Gość Madri Napisano Styczeń 7, 2008 WItam wszystkie owocujące się!!:) Macie niesamowicei pozytwny topik- aż chce mi sie już teraz przyłączyć do Waszej wesołej kompanii:D Pozwolicie?... Moje zycie polega na 2 etapach,ktore wystepują po sobie: głodowania a następnie obżerania do bolu...z czego oczywiscie wychodzę zawsze z wiekszą ilością kologramow....Mam dość tego zaklętego koła!!! Chce w koncu zdrowo, rozsądnie i przede wszystkim trwale schudnąć! Mam nadzieje ze wlasnie dieta dr.Dąbrowskie pozwoli mi na to:) Mam 21 lat i jakies 10 kg za duzo! Pozdrawiam;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***misia pysia*** 0 Napisano Styczeń 7, 2008 Madri- witaj, wspaniale ze jest nas coraz więcej a nasza dietka podobno działa cuda ale jest jedno ale...trzeba wytrzymać...a to nie jest łatwe....ale rezem damy rade. Jak zauważyłaś może to rozmawiamy czasem na etmty całkiem odbiegające od odchudzania wiec jak chcesz to pisz i dziel sie swoimi radosciami i smuteczkami jak my... Dunia- a z kobiecych spraw to na co działa bo nie mam pojęcia...domyślam się ze łągodzi miesiaczke, ale co jeszcze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dunia26 0 Napisano Styczeń 7, 2008 Misia pysia chodzi o stany zapalne,ma niby leczyć i wpływa na obfitsze nawilżenie podczas zbliżeń:P choć narazie tego nie zauwazyłam,ale to chyba chodzi o problemy z suchością;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***misia pysia*** 0 Napisano Styczeń 7, 2008 hehe....a to by wyjasniało bardzo obfite nawilżenie u mnie ...:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Madri Napisano Styczeń 7, 2008 Dunia25- ja tez cierpie na PCO...leczysz się jakoś? podobno schudnięce daje swietne efekty...Tylko jak do jasnej-ciasnej schudnąć kiedy caly czas bierze sie te przeklete hormony??!!.buuuuuuu.... Co do wiesołka- znam i polecam:) Swietny na cere, wlosy i paznokcie a poza tym podobno ma udział w przemiane tłuszczów! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dunia26 0 Napisano Styczeń 7, 2008 Madri z tego co wiem to schudnięcie nie ma nic do PCO tzn że wyleczysz to itp no chyba że ktoś jest chorobliwie otyły ale przy lekkiej nadwadze to nie ma nic do rzeczy.G lownym problemem przy PCO jest duuuży problem przy zajściu w ciąże,ja tabsy rzuciłam ponad 4mis.temu i od tej pory bezskutecznie próbujemy z mężulkiem zrobić dzidzie ale mam mieć teraz wszelkie badania hormonalne które mają stwierdzić jak działąć co przyjmować itd aby wkońcu zrobić :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Madri Napisano Styczeń 7, 2008 A ja uwazam ze jednak ma. To przeczytałam: "U kobiet z PCOS otyłość jest skojarzona z głębszymi zaburzeniami miesiączkowania i bardziej nasilonym hirsutyzmem niż u kobiet z wagą prawidową. Kiddy i wsp. opisali wystąpienie poprawy cyklu miesięcznego, profilu endokrynologicznego i płodności u kobiet otyłych (BMI>25) z PCOS, jeżeli zmniejszyły one o więcej niż 5% wagę ciała przez długotrwałe ograniczenie kalorii.33 Powyższe obserwacje są potwierdzone przez wystąpienie poprawy reakcji na klomifen, następującej po zmniejszeniu wagi ciała przez otyłe kobiety z PCOS. W związku z tym wobec wszystkich otyłych kobiet z PCOS na początku leczenia należy mocno podkreślić konieczność redukcji wagi ciała. Chociaż jest to często trudne do osiągnięcia, zapewnia lepszy wynik prowadzenia zarówno hirsutyzmu, jak i niepłodności." Z resztą wiem tez z wlasnego doswiadczenia.. gdy wazylam ponizej 60kg to objawy PCO byly niewielkie, mialam tez mneijsze problemy z miesiączką..a teraz...no porazka! DLatego tez to jest jednym z moich glownych przyczyn dla ktorych pragne schudnąć...tez chcialabym miec w przyszlosci dzieci.... A moge sie spytac o coś jeszcze?.. bralas tylko anty czy mialas przepisane jakies jeszcze innne leki?... