Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwwwwwwwwwwwwwww

WRZESIEŃ 2008

Polecane posty

aga klee...dzieki za rade, ale ja juz zrobilam wszystkie badania,pewnie w kwietniu czy maju. milo bylo,ze tak szybko zzucilam brzuszek i kilka kilogramow, ale czulam sie jakas taka chuda. ogolnie nigdy nie bylam na diecie, i kilo w ta czy w ta to nie bylo nigdy dla mnie roznicy. wszystkie badania dobre, i na tarczyce tez. dzisiaj zoke polozylismy spac na drzemke w takim turystycznym lozeczku u nas w sypialni, i wzelismy sie za sptzatanie jej pokoju i zmienilismy kilka rzeczy. bylysmy juz dzisija na spacerze dwa razy i jeszcze raz sie wybiore. tak pewnie od 18 do 19. zazwyczaj idziemy na plac zabaw. tam sa hustawki dla takich maluszkow jak zosia, wiec gwiazda zawsze sie buja i piszczy ze szczescia na starsze dzieci :) karro...u nas jest cos takiego i nazywa sie 'open gym' dwa razy w tygodniu, z 1,5h. platne,ale chyba tylko $2. jest to podczas roku szkolnego i pierwsze zajecia za 2 tygodnie. chyba bede brala dni wolne od pracy, wlasnie w dni, kiedy jest 'open gym' bo Nick chyba raczej nie pojdzie z mala. jak to mowi....za duzo mam tam bedzie.

Ha ha Izabelcia to sie usmialam z Nicka, bo wlasnie jak bylismy w tym przedszkolu to byl jeden tata z coreczka ale troche taki nieswoj byl biedaczek bo same mamy i do tego sporo karmiacych, nie wiedzial biedny w ktora strone sie patrzec :D Moj Nels wszedzie z malym lazi i sam inne mamy zagaduje, kiedys drzemalam a on z Maksem poszedl na plac zabaw i wrocil z .. chodzikiem :D dala mu sasiadka bo jej dziecko wyroslo. Ale wracajac do tatusiow to chodze z malym na zajecia z rytmiki i tam ponad polowa to ojcowie na "tacierzynskim". Tu w Szwecji b czesto rodzice dziela sie po polowie - pierwsze pol roku jest w domu mama a potem pol roku tata. Tak wiec tata siedzacy z dzieckiem w domu podczas gdy mama pracuje to tu normalka.

Ja tylko na chwilę złożyć życzenia małym jubilatom - Amelce Majki i Amirce Ewunienki. Sto lat !! Jutro mamy imprezę a ja dziś cały dzień chora. Rozstroiłam żołądek bo wczoraj zjadłam jakaś "niedobrą" brzoskwinię i od rana do 13:00 co chwilę byłam w kibelku :( Już mi trochę lepiej - mam nadzieję, że jutro będzie OK. Na dodatek sie odwodniłam i bardzo bolą mnie nerki. Odezwę się jeszcze jutro Dobranoc

Wszystkiego najlepszego dla Małych Jubilatów - Karolka i Weroniki :) 🌼 Nie bardzo mam czas coś napisać, ale muszę sie pochwalić: DAWID CHODZI !!!!

Hej, u Lenki pojawił się ząbek trzonowy !!! Na szczęście Lenka pojawianie sie ząbków przechodzi nieodczuwalnie - bez zmiany nastroju. Gratulacje dla Dawidka !!! Jutro mamy imprezkę urodzinowa - torcik już w lodwce. Zamówiłam tort ze zdjeciem Lenki - trochę obawiałam się jak to wyjdzie ale jest super - słodziuchno ! Aż szkoda mi go będzie kroic i jeść . Pozdrowionka i zyczonka dla małych Jubilatów !!!

Witam wszystkich, ja szybciutko składam wszystkim jubilatom życzenia :) u mnie niestety choróbska się panoszą, a mężuś ciągle na statku więc urwanie głowy mam; Hanka chociaż chora to uparcie ćwiczy podnoszenie klocków z podłogi na stojąco, ale do chodzenia to jej daleko... szkoda, bo roczek za pasem, a mnie plecy od prowadzania bolą...mam nadzieję, że za kilka dni tatuś mnie odciązy.... pa!

