Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sroshka

Schlecker - praca

Polecane posty

Gość gość
Kobieta z zusu dzwoniła i mówiła że powolutku rozpatruje każdego z osobna bo baja takie sprzeczne info dotyczące wynagrodzenia. I zasiłki wypłacaja 20 każdego miesiąca. Wyślą nam chociaż część żebyśmy miały cokolwiek.

Gość gość
Ok

Gość gość
Skoro maja sprzeczne info co do wynagrodzen to jak nam wysla chociaz cos? W ciemno? Niech kobieta nie sciemnia z zusu. Dokladne dokumenty doslane,umowa doslana - tak trudno im obliczyc 80% kwoty macierzynskiego i wyplacic? Na firme nie maja co liczyc ze im cokolwiek dosla komplet dokumentow potrzebnych do przejecia swiadczen od Nas dostali wystarczy przyslac drcyzje ze przejmuja wyplate i odeslac info do firmy o przejeciu. Prosta procedura,a nikomu sie nie spieszy.

Gość gość
W zusie czekaja na laske dayli az wysla im z3 i oryginalne l4. Jesli chcecie szybciej kase musicie sami to ogarnac. Kase dostaly te co l4 szly droa elektroniczna. Ja wyslalam ksera k4 za zgodnoscia z oryginalem i teraz sprawa pojdzie szybciej.

Gość gość
Tak a kobieta u nas w biurze dayli co odbiera tel jest tak oburzona że się nie mieści w głowie. Jak my możemy od nich coś żądać. Mamy sobie to same załatwiać z vataxem który nas nie obsługuje. Albo ugadac się żeby vatax nam wystawił z3 prywatnie jak nam się spieszy. Słyszeliście takie bzdury. Bo ja po raz pierwszy.

Gość gość
To tam jeszcze ktos siedzi na wyplaty dla pracowników biura maja ! A dla nas juz qrwa zabraklo !!!

Gość gość
Witam mam takie pytanie nie zwolniłam się z dayli bo każdy mi mówił zebym poczekała do konca umowy umowa kończy mi sie w czerwcu czy dostane oddnich wypowiedzenie i swiadectwo pracy

Gość gość
Jak skończy Ci się umowa to wg przepisów powinnaś dostać świadectwo.Mi się kończy wypowiedzenie na koniec maja i czy dostanę świadectwo ?????oby bo mi się k...cierpliwość już dawno skończyła

Gość gość
Tak według przepisów mają 7dni na przesyłkę świadectwa ale skoro Vataxowi już nie płacą to nie wiadomo jak to teraz będzie bo nasza firma ma przepisy w d...... Nawet im się nie chce odesłać do Zusu dokumentów dosyć że nie płacą świadczeń to jeszcze utrudniają wypłatę Zusowi

Gość gość
Dostałam przelew z zusu .

Gość gość
Do gość z 18.05 07:19 możesz podać numer tel do kobiety z którą rozmawiałaś??Mam na myśli kogoś z Dayli??Probowałam dzwonić na numery dostępne w necie i cisza....

Gość gość
Strona internetowa dayli i na samym dole jest kontakt. Wybrałam kadry. Może nie odbierają celowo. Bo każdy dzwoni po to samo. A zmierzle jakby za karę tam siedziały.

Gość gość
Do gość 9.04 przelew z l4,macierzyńskiego czy normalnie z wynagrodzenia.

Gość gość
Ja dostałam świadectwo pracy po 2 dniach od zakończenia umowy.

Gość gość
Ok

Gość gość
Ooo

Gość gość
rozumiem że ZUS wypłaca nam należne wynagrodzenia?

Gość gość
Kiedy w końcu będzie ta upadłość?

Gość gość
Ma ktoś jeszcze kasę z ZUS.

Gość gość
Dziewczyny a jak potwierdzalyscie L4 za zgodność z orginałem to jak to wygląda wystarczy, że lekarz podbije pieczątkę na kserówce i podpisze się a przychodnia potwierdzi za zgodność z orginałem i podbije też pieczęć czy jakoś inaczej bo Zus przysłał mi dzisiaj takie pismo aby te L4 które wysłałam do Dayli przyslac potwierdzone bo Dayli ich nie przekazało do Zusu

Gość gość
Xxxxx

Gość gość
Przelew za zwolnienie lekarskie. za L4 ale nie za wszystkie. Bo potrzebują ksero za zgodnościa z org. Lekarz przybil pieczątkę i podpisał za zgodnościa. I tyle wystarczy bo nic innego nie da się dostarczyć.

Gość gość
Jedno wielkie G..o! Brak słów....

Gość gość
Ja mialam ksero od grudnia skserowalam jeszcze raz aby miec w domu a drugie wzielam do lekarza podbil mi pieeczatka i podpis. Recznie napisal zgodnosc z oryginalem i date. Wyslalam do zusu w tamtym tyg a do tego piatku ma byc wiadomo kiedy bedzie wyplata

Gość gość
Ok

Gość gość
A za styczeń i luty dostaniemy kase czy raczej już mamy o niej zapomnieć

Gość gość
Te dziewczyny które są na macierzyńskim muszą napisać wniosek o przejęcie zasiłku do ZUS Kraków na ulicę Świętokrzyską i macie na to mało czasu bo po 6 miesiącach sprawa się przedawni

Gość gość
ja nie jestem na macierzyńskim tylko chce moje pieniadze ktore mi sie należą za te dni co pracowałam