Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

notatka

PRACA W CAMAIEU

Polecane posty

Gość gość
Niestety tak jest,że różnice pomiędzy osobami ze stażem np 2-3 lata,a osobami nowo zatrudnionymi wynosi w niektórych przypadkach np 700zł netto. Gdy przychodzi do rozmowy o wynagrodzenie po jakims czasie to słyszysz,ze na razie podwyżki nie bedzie,bo firma nie ma kasy. A jak przychodzi ktos nowy to DR głośno oznajmia jaka to fantastyczna osoba chociaż jeszcze niczym sie nie wykazała...i dla takiej kasa jest.

Gość gość
Stawki na stanowiskach są różne ale i w naszym sklepie flagowym pracownicy szeregowi maja dużo wyższe stawki na dzień dobry od pracowników w innych sklepach- oczywiście o tym sprzedawcy z innych placówek nie wiedzą. .ok.400 zł brutto na stanowisku sprzedawcy na 1/2 etatu. Nowa kadra managerska ma swoje wymagania i poniżej pewnego poziomu finansowego nie zacznie pracowac. Po co doceniać pracowników z dłuższym stażem zawsze można powiedzieć , że i tak dużo zarabiają, ze podwyzek nie bylo , ze nikt nie dostal a potem się okazuje ze nowa ks lub zk ma większą kasę niz wy- to dopiero boli i człowiek się zastanawia w czym ten nowy jest lepszy od was? Męski skład się nie sprawdził za trójkę na reke wiec damski poniżej tego niech za....la.Powodzenia!

Gość gość
Wszystko prawda, praca w Camaieu rozwala mózg. Stres, obowiązki i intrygi! To podstawa ostatnio w regionie ISz, jeśli nie "liżesz" zostaniesz zbędny, olany. Będziesz wykorzystywany najmocniej jak się da. Nie warto przynosić CV! Ciuchy mają fajne (chociaż drogie) i można poznać wspaniałych towarzyszy tej niedoli. -To jedyne zalety pracy dla tej firmy.

Gość Rules are rules
Co się dzieje w tej firmie? Przy każdej mojej wizycie w sklepie jest coraz gorzej. Ostatnio trafiłam na kierownika-pana , który twierdził, że nie jest do obsługi (jak się okazało ktoś wyższy rangą), a stał za kasą, zostałam potraktowana bardzo niekompetentnie. Jestem managerem w konkurencyjnym sklepie i nie mogłam się powstrzymać, aby to napisać. Może da wam to do wiwatu. Reasumując kierownik regionu bądź ceo- dyr. generalny daje przykład w każdej postawie, również w obsłudze. Życzę powodzenia, bo macie super ciuchy :)

Gość gość
Super, że postanowiła Pani o tym napisać. Klientka, która wchodzi do sklepu nie wie kto jest kim,a więc jeśli widzi osobę z obsługi i się do niej zwraca to naturalną rzeczą jest, że powinna zostać obsłużona ewentualnie przekazana innej kompetentnej osobie ale w sposób dyskretny. Ubrania no cóż może i są dobrej jakości ale te fasony....w większości wszystko się powtarza.Stwierdzam, że mało jest rzeczy które mogłyby mnie zainteresować.

Gość grażynka1
Czy na warszawskiej w jastrzębiu zdroju mają zamknąć sklep? Chodzą takie ploty i bardzo duża rotacja pracowników jest wiecie coś na ten temat bo chciałam złożyć papiery na zk ale koleżanki mi odradzają.

Gość gość
Jesli masz możliwość to złóż dokumenty do innej firmy.Chyba,ze nie masz rodziny,masz 24h dyspozycyjności i nie przerażają Cie ciagle zmiany to bardzo prosze.A no i jesli nie zalezy Ci na Twoim zdrowiu to praca bedzie ok :)

Gość gość
A ile zarobię jako zk? Dwójke na reke wyciognę?

Gość gość
Dwojke na reke stary zk z doswiadczeniem na pewno tyle nie zarabia chyba ze daja teraz tyle ale szczerze watpie.

Gość gość
A co z konwencja? miala byc w paryzu?

Gość gość
Jak za starych dobrych lat :p

Gość gość
wow, to będzie jakas konwencja? Powrot do korzeni...?

Gość gość
mnie i tak nie zamydla tym oczu... a nowym ks bedzie sie wydawalo jaka ta firma wspaniala ..

Gość gość
czytam, czytam.. i rece opadaja coraz nizej.. jak dobrze ze mam to juz za soba :) Wam laski tez zycze znalezienia spokojniejszej i bezstreswej pracy. Warto poszukac.

Gość gość
hahaha :D alarm czerwony.... rece opadaja... ja rozumiem ze wyniki slabe, ale przeciez my nie stoimy i nie pachniemy ;/

Gość gość
Hej gdzie w ostatnim czasie zwolnili kierownikow i zastepcow??? Sa ta juz nowi ludzie czy mozna cv zlozyc??? Dajcie znac jakie miasta mialy zmiany w kadrach menadzerskich.

Gość gość
Chyba weszlas nie na ta strone co powinnas...

