Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

Ja też witam:) W Krakowie rano troszkę popadało ale to i dobrze bo już ten upał męczący był. Wczoraj najadłam się truskawek, upiekłam ciasto i zrobiłam koktail z kefirem, tak że w nocy co godzinę do wc musiałam chodzić bo truskawki są moczopędne. Ale wolę to iż problemy z pęcherzem. Wczoraj kupiłam truskawki po 4 zł i nie wiem czy będą jeszcze tańsze czy kupić już więcej bo bym sobie namroziła i dżemy zrobiła:D A dżemy to bardziej dla męża bo kupnych nie lubi.:)

czesc dziewczyny! Karusia-> ale Ci fajnie, ze tylko do 20-tego pracujesz. Ja podobnie jak Ty, mam juz okropnego lenia i wyrzuty sumienia z tego powodu. Ale musze jakos wytrwac do ok 20 lipca, bo to byloby miesiac przed porodem. Co do badania ginekologicznego, to od poczatku ciazy nie mialam ani jednego. Dziwne, bo oblecialam lacznie 4 ginekologow, ale przeciez oni wiedza co robia, wiec nie bede sie dopominac. Nie mam tez pojecia, ile wazy moj maluszek, bo na ostatnim usg zapomnialam sie zapytac, a nie wiem, kiedy bede miala nastepne. Wiem tylko, ze ostatnio lezal w ulozeniu posladkowym. Mam wrazenie, ze teraz sie przekrecil, ale to tylko subiektywne wrazenie. Moze namowie mojego ginekologa na wizycie za dwa tyg. zeby mi zrobil usg (tutaj trzeba wczesniej przyniesc specjalne upowaznienie od kasy chorych). Mam tez klopoty se spaniem, bo Victorek nie pozwala mi sie polozyc na zadnym boku - od razu kopie. Skurczow nocnych na razie nie mam, ale za to mnostwo popekanych naczynek na nodze i spuchniete kostki. Viola-> trzymam kciuki za slub i wesele i zycze wspanialej imprezy!

Chimerka-> na kiedy masz termin, bo jakos w tabelce Cie nie widze... Zapomnialabym dodac, ze chodze do szkoly rodzenia i jestem zadowolona. Oprocz teorii mamy co tydzien godzine cwiczen dla ciezarnych i naprawde pomagaja sie rozciagnac i rozluznic.

Cześć dziewczyny. Jak tam mija poranek. Ja siedzę i wcinam płatki na mleku, a za chwilę czekają mnie czereśnie :) Anabanana, ty to ranny ptaszek jesteś :D LadyMia, ja myślę, że dojdą do 3 zł za kg, mniej na pewno nie. Ale kupuj teraz bo są suche a nie rozpaprane przez deszcz. Ja też będe mrozić, ale to dopiero w lipcu, dostanę od teściowej truskawki. Ewitap skąd ja to znam :D Hehehe jak leże na bolku, to mój maluch kopie i kopie, czuję si.ę tak jakby mnie coś łaskotało od środka.

oko-> mnie sie przedwczoraj udalo, bo zasnelam na boku, a maly nie protestowal, hihi:) Ale dzis juz nie przepuscil. Jak ja Wam zazdroszcze tych truskawek!!!!! Tutaj juz sie skonczyly, a byly tylko takie plastikowe:( Uhhh.... Ja tez chce tych dobrych polskich truskaweczek!

a ja troche oprztanelam kuchnie i gotuje mloda kapustke z kielbaska na obiadek :-) tak nagadalyscie o tych truskawach ze wziela mnie taka chec jak holera ale nie wiem czy u nas w sklepie beda... jutro jade do miasta do gina to kupie na zapas haha

bylam w sklepie i kupilam 2kg truskawek ktore mam zamiar dzis zjesc haha i ogoreczki iwec zrobilam tez malosolne...ktore w grudniu byly moja pierwsza i w sumie jedyna zachcianka ciazowa hahaha

anabanana, tylko uważaj bo potem będziesz biegać siusiu tak jak ja :D Zjadłam prawie 2 kg czereśni i teraz tak mi się chce siusiu, że szok. A Mikołaj dodatkowo uciska pęcherz. Ale zostało mi truskawek i zrobię koktajl. Jezu zmuście mnie do nauki :D Bo sie nie zabiorę a jutro mam egzaminy.

