Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

notatka

PRACA W CAMAIEU

Polecane posty

Gość gość
Jak czytam te wypowiedzi to przestaje sie łudzić, ze tak jest tylko w moim regionie.Wnioski nasuwają sie same czyli cała firma to jakis poroniony pomysł na jej funkcjonowanie.Co do grafików to z tego co wiem wszedzie tak jest,bo to zebranie,a to jakas promocja wchodzi,a to 10 dni 4 razy zmieniają daty rozpoczęcia i zakończenia,zmiany witryn,implantacje,transfery,delokalizacje,wizytacje... Czyli musisz byc w 100% dyspozycyjna,bo nigdy nie wiadomo kiedy bedziesz potrzebna.

Gość gość
Aktualnie szukam innej pracy .Jednak jeszcze kilka słów ..pracuje w camaieu kilka lat to ze trwam w niej nadal jest zasługa niektórych ludzi których tu poznałam a nie zostali oni w żaden sposób docenieni i tak się już nie stanie wnioskując po tym co się dzieje aktualnie. .rotacja była przez ostatni czas b.duza ..firma ta powinna żałować ze traci dobrych pracowników ..stale ekipy które są fundamentem firmy rozpadają się bo nikt nie daje im warunków na godziwe zatrudnienie ..dochodzi do utraty motywacji i do tego ze "ktoś udaje że płaci a ktoś udaje że pracuje"..

Gość gość
Sama lepiej bym tego nie ujęła, idealne podsumowanie sytuacji i to trafione sformułowanie "ktoś udaje że płaci a ktoś udaje że pracuje". Jak firma nie motywuje to nie ma też motywacji do pracy.Niech czekają tak nadal z założonymi rękami i śnią o sukcesie...tylko,że przebudzenie niestety okaze się smutną rzeczywistością.Niedługo nie będzie chętnych nawet na KS, a co dopiero na inne stanowiska i nawet większe pieniadze niczego tutaj nie zmienia jak widac po ciągłych rekrutacjach.Na rozmowach obiecują nie wiadomo co,a po miesiącu pracy składają wypowiedzenia i dziękują za współpracę.

Gość gość
Sama lepiej bym tego nie ujęła, idealne podsumowanie sytuacji i to trafione sformułowanie "ktoś udaje że płaci a ktoś udaje że pracuje". Jak firma nie motywuje to nie ma też motywacji do pracy.Niech czekają tak nadal z założonymi rękami i śnią o sukcesie...tylko,że przebudzenie niestety okaze się smutną rzeczywistością.Niedługo nie będzie chętnych nawet na KS, a co dopiero na inne stanowiska i nawet większe pieniadze niczego tutaj nie zmienia jak widac po ciągłych rekrutacjach.Na rozmowach obiecują nie wiadomo co,a po miesiącu pracy składają wypowiedzenia i dziękują za współpracę.

Gość gość
Hahahahahahahahahahahahahahaha!

Gość gość
Kiedy będzie artykuł o Camaieu?

Gość gość
Camaieu Polska, z całym szacunkiem- zastraszanie ludzi nie jest motywatorem. Może kiedyś zrozumiecie Państwo, że pracownik odpowiednio motywowany i nagradzany moze pracować wydajniej niz jesteście w stanie to sobie wyobrazić. Może spróbujcie zrozumieć że to nie koniecznie muszą być złośliwości które mają Wam zaszkodzić, ale zwykły żal ludzi którzy położyli nadzieje w Waszej firmie, a w zamian otrzymują tylko rozczarowania. Pozdrawiam Pracownik

Gość gość
Od 2008 po dzień dzisiejszy na forum przewijają się podobne tematy i odczucia osób,które pracują bądź pracowały.Dla zainteresowanych wystarczy poświęcić chwilę czasu i poczytać, a wnioski same się nasuną .

Gość gość
Smutno mi się robi jak to czytam :( Kamejki, róbmy swoje i przede wszystkim szanujmy koleżanki, z którymi pracujemy na co dzień!

Gość gość
A co to się nagle stało,że wpis od firmy został usunięty z forum???:) Myślę,że powinien zostać,bo osoby wpisujące nowe komentarze nie beda świadome tego,ze za kazdy komentarz "uwłaczający" firmie zostaną pociągnięte do odpowiedzialności.

Gość gość
A co to się nagle stało,że wpis od firmy został usunięty z forum???:) Myślę,że powinien zostać,bo osoby wpisujące nowe komentarze nie beda świadome tego,ze za kazdy komentarz "uwłaczający" firmie zostaną pociągnięte do odpowiedzialności.