Gość gość
Ja wspolczuje tym ks ktore musza dzwonic do DG bo kiepskie wyniki, ilez to presji i cisnienia wywiera. Dobrze ze mnie to nie dotyczy i nie musze trzasc tylkiem jak przychodze do pracy, acha... dodam ze dla mnie to chore

Gość gość
Nepotyzm do potegi i tyle w temacie! Uwazajcie dziewczyny na to z kim pracujecie.....

Gość gość
ciekawe czy francja wie co sie u nas dzieje ...

Gość gość
jestem przekonana, ze nie...

Gość gość
Jak dobrze, że już nie pracuję w tej firmie :)

Gość gość
Czysty mobbing.

Gość gość
Kiedy w tej firmie w oddziale PL będą pracowali prafesjonaliści??? Albo chociaż ludzie po studiach. Kiedy będą godne płace odpowiednie do wykonywanych obowiązków. Dziewczyny niebawem w gazecie wyborczej pojawi się felieton o mobingu i wyzysku oraz patologicznych relacjach typu przełożony a podwładny w tej firmie oraz innej z bliźniaczej branży. Jeśli pojawią się chętne osoby podam kontakt żebyście mogły podzielić się doświadczeniami oraz sytuacjami z jakimi się borykałyście. Wszystkie informacje od was uwypuklą to co dzieje się w firmach sieciowych niech ludzie o tym przeczytają i ocenią czy chcą kupować w takich miejscach produkty. Dajcie znać czy ktoś ma ochotę podzielić się materiałami, zebranymi dowodami o mobingu w tym przedsiębiorstwie. Pozdrawia w2w

Gość gość
Brawo! Ważne, że ktoś w końcu zainteresował się jak wygląda praca w takich firmach. Ja nie dałam rady i odeszłam z pracy. Nie mogłam patrzeć na to jak wykorzystuje się ludzi to nie jest normalne, że ktoś boi się przyjść następnego dnia do pracy, że z nerwów boli go brzuch, że boi się odebrać telefon z pracy, bo może to być DR która zacznie wyzywać...

Gość HArass
Do mnie dzwoniono notorycznie, gdy miałam wolny dzień, pomimo tego że ZKS był w pracy. Waga spraw, których dotyczył telefon: znikoma, tj. np. kurz na witrynie. Chodziło o czyste zgnębienie i dokręcenie śruby. Oczywiście- kurz na witrynie ma ogromny wpływ na twój obrót dzienny:). Nikt nie zwraca natomiast uwagi na nierozpakowane dostawy i piętrzące się kartony z nowościami. Jeśli DR Cię nie szanuje, a wręcz wyzyskuje, to nie oczekuj, że będziemy szanowali DR i firmę. DUMA - WARTOŚĆ ODCZUWALNA: ZERO.

Gość gość
Pracowałam jako kierownik 3 lata mam to w końcu za Sobą:) krótko mówiąc Firma DRUT sama sie zwolniłam i nie żałuje . Pracy w handlu jest bardzo dużo wiec szukajcie dziewczyny

Gość gość
Na szczęście ja tez koncze swoja krótką prace w camaieu. Ciągły stres o dobre wyniki, tlumaczenie sie czemu weszlo 70 osób (w tym 5osobowa rodzina, gdzie zona szukala ubran a mąż z trójką dzieci wchodzili i wychodzili ze sklepu nabijajac licznik) a czemu sprzedalo sie 5 bluzek, jak tylko telefon dzwonil to serce w gardle staje zeby to nie byla regionalna bo bedzoe trzeba jej sie tłumaczyć i wyliczac ile osob ma wejsc a ile kupic, jak nie TT zle to PM, obrot - zawsze jest sie do czegoś doczepic. 20 kartonow z dostawa a jestes sama na sklepie musisz ogarniav przymierzalnie, odbierac i ogarniac dostawę i przede wszystkim latac za klientkami które czesto zywnie przychodza poogladac ubrania, jak sama to robie czesto... nie polecam. Bylam na UZ i np w miesiącu pracowapam 13 dni pod rzad po 2, 3 h, caly dzien rozwalony a ja w rezultacie 50godzin w miesiacu wyrobione...

Gość gość
aha i zapomnialam dodac, nie wiem czy wszedzie tak bylo ale u nas, mimo ze grafik byl na miesiac rozpisany to i tak nie wiedzialo sie czy sie nie bedzie musialo isc nA DRUGI dzien do pracy czy nie

Gość gość
Jak czytam te wypowiedzi to przestaje sie łudzić, ze tak jest tylko w moim regionie.Wnioski nasuwają sie same czyli cała firma to jakis poroniony pomysł na jej funkcjonowanie.Co do grafików to z tego co wiem wszedzie tak jest,bo to zebranie,a to jakas promocja wchodzi,a to 10 dni 4 razy zmieniają daty rozpoczęcia i zakończenia,zmiany witryn,implantacje,transfery,delokalizacje,wizytacje... Czyli musisz byc w 100% dyspozycyjna,bo nigdy nie wiadomo kiedy bedziesz potrzebna.