Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła abstynentka

alkoholizm

Polecane posty

Jestem alkoholiczką . Postanowiłam, że od 01.01.2008. NIE PIJĘ !!!!!!!!!!

Gość KKKKK454545
moze nie obiecuj niemozliwego

stół z powyłamywanymi nogami.................. Dlaczego niemożliwego ? Masz w tej dziedzinie doświadczenie ?

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Dlaczego niemozliwe? Podobno chciec- to moc!

Dzięki ! O to mi chodziło. O wsparcie, pomoc. A nie o zwątpienie .

autorko topiku Ale pamiętaj o jednym: Nie istnieją byli alkoholicy. Są jedynie niepijący alkoholicy - do końca życia. W tej grupie ludzi jest zasada : wszystko albo nic. Zero alkoholu albo pijaństwo. I zero wariantów pośrednich.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Kto Cie uswiadomil, ze alkoholiczka jestes?

Gość KKKKK454545
nie pij trzustke uratujesz moj ojciec umarl nuie dawno bo pił a ja... jestem teraz pijana ale boje sie ....

Gość -buraczek
Ja też postanawiam, ze nie bedę piła. Już 6 razy leżałam na detoksie. Tylko w tym roku dwa razy. Może ocalę resztki swojego jestestwa i wnętrzności :(

Gość KKKKK454545
a ja doszlam dna bo zdarza mi sie tak upic ,ze wymiotuje a co gorsze o tym dalej pije i dalej wymiotuje zenada!!!!!!!!!!!!!!

kto mnie uświadomił,że jestem ....? Nikt nie musiał mnie uświadamiać. Jeśli codziennie mam ochotę wypić..........I piję.......... Jeśli ,,zapijam,,stres,, , kłótnię................. kreska--->Dzięki facet78--->wiem. I To jest chyba najgorsze. To wszystko albo nic.

Gość -buraczek
Tak naprawdę, to jeszcze nie wiesz, co to prawdziwe dno. I obyś go nie poznała. Wymiotujesz, znaczy organizm się broni. Przed trucizną.To nie jest zły objaw, ale ze pijesz dalej, to niepokojące trochę.

kkkkkk454545 Może przyłączysz się do mnie ???????????????????????

facet 78-----> dziękuję, że mi to napisałeś. Przynajmniej mam czarno na białym, ze WSZYSTKO ALBO NIC Cokolwiek to znaczy......

Jak to mówią za pięć dwunasta.......... Słowo się rzekło......................

Gość KKKKK454545
w tym roku rzucam palenie a alkhol moze w przyszłym musze miec jakies chwile zapomnienia

przyszła abstynentka Jestem w gminnej Komisji Profilaktyki Uzależnień. Takie są opinie zarówno ludzi z grup wsparcia oraz terapetów. Niektórzy terapeuci to niepijący alkoholicy. Nawet oni nie odważą się raz - np okazyjnie na urodzinach - wypić. I to nawet po kilkunastu latach picia. Bo wtedy \"popłyną\" (częste określenie w branży) Ps: ale ty powinnaś dokładniej rozpoznać to u siebie. Nie każdy pijący jest alkoholikiem. Najpierw pogadaj z kimś fachowym. Nic ci nie szkodzi to zrobić.

Gość KKKKK454545
a czy ja jestem alkoholiczką

Alez to mogą ocenić terapeuci po dłuższej rozmowie. My możemy zrobić mini-quiz. Np. 1. ile dni nie picia miałaś najdłużej ? ? 2. co pomaga na kaca ? 3. ile piw potrzebujesz do upicia

Gość KKKKK454545
1 m-c na kaca lecze sie płynami nie alkoholowymi z cukrem a do upicia potrzebuje 8 piw(pije z facetami i oni padaja a ja dalej ciagne i nie mam dosyć)

dla wszystkich--------------> SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !!!!!!!!!!!!!!! Niestety , spadam z kafe , do jutra.

KKKKK454545 Jak napisałem : to moze stwierdzić terapeuta po dłuższej rozmowie. A nasz mniby quis. Ludzie nie mający problemów z alkoholem rzadko kiedy potrafią odpowiedzieć na pytanie o najdłuższy okres bez alkoholu. Głównie alkoholicy liczą. Tylko ten punkcik pasuje. Ale oczywiście ten quiz to zabawa niewystarczająca do oceniania :-D przyszła abstynentka Pogadaj dokładnie w realu z kimś fachowym. Szczęsliwego Nowego Roku

Gość -buraczek
Można inaczej: 1jak długie miałeś ciągi(z jakimi przerwami) 2 czy pijesz od rana 3 czy pijesz na kaca 4 czy picie coś "zepsuło" w Twoim życiu 5 czy urywał Ci się film 6 czy "zapijasz" stresy 7czy masz objawy odstawienne Wszystkim z problemami i bez -Piękniejszego Nowego Roku.!!!

Gość dobra radaaaa
dajcie spokój dziewczynie nowy rok zaczynacie przesłuchaniem niech sie napije chociaż dziesiaj

Cześć wszystkim ! Jeszcze raz życzenia UDANEGO SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2008 !!! Tak jak wspominałam wcześniej od dziś NIE PIJĘ. To będzie diabelnie trudne. facet 78----->pogadać z kimś w realu, jak dla mnie , przynajmniej na razie niemożliwe. Bo nikt nie wie o moim piciu. Ja jestem ten typ co pije do lustra, w ukryciu . Na imprezach potrafię pić cały wieczór jednego drinka, i nie mogę doczekać się kiedy wrócimy do domu, żeby się porządnie napić. A że moje małżeństwo wisi na włosku i mamy oddzielne pokoje, to nie jest to trudne. Mąż do siebie, ja do siebie. Parę drinków i świat się śmieje. Idę spać, a rano myślę o tym kiedy będzie wieczór, żeby znowu się napić. I tak z małymi przerwami od pięciu lat. A teraz zaczynam źle się czuć, zaczyna szwankować mi zdrowie. Jest mi niedobrze, mam bóle w okolicach wątroby. Paradoksalnie, na te bóle nie pomagają środki p/bólowe, ale jak się napiłam to przechodziło. A więc błędne koło. Dodam jeszcze ,ż jestem DDA. Moja mama piła, Nienawidziłam tego. Tylko ,że ona piła cały dzień i ja to widziałam. Myślałam, że mi się uda. Po takim dzieciństwie....Niestety, ale też popłynęłam. Ale staram się, żeby moje dzieci tego nie widziały. Dlatego piję wieczorem , chociaż myślę o tym cały dzień. O rety, temat rzeka. I nie bardzo mogę teraz pisać, bo zaczynają zaglądać mi do kompa. Może uda mi się później .

Ależ ja nie namawiam do pogadania z kimś ze znajomych. Luźna, niezobowiązująca i dyskretna rozmowa z kimś kto tą problematyką na codzień sie zajmuje. O wiele większa szansa na sukces. Nałóg alkoholowy jest najbardziej skomplikowany. - - - - - - - - - - - Ps: ja dziś mam pierwszy dzień bez papierosa. Wiem, błachostka. Jutro i pojutrze chrzest bojowy, czyli posiedzenie wsród palących. Grunt to nie sięgnąc po tego jednego, bo wtedy fiasko.