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mimi0023 0 Napisano Styczeń 8, 2008 Dziś jest pierwszy dzień drugiej połowy mojego lepszego życia. Boje się jak cholera, że nie wytrwam, ale jak nie zacznę to będzie jeszcze gorzej. Jestem dziś zważona tak jak się powinno to robić czyli na czczo i wyszło niestety 88,6kg przy wzroście 175kg. Mam nadzieje że chociaż dojdzie do 70kg, ale mam cichą nadzieję na więcej. Boje się wieczorów i wzdęć, które mi strasznie towarzyszą przy tego typu diecie, ale z całej siły będę się starała wytrwać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mimi0023 0 Napisano Styczeń 8, 2008 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***misia pysia*** 0 Napisano Styczeń 8, 2008 Dzień Dobry Ja vczuję sie wsapniale od rana, ale wczoraj to myslałam że zwariuje, byłam głodna jak wilk...a to dzieki jedzeniu późnych kolacji ale od wczoraj koniec tego dobrego, teraz czas walczyć z tłuszczem. Zjadłam już jabłko, pomarańczxe i pije zieloną herbatkę, juz drugą dzisiaj:) a co u Was? mimi- wiesz ja jak sie wieczorem położe spać to przez chwilke masujuę brzuszek i pomaga, raneo jets bardziej płaski i jakoś tak lżej:) Miłego Dzionka, zmykam sie pouczyc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dunia26 0 Napisano Styczeń 8, 2008 Dzieńdoberek:D Ja zaczęłam dzień standardowo od szklany ciepłej wody z cytrynką popijając łyżeczkę Colon C czekam pół godz. i dziś nie zgrzeszę(bo i nie mam już czym:P) zrobię surówkę z kiszonej kapustki,wkroje marcheweczkę,papryczke,szczypioku,dosypię zióółek i schrupię,potem jabłuszko,kiwi(choć jest chyba zabronione jak pomarańcze i banany)ale co tam wszak to owoc:D Madri odp na twoje pyt.to na początku brałam luteine na wywołanie a potem już tylko anty w zależności od rodzaju,na początku diane35 żeby poprawić cere,potem yasmin a na końcu yasminelle no a teraz od ponad 4mies. nic ale po badaniach pewnie coś da mi na jajeczkowanie,bo nie wiem czy wiesz ale mimo normalnego okresu przy PCO cykle zwykle są bezowulacyjne,dlatego nie udaje nam się z dzidzią:P ale sie uda bo trafiłam na dobrą klinikę w Lublinie:);) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***misia pysia*** 0 Napisano Styczeń 8, 2008 Dunia- ja właśnie zrobiłam surówke z kiszonej kapusty i teraz ja zajadam, pyszna jest...jak narazie trzymam sie nieżle ale najgorsze są wieczory. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mimi0023 0 Napisano Styczeń 8, 2008 Ja też się jakoś trzymam ale mi wogole nie smakuje to jedzenie. Nie wiem jak długo wytrzymam, jestem uzależniona od słodyczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***misia pysia*** 0 Napisano Styczeń 8, 2008 mimi- ja też bardzo lubie słodycze ale myśle ze robię to dlasiebie i chcę być szczupła, nie wiem jak długo wytrzymam na samych warzywach i owocach ale chcę cały p[ost przejść....musi się udać ale jak bede sie zle czuc to przerwe i zacznę zdrowe odżywianie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
