Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zuczekzz

praca-dekorator wnetrz!!!

Polecane posty

Go艣膰 zuczekzz

hejhej! poradzcie ! skonczy艂am 5letnie dzienne studia polonistyczne,i wlasnie zamierzam zmienic fach na dekoratora wnetrz. Zawsze mnie to kreci艂o,ale dopiero niedawno dojrza艂am do tego i nabra艂am odwagi aby sprobowac swoich sil w tym. Jak narazie to mam tylko wielkie checi i zapa艂,troche talentu. W planach kurs auto cada i kurs dekoratora wnetrz. Zakupilam sobie tez pare ciekawych ksia偶ek zwiazanych z achitektura wnetrz. Mam nadzieje ze mi sie uda i w niedalekiej przyszlosci bede zajmowala sie tym co mnie pasjonuje. Jednaj nie mam w gronie swoich najblizszych znajomych sob zwiazanych z tym tematem,wiec... Jezeli kto艣 mog艂by mi jakos pomoc w realizacji moich plan贸w-podac namiary na jakas dobra szkole gdzie warto zrobic takie kursy... (chodzi o wroclaw) moze jakies tytuly ksia偶ek do ktorych warto zajrzec,czy programy w ktore warto zainwestowac... za wszelkie wskaz贸wki i rady (nawet te najmniejsze) by艂abym ogromnie WDZIECZNA !!! PISZCIE prosze- bardzo mi na tym zalezy...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 monikaW
Hej, tak si臋 sk艂ada 偶e od jutra zaczynam kurs projektowania wnerz w Gda艅sku, a od stycznia w szkole ,,Creator,, w Warszawie ( a jestem z poznania ) Kurs kosztuje 1400 z艂 i trwa 3 miesi膮ce, zaj臋cia sa co 2 tyg w weekendy. Mysle 偶e warto, bo ja r贸wie偶 nei jestem po Architekturze, a uwielbiam projektowanie i taka szko艂a daje dobre przygotowanie. Boj臋 si臋 tylko co dalej, skad bra膰 zlecenia i jak ju偶 za艂o偶臋 swoj膮 dzia艂alno艣c czy straczy mi na op艂acenie Zusu i normalne funkcjonowanie. Pozdrawiam i prosze o wpisy os贸b bardziej doswiadczonych w tym temacie. Monika

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zuzuuz
Jak to powiedzia艂 mi pewien grafik: nauka samemu przez min. 2 lata po 8-10 godzin dziennie. Dopiero wtedy s膮 jakie艣 efekty w grafice. To konkretnie grafika 3d do wizualizacji tworzona w programach Maya np. polecam forum : http://www.max3d.pl/ Tu niewiele sie dowiesz. pzdr. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monikaW
Dzi臋kuj臋, bardziej jednak interesuj膮 mni earan偶acje i dekorowanie ni偶 projektowanie w 3d. P贸ki co jestem po kursie AutoCada w 2D i do prostych projektow ta wiedza wystarczy. Czekam niecierpliwie na to szkolenie , o efektach bede informowac. Pzdr.Monika

Udost臋pnij ten post

Generalnie musisz my艣le膰 o przysz艂ej klienteli i zleceniach. Po co ludziom projekty aran偶acji/wyko艅czenia wn臋trz? Do remontu. B臋dziesz 艣wiadczy艂a tylko pierwsz膮 cz臋艣膰 us艂ugi - projekt/wizualizacj臋. Kto艣 musi poci膮gn膮膰 reszt臋. Naj艂atwiej nawi膮za膰 wsp贸艂prac臋 z ekip膮 remontow膮, a tych na rynku jest mn贸stwo ;) Dopiero wtedy masz kompleksowo zrealizowane zlecenie. Samo projektowanie jako sztuka dla sztuki niezbyt si臋 op艂aca. Pozdrawiam i 偶ycz臋 sukces贸w.

