Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wole bez nicka..

Jaki lekarz przepisze cos na stres?

Polecane posty

Gość psyccholog
nie warto sie wtajemniczac w chorobe innych -przynajmniej teraz gdyz bedziesz wyszukiwac opisanych objawow u siebie!a poco sie zadreczac?!kiedys zapytasz.

Gość wole bez nicka..
chcialam wiedziec co pomoglo innym by zastosowac to na sobie.. niemam w tych sprawach wsparcia u rodziców - mama jest alkoholiczką, wiec ma swoje problemy . a te leki poprzednie przepisał mi ginekolog.. wstyd sie przyznac ale tak było:(

Gość zbadaj tarczycę
przy niedoczynności często występuje depresja, zaburzenia koncentracji pogorszenie pamięci i tycie!

Gość kaszmirowyijggjg
ginekolog? musisz iść do psychiatry. od tego on jest.

Gość kaszmirowyijggjg
a mi pomogło pozytywne nastawienie i wiara w to że bedzie dobrze. Tego Ci życzę

Gość psyccholog
naprawde radze ci z serca idz do specjalisty jak najszybciej to nie wstyd!im szybciej tym lepiej a i mature zdasz z latwoscia!

Gość wole bez nicka..
dziekuje Wam bardzo serdecznie za porady. raczej sie udam do tego psychiatry. Tylko powiedzcie mi jeszcze prosze lepiej prywatnie czy do panstwowej słuzby zdrowia?

Gość psyccholog
najwiecej zachorowan na depresje jest na jesien i wiosne-przesilenie!mniej to na uwadze!

Gość zbadaj tarczycę
a z jakiego regionu Polski jesteś?

Gość wole bez nicka..
tylko ja to mam juz od 2 lat..:( a nie lepiej odłozyc takie leczenie psychiatryczne na czas po maturze? samobojstwo mi nie grozi..:(

Gość psyccholog
to zalezy!roznie bywa z tym!a z jakiego miasta jestes?moze ci kogos polece!

Gość wole bez nicka..
leczenie -kraków

Gość psyccholog
im szsybciej tym lepiej

Gość psyccholog
o to macie tam dobra kadre-dobra psychoterapia

Gość Agnie
jak jesteś studentką, to idź do przychodni studenckiej, tam powinien być psychiatra, co jest w miarę na bieżąco z młodymi ludźmi;) Antydepresanty raczej nie otępiają; tzn. możesz dostać takie, które Ci dadzą takiego niezłego pałera (ale: skutki dopiero po 2 tyg. brania); jak mówisz, że masz matkę alkoholiczkę, to możesz mieć syndrom DDA - no i wtedy należy Ci się pomoc terapeutyczna na NFZ; zobacz sobie na www.psychologia.edu.pl (wejdź: gdzie szukać pomocy? i tam Ci się wyświetli mapa całej Polski; kliknij na swoje województwo, to zobaczysz adresy); czymaj się, będzie git, ale powolutku; jak masz możliwość, to idź prywatnie do tego psychiatry... zawsze będzie miał więcej czasu dla Ciebie i większy komfort; powodzenia!!

Gość psyccholog
dr.andrzej cechnicki

Gość wole bez nicka..
a takie antydepresyjne leki to inna nazwa psychotropów? I po takie leki mam sie udac do psychiatry? studentka nie jestem- bede pisac mature teraz. matka nie poddała sie leczeniu byla tylko na 2 spotkaniach ze mna zaciagnieta sila ale zrezygnowala wiec nie jest to nigdzie udokumentowanie.

Gość i tyle tylko ode mnie
odstaw te pieprzone tabletki, zaburzaja rownowage hormonalna i pewnie od tego masz dola hormoyn maja ogromny wplyw na samopoczucie, tylko, ze lekarz tego nie powie, bo bierze kase od koncernu za przepisywanie lekow

Gość zbadaj tarczycę
www.sdn.org.pl ----------- krakow do 22 mozesz zapytac psychologa online o terapię w wojewodztwie malopolskim --- 849593

Gość wole bez nicka..
tak homony odstawiam teraz juz postanowilam nie dam sie wiecej w to wrobic. Tylko wlasnie neiwiem czy samo to wystarczy.. jednak mimo wszystko boje sie isc do psychiatry teraz, bo to zobowiazujace. nie chodzi mi o to ze wstyd itp. tylko o to ze metoda prób i bledow w doborze lekow moze mi zaszkodzic. pozatym ja nadal zyje w przekonaniu ze to ten seronil zepsul mi koncentracje:(

w dodatku nie masz oparcia w domu, wiec sa "efekty". Zatroszcz sie o siebie a lekow unikaj. Poczytja tez o DDS, moze znajdziesz w sowim miescie tewrapie grupowa albo indywidualna, dobrze by bylo, zebys pochodzila, bo w syndrom DDA ciagnie sie za czlowiekiem cale zycie i ma powazny wplyw m.inma relacjie z placia przeicwna.