winniczka 0 Napisano Styczeń 8, 2008 Hej. Muszę się przyznać do grzechu, wczoraj pożarłam cukierka czekoladowego. :O Był taaaaaki pyszny. Szkoda że tak szybko się skończył. :( :D Dziś jeszcze nie jadłam nic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***misia pysia*** 0 Napisano Styczeń 8, 2008 Juli-anna- Gratulacje Winniczko- "Mówi sie trudno, i płynie sie dalej", fakt cukierków nie wolno na naszej dietce i trudno wytrzymać na samych warzywach i owocach i ja sama tez nie wiem ile wytrzymam ale wiem jedno, warto wytrzymać jak najdłuzej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dunia26 0 Napisano Styczeń 8, 2008 Winniczka:D na zdrowie niech będzie Ci ten cukierek,to tak jak ja wczoraj zjadłam kawałek babki też była pycha:D Misia pysia właśnie jem piszać tą surówkę ale pomieszałam w niej że hej : kapusta kiszona,marchewka,kapusta czerwona surowa,por,papryka,biała rzodkiew,szczypiorek i jeszcze taką mieszankę kiszoną ze słoika dodałam w której jest ogórek,papryka,cebula i marchew:P:D ale powiem że pycha aj no i kupa ziół no i do tego mam pytanko bo się pogubiłam oliwa z oliwek to nie tłuszcze więc chyba można???? bo ja dodaje trochę :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***misia pysia*** 0 Napisano Styczeń 8, 2008 Dunia- wiesz , wydaje mi sie ze oliwa z oliwek to tez tłuszcze , i nie wolno ich na naszej dietce ale jest bardzo zdrowa i nawet jak ja zjesz to tylko na zdrowie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***misia pysia*** 0 Napisano Styczeń 8, 2008 ale mi smaka narobiłas na taki misz masz....:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dunia26 0 Napisano Styczeń 8, 2008 No to do roboty w moment zrobisz obyś tylko miała potrzebne warzywka w lodówce:P:) i smaaacznego!!! cholera a wydawało mi się że oliwki to bardziej do warzyw się zaliczają i dlatego można dodać ją do dietki chmm:O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***misia pysia*** 0 Napisano Styczeń 8, 2008 a no włąśnie tak na serio to ja nie wiem jak z tym oliwkami w koncu jest, czy nie takmjak ze słonecznikiem? nie wiem a co do surtówki torobie tylko narazzie musze jedna zjeść bo duzo zrobiłam surówki z kiszona kapustą, marchewką, jabłkiem i cebulka i narazie to chcę to zjeść:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mimi0023 0 Napisano Styczeń 8, 2008 Aktualizuje tabele Nick..............Wiek.......Wzrost........Było.......Je st.......Będzie winniczka........27...........170...........95.......... 89,8...........65 misia pysia.......23...........170...........91..........91....... ...60 magdalena7......23...........167...........72.......... 72...........57 Panna Agrest....25...........168...........88..........88......... ..60 szczurwis........20...........169...........63-61....... 58...........? millenia...........20............167...........70....... ...70.............55 Shilpa.............23............165...........62....... ...52.............50 Maluczka........18.............160..........70.......... 80...........50 mimi0023........24............175...........89,5........ 88,6..........59 Felimena.........26............165...........70......... ...70............58 M20...............21............171...........86........ ..82,5...........65 Juli-ana23.......24.............175.......... 66............59.............50 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość millenia. Napisano Styczeń 8, 2008 no ja jetsem po sniadanku marchewce i barszczu czerwonym aterz pije czerwona herbate najgorsze jest miec ochote na cos...:) po polodniu bed epila sok pomidorowy jabulko zjem i grapefruta a co jeszcze to niewiem moorze jakies warzywa na patelnie sie zrobi;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mimi0023 0 Napisano Styczeń 8, 2008 Mi niby sie jeść nie chce, ale chętnie bym przekąsiła coś co mi smakuje. Cały czas myśle o jedzeniu. Nie mam wogole humoru dziś, jestem zła na siebie że się do takiego stanu dopuściłam i że nie umiem sobie sama ze sobą poradzić. Nic mi się nie chce, nie wiem czy wytrzymam bo ja się muszę do egzaminów uczyć a jak tu sie uczyć w takim stanie. Najchętniej to bym coś słodkiego zjadła :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