Udost臋pnij ten post

hej! Dziewczyny maj膮 racj臋. Wykonywanie tego zawodu wymaga kilkuletniego przygotowania i wielu znajomo艣ci. Nie wystarcz膮 kursy,kt贸re s膮 cz臋sto na bardzo s艂abym poziomie. Cz臋sto dziewczynom wydaje si臋,偶e skoro poradzi艂y sobie z urz膮dzeniem w艂asnego k膮ta przy pomocy kliku kolorowych czasopism to z ca艂膮 pewno艣ci膮 poradz膮 sobie w tym fachu. Nic bardziej mylnego! Tak si臋 sklada ,偶e jestem dekoratorem wn臋trz i znam obie szko艂y o kt贸rych piszesz Moniko W. to nawet nie s膮 szko艂y lecz kursy. Creator o kt贸rym piszesz to te偶 kurs. S膮 one na s艂abym poziomie i na pewno nie wystarcz膮 aby profesjonalnie zaj膮膰 si臋 tym zawodem tak wi臋c zastan贸w si臋 zanim wydasz pieni膮dze. Ale mimo wszystko powodzenia. Pozdrawiam Roxi.

Udost臋pnij ten post

Nie zniech臋cajcie si臋!!! Ja mam dyplom architekta i architekta wn臋trz i ci膮gle jestem na bezrobociu, bo jako艣 do pracy nie bardzo chc膮 mnie przyj膮膰. Nigdy nie by艂am dobra z zakresu obs艂ugi komputera i to nie da si臋 ukry膰 jest g艂贸wn膮 przeszkod膮. Na w艂asn膮 dzia艂alno艣膰 nie mam odwagi. S膮dz臋 偶e trzeba przede wszystkim mie膰 wiar臋 i pewno艣膰 siebie. Osobi艣cie sie ju偶 podda艂am. Bo nawet kursy graficzne kosztuj膮, a niestety funduszy brak... Walczcie!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 avokado 11
Hej 馃尲 Ja jestem dekoratorem wnecz :) Musz臋 przyznac ,ze to bardzo ci臋zki kawalek chleba !!! ja jestem po szkole plastycznej i po asp w Warszawaie :0 pracowalam wczesniej dla paru firm prywatnych ale bylo ciezko 3 lata temu otworzy艂am wlasna firm臋 dekoratorsko architektoniczn膮 i nie jest 艂atwo cho膰 staj臋 na nogi :) w zawodzie pracuj臋 juz 12 lat i niechciala bym Cie zniech臋ca膰 ale same kursy kt贸re planujesz to niestety zamalo :( ale jesli pragniesz rozwijac sie w tym zawodzie i bedziesz ci臋zko pracowac choc nie bedzie latwo to pewnie sie uda s艂uz臋 rada:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 avokado 11
Rany sory za liter贸wki ale cos mi klawiatura szwankuje ( problem z ALTEM )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MonikaW
Hej , Szczerze m贸wi膮c troch臋 si臋 pod艂ama艂am Waszymi wypowiedziami. Kocham wn臋trza, mam mn贸stwo pomys艂贸w, interesuj臋 si臋 tym od 3 lat, przeczyta艂am dziecsi膮tki ksi膮偶ek na tematy aran偶acji, Feng-Shui, chcia艂abym to robi膰, my艣la艂am 偶eby si臋 pocz膮tkowo zaczepi膰 w firmie projektowej 偶eby nabra膰 do艣wiadczenia i og艂ady.... Bardzo prosz臋 o praktyczne rady- r贸wnie偶 te niekoniecznie motywuj膮ce, lepiej mile si臋 zaskoczy膰.. Pozdrawiam i dzi臋kuj臋 za odzew....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MonikaW
Ch臋tnie podj臋艂abym wsp贸艂prac臋 z jak膮艣 zniech臋con膮 dekoratorsk膮 z okolic Poznania... mo偶e razem by艂oby 艂atwiej.... Pomy艣lci e o tym i piszcie. Mail w stopce...:)

