Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Blanka*

STARAM SIE O DZIECKO NA WRZESIEŃ 2008- KTO ZE MNA?

Polecane posty

wow:D a ja myślałam,że to drogo:D:D ale ja nie mieszkałam w Londynie:P i w ogóle właścicielami byli....geje:D ale mało kiedy byli, bo mieli inny dom:D przyjeżdzali raz w tygodniu sprzątać:D zawsze mielismy błysk w domu:) najbardziej ze wszystkiego wkurzała mnie umywalka w łazience i 2 osobne kurki na wode ciepłą i zimną:) Będąc w ciąży obczaiłam kalendarzyk i powiem Wam,że zgodził się co do dnia , więc już daję linka:) może akurat pomoże:) tyle,że wtedy miałam rekularne cykle a teraz to już sama nie wiem. jedno opakowanie cilestu chyba nie pomoże... http://kobieta.interia.pl/seks/kalendarz-intymny albo ten http://www.epacjent.pl/artykul.php?idartykul=1048&poddzial=Kalkulator

po prostu julka no to ja chyba w ta ciaze nigdy nie zajde bo nie mam pojecia kiedy mam jaki sluz. dla mnie to jeden diabeł :D:D:D

majek te kalkulatory to cos dla mnie. Wyliczyly mi ze dzis i jutro mam jeszcze szanse :P:D:D:D

Nie to co moje stesty... wedlug nich to ja jestem na skreslonej pozycji :D:D:D:D:D:D:D

MaMani obsewuj sie ok? Jak dostaniesz okres teraz (czego oczywiscie nie zycze) to jak sie skonczy to mierz temke i ja bede Tboie pomagala okreslic. I obserwujemy sluz ok? Ja np po okresie mialam 36.6 na okres plodny zawsze podskakuje bo progesteron sie produkuje, u mnie to bylo wysoko bo 37.3 i na dzien lub dwa przed okresem tempka spada znowu do 36. Po okresie jest przewaznie sucho,potem ciagnacy sluz a na koniec przed okresem taki bialy grudkowaty o specyficznym zapachu, Jak nie spadnie, tzn jak sie utrzymuje od owulacji przez kolo 18 dni to jest ciaza :) Bo podczas ciazy jest zawsze podwyzszona bo hormonki pracuja :) Jak wiecej pytan to chetnie odpowiem :)

Ja rowniez sluze pomoca w okresleniu owulacji :) A co do mieszkania w Angli to ja mieszkalm z rodzina cyganska :d

po prostu jula niee to nie dla mnie. ty mnie nie znasz ja taka roztrzepana zapominalska jestem ze jak mam leki lykac to filip za mna lata i mi przynosi tabletki bo zapominam... a termometr rteciowy to juz wogóle. W tym roku juz 3 rozbilam :D:D:D Mamy tylko elektroniczny do czola i taki elektroniczny zwykly ale nie dziala sluzyl tylko to robienia kupy jak Mania byla mala :D:D Kurde chcialabym tak umiec cos robic systematycznie. Juz sobie nie raz obiecywalam i d... :( raz wstaje o 5 rano a raz o 9... jak tu mierzyc temp? Jak wstane to odrazu lece do Mani bo mialczy nie ma czasu na mierzenie...

no tak, to trzeba systematycznie i przed wstaniem z lozka zeby dzialalo :) myslalam, ze chec dziecka to wystarczajaca motywacja :) obserwuj chociaz sluz, widzisz jaki jest przeciez :)

julka jak mi w tym cyklu nie wyjdzie to zakupie termometrn za cale 3 zl :P i sie postaram mierzyc i bede Cie prosila o pomoc wtedy :D:D

U mnie ze sluzem jest straszna lipa, w ogole go nie ma, sama sprawdzam szyjkowy zeby miec jakikolwiek obraz :) zazywam wiesiolek na poprawienie

Super MaMani, sluze pomoca :) seksik co 2 dni to tez dobra metoda :D to prawda ze w ciazy tylko 4h przed komputerem mozna? No ja w pracy siedze kolo 7...

Gość 2mante
chcialam zapytac czy stosujecie jakas specjalna diete??

Brawo MaMani :) Ja dorzuce jeszcze kilka rad od siebie co do mierzenia temp. -Zawsze o tej samej porze -Po przebudzeniue -Przed wstaniem z łozka -W jednym miejscu pochwa, usta lub odbyt ok 5 minut (ja mierze w pochwie) -Jesli noc jest nie przespana to min po 3 godzinnym wypoczynku -Zawsze wieczorem strzepuj termometr i kladz blisko lozka zeby nie latac po niego rano :)

suwaczek dzialala a ja nie stosuje ani nie stosowalam zadnej diety.\\ teraz jak juz wiem ociazy to jem wiecej warzyw i witamin, zreszta taki jeden mnie pilnuje :)

Niech Wam będzie z tą temp, skuszę się:> już wysłałam męża do apteki po ten duphaston i termometr:D jak usłyszał o termometrze to zaczął się ze mnie śmiać:) śluz ma być taki jak budyń?taki przezroczysty i gęsty, czy to nie ten?:D ja tam się na tym nie znam:)

hehe ja mam tylko dwa rodzaje jeden jest bialy i zbity a drugi przejzysty i lej ący jak woda. to który to ma byc? Majek bedziemy sie uczyc mierzyc temp pod okiem specjalistów :D:D:D

sluz powinien byc przejrzysty rozsciagliwy,o konsystencji jajka kurzego to jest sluz plodny.

hej Ja mam dziś chyba płodne dni:) A co do zakupów dla dziecka, to ja w 30 t.c. kupiłam wszystko. od termometru i pieluszek, przez ubranka, laktator aż do wózka, przewijaka i fotelika:) I dobrze zrobiłam, bo od 32 t.c. musiałam leżeć plckiem, więc już nic bym nie kupiła.

jula nie wiem bylam dzis w wc za wczesnie zeby sprawdzac sluz... jaks ie wybiore po raz drugi to ci napisze :D:D:D:D:D:D:D

ok MaMani czekam na info :) masz w ogole regularne cykle? zobaczcie co znalazlam slodkiego dla bobasa :) takich kilka kompletow chce kupic na poczatek. Mysle, ze jest ok, 100%bawelna i rozmiar 62cm podobno lepiej kupic http://www.mothercare.com/gp/product/B000TQE76S/sr=1-2/qid=1197540467/ref=sr_1_2?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44482031&mcb=core

Jula ubranka slodziutkie. Bylam w wc i mam własnie taki sluz jak trza :):D:D Cykle mam regularne 30 dni. welna a ty gdzie sie podziewasz? Majek juz wszystkie okna pomylas? kurde Jula jak ja ci zazdoszcze kupowania tych ubranek :) Ja juz teraz nie bede kupowala bo mam cale pudlo po mani. Kupie tylko jakis jeden zestawik na wyjscie zeby byl niesciuchrany a tak to dzidzius bedzie w tym samym co Mania bo tych malutkich ubranek mi Maniusia nie poniszczyla... a potem jesli to chlopak to bede musiala kupic :) bo tak od 3 miesiaca to mam juz wszystko rozowe dla mani :D:D