winniczka 0 Napisano Styczeń 8, 2008 Sama nie mogę uwierzyć że juz prawie 2 tygodnie nie jadłam nic smażonego, ziemniaków, ani słodyczy (oprocz wczorajszego maleńkiego grzeszku). Wcześniej dzień w dzień jadłam coś smażonego na kolację (np. jajecznicę, omlet, naleśniki) i kopę ziemniaków na obiad. Oczywiście każdego dnia słodycze. No cóz... kocham jedzenie. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Madri Napisano Styczeń 8, 2008 Czy mógłby mnie też ktoś wpisać na Waszą tabelkę?..;> plis! Moje wymiary : 165cm, jest 67, bedzie 5 7 (mam nadzieje! ) Dunia- dzięki za odpowiedz. Ja bralam juz mnostwo roznych tabletek a w tym momencie powrocilam do Diane35 ,ktory jednak najlepiej na mnie dziala...niestety tylko w sensie hormonow...mają tez bowiem straszny wplyw na moj apetyt i obrastanie w kilogramy!! no nic- nie moge przestac brac...wiec musze zdwoic swoje wysilki zeby schudnąć! Czy Wy dziewczęta w ogole tluszczu nei uzywacie?..czy wiec tzw"warzywa na patelnie" są zabronione na tej diecie?... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dunia26 0 Napisano Styczeń 8, 2008 Madri diane35 są jednymi z najcięższych hormonów,ponoć wątrobę b.obciążają a może spróbowałabyś takich z małą zawartością,yasminelle są tabletką typu light na mnie dobrze wpływały i gdyby nie chęć teraz na macierzyństwo napewno nadal bym je stosowała;) A warzywka na patelnie głównie te które ja zawsze kupowałam mają m.in kartofelki w zawartości a te są zabronione no i groszek i kukurydza a także fasolka to ze strączkowych a tych też nie wolno:\\ tłuszczu nie wolno ale teflonowe patelnie dają możliwość przygot.takich warzywek bez użycia tłuszczu,ja bym na oliwie z oliwek tam leciutko dała do podsmażenia:P Przed godzinką przyszedł mi pas wyszczuplający:D i już sobie w nim łaże,zaraz poodkurzam,potem pojeżdżę na rowerku stacjon. to się sadełko będzie szybciej spalało:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
winniczka 0 Napisano Styczeń 8, 2008 No a ja czekam wciąż na moje specyfkiki. Na razie mam tylko krem na jędrność biustu i pas Sauna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Juli-ana23 0 Napisano Styczeń 8, 2008 dunia 25, winniczka a jakie dokladnie pasy macie? ja wlasnie zamierzam jakis kupic, bo po ciąży brzuch nie ten... ehhhh ponoc dobry jest pas neoprenowy, ale sama niewiem, napiszcie mi cos wiecej:) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Madri Napisano Styczeń 8, 2008 Dunia- Próbowałam innych! m.in bralam Jasmin i niestety bardzo zle sie na nich czulam..Moj organizm toleruje diane35 i coz mam zrobic! druga sprawa jest taka ze nie bardzo stac mnei na te najnowoczesniejsze specyfiki...student musi sie liczyc z kazdym grosze;) Wg mojej lekarki mam to brac bez przerwy przez 9miesiecy , potem zrobię badania i ewentualnei wtedy zdecyduje sie na cos innego- z mniejszą dawką homonów... Troche mnie zalamalyscie tymi zakazami...to ja juz nie wiem co ja moge jesc;p Na szczescie mam gdzies na dysku e-book dr Dąbrowskiej wiec jak go znajde to zobaczymy czy w ogole bede w stanie jesc te wszystkie okropienstwa!!;) a tak btw- jesl ktos bylby chetny , to moge przeslac e-booka;) Ja tez uzywam przeroznych specyfików:D na cale cialo mam krem ujedrniajacy z nowej czarnej serii Ziaji- i musze przyznac ze jak na tak smieszną cene to dziala rewelacyjnie! mam tez oczywiscie serum na biust (chyba eveline) :) Uwielbiam tez rossmanowski olejek na rozstepy- naprawde polecam! tani a skuteczny! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach