Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przejrzałam na oczy

CZY SĄ TU DZIEWCZYNY OPRÓCZ MNIE KTORE ZAŁUJĄ ZE BRAŁY TABLETKI

Polecane posty

no tak to jest racja >>koleznako jedno pytanie mianowici brałas tabletki cilest ???Podstawa do dobrzy lekarza.jak mozna 4 razy zmieniac tabletki , moze warto isc zaplacic te 120 zl i prywatnie isc do specjalisy .Hormony to nie cukierki i nie kazdy moze je braać ,ale to okresla specjalista ,robiac wywia i badanie.Normalny lekarz co ma w dupie czy ty sie dobrze bedziesz czuła czy zle da ci recepte i tyle .Nie mozna bawic sie hormonami .

Podstawa to dobry lekarz ,ktorych dziś bardzo mało jest .Ja uważam ze tabletki stosuje wiele kobiet i sa takie co poprostu bawia sie i zmieniaja co jakiś czas a to bardzo złe jest dla organizmu .Ja nie mowie ze to cud tabletki bez skotkow ubocznych ,ja nie zdecydowałam sie w 5 min na tabletki ,rozmawiałam z lekarzem o tym godzine ,rozwiał moje watpliwosći .Ale mam numertel do mojego specjalismy i mam dzwonic kiedy tylko cos bymwidził ze jest nie tak ,nawet w nocy .

Gość kalimatka w kropeczki
mi tez lekarz przed zapisaniem robił podstawowe badania (tzn skierował mnie) i dopiero po nich i po rozmowie przepisał mi a nie jak niektórym bez jakie kolwiek badania. grunt to trafić na dobrego lekarza

ktos napisal, ze wiekszosc kobiet zawala swoje problemy ze zdrowiem na tabletki. kiedys tez mi sie wydawalo, ze dziewczyny, ktore odradzaja tabletki sa nawiedzone i zaciekle ich bronilam na kazdym forum, piszac jakim to zdrowiem sie nie ciesze i do tego udanym seksem. do czasu. mam 22 lata i jestem pewna na 100%, ze po tabletki juz nie siegne nigdy. bralem je z powodzeniem prze kilka, lat i przez ten czas mialam robione badania kontrolne co 6 miesiecy. nie mialam zadnych skutkow ubocznych od pierwszego dnia..do czasu. po kilku latach pojawily sie problemy, ktorych przyczyn szukalam u kilku specjalistow i zaden nie potrafil powiedziec co jest przyczyna. w miedzy czasie pojawil sie okropny cellulit, ktorego wczesniej nie mialam i nie laczylam z tabletkami choc waze 50kg i mam 170 wzrostu do tego regularnie chodze na fitness i nie mam sklonnosci w rodzinie do cellulitu. zaczelam szukac i szybko znalazlam odpowiedz, ktora potwierdzil lekarz, ze jest to zatrzymanie wody w organizmie spowodowane tabletkami. taki ekstra prezent. zyly na nogach zaczely robic sie bardziej widoczne i bolesne. wiec bez zastanowienia odstawialam tabletki w kolejnym cyklu. niektore klopoty zaczely zanikac, a inne zatrzymaly sie na takim poziemi jakim byly. cellulit bede miec juz zawsze.. coz nic tylko sie cieszyc? jestem nawiedzona? nie! jestem rozsadna. wszystko mam potwierdzone wlasnymi poszukiwaniami i opiniami lekarza. niestety hormony to nie przelewki i im lepiej czlowiek je toleruje tym wiekszym sa zagrozeniem niszczac czlowieka przez lata po cichu... zawsze bylam okazem zdrowia, dzis wiem, ze w moim organizmie zaszy nie odwracalne zmiany i uwazam na wszystko bardziej niz wczesniej. jesli chcecie byc kiedys tak piekne i zdrowe jak dzis to lepiej myslcie przyszlosciowo. nikogo nie nawroce, ale wyrazam tylko wlasne zdanie.

grunt to trafic do dobrego lekarza? moj lekarz rowniez wykonal mi wszystkie potrzebne badania. na kazda kolejna wizyte przychodzilam z plikiem badan, ktore zawsze byly w normie. niestety nie zawsze badania sa odzwierciedleniem stanu faktycznego..badania poziomu hormonow w normie, krzepliwosc i inne w normi, cytologa dobra, piersi ok, usg ok, a mimo to zaczely sie problemy, ktore do konca staram sie usprawiedliwiac, ze to tabletki. mowiecie, ze bora je gwiazdy itd. zobaczcie z bliska i na zywo jaki maja piekny cellulit po hormonach to sie wam odechce. ja nie hcce byc gwiazda, ktora chodzi na liposukcje, tylko zdrowa, piekna i mlodo wygladajaca kobieta.

Gość
a ja już wcześniej miałam cellulit :P i po dwóch latach brania tabletek wyglądam lepiej niż wcześniej :P poza tym nie wszystkie dziewczyny biorą tabletki w celu antykoncepcji, ale też z innych powodów (niekoniecznie cera)

Gość agorra
mało to dziewczyn ma celulit? to robi sie tez ze wzgledu na złe odżywianie i jest pełno innych przyczyn. Al e ozywiście najlepiej na tabletki zgonic! ja tam nikogo nie namawiam na ich przyjmowanie ale wkurza mnie to ze takie dziewczyny wszystkie swoje problemy zwalają na tabletki po to je ktos wymyslił zeby brac i ułatwic zycie kobieta nei tylko w celach antykoncepcji ale również zdrowotnych! nie chcecie nie bierzcie tylko po co to straszenie i powielanie kolejnych mitów np o bezpłodności po tabletkach!! zytałam wiele artukułow także w zagranicznej prasie, pytałam się lekarza tabletki nie powodują bezpłodności! a skutki uboczne moze i jakies są ale wszystkie te które wiekszos kobiet opisuje dzieją się i u kobiet nie biorących tabletek. i co na co wtedy zgonic?

