Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki tam ktos

NIE STARCZA MI PIENIEDZY od jedej do kolejnej wypłaty.

Polecane posty

Gość Wypowiadaczka
Normalnie gazety niezastąpione, bez których życie nie miałoby sensu :O

Gość vale tuudo
a teraz szczerze...mało to związków rozpadło się przez biedę ? Bo w mojej rodzinie dwa... tzn przez alkoholizm do którego właśnie bieda doprowadziła...Mam 23 lata świetny kontakt i można powiedzieć, że od paru lat nadrabiamy ten stracony czas....Chodzimy na ryby, grzyby itd...Wybrał tak jak uważał za słuszne a ja nie bede go osądzał...

Gość tez architekt
jestes dopiero rok po studiach,wiec normalna kasa , w dodatku masz poddasze - jak sie domyslam ,za darmo, bo nie wyszczegolniasz w swoich kosztach.Wiec nie jest zle, a bedzie z roku na rok coraz lepiej.

Gość taki tam ktos
wiem ile zarabia architekt w irlandii...i dlatego smuci mnie dlaczego w Polsce tak nie jest. W CZYM JESTEM GORSZA OD JAKIEGOŚ IRLANDCZYKA?! W tym problem. Uczylam sie zdobylam wyksztalcenie, wszystko pokolei i jak należy. I co? ...nie chce narzekac, ale po co to wszystko? Ah, i chyba bardzo duza pomoca przy starcie w dorosle zycie jest miec nie-biednych rodzicow, ktorzy moga pomoc.

Gość zacznij dorabiac
albo ulotki albo promocjee w weekendy, dasz rade i pareset zlotych nawet zarobisz dodatkowo

Gość blelelel
no ciekawe co mówiłam kiedy w domu się nie przelewało gdy wychowywała mnie tylko mama i wiesz poradziła se znalazła wyjście z bardzo trudnej sytuacji bo jest mądrą kobietą i to bez jakiegoś wykształcenia , została sama z 4 dzieci a jednak zrobiła tak by nie siedzieć i nie czekać aż coś samo wejdzie do garnka

Gość tez architekt
a gazety sa w internecie, na to akurat nie warto wydawac kasy. Albo w kazdej czytelni.

takie jest zycie jednych stac innych nie, jedni maja biednych rodzicow inni nie. dziekuje Bogu i moim rodzicom za to co mam.

calosc materialow nie jest dostepna w necie tych gazet. moje pieniadze i bede je wydawac na jakie mi sie podoba gazety

Gość taki tam ktos
do zacznij dorabiac- no troszke ciezko... bardzo duzo pracy przynosze do domu. weekendy i inne niestety tez pracuje projektujac a kiedys trzeba spac, nie? :)

Gość Wypowiadaczka
a w przeciwieństwie do tych biednych, którzy do wszystkiego dochodzili ciężką pracą i wieloma wyrzeczeniami Ty masz problemy z interpunkcją, stylistyką... Powtórka z języka ojczystego nie zaszkodziłaby.

Gość vale tuudo
W CZYM JESTEM GORSZA OD JAKIEGOŚ IRLANDCZYKA?! o 60 lat okupacji Sowieckiej kochana....Ludzie ekonomiści do dzisiaj się głowią jak 40 milionowy kraj tak szybko wszedł na taki poziom w tak krótkim czasie...

Gość Wypowiadaczka

Gość blelelel
a szkoda mi już słów nawet nie chce mi się odpowiadać na jakieś głupoty róbcie co chcecie i jak chcecie ja mam swoje zdanie i tyle bo dużo już w życiu przeszłam. dobranoc wszystkim

Gość do suzitka
a jesli wolno spytac? jaka kasa dysponujesz miesiecznie?

Gość zacznij dorabiac
to poszukaj innej pracy? skoro w tej zaharowywujac sie i po weekendach wyciagasz tylko 1100 to przyszlosci tam zadnej nie wroze, zacznij szukac gdzie indziej i wez sie w garsc

bo Polska póki co nie jest Irlandią i jeszcze długo nie będzie. Ciesz się że nie urodziłaś się np w takiej Etiopii. Masz paszport, możesz w każdej chwili wyjechać. Wybór należy do tylko do nas i to jest piękne. Nie jesteś gorsza od Irlandczyka, pewnie nawet wiesz dużo więcej niż irlandzki architekt z tym samym doświadczeniem. Ciesz się że masz to swoje mieszkanko, tu już dużo. Do wyjazdu cie nie namawiam, ale jakbyś zmieniła zdanie to daj znać, pomogę.

Gość do suzitka
pracujesz? ile masz lat? pomagaja ci rodzice? sorry za te wszytkie pytania, nie chcesz, nie odpowiadaj.

Gość Wypowiadaczka
Korepetycje nie są drogie :P

Gość zacznij dorabiac
ja na samo zycie po oplaceniu rachunkow szkoly i paliwa mam 2000zł wieec czym sie chwalisz suzitka

tak rodzice mi pomagają, dali mi wszystko, milosc, poczucie bezpieczenstwa i stabilizacje materialna.

vale tuudo : to nie 60 lat okupacji sowieckiej. 20 lat temu Irlandczycy byli biedni jak myszy kościelne. Udało im się wyjść z dołka po 1986, dzięki kasie z UE, obniżce podatku CIT i inwestycjom od irlandczyków z USA.

Gość wiesz mzoe zrob jak
ja :) skoro piszesz, ze masz zlote rece do szycia...hmm...moze allegro? sprobuj na poczatek sprzdac 2-3 rzeczy uszyte przez siebie. mozesz uczyc cos specjalnie badz szczerze przejrzec szafe i wybrac cos co mialas na sobie raz i lezy :) mozesz tez nakupic materialow na Allgro, czasamiz a grosze sa pereslki, wiem bo kupowalam. moze umow sie z rodzicami, ze w jednym mesiacu dasz im 300zl zamaist 500zl, na pewno zrozumieja. a ty bedziesz mogla jakos na allegro ruszyc...200zl naprawde wystarczy. a moze mas dostep do ajkis innych tanich towarow, ogolnie rpzejrzyj co za ile schodzi :) dobrym pomyslem sa tez lumpeksy, jako warszawianka masz na pewno kupe do wyboru. jak nie wiesz gdzie szukac to zobacz na www.lumpeksy.pl :) szukaj takich, gdzie ejst odziez na wage, bo kupowanie drogich (:P) ubran po 15-20zl to za duze ryzyko, mozesz nie sprzedac a zeby byl zysk musisz sprzedac dosc drogo...zeby nie byc goloslowna, ja tak robie i zarabiam ok. 1000zl miesiecznie malym nakladem pracy. zaczynalam "ten interes" od 20zl wydanych na lumpeksowe ciuchy. warto przejrzec allegro zeby zobaczyc co dobrze sie sprzedaje (nas zgust bywa mylacy). mozna nastawic sie na rozmiary trudnodostepne w polsce (mniejsza pdoaz=wiekszy zysk) czyli duze rozmiary, bardzo male XS, długie spodnie dla bardzo wysokich :) jesli nie amsz aparaty cyfrowego, zawsze mzoan od kogos pozyczyc :) ewentualnie kupic na allegro uzywany, wiesz jak ceny sprzetu elktr. ida na leb :P pozdrawiam i zycze powodzenia.