Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rt

Mowic o uczuciu?

Polecane posty

ale sluchajcie..on moze myslec takimi samymi kategoriami jak ja. Tez moze nigdy nie odwazyc sie na wyznanie uczuc bo bedzie bal sie wystawienia, ryzyka. Dla mnie wyznanie slowa kocham nie jest pustym slowem. Zastanawialam sie dlugo az w koncu pojelam ze nie mozna czekac dluzej. Obaiwam sie ze jak wyznam milosc on nic nie powie, wtedy to chyba zapadne sie pod ziemie, dlatgeo boje sie reakcji emzczyzn. Jak wy mezczyzni byscie zareagowali gdyby kobieta ktora wam sie podoba z ktora chcecie byc wyznala pierwsza?

Gość ghfd
asasello --> mysle, ze nie warto wiazac sie z taka ciotą, co to boi sie pierwsza wyznac milosc. mam na mysli mezczyzne oczywiscie ;) a jesli chodzi o rownouprawnienie no to nie przesadzajmy, ono powinno byc oczywiscie ale nie w pewnych sprawach. a na pewno nie w kwestii wyznania milosci.

to wg was pozbede sie szacunku do siebie jak wyznam pierwsza milosc?:)

Gość ghfd
pozbawisz sie czegos innego. przyjemnosci z faktu, gdy facet powie to pierwszy ;)

przed chwilą pisałam to w innym temacie: 'żałuj tylko tego czego nie zrobiłaś' nic nie tracisz, możesz dużo zyskać. nie ważne, kto mówi pierwszy... najpiękniejsze jest jeżeli obie osoby mówią szczerze...

Gość ghfd
a ja wygrałem życie --> jakos nie dziwi mnie, ze nic nie rozumiesz. boisz sie kobiet, masz do nich jakies dziwne podejscie. do tego jeszcze podniecasz sie wlasnym nieudacznictwem. zmien sie w koncu :o

ghfd --> racja do autorki --> oczywiscie ze nie pozbawisz sie szacunku. I nie ma jednej recepty, kto powinin pierwszy wyznawac milosc. Ja tylko pisz ci o swoim pkt widzenia. Co dla mnie znaczyło gdy uslyszalam to od niego. Powtarzam, nie zaluje ze zaczekalam. Poza tym zalezy tez jak dlugo sie znacie/jestescie ze soba.

Asasello znamy sie od ponad roku..a spotykamy sie od 4 miesiecy

Gość ghfd
ja jednak mysle, ze jak mu to powiesz to on poczuje sie w zwiazku zbyt pewnie. zwlaszcza jesli on kocha ciebie mniej. czasem lepiej kryc sie z uczuciami, zwlaszcza jak sie nie wie czy sa odwzajemnione. ja bym nie mowila. ale ty zrobisz jak chcesz.

rt---> jak dla mnie za wczesnie mowic o milosci po 4 m-cach. Ale to tylko moje zdanie. Ja czekalam ok. roku zeby to uslyszcze. Co nagle to po diable:) Łatwo powiedziec ze sie kocha, trudniej utrzymac milosc. A moge jescze zapytac o wasz wiek?

ghfd --> no nie, rozczarowales/as mnie tym stwierdzeniem o kryciu z uczuciami i kochaniu kogos mniej. Nie kocha sie mniej ani wiecej. Poprostu sie kocha! Jak kochasz to pragniesz wszystkiego co najlepsze dla 2 osby, jestres w stanie isc na kompromisy... A ukrywanie... nie nazwalabym tego tak. Jesli nadejdzie odpowiedni czas, i oboje juz wyznaja sobie milosc to nie mozna teog ukrywac i zyc na pol gwizdka. Lecz sieswzyc sie miloscia.

ale znamy sie dosc dlugo...uwazam ze dla slowa kocham nie ma okreslonego czasu to sie czuje i niewazne po jakim czasie znajomosci. ja mam 25 a on 30

ja nadal uwzam ze warto, przynajmniej JESZCZE poczekac. Z doswiadczenia wydaje mi sie ze faceci dorastaja do wznych decyzji wolniej :D Moze potrzbuje wiecej czasu. A moze to wlasnie on powie ci to podczas skaldania noworocznych zyczen:) Nie martw sie tym ze jeszcze tego nie usylszalas:)

Gość ghfd
sorki, ze cie rozczarowalam troche. po prostu sama kiedys sie na tym przejechalam, ze mowilam komus, ze go kocham. myslalam, ze on mnie tez ale niestety potem sie okazalo po jego zachowaniu, ze on raczej niewiele do mnie czul. teraz mam nowego chlopaka i nie obnosze sie z uczuciami. milosci tez bym mu raczej nigdy pierwsza nie wyznala.

Gość ghfd
skoro on ma 30 lat to chyba jest juz na tyle dojrzaly, zeby nie bac sie i wyznac milosc pierwszy.

Powiem trudno bez wzgledu na to co sie stanie. Juz sie z nim umowilam. Powiedzial ze sie boi bo powiedzialam ze chce z nim porozmawiac. Powiedzcie mi prosze jakie miejce jest do tego dobre?

Gość ghfd
ja ci nie napisze jakie miejsce bo ogolnie jestem temu przeciwna co chcesz zrobic ;)

Skoro się spotykacie, to inna sprawa... w tym kontekście staje sie to wrecz normalne ze chcesz mu powiedziec, w koncu przeciez gdybyscie sie nie kochali nie spotykalibyscie sie, prawda? Raczej Cie nie oleje, skoro sie z Toba spotyka powinien byc na to przygotowany, zreszta gdyby on Cie nie kochal przeciez by sie nie spotykał. Tyle teorii:) A praktyka? Boże, ja bym spanikowala w jakie slowa ubrac... jak zamierzasz to zrobic? "chcialam Ci cos wyznac...mysle, ze Cie kocham..." ? masz jakas szczegolna okazje?

Etincelle de nuit wiesz okazji nie ma. Zblizaja sie swieta i chcialabym aby wiedzial w te swieta ze jest ktos kto go bardzo pokochal. On teraz przechodzi trudny okres i mysle ze wyznanie mu uczucia wlasnie teraz poprawi jego samopoczucie zacznie zyc w swiaodmosci ze jest dla kogos kims waznym. A jak chce to zrobic? nie mam zielonego pojecia. Nie planuje w jakie slwoa ubrac to co chce powiedziec bo wiem ze jak sie planuje to pozniej sama zapedze sie w kozi rog takze lepiej liczyc na spontanicznosc bez przygotowania jakiegos konkretnego przemowienia. Mysle ze tak bedzie najlepiej.

Gość BBBBBBBBBBBBB
przecież możesz mu okazać co czujesz swoimi czynami, czułością, spojrzeniem, gestem...po co od razu mówić? To magiczny czas-święta ale nie wiem jaki byłby nieśmiały facet-to Ci to powie, jeżeli tylko uzna, że chce Ci to powiedzieć... Poczekaj, nie pozbawiaj sie przyjemności usłyszenia tych słów od ukochanego...to uskrzydla:)