czesc, a ja własnie spie tylko na boku,zreszta moja mała jest bardzo spokojna.od czasu do czasu delikatnie przypomni o sobie,w przeciwienstwei do chlopaków,którzy mocno dawali o sobie znac jak dobrze pamietam. tak w ogóle to znów sie troche martwie czy wszystko ok z mał a.czy urodzi sie zdrowa,czy moja tarczyca jej nie zaszkodzi,czy wszytsko bedzie na swoim miejscu. okko,wczoraj widziałam,ze udzielałas sie na temat picia w czasie ciazy.kurde,nie mam co sie oszukiwac.zanim dowiedziałam sie,ze jestem w ciazy od czasu do czasu w sobote pozwalałam sobie na dobre winko.no kurde,w koncu mała dziewczynka nie jestem.i co teraz ???teraz mam miec wyrzuty sumienia i wpadac w popłoch??od momentu ujzenia 2 kresek na tescie odstawiłam alkohol,tzn dobre winko,bo wóde nie cierpie i nie pije.ale przyznam,ze czasami zdazy mi sie wziąśc łyk piwa od D.a co ciekawe wcale sie po nim nie krzywie,a nie bedac w ciazy piwa nie ruszyłam.ale to na prawde raz na jakis dłuzszy czas.tak wiec chyba mysle,ze akurat tym nie powinnam sie zadreczac. a ja dzis i tak wstałam znów szybciej od anabelki.podobnie jak wczoraj.7,40.tyle,ze dzis obudził mnie osty skórcz w łydke.to drugi raz w tej ciazy. ja tez najadłam sie pysznych truskawek,na szczescie nie sa juz strasznie drogie.a dzis na obiad kotlety z piersi,ziemniaki i kalfior w bułce tartej.mmmm,juz sie nie moge doczekac. dzis zmarla nasza siatkarka,agata.kurde,26 lat,w kwietniu urodzila córeczke ,która zrezta nie mogła widywac przez swoja chorobe.co za tragedia dla całej rodziny!! ewitap,ja wczoraj tez szukałam daty urodzenia chimerki.a to dlatego,ze chciałam isc na łatwizne i sprawdzic w kótrym tygodniu ja juz jestem.chimerka napisala,ze ona jest w 29.no ,ale nie udało sie:) lady,ja kiedys tez robiłam drzemy,ale teraz...mi sie nie chce.chociaz ,jak sobie pomysle,robiłam je jak chłopcy byli mali,tak wiec teraz wszystko moze sie zmienic. kurcze,ale u mnie sucho.trawa cala wysuszona.jezu,az sie boje tego deszczu jak w koncu nadejdzie.pewno bedzie oberwanie nieba i okropne burze.lady,a u ciebie jeszcze popadalo? narazie,pa!

haha czy truskawki czy nie i tak latam siusiu baaaarzo czesto... oczko sio do nauki mmala ma racje haha a co do alkoholu to ja tez czasmi lubie lyknac od meza piwka tylko potem troche mi sie w glowie kreci haah, ale lubie napic sie karmi ono ma 0,5% i czytalam w gazecie o dzieciach ze polecane jest dla kobiet karmiacych wiec mysle ze nam od czasu do czasu tez ne zaszkodzi :-)

Gość chimerka
Ewitap - termin mam na 16/08, wg ostatniego USG, ale troche mi sie przesuwa do przodu, bo zaczynalam od 24/08 w grudniu:) No i wg ostatniego okresu rowniez 16/08 wiec chyba Zuzia bedzie sie wtedy na świat pchała:) Pozdrawiam, ciezko zapracowana z Bratysławy...