Gość damatrefl
Z lekarzami radziłabym ostroznie -środki zawsze działają trochę inaczej na poszczególne osoby -znam to z autopsji ,zresztą jak i deprechy :) Ludzie to darmowa recepta na duszę ,ale skoro tu jesteś ,pewnie nie ma zaufanych ...Psycholog koniecznie polecony i nie pakuj się w psychotropy ,bo szkoda czasu -matura ważna rzecz ...

chrzan te leki, mowie Ci. Lecz sie ludzmi a nie prochami a leki psychotropowe chrzania koncentracje i trudno jest je brac nawet komus kto ma oparcie w domu a jak Ty musisz liczyc sama na siebie to sie lepiej w to nie baw. Musze isc, 3m sie🖐️

Gość wole bez nicka..
bardzo dziekuje za te rozmowe. przemyśle wszystko, leki odstawie, a co z koncentracja spytam jeszcze jakiegos lekarza. bardzo dziekuje 🌻

Tu chyba jest pewne pomylenie pojęć. Psychotropy są różne - antydepresanty są raczej stymulujące niż \"zamulające\", otępionym jest się nie po nich, tylko po lekach uspokajających. Wystarczy brać tylko te pierwsze - mnie na depresję też początkowo zapisano dwa leki, jeden antydepresant, a drugi \"zamulacz\", ale ten drugi po kilku dniach odstawiłam. Sam antydepresant działał jak trzeba, regulował cykl snu i czuwania, łatwiej się wstawało i nastrój się podniósł, co raczej ułatwia niż utrudnia pracę i naukę. W każdym razie ja nie odczuwałam żadnych negatywnych skutków na umyśle, wręcz przeciwnie :P A ponieważ ich nie było, mogłam nawet prowadzić. Może miałaś źle dobrany lek po prostu.

Gość Agnie
nijak tego nie musisz dokumentować; tj. idziesz i mówisz i Cię zapisują na wizytę do terapeuty (tak jest w ośrodku, który znam, w innych pewnie też na tej zasadzie); tzn. tego, że Twoja mama pije: nie musisz iść do lekarza i mówić mu, jakie leki ma Ci wypisać:) opowiesz, jak się czujesz, jakie masz problemy i, że bardzo ważna jest dla Ciebie koncentracja uwagi, że obawiasz się tego, że Cię leki mogą zmulić, itd... trzymaj się laska, bedzie git, zobaczysz; zatroszcz się o siebie i nie poprzestań na tym psychiatrze; zastanów się, czy nie przydałaby Ci się taka bardziej psychoterapeutyczna pomoc (w takich ośrodkach oferującym pomoc uzależnionym, współuzależnionym i dorosłym dzieciom można mieć terapeutę indywidualnego, różne grupy, uczestniczyć sobie w różnych fajnych warsztatach - np. o stresie, poczuciu własnej wartości, itp. - no i to wszystko finansowane przez NFZ, czyli się za to nie płaci - warto sobie skorzystać)

Gość zbadaj tarczycę
porozmawiaj jeszcze z psychologiem pod tym gg co podaję do 22 giej jest obecny,zdązysz go popytac,powodzenia!:) nr gg --- 849593

Gość wole bez nicka..
dziekuje, teraz juz rozumiem róznice z tymi antydepresantami - chyba faktycznie czegos takiego mi potrzeba. do psychologa już napisałam jesteście wspaniali

Gość psyccholog
o odstawieniu lekow pisza ci ktorzy nie zetkneli sie z ta choroba i dla nich to jest bezsensowne i chore zeby lykac "zmulacze czy psychotropy"po co lekarz i innipsycholodzy terapeuci pisza a mlody chory czlowiek slucha takich podrzegaczy i co?!i traci zdrowie nie na tydzien czy dwa ale na pare miesiecy. i wtedy taki ktos powie to czemu sie nie leczyles wczesniej?!bo ciebie sluchalem......

Gość zbadaj tarczycę
trudno się z Tobą nie zgodzić... :(