Myszka...jezli dobrze rozumuje ( a nie mam przed soba tabelki do zerkniecia ) to Dawidek nauczyl sie chodzic w dzien swoich urodzin?! Dawidku....wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin, i abys byl takim sloneczkiem dla swoich rodzicow...no przynajmniej przez nastepne 17 lat :) paru znajomych wybralo sie na koncert U2 do Chicago....hmmm mieli wolne bilety dla mnie i Nicka,ale po chwili namyslu powiedzialam 'nie' chociaz milo by bylo. troche daleko bo 10 godzin jazdy, wiec wiecej podrozy niz zabawy. moze nastepnym razem :) ide spac...dobranoc

No prosze, zabki trzonowe, chodzenie .. ani sie obejrzymy i bedzie pierwszy dzien w szkole. Gratulacje dla jubilatow i smigajacego Dawidka 🌻 Emka ja tez czekam z utesknieniem na troszke odciazenia czyli powrot meza :) jeszcze 4 dni i bedzie w domu i znow bedzie wesolutko :) Maksa dalej meczy straszny kaszel, musze jutro skontaktowac sie z lekarzem. Bierze ten syrop na recepte juz 10 dni, wybral dawke antybiotyku i nic, wczoraj dwa razy zwrocil tak sie rozkaszlal, no i ciagle budzi sie w nocy. Ja tez zaczelam cherlac, no jakas klatwa normalnie, nie opuszcza nas to chorobsko wstretne :O

Hej Iza, dziękujemy za życzenia :) Trochę przedwczesne, ale to pewnie dlatego, że robiliśmy wczoraj imprezkę a urodzinki mamy jutro. Dawid jest zachwycony nowymi zabawkami. Musimy teraz kupić do nich TYLKO 9 baterii :) A dzisiaj najlepsze życzenia dla Marty Kate

Hej! Najserdeczniejsze życzenia dla wszystkich małych jubilatów - niech żyją sto lat i uśmiech z ich buziek niech nie schodzi :)! Gratulacje dla Dawidka i innych dzieciaczków (zdaje się Wiki Birki również, kto więcej niestety nie pamiętam, przepraszam), które już opanowały trudną sztukę chodzenia! Mateuszek chodzi już co najmniej od 3 miesięcy, tyle że oczywiście za rączkę. Czasem to on pędzi jak pershing a ja ciągnięta za rękę ledwie za nim nadążam, ale mimo to nie chce się puścić i już i co mu zrobisz. Od dłuższego czasu słyszę, że lada chwila będzie sam chodził i guzik, jak nie chce, tak nie chce. Ale moment ten musi kiedyś nastąpić, więc postanowiłam olać sprawę i spokojnie czekać na rozwój wypadków ;). Czasem go troszkę oszukujemy - z rąk babci do mnie przejdzie bez problemu te 3-4 kroki, tyle że jest to jednorazowa akcja, potem już wie, że ktoś go tutaj próbuje zrobić w balona ;). Pozdrówki K.

I my po imprezie - było krótko ale intensywnie :) Zabawki na szczęscie wszystkie miały w komplecie baterie :) Lena bardzo szybko zaczęła chodzic... tzn od momentu kiedy zaczęła chodzić za jedna rękę mineły jakieś dwa tyg i już śmiga - po prostu kwestia odwagi ( chyba) bo mam znajomą której córka zaczęła chodzić jak miała 13 miesięcy. Baaardzo długo musiała trzymać bodajże paluszek. Ah... i miałyśmy wypadek dzis, przed samą imrezką. Na placu zabaw Lenek się tak rozpędził do piaskownicy i .... było BACH... i zdrapana broda :) Dobrej nocy !

Hej dziewczyny Wszystkiego najlepszego dla kolejnych roczniakow i dodatkowo dla Dawidka gratulacje ze juz chodzi :) Moja Arunia chodzi ale za jedna reke i ciagle sie domaga by ja prowadzic i w tym co chwile musi kucac by cos podniesc .Musi w tej wolnej raczce zawsze trzymac zabawke :) Jak narazie to puszcza sie sama na momencik jak stoi ale rownowage utrzymuje tylko na moment wiec mysle ze z tym chodzeniem to jeszcze troszke potrwa. Tym co chorzy zycze duzo zdrowka pa pa

