Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sroshka

Schlecker - praca

Polecane posty

Gość gość
A sprawę miałaś w tym samym sądzie w którym składałaś pozew bo dzwoniłam do mojego sądu i wszystko odesłali do sądu do Krakowa

Gość gość
Ja miałam sprawe w tym samym sądzie w którym składałam pozew.

Gość gość
Napisz mi jeszcze jak długo czekałam na sprawę bo ja składałam w połowie marca i nadal nic.

Gość gość
Miało być czekałaś ☺

Gość gość
Z całym szacunkiem ale piszecie gupoty...

Gość gość
To napisz coś mądrzejszy jak my piszemy glupoty

Gość gość
Czekałam ok miesiąca,zależy od miejscowości,wiadomo jeśli mniejsza mniej spraw i terminy szybsze.

Gość gość
Nie rozumiem Sąd nie wydał wyroku tylko napisał że kasę dostaniesz z funduszu??? Dziwne :-(

Gość gość
czesc czy juz coś wiadomo co z Dayli czy ogłosili w końcu tą upadłość ? czemu nie wyprzedają towarów ze sklepów ?czy nas pozwalniają czy mamy same się zwalniać .kiedy nasza kasa bedzie?w czwartek ide do radcy prawnego popytać co mam robić a wy co robicie?

Gość gość
Ja się już dawno zwolniłam i dziwię się na co ty jeszcze czekasz? ?!! Jak się zwalniasz z winy pracodawcy z art 55 to i tak na świadectwie pracy masz odprawę tyle ile ci sie nalezy za wypracowanie lata to tak jakby oni cie zwalniali masz to samo i dodatkowo odszkodowanie za nie wypłacone wypłaty. Idziesz do sądu i tyle czekasz na rozprawę potem komornik a kasa z funduszu to i tak do trzech miesięcy zaległych wypłacają.

Gość gość
A niby skąd Ci sąd ma wziąć kasę jak nasle komornika na firmę a firma bankrut? To jest normalne że sprawa w sądzie się zakończy wyrok wydany a na kasę i tak musisz czekać z funduszu. Tak nas wyrolowali w dayli.

Gość gość
dopóki firma nie ogłosi upadłości i nie będzie ostatecznej decyzji sądu z funduszu nic nie dostaniecie.fundusz wypłaca tylko zaległości tym pracownikom ,których firma definitywnie zakończyła działalność.

Gość gość
Tak to dziwne to dlaczego za premie które nam zabrali za grudzień 2015 zapłacił fundusz skoro firma nie była w upadłości!!!

Gość gość
Bylam dzisiaj u radcy prawnego i wyglada to tak jesli firma nie jest w upadłości to najpierw piszemy do pracodawcy o nakaz zaplaty, jesli oni nie odpowiedza to wtedy skladamy wniosek do sadu. A jesli jest juz w upadlosci to piszemy do syndyka, sadu. Ale bedziw to trwalo bardzo bardzo dlugo i jesli nie bedzie żadnego majatku firmy nic nie dostaniemy.

Gość gość
Jprd jak oni kombinują to jest śmieszne, przeczytajcie na kerdosie, haha skoro maja środki na zaspokojenie bieżących należności to gdzie sa qrwa moje pieniądze, nie wspominając o zadłużeniu u wynajmującego prawie 100 tys

Gość gość
Z funduszu też?

Gość gość
Ja pindole dooiero teraz bylas? Naprawde? To wszystko juz wiemy od dwoch miesiecy i tyle czasu czekamy na odpowiedz z sadu

Gość gość
A Ty dopiero Bylas u radcy masakra czekaj dluzej az wyzbeda sie majatku

Gość gość
Fakt dayli to zlodzieje ale niektore laski nie ogary a sad tez kpina

Gość gość
Ale z firmy już nic nie dostaniesz tylko z funduszu. Ja nakaz zapłaty do firmy wysłałam juz w lutym i do dziś nie mam nawet odpowiedzi. Po rozprawie sądowej juz jestem i dalej nie mam kasy. Prawomocny wyrok jest taki ze firma nie posiada pieniędzy i sprawa zostanie przeprowadzona przez syndyka sądowego ale pieniądze tak dostane dopiero z funduszu. Także myślę że do końca roku już będą ☺.Juz i tak gdzie indziej pracuje ale na swoje i tak będę czekać

Gość gość
Mi prawnik powiedział żebym się nie zwalniają bo dług ich wobec mnie rośnie. Dopóki mi sie umowa nie skończy nic nie wypowiadam. Kasę i tak wszystkie otrzymamy w tym samym czasie. Nie wiem kto wam głupot nagadal żeby się zwalniać. Ja czekam na wypowiedzenie umowy od nich.

Gość gość
W tym sądzie to jakiś żarty, zazalenie składają haha ja im trzy razy wysylam zażalenia i w d...e mnie maja. Ogarnijcie sie Panowie.

Gość gość
Zacielo się?

Gość gość
Jakieś wieści?

Gość gość
Takie wieści ze znów wypłaty zniknęły z enovy.

Gość gość
Ciekawe co tym razem wymyślą?

Gość gość
zniknela wyplata za MARZEC zostala naliczona tylko za STYCZEN I LUTY ha ha nie licze ze firma mi to wyplaci bo nawet nie potrafia odpisac na pismo ZUS ktore im wyslali. Czekam az ZUS przejmnie moje swiadczenie bo juz im przeslalam komplet dokumentow.

Gość gość
Na co Wy liczycie? Z całym szacunkiem większość z Was guzik wie co robić a tylko się tu popisuje swoją niewiedzą.....

Gość gość
To może nam powiedz , chętnie się dowiemy

Gość gość
No właśnie