpiochy:-)

Karusia no to super,Misia mimo ze kuleczka to sobie radzi! Laski ja jeszcze raz apropo tych paczek,wszystkie dostałyscie te z bebilonu i nestle?Bo ja nic nie dostałam tylko Hipp :-(

hehehe dziewczyny taka bańka -wstańka... jak się obali to się odbije i wstaję:-) jak byłam mała to miałam taka zabawkę,którą się nie dawało wywrócić:-) taka jest pocieszna cycor mój teraz to juz nie chce na leżąco tylko tak ale się nie daję i nie pozwalam jej tak długo bo to małe dziecko jeszcze

Dziewczyny ale jest masakra, jestem taka chora:( Już w piątek bolało mnie gardło, w sobotę poszłam na basen, a niedziela i wczorajszy dzień to masakra... Gorączka, ogromny katar i zatkany nos i to gardło:((( Tak że cały czas w łóżku, dobrze że mąż ma wolne teraz bo zima i raczej budowy stoją to się zajmuje małą, ja tylko karmię. Teraz poszli na spacer. Przerąbane jest jak nie można wziąć normalnych leków tylko rutinoscorbin i apap:((( Dziewczyny co do tego ćwiczenia na obracanie, to jest to w sumie jedno ćwiczenie. Dziecko leży na prawym boczku w linii prostej (to ważne, żeby główka się nie odchylała) naszą prawą ręką trzymamy za jego lewy bark, a nasz łokieć z tej ręki blokuje główkę żeby się nie odchylała, kciukiem lewej ręki naciskamy na lewy pośladek tak żeby pupa była prawie już na brzuszku, trzymamy tak 15s, potem puszczamy bark dziecka i naciskając bardziej na pupę obracamy go na brzuszek... Kurcze jak będę miała małą rozebraną a to zrobię fotkę i wyślę bo ciężko opisać.

Aha, i potem druga strona, i tak 2-3 razy dziennie po 3 razy na każdą stronę. Mojej Emilce coraz lepiej to wychodzi.

Dziewczyny znacie jakieś sposoby domowe na katar/zatkany nos? Masakra, zaraz się wykończę. Zawsze używałam Xylorin albo tabletki Cirrus, a teraz nic nie mogę bo karmie:( Już nawet Nasivin dla niemowląt wzięłam ale pomogło tylko na chwilę:(

inhalacje może jakiś olejek sosnowy na chusteczkę i wdychaj.zjedz chleb z czosnkiem to cię też może odetka.Bidulka.Albo homeopatię możesz euphorbium taki spray do nosa można bo niemowlakom się to daje.

Dzięki Karusia jak tylko wrócą ze spacerku to pogonię męża do apteki...

a ja dzis zrobie sama zupke dla malego kupic musze tylko udko z indyka albo piers- nie wiem co lepsze :) maly ostatnio pluje znowu jedzeniem i musze sama cos zrobic :o Nie cieszy mnie to bo kupie wszystko ze zwyklego warzywniaka ale coz :o W bio sklepie maja tylko ziemniaki i cebule co mnie nie urzadza za bardzo :D dodajecie łyzke oliwy z oliwek lub olej rzepakowy do zupek? LadyMia sol morska dobrze mi na nos dziala, pozyczam od malego bo on uzywa :D

w ogóle kurde jak wy dużo piszecie ... ja nie mam tyle czasu - mały wcale już nie śpi w dzień po 2 razy sie uda mała drzemka i koniec . a ja ... kobieta pracująca - gospodyni domowa ..... :/ chciałabym iść już do pracy ale z kim małego zostawie ? Wszyscy pracują a na wynajęcie niani niestety mnie nie stać ... Także nie przejmujcie sie ja też siedzie w domu i jak któraś napisała jestem małym nierobem :p :p :p Fajne Miko ma te kły jak mu przemywam buzie czasem mnie ugryzie - ostre ma te zębordki :p