Crazy bogie --> akurat tabsy nie \"wywołują\" cellulitu, poczytaj sobie, co to jest i na czym polega. Powtarzam: hormony nie są żadnym \"cichym zagrożeniem\". To syntetyczne odpowiedniki tego, co masz w sobie na co dzień, gdyby były zagrożeniem, nie żyłabyś, bo Twój własny organizm by Cię zabił. Po prostu nie każda może je brać, i tyle. Nigdy nie wiesz (bo kto to bada), jaka jest Twoja gospodarka hormonalna, nie wiesz, jak działa Twoja przysadka, Twój układ krążenia, jakie masz predyspozycje genetyczne przed tabletkami i po nich. Nie wiesz, czy nie biorąc ich, nie miałabyś takich samych problemów. O ile większym obciążeniem dla wątroby jest paracetamol, alkohol, który pijesz na imprezie. O ile bardziej szkodliwe są antybiotyki - czemu na to nie zwracasz uwagi? Zawsze patrzyłaś, ile i kiedy bierzesz paracetamolu? Sprawdzasz wszystkie leki, które bierzesz? Mówię: macie prawo nie akceptować środków antykoncepcyjnych. Ale przestańcie uprawiać demagogię, że to trucizna!

Witam :) Poszukujemy sympatycznych rozmówców dla naszego forum : www.swiatowid.fora.pl Pozdrawiamy, zapraszamy do rejestracji i klawiatury:):):)

Gość
no właśnie zapomniałam dodać - siostra przyjaciółki, szczupła i wysoka nigdy wcześniej nie miała cellulitu. dostała nagle w wieku 20 lat, a wcale nie bierze tabsów :P więc on może się podstępnie pojawić bez takiej przyczyny

crazy_bogie >>>Chyba troche przesadziłaś ,zwalajać na tabletki przyczyny powstania celulitisu .Jestes wysoka i za małoz ważysz i chodzisz do tego na fitnes heheheh.Ty dzieczyno idz na silownie poćwicz nogi i nabierz masy mieśnowej a skóra wroci do normy .A na walke z celilitem jest pełno fajnych wspomagaczy np jak CLA .Fitnes jej dla bardziej puszystych kobietek co chca spalac tkankę tluszczową >>>Na Tobie zapewno skora wisi ,i nie wyglada to za ciekawie ,ale to nie przez tabletki .A nie schudłas czasem gwałtownie i wtedu sie pojawił celulitis???.Dla chcacego nic trudnego !Kobiety kiedys urodzicie dzieci i bedzieci miały celulitis to normalnie ale to nie konieć świata.Widze ze te tabletki sa przyczyna wszystkiego co jest zaniedbanie z waszej strony . Domina >>>To co napisałaś to świeta prawda !Mdra wypowiedz :) Pozdro:)

Gość dj_sweet_girl
PIGUŁY !!! zajeb*** są!! jadłam i będe jeść!! owszem rzadko zeby sie nie przyzwyczaic ale bedeeee!!! sa najlepsze na swiecie!!! pozdro dla wielbicieli XTC!!!!!

Gość ubawiona
"jadłam i będe jeść!! owszem rzadko zeby sie nie przyzwyczaic " co to znaczy rzadko??? Uśmiałam się! :-D

Effinka, pozdrawiam również! Nie lubię demagogii, bo jej kolporterzy żerują na tym, że "demagogowani" nie mają odpowiedniej wiedzy, by zweryfikować informacje, i są celowo straszeni. Oczywiście, że tabletki nie są błahostką. Ale są tak samo niebezpieczne, jak większość innych leków. I tak samo bezpieczne jak inne. Leki muszą być dobrane do organizmu i należy przestrzegać zasad ich stosowania oraz znać swój organizm. Tyle.

Gość koginelo
to zalezy jakie ci przepisano,czy odpowiednio dobrane a nie pierwsze lepsze lub te,ktore musza/musieli wciskac...ja nie zaluje,wszystko ok,po 100latach prawie:)powodzenia!

Gość koginelo
musze dodac,ze od kiedy zaczelam je brac koszmarne bole brzucha przy okresie minely!:)) i nie powrocily!!!!jak dla mnie-cud:))

Gość wyspiarka555
dziewczyny to dobieranie pigułek do organizmu to bajka !!!!! zwykła przekręcona bajka przecież to chemia i jaka by nie była zawsze działa żle na każdy organizm.Zauważcie że lekarze czsami na siłę wciskają piguły chociaż my o to nie prosimy bo na pewno mają od tego profity a zdrowie nasze leci....Nigdy nie łykałam i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa i wam tego gorąco życzę.

Wyspiarko, absolutnie nie jest prawdą, że wszystkie tabsy są takie same i nie należy ich dobierać do indywidualnej reakcji pacjentki.