Hej Najlepsze życzonka dla jubilatów - Hani Emki i Jakuba ewelinkas :) Miałam w planach iść z Dawidkiem dziś do fotografa i zrobić mu na urodzinki jakąś super fotkę ale pogoda sie zepsuła - pada a ja nie mam autka :( Może sie jeszcze rozpogodzi.... Odezwę sie później Dziękujemy za życzenia tu i na NK :)

wszystkiego najlepszego dla roczniaczków : Amelki Majki, Amirki ewunienki, Karolka Dafodilka, Martusi Kate, Dawidka Myszki, Hanusi Emki, Kubusia Ewelinkas :) Spóźnione i aktualne :) U nas Wiki zaczęła samodzielnie przechodzić dystans 1,5 m między łóżkami jak miała 10 miesięcy, ale po domu i po podwórku jeszcze chodziła za rączkę, z czasem opanowała trudną sztukę utrzymywania równowagi i od tamtej pory uważa się za "pełnoprawnego obywatele" :) śmiejemy się z babcią, że jest WAŻNA :) Wczoraj byłyśmy na stadionie w Charsznicy na DNIACH KAPUSTY :) Wiki miała tyle radochy :) prosta murawa, więc w ciągu tych dwóch godzin zająca łapała tylko raz :) chodziła do każdego stoiska, oglądała figurki zabawki, oczywiście wróciła z wiatraczkiem, motylkiem do pchania i organkami :) w kilku stoiskach dostała darmowe prezenty firmowe to cały czas później liczyła, że coś dostanie :) a i jadłyśmy watę cukrową :) oczywiście w tym przypadku chusteczki nawilżane stały się nieodzownym elementem degustacji :) zarówno ja i Wiki byłyśmy obklejone :) Patrzyła się jak dzieci jeżdżą na karuzelach, jak skaczą na trampolinie :) Niestety wczorajszy dzień przyniósł mi też smutku dużo :( kilka dni temu przyniosłyśmy z babcią kota do domu, młodziutki, bardzo lgnął do ludzi, tylił się, łasił, mruczał, spał mi na kolanach, Wiktorii nic nie robił... ech tak mi go szkoda :( Wczoraj zagryzł go pies :( straszne to było, a ja nie mogłam nic zrobić :( próbowałam prfzywołać psa do porządku, złapać go, ale na nic się to zdało, taki był zawzięty :( masakra :( płakać mi się chce cały czas :( przepraszam, że wam o tym piszę, ale nie mam się komu wyżalić :( W ciągu dnia Wiki zapomina o cycku, dopiero jak przychodzi pora spania, to czegoś jej brakuje :) ale idziemy do wózka i tam śpi :) gorzej w nocy :/ chociaż i tak budzi się już tylko 2 razy :) w porównaniu z tym co było 3 tygodnie temu :) a wczoraj mi przespała od 21:30 (to była pierwsza pobudka, ale to ja ją obudziłam, bo się trzaskałam) do 4:30 :) ale kurcze śpi ze mną w łóżku i co jakiś czas budzę się ze stopą na nosie (czuję serek :P) Wystarczy tego bajdurzenia i tak zajęłam chyba pół strony :) buziaki i jeszcze raz życzonka dla jubilatów :)

Gość Mama Niny
My tez składamy wszystkim Najlepsze zyczenia z Okazji roczku :) pozdrawiamy :) nie bede sie rozpisywac bo Nina szaleje :) szybko tylko Ninka juz chodzi od 11 mies i ma 6 zabkow :)

Dawidku sto lat w Twoje urodzinki 🌻 🌻 🌻 Mam nadzieje ze pogoda sie poprawila i mama zrobila jednak piekne zdjecia u fotografa ! Birka wspolczuje historii z kotkiem tym bardziej ze rozegrala sie na twoich oczach :(cos okropnego, ja bardzo zwierzaki lubie i tez pewnie byloby mi przykro z takiego powodu !