Mmała :). Myślę, że wszystko z rozdądkiem, to że ja jestem radykalna w tym temacie, to jestem. Ale nikt nie musi być. Wczoraj też napisałam, że jestem pewna, że ten fas głównie tyczy się kobiet pijących nałogowo, a do takich czaasmi, raczej niewiele jest badań. Nie ma co popadać w paranoję :). Dalej nic się nie uczyłam, mam dzisiaj jakieś niespokojne mysli, cały czas mi coś krąży po głowie. Dajcie spokój.,

jestem jakaś padnięta.wróciłam z pracy i mam jeszcze dokończyć gotować obiad i czeka mnie sterta prasowania.Muszę wygonić dzieciaki na pole i zabrać się za to.Jeszcze w sobotę muszę znaleźć sił;y na mycie okien i rozmrażanie lodówy...boże kiedy ja sobie odpocznę...

ojoj Karusia wygon dzieci na dwor, zrob sobie mrozona herbatke usiadz wygodnie w fotelu i chocicaz pol godzinki daj odpoczac sobie i Michasi :-) ja wlasnie wrocilam ze spaceru.. tez czeka mnie sterta prasowania i wieczorkiem wpadnie kolezanka na henne i regulacje ale to juz bardziej przyjemnosc niz obowiazek

Gość chimerka
Henna hi hi, przypomnialo mi sie jak mialam 15 lat i sobie henne na brwi strzelilam. Mam jasne wlosy i chyba za dlugo potrzymalam, bo wygladalam jak diabel. Tarlam, zmywalam i nic nie schodzilo, przez dwa dni z domu nie wychodzilam, ale tak jakos po 4 brwi wygladaly super. Ale przez te dwa tak ze mnie wszyscy ryli... To byly czasy, ech...

ehh z henna to chyba kazda z nas ma smieszne historie, ja dokladnie zrobilam co ty tylko ze trzymalam pol godz bo stwierdzilam ze mam wywietrzala wode utleniona i przy blond wlosach mialam czarne krechy nad oczami tak tarlam ze az skore sobie przetarlam i chodzilam z plastrami nad oczami-mialam chyba z 16lat masakra poprostu... ale trenong czyni mistrza i teraz nie dosyc ze tylko i wylacznie robie sobie sama to jeszcze robie innym...

A my dziś byliśmy oglądać wózki i łóżeczka najbardziej mi sie podoba z IKEI za 99,99 zł bez materaca osobno trzeba dokupić . Jest fajne bo takie proste z litej brzozy pomalowane nieszkodzącym bezbarwnym lakierem . Ale powiem wam nie wiem za co ja mam płacić 500 zł za łóżeczko bo co jest żółte i namalowane są na nim gwiazki ? Ech żenua .. wszystko pospisywane . Teraz zaczynam etap kompletowania ciuszków , łóżeczka , becików i innych . Na co mam zwracać największą uwage przy kupowaniu tych rzeczy ? Pozdrawiam

dziewczyny,czytam i rycze ze smiechu,normalne nie wyrabiam. polecam topik\"smieszne i wstydliwe wpadki na porodówce,ale nie tragiczne\". acha,czyli ja jestem w 29 tyg.ciazy.mam ten sam termin co chimerka. lece dalej boki zrywac,przyda mi sie,bo cos dzis mialam mało optymistyczne mysli w głowie,znów przez ta tarczyce..dobranoc.

dzień dobry kobietki 🌼 pogoda śliczna, wyskakiwać z pościeli i grzecznie meldować się mamusie :) jutro mam wizyte u ginia, ciekawe co mi powie, ciągle mam te chol..ne skurcze nóg! :( ale co ciekawe już nie łydek, ale teraz mi wykręca stopy!!! ale nie mam zamiaru psuć wam i sobie nastroju od rańca :) :) tak wię życze wszystkim dobrego dnia :)

czesc dziewczyny... ja dzis pospalam i obudzila sie o 8.40 :) pije kawe i ogladam dzien dobry tvn, monis pij magnez (ja pilam musujacy ktory dziala ekspresowo) ja dzis mam wizyte i juz se doczekac niemoge a njabardziej tego ile malutka wazy i jak sie miewa :-)