LadyMia olejek olbas jest droższy od wszystkich płaciłam chyba 30 zł ale starcza na bardzo długo tym na chusteczke i wwąchuj no i na poduszce na którek śpisz skrop pare kropel i powaga herbata z malinami - ona wygrzewa jak Polopiryna nie bój sie tego olejku jest w 100% bezpieczny jak karmiłam też miałam angine i w sumie jak miałam ponad 38 to nie karmiłam piersią i miałam 1 tydzień antybiotyk a potem znów karmiłam także jak coś cie poważnego złapie lepiej odstawić na pare dni i sie wyleczyć :* powodzenia

Dziewczyny wysłałam na poczte pare fotek bartunia.ja tez dzis sama gotowałąm zupkę bo strasznie duzo kasy wywalam w te słoiczki-około 100zł na miesiąc przeliczyłam na same obiadki a jeszcze soczki,deserki i kaszki no i mleko...nie liczac pamperchow i chusteczek i kosmetykow,butelek,ciuszkow...szok!!!! Sama ugotowałam zupke z marchewki,ziemniaka i ryzu,zmiksowałam w blenderze i zjadł cały talerz,jeszcze zamroziłam na jutro. mam tez kilka zupek w zapasie,dam jak będe mu chciała urozmaicic,albo jak czasu mi braknie na gotowanie.Jabłuszko terz skrobe nie kupuje.Jedynie soczki kupuje na codzien a słiczki teraz to kupowac bede ale nie na codzien.Jednak przy dwojce dzieci i jednej pensji męza to spory wydatek.

eudaiomonia--->olbas właśnie -słowa mi brakło:-) pliszka--->u mnie w osiedlowej aptece to mleko jest.

Gość __chimerka__
Ło matko kobity, alez naplodzilyscie! Anabanana - ja tego wlasnie nie rozumiem i to jest kurde niesprawiedliwe, no. Jestem Twojego wzrostu i wlasnie jak wazylam, jako nastolatka niestety:( 56kg to wygladalam zajebiscie, a jak waze 64 to jestem sloń wieloryb. Mialam tez kumpele w klasie, naszego wrostu i Ona wazyla wtedy 62 i wygladala rewelacja, a ja przy 62 to rowniez slon wieloryb. A propos uczelni, to prawda jest taka, ze w Polsce uczelnie prywatne, które mnożą się jak grzyby po deszczu nie mają renomy uczelni państwowych. Na zachodzie wiadomo, im więcej się płaci tym lepsza uczelnia, a tutaj te najlepsze, w sensie renomy to uczelnie państwowe, bo fakt kadra dokladnie ta sama. Zresztą często jest tak, ze kadra duzo bardziej przyklada się do roboty w tych prywatnych. Ja akurat jestem po państwowej i zapodam Wam sytuacje, która mieliśmy. Na 4 roku przychodzi Pani X, bo wg rozpiski ma miec z naszą grupą tłumaczenie i mowi nam, ze to kompletne nieporozumienie, ze ona sie tu z nami znalazla i poszlismy wtedy z nia na bilard i tak juz do konca semestru chodzilismy. Osobiscie to byloby mi szkoda kasy na uczelnie prywatną, zaoczne studia to co innego, bo pewnie pracowalabym w ich trakcie, ale dzienne w prywatnej uczelni to wg mnie strata kapusty. Malir - pelen szacuneczek dla Ciebie, 28 lat i 8 letnie doswiadczenie na stan. kierowniczym. Kurde no - trzymam kciuki za Twoją robotę. Widzialam dziś topic do Ciebie:) Znana jestes na forum:)

Moja ciocia uczy ekonomii i na jednej prywatnej rektor jej powiedzial, ze wszyscy MUSZA zdac, nie ma opcji ze nie. Ona akurat zrezygnowala. Ale mysle, ze nie ma reguly. Sa tez chyba dobre niepubliczne uczelnie jak swps ta od psychologii.

