Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww

WRZESIEŃ 2008

Polecane posty

Hej! Izabelcia- mój Mateuszek też jeszcze się nie przewraca - ani na brzuszek, ani z brzuszka na plecki. tj. z brzuszka na plecki kilka razy mu się zdarzyło w przeszłości- z wściekłości, bo tak nienawidził na tym brzuszku leżeć. Myślę, że niedługo na brzuszek się przewróci, bo intensywnie przewraca się na boczki, podciągając nóżki do brzuszka, w sumie to bardzo niewiele mu brakuje, więc pewnie któregoś dnia nas zaskoczy. Ja w każdym razie tym się na razie nie martwię. I tak się cieszę, że skończyły się ryki przy leżeniu na brzuszku i widzę, że jest coraz sprawniejszy w tej pozycji - już nie tylko leży, ale próbuje coś kombinować z rączkami, nóżkami. Tj te kombinacje z nóżkami na razie tylko go frustrują, jak coś widzi ciekawego, chciałby się do tego zbliżyć, zaczyna machać tymi małymi nóżkami nieskładnie w powietrzu, no i niestety, lipa - nie wie jak się podczołgać, no i wtedy się wścieka :).

Izabelcia, polecam sposoby pielęgnacji z ksiązki co nieco o rozwoju dziecka lub z poradnika, do którego link ostatnio wkleiłam :) Wiki wystrzeliła po tym jak torpeda :) jeśli chodzi o masaże, to powiem Wam, że od początku masowałam Wiki nóżki tylko i ma je o wiele silnejsze niż reszta ciałka :) teraz masuję jej barki, rączki, brzuszek i plecki, a i oczywście stópki :) ona to uwielbia :) znów dzisiaj przespała całą noc :) pewnie poprzedniej coś się jej pomieszało po tym jak spała 4 godziny w ciągu dnia :) ale już jest ok :) chociaż w ciągu dnia je co 2 h :)

aha... ten tydzień to na prawdę katastrofa :) Wiki też mi sie przestała przewracać :) usłyszała, że za dużo się naumiała od terapeuty to sobe wolne zrobiła :) ale się nie martwię uprzedzali mnie, że tak będzie, bo zainteresuje ją coś innego - w tym przypadku stopy, które co raz częściej trafiają do buzi, albo ściąganie skarpetek :)

Izabelcia moja tez sie jeszcze nie przewraca ale dam jej czas :) Birka wklej prosze jeszcze raz linka bo nie znalazlam..

czesc! i co, nadal nie ma tego czajnika karro? :D maks wczoraj spal w ciagu dnia ... 30 minut i mial problemy z wieczornym zasnieciem. pierwszy raz mi sie zdarzylo i bylo frustrujace. noc przespal juz normalnie i dzis tez wyglada na to, ze wszystko jest po staremu. ale moj maz mnie rozsmieszyl, bo chce dzis wyskoczyc do sklepow na dluzej i pytam, o ktorej chce zostac z maksem, a on na to: a o ktorej on bedzie spal? hehehhe, dawno sie tak nie usmialam. zazadalam kupna krysztalowej kuli z instrukcja obslugi ;) ja tez polecam masaze, maks je uwielbia - zaczynalam tez od masowania stop, pozniej plecki-pupka-nozki, teraz powinnam nadrobic raczki bo widze roznice. troche sie boje masowac brzuszek zeby nie narobic problemow z wyproznianiem. ostatnio maz sie dziwil, czemu maks krzyczy po myciu pupki, przy zakladaniu pampersa, a on po prostu zapomnial zrobic mu masaz! sciagnal pieluche i wymasowal dziecko i bylo ok. boje sie tylko, jesli maks sie tak zafiksowal na ten masaz, co to bedzie pozniej? bede go masowac do 18? :) rano bylo pieknie, a teraz robi sie mgliscie i szaro, trzeba mlodego szybko wywiezc na spacer poki nie pada. milego dnia!

