Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sroshka

Schlecker - praca

Polecane posty

Gość gość
Umiecie zalogować się do Enovej??

Gość gość
GOŚĆ 14:41 a co to za pytanie? Umie każda "kierowniczka" ,która ma link do Enova login i hasło.

Gość gość
Po za tym Enova jest zblokowana przez VATTAX ,firma się najwidoczniej z nimi nie rozliczyła i nie ma dostępu.

Gość gość
Wczoraj jeszcze było można, nie ma sie co dziwic skoro nie płaca.

Gość gość
Dziwię się że o Dayli nikt nic,nigdzie nie mówi...Sklepy Praktiker mają tą samą sytuację i media się tym interesują a tu nikt nam nie chce pomóc .Zostawili nas same sobie.nie ma upadłości ,nie ma sanacji pieniędzy też nie ma...tym powinna się zająć prokuratura.

Gość gość
Komu pomógł Pip albo sąd pracy????Uzyskał ktoś coś??

Gość gość
Pip poradzil sie zwolnic.z art 55 sąd wyslal nakaz.zapłaty czekam.na wyrok a potem.na syndyk lub komornika

Gość gość
Dokładnie.Zacznijcie myśleć o sobie a nie czekać na Bóg wie co. A pieniądze chociaż to potrwa -odzyskacie.

Gość gość
Dzisiaj napisakam do zusu bo w kwietniu otrzymalam inf ze mnie przejmuja ale do dnia dzisiejszego nie bylo daty wyplaty w systemie pue. Pare osob z ktorymi mam kotakt ma wyplate w tym tyg. Otrzylam odp ze decyzja jest przesunieta z powodu blednie wypelnionego druku z-3 przez dayli. Co za patalachy znow musze przez ich niekompetencje czekac bosz... W Pue zagladalam w skladki i ostatnie byly zaplacone w styczniu. A zatem w lutym pracowalysmy bez oplaconych skkadek.

Gość gość
Dzwoniłam do vataxu. Pracują tam amatorki. Nie potrafiły mi wyjaśnić dlaczego mam pomniejszona wypłatę z miesiąca na miesiąc . Na pytanie dlaczego znikają wypłaty z enovy. Odpowiedziała że one są ale ja ich nie widzę bo coś tam coś tam. Oddzwaniala 2 razy bo na każde pytanie musiała się konsultowac z odpowiedzią. To jak to jest kadrowa to niech mnie ......

Gość gość
Gość 7:59 mam ten sam problem co Ty z Vattax. Przy stałym wynagrodzeniu co miesiąc mam mniejszą wypłatę naliczoną ,dzwoniąc do tych amatorek twierdzą,że tak jest na macierzyńskim bo się inaczej wszystko odprowadza to samo była z nimi jak byłam na L4 ciążowym te same ich tłumaczenia,że na L4 jest inaczej niż jak bym procowała normalnie to je tam wtedy wyśmiałam,że nawet nie potrafią mi tego dokładnym paragrafem wyjaśnić czemu niby inaczej się składki odciąga i skoro nie potrafi mi tego wyjaśnić to raczej pomyliła stanowiska bo jest zielona w tych sprawach i jawnie mnie okradają.

Gość gość
Ja też w kwietniu dostałam informacje od ZUS że przejmują wypłatę świadczeń ale do dziś nie otrzymałam jeszcze pieniędzy a Pani z ZUS powiedziała że nasza firma nie chce z nimi współpracować i dlatego tak długo to trwa

Gość gość
Już któryś raz jak tam dzwonie i nie potrafią mi wyjaśnić prostych zagadnień. A wg nich tak tak wszystko mi się tu zgadza tak ma być itd. A już się doprosic o jakieś zaświadczenie to z łaska. Jaki szedł takiego spotkał. I tyle. A reg też nic nie wiedzą biedactwa.

Gość gość
One już dobrze wiedzą, jak nie wszystko to się dowiedzą

Gość gość
Dziewczyny właśnie dzwoniłam do zus u. Kobieta mi odpowiedziała że w systemie nie ma żadnej informacji odnośnie przejęcia świadczeń przez zus. Zlecila kontrolę z zapytaniem kiedy będą wypłacone a przede wszystkim przejęte przez zus. Do przyszłego tygodnia jak nie będzie odpowiedzi znów zadzwonić.

Gość gość
ZUS już wypłaca pieniadze, ja już mam na koncie

Gość gość
Dziewczyn ktore sa n l4 musicie wzic odpisy od lekarza lub ksero za zgodnscia z oryginalem bo firma nie przeslala tego i dlatgo tak sie to dluzy.

Gość gość
Ok

Gość gość
A co mają powiedzieć, dosyć że nam nie płacą to muszą jeszcze nas okrada żeby regionalnym zapłacić bo za darmo to sklepów napewno nie pakuja

Gość gość
Co z tym forum

Gość gość
Co z tym forum

Gość gość
A co będzie kiedy sąd oddali wniosek o upadłość , ponieważ firma nie ma funduszy na pokrycie przeprowadzenia postępowania upadłościowego???? PMR zapewne za chwilę się się wycofa Wracamy pod skrzydła Kalyciuka I co wtedy??????? Możemy zapominać o jakichkolwiek pieniądzach ???

Gość gość
Ktoz to wie... o upadłości ani slychu ani widu. A wasze sklepy juz spakowane bo moj stoi od 14 lutego z towarem w srodku !!!

Gość gość
Do osób które są np.ns macierzyńskim to Wy same musicie napisać pismo.i wysłać do zusu. Nikt nas nie zgłosił

Gość gość
jestem na macierzynskim ponad tydzien temu doslalam do zus wszystkie dokumenty o ktore prosili do dzis nie mam zandej odpowiedzi czy przejmuja moje swiadczenie czy nie. Firma juz mi wisi 6500 zł ,a zus tez sie nie spieszy na wyplate.

Gość gość
Ja odesłałam brakujące dokumenty ponad miesiąca temu niby decyzję o przejęcie chorobowego rozpatrzył ZUS pozytywnie i dostałam informację o przejęciu ale do dziś nie mam kasy..... Dziwne że tu piszą dziewczyny, że już dostały kasę może wreszcie zaczną wypłacać

Gość gość
ZUS na to też ma swój czas ok 60 dni

Gość gość
Ile to jeszcze potrwa przecież to nie jest normalne żeby tak funkcjonowały sądy.o co tu chodzi??????