Ja też się melduję:) Wczoraj to przegięłam z truskawkami.... najpierw koło 14 pojechaliśmy do kolegi który ma pole truskawkowe i kazał nam sobie urwać ile chcemy. Jak ważyłam w domu wyszło 13 kg, a ile jeszcze zjadłam w polu... chyba z 2 kg. Potem upiekłam placek drożdżowy, zrobiłam koktajl, 18 słoików dżemu, trochę zamroziłam i jeszcze mi zostało. A wieczorem poszliśmy do sąsiada na czereśnie... pycha:D A w nocy była masakra, równo co godzinę chodziłam siusiu, aż mnie nogi bolały.;) Co do alkoholu w ciąży to ja ani łyka się jeszcze nie napiłam. Dowiedziałam się w 2 tyg że jestem w ciąży. Ale Boże jaką mam czasem ochotę na zimne piwko :)

mmała3 naprawde dobre te relacje z porodów, ja też kilka stronek wcześniej podałam link do strony ze śmiesznymi relacjami z porodówek, aż się popłakałm ze śmiechu

ladymia ja jak tylko planowałam zajść w ciąże, to nie tylko ani kropelki nawet piwka, ale nie jem też czekoladek i innych słodyczy z alkoholem, nic ani ani, obiecałam sobie - żadnego alkoholu i papierosów :)

haha ja wczoraj tez zylam praktycznie tylkona truskawkach :-) a co do alkoholu to dowiedzialam sie w 6tym tc i nie wpowiem bo mam na koncie kilka drinkow zanim sie dowiedzialm, teraz owszem nie pije ale jak juz wczesniej napisalam lubie lyknac piwa od meza ale to rzadkosc a papierowsy rzucilam 1.5roku temu fakt ze malo palilam i to tylko w towarzystwie ale definitywnie rzucilam z czego jestem dumna :-) a ja sobie polezalam w wannie zaraz szybka fryzura, make up i lecena spcerek

Gość chimerka
Wam to dobrze, kapiele, zabiegi, make upy i takie tam, a inni ciezko pracuja od rana na chlebus:) Oby tylko piekna premia wynagrodzila nam te trudy:) Rowniez zanim sie dowiedzialam o ciazy loilam wode i faje na imprezach, a jestem wielbicielem destylatow wiec to juz totalnie niezdrowo w ciazy. Ale od 5 tc. zupelnie nic, no czasem jakiegos browarka wciagne lub kieliszek czerwonego wina, ale to wsjo. Tez drze czy imprezy w poczatkowym stadium nie nabruzdzily mojej Zuzi, ale mysle, ze nie powinnysmy sie tym teraz zadreczac.

hejka mamuśki ;) też się melduje ;) Widzę że u Was jest wszystko ok. Anabanana gratuluje zdania prawka. Oczko gratuluje egzaminów. Hmm zauważyłam, że ostatnio nie widać Szylusi, czy wie może któraś z Was co u niej? Nie jestem na bieżąco, ale mam takie pytanko, czy zbierałyście może nr telefonów, żeby w razie W kogoś z forum powiadomić? Wiem nie powinnam się wtrącać, w końcu najmniej się odzywam ;) Ale jednak zawsze będzie wcześniej wiadomo której coś dolega i ewentualnie jakby się wcześniej coś zaczęło. Pozdrowionka

hmm nawet nie rozmawialysmy o nr tel, ale jak podczytywalam inny topik bodajrze z tegorocznymi kwetniowkami widzialam ze dziewczyny jak zaczely ladowac na porodowkach informowaly inne forumowiczki telefonicznie