Hej :D Dawidku - jeszcze raz STO LAT !!! :D Widzę że mowa o Naszych maszerujących pociechach:) :):) Nasz Mały łobuziak wczoraj na spacerze pomachał papa zrobił w tył zwrot i sobie poszedł ;):D .....a co........ chodzić umie więc mu nie jesteśmy juz potrzebni :P hahaha:D Karro-jak u Was zdróweczko? Jak się czujecie Wy i Maks? To dla Was 🌼 MamaNiny-zaglądaj do Nas częściej :D Słonko-a Ty chyba nie mieszkasz w pol? Fajna sprawa z tym tortem-zdjęcie:D Ciekawa jestem czy w Polsce robią coś takiego, bo my chyba tam będziemy obchodzić Nasze pierwsze urodzinki :) a podkradłabym Twój pomysł bo mi się spodobał ;) no chyba że wpadnę na coś innego ;) Mam do Was wszystkich pytanie. Czy Wasze Maluszki pokazują już Wam swój temperamencik??? Mój np. dzisiaj na spacerze zaprotestował jak złapałam Go delikatnie za kaptur bo tak się rozpędził że nie chciałam żeby zająca złapał, a On zaczął machać rączkami i jakby mógł to by mi powiedział; "Ja sam!!!" Zaczyna się !!!:P ;) Idę się napić kawki;)

A to niespodzianka bo ja z Lubelszczyzny jestem :) A torcik zamówiłam w Niemcach koło Lublina. 28 zł za kg. Zdjęcie przesłałam mailem a oni w jakiś cudowny sposób je prznieśli na taki cieniutki wafelek. Nie wiem jak to zrobili ale Lenka wyszła cacy - mogę przesłać zdjecie tortu jeśli chciałybyście zobaczyc ... podajcie ylko adres ... sama byłam zaskoczona bo wyszło rewelacyjnie a goście zaniemówili z wrazenia :)

Dziękujemy bardzo za życzenia 🌼 od Dawidka Brutta - u mnie też robią torty ze zdjęciem i wychodzą baardzo słodko. My jednak mieliśmy imprezę z motywem autek (Zyg Zak) więc dlatego nie chciałam już dodatkowo zdjęcia Dawida na autku Dawid nas dziś zaskoczył - kilka razy sam się puścił kanapy i pomaszerował do zabawek :)

Sto Lat Sto Lat Sto Lat i Wszystkiego Najslodszego dla Dawidka i Hani!!! 👄👄👄 Duzo zdrowka i radosci! Karo macie sie juz lepiej? Kurujcie sie! Birka przykro mi z powodu kotka, natura jednak silniejsza. U Nas juz od dwoch tygodni 2 zeby trzonowe i wychodza nastepne. Moja Lala jest na etapie raczkowania i wczoraj pierwszy raz sama stanela na nozki a dzis juz to namietnie wszedzie i na wszystkim cwiczy. Jedyny problem to spanie w nocy, a raczej Nie spanie :-( tragedia , krzyki i gotowanie mleka w srodku nocy. Kiedys bralam ja do siebie do lozka ale mamy dosc wysokie loze i boje sie , ze mala spadnie wiec musi sie pomeczyc w lozeczku. Nie chce tez nic jesc, do tej pory jadla wszystko a teraz na wszystko mowi nie. Slonko broda juz lepiej? Mama Niny pozdrawiamy! brutta ale masz malego spryciarza, u Nas tez jest czasem na cos bunt i pokazywanie swojego ja. Ale jest to takie slodkie ze nie da rady sie nie smiac no i jak sie przytuli do mnie to juz calkiem miekne :-) Mamo HiO ciesze sie ze z Hubertem juz lepiej, pozdrow go od ciotki :-) Pozdrawiam tez wszystkie mamusie i Maluszki! Dobranoc 👄

A u nas przebiła się lewa górna czwórka, choć żadnej trójki jeszcze nie ma - mówię Wam, ale się zdziwiłam.

Haniu dla Ciebie tez spoznione zyczenia 🌻 rosnij zdrowo slonko ! Dziekuje dziewczyny za troske, niestety nadal chorujemy. Maly pil ten syrop i pil i nic mu nie pomagalo, wiec wkurzylam sie, odstawilam cholerstwo i przeszlam na syrop z cebuli :P i wiecie co wierzcie lub nie ale od razu jest poprawa ! Nie chcialam go juz faszerowac lekami, jak robil kupe to normalnie zajezdzalo apteka :O aha i oprocz tego daje mu siemie lniane (tzn te gluty) pare lyzeczek, polecila mi ciotka z Polski ze niby lagodzi podraznione gardlo. No w kazdym razie nie zaszkodzi. Wiecie co kiedys sie smialam z tych roznych domowych sposobow ale chyba powoli zmieniam zdanie jak probuje na wlasnej (i Maksa) skorze :) Emka jak tam, wrocil juz twoj marynarz? Moj wraca dzis lub jutro wieczorem, mam nadzieje ze dzis ! Jak znikne znaczy ze wrocil :D Pa babeczki, milego dnia !