Gość Paula Wrzoskiewicz
Witam, Pracuj***ardzo krótko w camaieu i to praca jak w każdej innej sieciówce, takie same wymagania, takie same zadania, minimalne różnice. Kwestia organizacji, wykorzystania własnej wiedzy i umiejętności, również, a może głównie z komunikacji. Było co było - nie wiem, ale teraz jak się pozmieniali dyrektor generalna i dyrektorzy regionalni to wykorzystajmy sytuację - mówmy co nam się nie podoba, co nie działa, czego oczekujemy, proponujmy rozwiązania. Idealny czas by wszystko co złe i głupie zmienić. Pzdr

Gość gość
Tak tak ..musimy dobrze czynić dla naszej nowej rodziny camaieu musimy wierzyć i poświęcić całe życie tej wspaniałej sekcie, być w gotowości cały czas czekać , nie spać i tylko oczekiwać telefonu kiedy będziemy wezwane aby wzmocnić szeregi bo 10 dni znowu jest przesunięte należy podporządkować całe swoje życie dla tej firmy...bo przecież wynagrodzenie warte jest oczekiwań nakładanych przez firmę ..możesz w niej się realizować jako sprzedawca, sprzątaczka, dekorator wnętrz , doradca modowy przyjmiesz wizytacje i nastawisz twarzy żeby otrzymać przysłowiowy policzek za złe sprawowanie a jak będzie potrzeba to wykonasz obowiązki zks i ks..viva camaieu!

Gość gość
Takie pytanko mam...jak wyglądają dniówki? Tzn po ile godz dziennie pracujecie? Np po 12 a potem dzien wolnego czy jak? I od której godz?

Gość gość
Praca jak w kazdej sieciowce? Co Ty wogole mowisz? W kazdej sieciowce sa rowne zasady dla kazdego,. Tu niestety jest inaczej. Pracownicy z dlugim stazem nie sa doceniani, a wrecz odwrotnie. Nowe osoby protegowane przez nowaDG maja nawet podwojne stawki, ale ale moze wlasnie do nich nalszysz i dlatego tak piszesz!!! Ostatnio padl rekord w proponowaniu stawki dla protegowanej na KS bagatela 7000 zl a co poniektorzy nawet polowy nie maja. Badzcie dalej naiwne i niech Camaieu będzie waszą rodziną. Skoro to sa wasze priorytety. Ja uwazam ze kazdy powinien byc rowno traktowany!!! Powodzenia

Gość gość
7 TYSIĘCY ZŁOTYCH!!!!!!??????????

Gość gość
Nie wydaje mi się żeby ktoś mógł tyle zarabiać w tej sieci na stanowisku KS nawet jak jest znajomą DG. 3000-3500zl może i tak ale stawka 7000zl myślę, że by nie przeszła.

Gość gość
A skąd dziewczyny macie takie informacje dotyczące zarobków KS? W umowy im zaglądacie czy one same się chwalą bo nie rozumiem skąd te domysły?

Gość gość
A ja zaczęłam pracę w Camaieu 1,5 roku temu - jako ZK, po roku awansowałam na KS. Wcześniej pracowałam z H&M i Inditexie (Zara i Stardivarius). Mogę więc wypowiedzieć się na temat "Jak jest w innych sieciówkach". Dziewczyny - tak samo! Nie miejcie złudzeń - to jak jest, jaką mamy atmosferę pracy zależy od nas samych, naszych ekip i przełożonych. Dla mnie praca w Camaieu jest przyjemna, mam stałą ekipę - bo o nią dbam i dostałam szansę bycia Kierownikiem. Nie narzekajcie!

Gość gość
W odpowiedzi na pytanie wyzej po ile godzin pracujemy - zalezy czy jesyes na zlecenie czy nie. Ja na zlecenie bywało ze przychodziłam z bolem na 1.5h bo zaraz mi kazali isv do domu bo nie ma ruchu ;) a na umowe o pracr chyba pracuja po 6-8 godzin normalnie

Gość gość
Jakbym po pracy w Zarze poszła do Camaieu to by to była dla mnie największa porażka w życiu! Niżej sie nie da upaść. Ale ludzie mają różne ambicje :P

Gość gość
Widac ze niewygodne wiadomosci bardzo szybko i skrupulatnie sa usuwane. Zenada. Więc napisze jeszcze raz. Praca jak w kazdej sieciowce? Ciekawe bo w kazdej sieciowce sa rowne zasady dla kazdego, a w Camaieu protegowani DG i DP zarabiaja nawet dwa razy wiecej niz dlugoletni pracownicy! No chyba ze osoba ktora pisze jest rowniez protegowana wiec wszystko jasne. Ostatnio padl rekord dla protegowanej na stanowisko KS bagatela 7 tys a polowa nie ma nawet polowy tej stawki. Brawo dla polityki firmy i Debili którzy dają się omotac Nie widze pzyszlosci dla tej firmy z taka polityka.