Udost臋pnij ten post

Hej, Obawiam si臋,偶e 偶adna firma nie zatrudni Ci臋 je艣li przedstawisz im papier z kurs贸w ( ju偶 nie m贸wi膮c o swojej dzia艂alno艣ci). Poza tym osoby prywatne wynajmuj膮cy dekoratora te偶 zwracaj膮 uwag臋 na papier i do艣wiadczenie. Nie chc臋 Ci臋 za艂amywa膰 ale sama widzisz co pisz膮 osoby, kt贸re siedz膮 w tym fachu od lat. Ludzie po ASP maj膮 problemy ze znalezieniem dobrej pracy w tym zawodzie. No a jak sie maja kursy do Uczelni Wy偶szej chyba ka偶dy wie.Osoba , kt贸ra dzia艂a na w艂asn膮 r臋k臋 i nie idzie jak tak jakby chcia艂a raczej podejmie wsp贸艂prac臋 z kim艣 do艣wiadczonym a nie z osb膮, kt贸ra dopiero chce zaj膮膰 si臋 tym zawodem. Przykro mi to pisa膰 ale takie s膮 realia. Zastan贸w si臋 czy warto pakowa膰 pieni膮dze w te szko艂y. Tak jak napisa艂am wcze艣niej znam te kursy na kt贸re ucz臋szczasz czy te偶 b臋dziesz ucz臋szcza膰 i naprawd臋 nie pozwol膮 one Tobie zrealizowa膰 si臋 w tym zawodzie. Mo偶na je potraktowa膰 jako uzupe艂nienie do zdobytej ju偶 wiedzy na studiach lub jako zaj臋cie hobbistyczne. A tak nota bene te偶 jestem z Poznania;) Pozdrawiam Roxi

Udost臋pnij ten post

Niestety musz臋 si臋 z dziewczynami zgodzi膰. Je艣li si臋 myl臋 to prosz臋 poprawcie mnie ale w tym zawodzie trzeba: - mie膰 stalowe nerwy - do艣wiadcznie ( przez co rozumiem szko艂y i sta偶e oraz praktyk臋 zawodow膮, trzeba doda膰 doskona艂膮 znajomo艣膰 obs艂ugi komputera) - znajomo艣ci - umie膰 si臋 promowa膰 Ja nie mam stalowych nerw贸w i doskona艂ej znajomo艣ci obs艂ugi komputera i jestem nadal na bezrobociu, poniewa偶 w zwiazku z dwoma poprzednimi podpunktami nie mam as贸w w r臋kawie i nie mam si臋 jak promowa膰. Nawet je艣li by艂am na stypendium, sko艅czy艂am z wyr贸偶nieniem studium a na studiach wygrywa艂am konkursy, teraz to niestey nic nie znaczy, bo np. nie opanowa艂am photoshopa ani 3D studio. Wi臋c je艣li powa偶nie my艣lisz o wykonywaniu tego zawodu, to podziel臋 si臋 z Tob膮 pewn膮 francusk膮 technik膮 gromadzenia do艣wiadczenia. Kiedy ju偶 zdecydujesz 偶e chcesz to robi膰, za艂u偶 sobie szkicownik, najlepiej A3, gruby i z grubym papierem i wklejaj tam wszystko co Ci do g艂owy przyjdzie, szkicuj wszystkie pomys艂y, rysuj, pisz bazgrol. Kiedy ju偶 b臋dziesz pewna decyzji zawodowych b臋dziesz wiedzia艂a te偶 co z tym zrobi膰. I lepiej zacznij si臋 uczy膰 photoshopa i 3D studio. Pozdrawiam. A P.S: pami臋taj te偶 偶e to zaw贸d w kt贸rym panuje nieustanna i bezlitosna konkurencja!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mikka_k
Witam, Nied艂ugo przeprowadzam si臋 do Tr贸jmiasta i chc臋 zapisa膰 si臋 na kurs projektowania wn臋trz. Z tego co przeczyta艂am jedna z Was ucz臋szcza na kurs w Gda艅sku ( mOnika W). Napisz prosz臋 adres i nazw臋 szko艂y. Z g贸ry dzi臋kuj臋 i pozdrawiam ,mikka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MownikaW
Dzi臋kuj臋 Wam za s艂owa szczero艣ci, dobrze dosta膰 kopa na starcie ni偶 straci膰 tysi膮ce z艂otych.... W obecnych czasach sama milo艣膰 do hobby nie wystraczy, trzeba mie膰 tward膮 dup臋 i stalowe nerwy oraz znajomo艣ci... Dzi臋kuj臋 Wam, musz臋 si臋 porz膮dnie zastanowi膰 nad tym czy nie lepiej pomy艣le膰 o czym艣 innym.Pzdr.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mikka_k
Witam, Dziewczyny, czy znacie miejsce w Gda艅sku lub Gdyni, gdzie mo偶na zapisa膰 si臋 na kurs projektowania wn臋trz? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