Onyx , no nie ma !! Kurde felek, jak dzis nie przyjdzie to dzwonie i robie zadyme skurczybykom !! 😡 pozabijam !! A co do masazy to ja nas zapisalam na kurs masazu dla niemowlat, cztery spotkania, zabiera sie ze soba niemowlaka i fizjoterapeutka uczy. Polecila mi kolezanka , mowila ze jej dziecko uwielbialo te zajecia. My dzis znow na basenik smigamy :D Ach jak fajnie :D

A w ogole to mam dzis humorek dobry bo weszlam w spodnie ktore jeszcze do niedawna sie nie dopinaly :) oplacalo sie odmowic sobie troche dobrosci :) Teraz jeszcze musze sie zmobilizowac do cwiczen i bedzie ladna figurka na lato :)

Izabelcia78.....Sophia.....23.08.08 (21tyg)....6600 (2700).....62cm ?? Koug.........Emilka.........23.08.08 (21tyg)....7375 (3245) .......73cm asiek24........Mateusz....31.08.08(12tyg)....6200(3000 ).........59cm karro...............Max..............01/09.........7020 (2790).....64cm MaMani......Kornelek........02.09....11 tyg........6,500 (3770)...? onyx1....Maksymilian Mikolaj....02/09 (12tyg)...6100?(2980)....60?cm Słonko_26 ......Lenka ..........02/09(18 tyg)......6680(3440).....66cm kasinska28.......Mateusz............05/09........6680(27 50).......66cm el79.............Arianna........06/09(19 tyg).....6100(3230).......62 cm mamahuberta.....Oliwia.........09/09(13 tyg)...5400(3050).......(53) ? majka28.....Amelia........10.09 ........5200 (2920)......62cm ewwa33...... Piotr Paweł ......10.09.............. 6100.............. 63cm ewunienka24.....Amira........11.09(18 tyg)...7000(3340).......66cm Dafodilek........Karolek........12.09(17 tyg)...6900(3400)........65cm kate562.....Marta.........13.09(16tyg).......7100(372 0)......66cm myszka5.........Dawid........14/09.(18tyg).....7840(4100 )....ok 66cm eMKa31........Hania...........14/09 (12 tyg)......4750 (3450).....62 cm Brudzia......Paweł..............16/09..........6400..... ........(?) aga klee......Jakub...............16/09 ..............6700 (3170)...69 cm eryka......Blanka Roksana......18/09..............6200 (3920)......60cm sandra27....Damian Daniel.....18/09..............5625(3900)......56cm MamaNiny.....Nina Anna........19/09(7 tyg)...4970..(3760).......59cm birka87......Wiktoria Anna.....23/09(15tyg).....5300(3090)......?cm magdae.....CYRYL ANTONI.....30.09(7TYG)......5240(3500).......? brutta.....Francesco Jan.....06/10(6tyg)....5200(3500).........49cm oleniga.....Mikołaj,Marcin.....08/10....(13tyg)...6900 (4360)....62cm Born2Love..........Tim.........30/09......3m5d.....7600( 4160).....64cm ewelinkas.......Jakub.....14/09..(18tyg).....8380(3160)......69cm

witam wszystkich! Pozwoliłam sobie dopisać się do tabelki bo dzisiaj pani doktor była z wizytą , ważyła i mierzyła mojego skarbka. Rośnie jak na drożdżach i dlatego ciągle głodny ( w nocy co 2 godz.). Z niecierpliwością czekam na finał podrózy czajnika Karro...(najciekawszy wątek forum z ostatnich dni). Pozdrawiam http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/18ace251 7571df3f.html

Karro zazdroszczę Ci że już weszłaś w spodnie, ja chyba jeszcze troche poczekam (8kg do zrzucenia) i wszystko przez to łakomstwo.