Dziwczyny szalejecie. Tak szybko odpowiem tobie Jula, ja daje oliwę z oliwek lub naprawdę dobre masło. Marchewkę gotuję, ale daję gotowaną z ziemniakami i odrobiną pietruszki. jabłko ścieram i daje albo dwa same, albo jedno i do tego słoiczek w innym smaku :). Tak eby mu się nie znudziło. Dzisiaj dałam mu zupkę z indykiem, smakowało mu nawet. Co do uczelni hmmm ja się wypowiem o mojej. U mnie mają chyba nakaz oblewania, bo 50 % oblanych na egzaminie to norma. Potem poprawki na nich to samo. Także nie wiem o co chodzi. Średnio każdy ma po przynajmniej dwie poprawki na semestr. Nawet teraz pod koniec studiów trzęsiemy gaciami, ze nas pooblewają, bo jeśli w sesji letniej obleją, to nie możemy mieć absolutorium, co się wiąrze z egzaminem magisterskim, do którego nie będziemy mogli podejść. Ale to moja uczelnia. Oczywiście nic się w niej nie nauczyłam, jak twierdzą inny. No bo przecież zdaję bo płacę. Ja właśnie jestem oblewana bo płacę, bo dostają dodatkową kasę. A większść pozytywnych ocen z egzaminów to 3. No bo skoro jest tak zawyżona punktacja, no to nie wiem jak to jest. Do tego nie raz udało nam sie udowodnić, że nawet nie sprawdzali prac, tylko oblewali na ilość. Swoją drogą ucząc się przedmiotu po raz kolejny zostaje coś w głowie. Ale i tak wszyscy wiedzą lepiej, co potrafię i co mam w głowie. Zaczynam mieć dość matek z dziećmi. Mówię o tych na żywo. Jeszcze raz jedna z drugą będą mi opowiadały jakie kupska robią ich dzieci i jakie to one są super hiper mega, liczą całki i zmieniają sobie pieluchy w wieku 4-5 miesiący to puszcze pawia.

Myślisz, że ja nie wiem o tym, że staciłam pieniądze? Jak szłam na uczelnię to byłam idealistką. Przecież to uczelnia jak każda inna, przecież ja się będę uczyła. A potem plułam sobie w brodę, że nie przeniosłam się na lic, tylko ciągnęłam te jednolite mgr. Dramat. Z roku na rok coraz większa krowa dojna. Do żadnych praw nie da się dojść. Walcząc, cały rok się stawia i nic.

Hmmm nie powiem ci, bo zależy jakie jest. Ważne żeby było dużo masła w maśle a nie jakiś fix. Poza tym wg mnie z maslem jest lepsze, daję naprawdę odrobinę, oliwa ma dla mnie za specficzny smak.

mama mowi, ze warlubie czy jakies tam bo ma 82% ale mam kolege ktory tam pracuje jako przedstawiciel handlowy i powiedzial, zebym tego masla w zyciu nie jadla bo widzial jak je robia :o Ja dzis dalam lyzeczke oliwy z oliwek. mozna tez ten olej rzepakowy.

JUlka ja w takie gadanie nie wierzę. A co przedstawiciel handlowy ma do produkcji masła? To tak jak sperma w szejkach w mc donalds lub inne cuda.

oko-tak sobie oglądam zdjęcia i na naszym mailu i na nk i fakt dzidziołki są boskie a Twój Miki moim zdaniem jest podobny do Ciebie

hejka baby ja po zakupach:) karusia ---> jejki to super! takie z misiem liliowe nie? bo nie bardzo mi sie chce tachac 5 puszek , wieć suppppper i baaaardzo dziękuje za pamięć:) A możecie mi zobrazować jak wyglądają normalne kupki u waszych dzieci?????? bo ja nie wiem czy mi juz jebbie do główki czy mała ma zatwardzenie... kupiłam sobie oficerki esprita, kurwa a miałam oszczedzać i worek i kombinezon gapa dla małej .... ide zabijać poczucie winy na siłowni do wieczora babeczki