wszystkiego najlepszego dla kolejnych roczniaków Amelki, Amirki, Karolka , Martusi, Dawidka i Hanusi 🌼 wrzuciłam kilka fotek na nk. oliwia doskonali nauke chodzenia, robi po 3, 6 kroczków, wygląda komicznie, głupie porównania ale przypomina mi zombi z filmów grozy, bo raczki wyciąga przed siebie i stawia nózki tak szeroko, chwieje sie przy tym na boki :D opanowała juz równowage podczas stania, kuca podnosi obiema raczkami zabawki z podłogi, tanczy sobie stojąc, jeszce tylko musi ruszyc do przodu:) pozdrawiam zajrze wieczorkiem bo potworki rozniosą mi chate.

witam wszystkich! dziękujemy za życzenia długo mnie tu nie było ale jestem na bieżąco z czytaniem niestety ciągle brakuje na wszystko czasu, ja wróciłam do pracy ale na wieczory bo w tym czasie mąż wraca z pracy i zajmuje się Kubą mój mały łobuziak jeszcze sam nie chodzi ale jak się czegos trzyma to zasuwa rozrabia za dwóch wchodzi sam na ławę, krzesła, sedes (spuszcza wode), ostatnio mi nawet pralke włączył a ulubione zabawki to piloty i komórki wczoraj musielismy kupic nowe biurko pod komputer takie zamykane bo komputer też umiał uruchomić no i co najgorsze nadal karmie piersią bo bez cyca ani rusz.......... żadne butelki nie są tolerowane mleko sztuczne też nie i nie wiem jak go bezbolesnie odstawić chyba się nie da nocy tez mi całych nie przesypia bo budzi się na cyca i spi z nami w łóżku bo jego łóżeczko go parzy ząbków mamy 8 jak narazie po 4 na górze i na dole pozdrawiam wszystkich i podziwiam mamuski oczekujace na drugiego dzidziusia

Brutta - zdjęcie wysłane. U Lenki po górnej czwóreczce ruszyła obok trójeczka ! Trochę szybko jak na kły nie sądzicie. Trochę mnie to zdziwiło ... ale naprawde rośnie mały kieł... przebija się właściwie :) Broda się goi ale przybyło innych sinaków i zadrapań .. he he. A z łózkiem to też się bałam , zostawiać małabo wysokie ale Lenka już pięknie nauczyła się z niego schodzic... więc obawiam się odrobinę mniej :) Życzenia dl najnowszych jubilatów ... oraz wytrwałości dla mam których dzieciaczki zaczynają chodzić

CZeść Dziewczyny! Myszka, Birka, dziękujemy za życzenia dla Karolka :) Również wszystkiego najlepszego dla małych jubilatów! Myszka gratuluję chodzenia! Widzę że temat numer 1 to urodzinki i chodzenie samodzielne. No to mamy się czym pochwalić. Karol zaczął chodzić w dniu urodzin! NIe uczyliśmy go, sam wstał i poszedł. Oczywiście wcześniej chodził "za rączkę". Mieliśmy też imprezkę, dużo gości i dużo prezentów. Powiem wam szczerze, że Karolek ma tyle zabawek, że cały dzień się nimi zajmuje i nie wymaga ode mnie za dużo uwagi. Oczywiście trochę się bawimy. Wczoraj graliśmy w piłkę! Karolek na taty kolanach ja naprzeciwko i ja rzucałam do nich (mąż pomagał łapać) a Karolek SAM odrzucał piłeczkę do mnie. Ale miał radochę! dla nas to nowość, bo do tej pory piłeczka służyła do zabaw indywidualnych ;) No i jak Karolek zaczął chodzić, to już się odważył i puszcza się nawet na spacerze. Wiadomo ze w butach jest mniej wygodnie, więc dziś niestety zarył twarzą w piach! Ja się bardziej przestraszyłam niż on, bo synek nawet nie kwęknął. Niestety najadł się piachu i miał go nawet w nosku :( Mam żal do siebie że mu pozwoliłam chodzić bez trzymania. Dziewczyny, jak możecie i Wam to nie przeszkadza, to nie odstawiajcie za szybko dziecka od piersi. To dla dzieci jest korzystne żeby jak najdłużej być na mleku mamy no i dla Was są duże korzyści zdrowotne. Ja żałuję, ze musiałam odstawić :( Ale obiecuję sobie że drugie dziecko będę karmić dłużej. No własnie drugie dziecko. To juz 20 tydzień a my jeszcze nie znamy płci. Natomiast dzidziuś już ładnie kopie i brzunio rośnie. Wszystko w porządku. Oby tak dalej :) Napiszcie, jakie macie fajne zabawki dla dzieci? co polecacie? Karolek dostał Krzesełko uczydełko i Szczeniaczka uczniaczka. Polecałabym szczególnie szczeniaczka, bo jest wspaniały i do tulenia i do słuchania. Naciska się łapkę, nosek, brzuszek i on gra, śpiewa, mówi, takie tam... Krzesełko też jest fajne, ale Karolek wchodzi na nie i staje, trochę się boję że spadnie. Obie zabawki mają piosenki i śpiewany alfabet. Buziaki dla Was!