a mhy juz po spacerku, mały sie wietrzy w pokoju przy oknie dzis jadł co 1,5 godziny... pierdział przy tym, zdaje sie ze kapusniak mu zaszkodził... mój sie wcale nie obraca... pokazuje mu a jemu samemu to nie wychodzi i na brzuszku jak lezy zacząl rozkładac rączki na boki... bede masowac skoro widzicie ze to pomaga... co do herbatek myslałam o melisce po 4tym miesiacu, ktoras z was podawała? daje to cos? o jakiej porze dac najlepiej? dzis robie kurczaka socystego :) w woreczku z przyprawami do tego ryz i pomodorki :) Starszy w Warszawie zadowolony, nawet wczoraj chwilke pogadalismy, nudził sie podczas podózy, jednak 5 godzin jazdy było... dobra oglądamy z mężem film póki młody spi :) miłego dnia

dzwon, karro, dzwon i powiedz: czy wiecie ile osob na ten czajnik czeka? ;) mi sie wydaje, ze masaze relaksuja dziecko i wzmacniaja miesnie. tym, ze ono sie nie przewraca bym sie nie przejmowala, skoro reszta jest w porzadku. moj klocuszek dzis mial lenia i tez sie nie odwracal - po prawdzie bylismy na dluuuuuugim spacerze i nie mial jak :) teraz padl i spi :) ok, do garow, kobito, do garow!!!

Gość pizdziawka
mozecie moze dac znowu tego linka do tego czajnika bo chcialam go kiedys kupic ale zapomnialam co to za model byl z gory dzieki i przyjemnego wieczoru

Cześć dziewczyny :) U nas też szalała straszna zaraza - dawno takie grypsko nas nie dopadło...najpierw padli synkowie i to tej samej nocy, a potem ja - mieliśmy 40 stopni gorączki i potem straszny kaszel - mały siedział z wiaderkiem w objęciach, bo powodował wymioty normalnie! A Mała się wybroniła i tylko trochę jej w nosku pochrapało :) Mojego R. wzięło umiarkowanie i był na chodzie. Najgorsze, że Hanulka tylko cycowa i butelki za Chiny nie weźmie do pysiola..i ja kaszląca i zagorączkowana z cycem na wierzchu...po prostu to koszmar był. W dodatku oczywiście na Apapach, soli emskiej i wit C byłam - no jeszcze oscillococinum ssałam. Teraz też się boję, że najgorsza fala gryp przed nami i jeszcze szczepienie za tydzień i w przychodni można się na coś załapać. W związku z tym, że Mała słabo przybiera od tygodnia podajemy jej kleik ryżowy, ale zjada tylko trochę (może 50 ml) i wali potem takie kupska, że nie wiem cy to coś jej pomoże i się podtuczy...Żelazo i Hemoglobina już trochę lepiej, ale ciągle na granicy normy, w dodatku te korostki na pysiu nie chcą zejść :( jutro idziemy do lekarza z wynikami to może coś w końcu poradzi na tę wysypkę. Coś mi się wydaje, że mały alergik z niej rośnie, niestety Karro również śledzę historię czajnika - muszę przyznać, że niezłego masz pecha :D Mój R. tym razem zaszalał i 6 tyg. będzie w domu, a potem na 4 tyg się znowu zwija...nie chcę Cię dołować, ale te 4 tyg. w domu mijają cholernie szybko...Trzymaj się rondelka ;) Myszka5 faktycznie ten sam dzień - a o której urodziłaś?