HERBATKA! Gratuluj臋!!! Niby za co mam krzycze膰, tzn. przynajmniej ja. Fantastycznie i ju偶. Po prostu 偶ycz nam 偶eby si臋 ud艂贸. Mnie np 偶ebym si臋 wreszcie wykaraska艂a z bezrobocia. POWODZENIA i oby tak dalej!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MonikaW
Harbatka tylko pogratulowa膰, jedank Tw贸j sukces jest niew膮tpliwie zwi膮zany z siln膮 motywacj膮 ale z towarzysz膮c膮 Tobie ekip膮 remontow膮. Te偶 zamierzam dzia艂a膰 w taki spos贸b. Pomys艂 to jedno, ale pomoc w realizacji to drugie, i wydaje mi si臋, 偶e poczta pantoflowa to dobra reklama. Oby tak dalej. Je艣li chodzi o kurs kt贸ry robi艂am w Gda艅sku- to by艂 to Ba艂tycki Instytut Psychologii a kurs dotyczy艂 projektowania wn臋trz wed艂ug Feng Shui...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MAKIMAKI33
DO MONIKA W 馃尲 - te偶 interesuje mnie ten temat co ciebie :) Nie mam studi贸w ,ale jestem po szkole plastycznej , pracowalam juz jako dekorator i teraz chciala bym dalej to robi膰 podaje ci meila mkithe@o2.pl jak chcesz pogadac to pisz ( wlasnie zaczynam rozkrecac firme ) POZDRAWIAM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MAKIMAKI33
do DECOR_A _- nie wiem czy mnie mialas namysli ? Ale jesli tak to cie rozczaruje bo ja w zawodzie dekoratora pracowalam 4.5 i bylam g艂ownym dekoratorem paru galeri i paru firm ( mieszkam w warszawie ) i nie mam skonczonej ASP co prawda znam swietnie programy graficzne itd . Ale nie otym Niespodobalo mi sie twoje okreslenie " jak napisala kolezanka wyzej ) ja nie zajmowalam sie urzadzaniem swojich czterech katow !!!!!!!!!! tylko pracowalam dla bardzo znanych firm ( nie bede ich wymieniac ,aby nie reklamowac ) rzeczy zrobione przezemnie byly czesto pokazywane w czasopismach jak " Cztery katy","dobre wnetrze " itd Wiec jesli nie jestes pewna czyjis umiejetnosci to nie oceniaj , bo ewidetnie ocenilas mnie po tym jaka szkole skonczylam :) Mimo to POZDRAWIAM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 decor_a
DO MAKIMAKI33 Nie mia艂am Ciebie na my艣li lecz kole偶ank臋 ROxi 784, kt贸ra napisa艂a,偶e czasami dziewczynom,kt贸re urz膮dzi艂y sobie mieszkanie przy pomocy kilku kolorowych czasopism wydaje si臋 ,偶e mog膮 wykonywa膰 ten zaw贸d. Tak wi臋c nie rozumiem po co te nerwy i atak:) Gratuluj臋 Tobie i 偶ycz臋 samych sukces贸w. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MAKIMAKI33
DO DECOR_A - W takim razie przepraszam :) Mam nadzieje ze nie masz urazy :) To niebyl atak na ciebie :) Wkurzylam sie bo myslalam ze oceniasz mnie po moim wyksztalceniu . Ja przerwalam prace bo mieszkalam ( 5 lat zagranica ) I teraz chcia艂a bym dalej zajmowac sie tym co lubie i potrafie tylko ju偶 calkowicie na wlasna reke :) POZDRAWIAM Ps. ja zaczelam prace przed toba 1.5 roku ,fajnie ze podala艣 meila moze kiedys pos艂uzysz rada :) mkithe@o2.pl 馃尲