Serdeczne zyczenia urodzinowe dla wszystkich jubilatow!!! Maks juz smiga i na dodatek calymi dniami kopie pilke. Mialam to nagrane, ale moj maz skasowal i dzis dokrecilismy krotki filmik, wrzucam na fotosik. http://www.fotosik.pl/video/0efde0e8b33bfbf8.html Tak ze u nas kroluje pilka, ksiazeczki i klocki, takie, co mozna w wieze ukladac. I oczywiscie burzyc, ale Maks zawsze zdejmuje po jednym. Po kim on to ma?... Ida mu tez dolne dwojki i czworki naraz. Ciekawe, czy zawsze juz zeby beda mu wychodzily "stadnie". Na razie ma ciagle 4 u gory i 2 na dole. Tutaj, w UK, torty ze zdjeciem sa pokryte taka masa i w ogole obrzydliwe w smaku. Masa ma grubosc ok. 1,5 cm i nie da sie jej zjesc, wiec nie decydowalismy sie na taki tort. Mnie otrzepuje na sam widok. A na takim wafelku to jeszcze nie widzialam i jakbym mogla tez prosic o zdjecie... :D zlotykolor@wp.pl 🖐️

Hej Na początku dziękujemy wszystkim za życzenia :) i gratulacje Mamo HiO - śliczne zdjęcia. Oliwia wyglądała jak księżniczka na balu Karro - kurujcie się - jednak najlepsze okazały się stare domowe sposoby. Nie dotarliśmy jednak do fotografa ale obiecałam sobie, że w najbliższych dniach się wybierzemy. Birka, przykro mi z powodu kotka. Sama kocham kotki i u moich Rodziców są moi ulubieńcy. Nasza impreza nie trwała zbyt długo na szczęście. Jakoś wszystko się udało, niestety wewnątrz a nie na dworze........ Wczoraj Dawid cały dzień chodził samodzielnie. Myślałam, że się szybko zmęczy nową umiejętnością, ale on uparcie wciąż chodził. I to nie po kilka kroczków. On zasuwa z pokoju do pokoju bez podtrzymywania! Dziś już znów zaczął :) A niech śmiga chłopak. Co do schodzenia z tapczanów i łóżek to Dawid już dość dawno dobrze opanował tą sztukę - jakoś tak sam z siebie..... tylko kilka razy próbował "na główkę" a tak to wciąż tyłem. Co do zabawek, to na urodzinki dostał ich sporo. Kilka "na już" a kilka na później (hulajnoga, quad zdalnie sterowany). Klika udało mi się znaleźć, więc możecie sobie obejrzeć. Dostał też śliczne ubranka :) i maskotkę http://www.allegro.pl/item743693245_wspaniala_zabawa_kostka_wielofunkcyjna_simba.html http://www.allegro.pl/item714381089_mzk_zestaw_sportowy_dla_malucha_little_tikes.html http://www.allegro.pl/item720517051_chicco_edukacyjny_stolik_2_w_1_klocki_muzyka.html http://www.allegro.pl/item712167824_712167824.html Szczególnie polecam ten zestaw sportowy i stoliczek edukacyjny A takiego szczeniaczka sama kiedyś dałam na roczek :) Zdrówka dla wszystkich Maluszków, Mam i Tatusiów :) U nas właśnie jakaś burza się przyplątała :( Pozdrawiamy