znowu stara tabelka i stare nasze dane! zaraz poprawię. karro fajny taki kurs masażu, ja masuje małą po swojemu i chyba się jej podoba, lubi jak masuje jej stópki:) co do czajnika to ostatnio humorystyczny temat przewodni forum:D mam nadzieję, że się go DOCZEKAMY! ja z kolei robie zadymę z moim dostawca internetu, bo cholera ostatnio mi szwankuje, co chcę do was skrobnąć to nie mam połączenia, ale co temu ta biedna telefonistka winna;) Oliwia tez ssie swoje paluchy od stóp, super to wygląda, ostatnio filmik nagrywałam bo mlaskała przy tym głośno:) birka ja tez juz jem wszystko. choć powiem wam, że dobrze się czułam na lekkiej dietce i ciasteczkach zbożowych:) jak mała skończyła 3 mce to zaczęłam sobie pozwalać na więcej i więcej, a teraz to już muszę sobie zacząć odmawiać, bo wkrótce będe wyglądała jak tabliczka czekolady :D nasz pediatra postepowy i zalecił urozmaicać dietę. unikam tylko kapusty kiszonej pod wszelkimi postaciami, grochu, fasoli i cebuli, ale to dlatego, że ja mam po tym straszne wzdęcia.

Izabelcia78.....Sophia.....23.08.08 (21tyg)....6600 (2700).....62cm ?? Koug.........Emilka.........23.08.08 (21tyg)....7375 (3245) .......73cm asiek24........Mateusz....31.08.08(12tyg)....6200(3000 ).........59cm karro...............Max..............01/09.........7020 (2790).....64cm MaMani......Kornelek........02.09....11 tyg........6,500 (3770)...? onyx1....Maksymilian Mikolaj....02/09 (12tyg)...6100?(2980)....60?cm Słonko_26 ......Lenka ..........02/09(18 tyg)......6680(3440).....66cm kasinska28.......Mateusz............05/09........6680(27 50).......66cm el79.............Arianna........06/09(19 tyg).....6100(3230).......62 cm mamahuberta.....Oliwia.........09/09(19 tyg)...61600(3050).....62cm majka28.....Amelia........10.09 ........5200 (2920)......62cm ewwa33...... Piotr Paweł ......10.09.............. 6100.............63cm ewunienka24.....Amira........11.09(18 tyg)...7000(3340).......66cm Dafodilek........Karolek........12.09(17 tyg)...6900(3400)........65cm kate562.....Marta.........13.09(16tyg).......7100(372 0)......66cm myszka5.........Dawid........14/09.(18tyg).....7840(4100 )....ok 66cm eMKa31........Hania...........14/09 (12 tyg)......4750 (3450).....62 cm Brudzia......Paweł..............16/09..........6400..... ........(?) aga klee......Jakub...............16/09 ..............6700 (3170)...69 cm eryka......Blanka Roksana......18/09..............6200 (3920)......60cm sandra27....Damian Daniel.....18/09..............5625(3900)......56cm MamaNiny.....Nina Anna........19/09(7 tyg)...4970..(3760).......59cm birka87......Wiktoria Anna.....23/09(15tyg).....5300(3090)......?cm magdae.....CYRYL ANTONI.....30.09(7TYG)......5240(3500).......? brutta.....Francesco Jan.....06/10(6tyg)....5200(3500).........49cm oleniga.....Mikołaj,Marcin.....08/10....(13tyg)...6900 (4360)....62cm Born2Love..........Tim.........30/09......3m5d.....7600(4160).....64cm ewelinkas.......Jakub.....14/09..(18tyg).....8380(3160). .....69cm mamuśki i dzieciaczki trzymajcie się zdrowo, nie dajcie sie grypie, my odpukać wszyscy zdrowi, ale faktycznie to co się dzieje w przychodniach to włos sie jezy. dobrze, że Oliwka juz po szczepieniu, a następne w marcu dopiero. żegnam się tymczasem i pozdrawiam. mam nadzieję, że moje problemy z netem sie juz koncza, bo moja cierpliwość na pewno.