Gość gość
Nikt nikomu w portfel nie zaglada, ale wiadomo jest, ze sa rozbieznosci w pensjach. Nie piszcie o poufnych info na temat zarobkow bo to smieszne. Sa osoby z bardzo wysokimi stawkami jest ich mało w tej firmie...i przy roznych okazajach pewne informacje wychodzą na swiatlo dzienne. Pensje 3000-3500 na reke ma bardzo mało osob, zazwyczaj osoby z dluzszym stażem, ale i w tej kwestii sa roznice- dziwne, ale to prawda...Pracujesz 6 lat bądź dluzej i masz pensje duuuzoooo poniżej 3000 netto. Jestem sklonna uwierzyć w ta stawke 7000 brutto dla znajomej DG. Osobe, która nie wierzy w takie stawki i pyta się skad mamy takie informacje- odpowiadam- stad z kad i ty masz info na temat stawki 3000-3500...wiec niech pewne osoby z Ochoty nie probuja nas tu podchodzić i sklaniac do zwierzeń... niech nie zadaja głupich pytan!!

Gość gość
Dziewczyny firmę Tworzą LUDZIE!!!Kiedyś za czasów normalnych ludzi było na prawdę SUPER. Ja bardzo miło wspominam współprace z ludzmi których juz niestety nie ma. Pracowałam jeszcze nie dawno w tej firmie i odeszłam ze względu na ludzi, którzy pojawili się w tej firmie od stycznia 2014 r. Fałszywi, obłudni i wszyscy z wielkiej rodziny DG. Począwszy od DP która to włazi w dupę dla DG a za placami smaruje na nią jak to tylko możliwe. Nie na widzę fałszu i obłudy!

Gość gość
ja tez jestem w stanie uwierzyć w stawkę 7 tys. Słyszałam o różnych anomaliach więc i ta jest realna. A biuro jak to biuro jak zwykle zdziwione i głupio się tłumaczy. Żenada :P

Gość gość
Rozumiem, że zawsze przy wynagrodzeniach są tzw. widełki i że stawki mogą się różnić ale żeby aż tak?? To już zdecydowane przegięcie i człowiek od razu traci motywację do pracy :( Ktoś pracuje tyle lat i w podziękowaniu dostaje marne grosze, a ktoś na dzień dobry dostaje kasę o której inni mogą sobie pomarzyć. Dno totalne i nie dziwię się, że po takich rewelacjach większość odchodzi i dziękuje za współpracę.

Gość gość
Motywacja??? Nie spotkałam się w tej firmie z takim zjawiskiem. Ciągle są tylko wymagania i niespełnione obietnice. Odradzam najgorszemu wrogowi prace w tej firmie. Nie będę się zniżać do pewnego poziomu, który reprezentuje wiele osób w tej firmie, ale aktualnie szukam pracy i powiem szczerze ze nie mogę się doczekać kiedy odejdę z Camaieu. Proponuje napisać do Miguela co się dzieje w Polsce bo pewnie nie jest świadom absurdalnych zagrywek DG i nadzwyczajnym traktowaniu protegowanych KS. PS z tego co wiem to osoba której proponowano stawkę 7 tyś nie przyjęła pracy więc sami macie odpowiedz jaka tu jest atmosfera skoro ludzie nawet za takie pieniądze nie chcą pracować. Ja jestem na stanowisku KS i mam poniżej 3000 netto. Brak słów!!

Gość gość
Pracowałam do niedawna na stanowisku KS za 2150zł netto. Dziękuję i powodzenia życzę :)

Gość gość
Http://j.gs/4X8y tyle w temacie

Gość gość
Ktoś rzuci jakąś stawkę - 7000 a Wy się podniecacie i piszecie o tym od tygodnia. Co Wy o tym wiecie? Jakby ktoś napisał o 20000 to też uwierzycie? Znajdźcie sobie jakieś hobby i zajmijcie się sobą, swoimi rodzinami, swoim rozwojem, czymkolwiek i nie plujcie jadem. Wasz los jest w Waszych rękach!