Udost臋pnij ten post

A ja s膮dz臋 偶e przy takim zapotrzebowaniu na estetyk臋 i porady wn臋czarskie, zmie艣cimy si臋 wszystkie. Klient贸w przybywa i gusta bywaj膮 r贸偶ne. My艣la艂am o tym co piszecie i obstaj臋 przy swoim. Wielu rzeczy si臋 mo偶na nauczy膰 ale wiara w siebie jak we wszystkim jest tu podstaw膮. Mo偶e nie do ko艅cza jest tak 偶e kurs zast膮pi nauk臋 na uczelni. Ale mo偶e by膰 albo pocz膮tkiem albo ko艅cem rozwa偶a艅 na temat zawodu. Reasumuj膮c: rynek jest najlepszym sprawdzianem tego kto komu potrzebny. Niezmiennie wszystkim 偶ycz臋 sukces贸w i mi艂ych, ciekawych klient贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ala333333333333
Trzeba wierzy膰 w marzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monikaW
Wydaje mi si臋 czytaj膮c te wypowiedzi, 偶e opinie kt贸re maj膮 nas zniech臋ci膰 wyra偶aj膮 osoby, kt贸rym 艣rednio si臋 uda艂o... Osoby 艣ilnie zmotywowane, z pomys艂ami i marzeniami nigdy nie b臋d臋 narzeka膰 na brak zlece艅 i nie bed膮 si臋 t艂umaczy膰 nieznajomo艣ci膮 stony technicznej projektu.. Jednak dla tych kt贸rzy maj膮 marzenie i da偶膮 do ich realizacji nie jest przeszkod膮 brak wykszata艂cenia na ASP czy Archtekturze... W obecnych czasach gdy brak profesjonalnej kadry i specjalist贸w, ka偶dy kto ma cel i motywacj臋 jest w stanie zarobi膰 .Tak sobie wymy艣li艂am, 偶e z pomoc膮 przyjaci贸艂, kt贸rzy sa na budownictwie i moga pom贸c mi od strony technicznej, z moimi pomy艣lami, z zaprzyja藕nionymi firmami remotowymi, jestem w stanie zrealizowa膰 swoj cel... Niekoniecznie k膮cz膮c ASP... Nie chc臋 nikogo obrazi膰, ale liczy si臋 zapa艂 i ch臋ci, a uko艅czone szko艂y oczywi艣cie mog膮 pom贸c ale ich nieuko艅czenie nie s膮 powodem 偶eby odpuszcza膰 co艣 co si臋 kocha....

Udost臋pnij ten post

Licz膮 si臋 tylko zapa艂 i ch臋ci a nie wykszta艂cenie?!!! To po co chcesz korzysta膰 z pomocy swoich znajomych z budownictwa, kt贸rzy maj膮 zapewne wykszta艂cenie wy偶sze? Marzenia i zapa艂 to bardzo wa偶ne aspekty ,偶eby stara膰 si臋 osi膮gn膮膰 zamierzony cel ale to nie wszystko. Mnie si臋 uda艂o, tak wi臋c nie pisz膮 tutaj mniej s艂odkich komentarzy jacy艣 desperaci;) Jestem dekoraotem od jakiego艣 czasu i wsp贸艂pracuj臋 z kilkoma bardzo du偶ymi firmami ( i 偶ycz臋 tego innym). Ale tak jak napisa艂am kilka komentarzy wcze艣niej ( patrz wy偶ej) same kursy nie wystarcz膮,偶eby wykonaywa膰 ten zaw贸d na tyle profesjonalnie aby zaufa艂y nam inne osoby. Podkre艣lam marzenia s膮 bardzo wa偶ne bo od nich wszystko si臋 zaczyna ale ,偶eby wyobrazenie ,偶e one wystarcz膮 nie przynios艂o wielkiego rozczarowania. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

A i jeszcze jedno...piszesz,ze brakuje wykwalifikowanej kadry?Wr臋cz przeciwnie! Wiele os贸b z ogromnymi kwalifikacjami po dobrych szko艂ach nie mo偶e znale藕膰 pracy w tym zawodzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj oj oj...
roxi jaka zbulwersowana.. daj ju偶 spok贸j, bo Twoje gadanie jak widzisz nie ma wi臋kszego sensu.. i nie gor膮czkuj si臋 tak..

Udost臋pnij ten post