Gość do eMKa
emka nie wiem jakie normy dla hemoglobiny podaje wasz pediatra ale moj mowi, że u dzieci cycowych często pojawia sie "anemia trzeciego miesiaca", wyniki spadaja ale wtedy hgb nawet 10 jest ok. wiaze sie to z tym ze dziecko zuzyło zapasy hgb jakie pochodzily z krwi matki a jego wlasna hgb jeszcze nie dojrzala (nie pamietam jak sie te niedokrzale formy hgb nazywaja). o anemi trzeciego miesiaca na pewno znajdziesz tez duzo info w necie. zdrówka!!!

wklejam linka do poradnika :) http://www.wczesniak.pl/publikacje/Poradnik-srodek.pdf Wiki dzisiaj podpełzła trochę na podłodze, a później tylko dźwigała raz pupę raz głowę :) wyglądała jak mała gąsieniczka :) kupiłam sobie dzisiaj zieloną herbatę, mam już dość kawy :) Ja również czekam na czajnik :) Renika nie kładź na razie małego na brzuch, najwyżej turlaj, z brzucha na plecy i odwrotnie, najlepiej połóż go na plecach i pokaż stópki, pewnie się zainteresuje :) od 4 m-ca dzieciaki wchodzą w fazę zgięciową i puszcza napięcie karku, więc musi się nauczyć od nowa jakby i się denerwuje :)

Gość pizdziawka
dacie linka tego czajnika dziewczyny

o widze ze sie prawie wszystkie pochorowalyscie biedulki 🌻 mnie na szczescie jakos omija chorobsko i wikunie tez i tate tez. Dziewczyny zycze szybkiego powrotu do zdrowka Wam i Waszym Rodzinom :) 🌻 Ja to dzisiaj mialm ten dzien, bylam w pracy prawie 7 godz, wiki zostawilam z moja mama hehe i wiki byla gzreczniutka :) bawila sie slicznie zabaweczkami pokazala babci jak to umie bezblednie wkladac i wyjmowac smoka bez patzrenia na niego :) no i sie smiala glosno tak ze moja mama zadzwonila do mnie zebym posluchala :D rewelacja :) rano zjadla mleczko mamusi a obiadek juz butli (180ml) i robila sobie drzemeczki i kolacja juz cycusiowa :) łał ale nogi mnie bolą :D szok popracowala i juz hehehe delikates odzwyczailam sie pzryszly do mnei ksiazeczki i jakos poczytam :)jedna wczesniejsza udalo sie \"kwiat sniegu i sekretny wachlarz\" polecam pizdzawka wynalazłam :P http://www.tretti.se/hd4685-90 a tutaj na allegro http://www.allegro.pl/item540394513_czajnik_philips_hd_4686_4685_nowy_super_cena.html karro i jak i jak jest? ide poleze heh

Hej dziewczyny:) Podczytuje Was ale jakos czasu brak na pisanie... Dzisiaj bylam na zwyklej kontroli z Francesco, poniewaz chcialam zeby dobry pediatra zbadal go od stop do glow bo tam w Irlandii wszystko robia po łebka...:( I niestety zla nowina...: Francesco ma powiekszona sledzione:( Dostalismy skierownie na badania wiec jutro Nas czeka usg jamy brzusznej,mocz i morfologia...:( Jest mi bardzo smutno i sie boje... A tak szczerze malo co wiem na ten temat...i nie wiem czego moge sie spodziewac w najgorszym wypadku bo lekarz nie chcial na chwile obecna nic mowic na ten temat do momentu otrzymania wyniku.. Mam nadzieje ze wyniki beda dobre... Trzymajcie za mojego synka kciuki dziewczyny... Sciskam Was mocno...

http://www.pfm.pl/u235/navi/199248 tu jest coś o mononukleozie :) ale powiększona śledziona może być po lub w czasie trwania choroby(angina lub inne zapalne paskudztwo), u małych dzieci łatwo do tego dochodzi i nie zawsze jest to coś bardzo poważnego :)... ale warto zrobić badania :) Pozdrawiamy i wszystkiego dobrego :) trzeba być dobrej myśli :)

Zosia ostatnio nie lubi przebywac sama....tak to chyba jest jak ma sie opiekunke, tatusia i babcie w tym samym momencie w domu :) czasami jak widze,ze jest czyms zajeta to odejde na chwile, ale jak podejde znowu tylko np podrzucic nowa zabawke to minka sie jej robi nieciekawa. dzisiaj nawet tatus powiedzial,ze mala byla dosyc marudna. moze dlatego,ze powoli ograniczamy smoczka albo zabki (choc raczj nie) albo znowu zapalenia ucha, bo troche dotyka lewe uszko. jutro mam wolne wiec moze wybiore sie z nia do lekarza. gdzies tak od dwoch dni ZOska normalnie ma tyle energii,ze jak ja nosimy to przydalaby sie trzecia reka :) doslownie wyrywa sie do chodzenia, tak skacze,ze cale jej cialo chodzi.wiadomo,ze wczesniej tez sie ruszala :) ale widze niezle zmiany. Nick wybral sie na siatkowke i ciesze sie z tego, bo prawie od 2 miesiecy siedzi w domu. jak tylko wracam z pracy to zajmuje sie Zosia aby go troche odciazyc,ale widze,ze on za nia normalnie szaleje. Nick lubi ogladac NBA-koszykowke i kupiismy oryginalny (tatusia pomysl :) dresik dla ZOski. jestem w pracy pare dni temu, dostaje smsa od Nicka a tam zdjecie Zoski w dresiku :) sam tez sie ubral w koszulke tego zespolu wiec jak wrocilam z pracy to wygladali tak slodko :) planuje za jakies 2 tygodnie podac malej jakiejs kaszki. jutro wybiore sie do sklepu i popatrze co maja. na poczatku planuje kupowac jedzonko \'organic\'. ja nie gotuje wiec ZOska bedzie na jedzonku ze sklepow. ogolnie to wyczytalam w moich ksiazkach,ze niektorych rzeczy nie powinno sie gotowac samemu...jezeli sie nie myle to byl to szpinak, buraczki dla maluszkow, bo cos tam zawieraja. sorry nie pamietam szczegolow :( ok...czas na tv, bo dawno nic nie ogladalam. zycze wam i nam duzo zdrowka :)

Witam :) Uwaga : JEST CZAJNIK !!! :D :D :D :D :D :D :D :D Co prawda jeszcze nie u mnie w domu (ostatnia poranna kawka z rondelka :P) ale przyszedl sms ze jest do odebrania wiec na spacerku po niego smigniemy :) Izabelcia tutaj zaleca sie aby dzieciom do roku w ogole nie podawac burakow, szpinaku, selera naciowego z powodu zawartosci azotanow. Aa i jeszcze do roku nie wolno podawac miodu Brutta 🌻 🌻 🌻 trzymam kciuki za zdrowko malego Francesco, bedzie dobrze !! Daj nam koniecznie znac jak po badaniach !! Jeju wasze dzieci widze pelzaja, stopki wkladaja do buzi, przewracaja sie na calego .. kurcze a moj dalej lezy plaski jak nalesnik .. przewraca sie czasem na boczek - ale tylko lewy - no i raz mu sie udalo fiknac na brzuszek. Za to gada jak najety :D ostatnio tez wyprobowuje rozne piski i krzyki Dobra ide na sniadanko, wpadne po spacerku :)

Już czekam na zaproszenie na kawę :) tzn ja przyjdę z zieloną herbatką :P

karo mój smyk tez sie jeszcze nie obraca, pomagam mu ale rozjeżdzają sie ręce GRATULUJE czajnika ;) birka poradziła pokazac stopy wiec mu pokazuje choć ciężo mu chwycic to juz raz sobie trzymał, a to nie jest tak ze dziecko w pewnym moemcnie ckupia sie na inncyh czynnościach zapominajac jak było wczesniej np. z leżeniem na brzuszku? no nic bedziemy bawic sie stopami i kupac sie :)