Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 przysz艂a abstynentka

alkoholizm

Polecane posty

Go艣膰 trzymam kciuki...
Oooh Abstynetka, bardzo fajnie, ze jestes:-)!!! Ciesze sie, ze u Ciebie ok! W razie mozliwosci, pisz:-). Trzymaj sie 馃尲

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Witajcie.Jestem nowa na tej stronie,nie mam osob艣cie takiego problemu jak wy,ale musia艂am napisa膰 jak przeczyta艂am co ostatnio wypisuje \"niby\"przysz艂a abstynentka.Jako艣 jej nie wierze,偶e przesta艂a pi膰.Dlaczego?Moja te艣ciowa jest alkoholiczk膮,pije bardzo cz臋sto,ma takie dwutygodniowe \"loty\"-ja to tak nazywam.Niedobrze mi si臋 robi jak j膮 widze w takim stanie.Dlatego w og贸le przesta艂am do niej je藕dzi膰 i mojemu synkowi,kt贸ry ma 4 latka te偶 nie pozwalam.Jak nie pije jest super kobiet膮,na ka偶dy temat mog艂am z ni膮 pogada膰.Pisze mog艂am,bo ostatnio jak by艂a trze藕wa wygarn臋艂am jej ca艂膮 prawde,偶e 偶ycie sobie i nam niszczy i powinna ju偶 dawno i艣膰 na leczenie,itd.I zosta艂am najgorsz膮 w rodzinie.Nikt mnie nie popar艂,ani te艣ciu,ani m贸j m膮偶,a brat mojego m臋偶a jeszcze na mnie nakrzycza艂.Jak te艣ciowa pije to 艂a偶膮, wyzywaj膮 j膮, w贸de wylewaj膮,a jak jest trze藕wa nikt jej nic nie powie.Do jasnej cholery obchodz膮 sie z ni膮 jak z jajkiem.Alkoholizm to jest choroba,kt贸r膮 ka偶dy z nas sobie wybiera,niestety taka jest prawda.Co do przysz艂ej abstynentki, wydaje mi sie ze pije i wymy艣la nam tu r贸偶ne historie,偶e dzieci pilnuje,偶e to jej komputer nawali艂.Alkoholicy m贸wienie nie prawdy maj膮 we krwi,tak jak alkohol.Moja te艣ciowa jest mistrzyni膮 w oszukiwaniu i k艂amaniu.Dlatego trzeba mie膰 bardzo siln膮 wole 偶eby z tego wyj艣膰 i samemu napewno nie da si臋 rady.Takie jest moje zdanie.Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

O rany,Wy jeszcze pijecie???????Jak mo偶na tak d艂uuugo.Niedobrze mi jak sobie o tym pomy艣le,pfuj!!!Nie,nie d藕wigam jak mo偶na tak chla膰 i w dupie mie膰 wszystko.A 偶ycie jest takie pi臋kne.呕al mi was ALKOHOLICY.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo....
to sie tak nie da ze sama sobie postanowisz! pijanstwo siezi w Twojej g艂owie musisz chodzic na specjalne spotkania AA a sama nie dasz sobie z tym rady, ale powodzenia zycze mam nadzieje, 偶e Ci sie uda bo alkoholizm jest straszny :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo....
a i radze Ci przysz艂a abstynentko zarezerwuj sobie nicka bo ktos sie moze od Ciebie podszywac :) nie rozumimem takich ludzi, ktorzy pisza ze im zal alkoholik贸w! to straszne tacy ludzie nie maja u nikogo wsparcia a niestety w pewnym momencie upadli i nie ma im kto pom贸c! nawet 艂atwiej jest rzycic palenie niz alkohol, sama pije tlyko okazyjnie ale bliska mi osoba jest uzale偶niona od alko... wiem jak jest ciezko bo widze jak ta ososba codzinnie sie ze soba zmaga, jak probije udowodnic wszystkim a przede wszystkim sobie ze NIE JEST ALKOHOLIKIEM! takim ososb potrzebne jest wparcie rodziny i przyjaci贸艂 a nie wysmiewanie sie z niej i jeszcze wieksze pogr膮zanie w na艂ogu! jeszcze raz zycze powodzenia ! 馃槝

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uwolni艂amsi臋
przeczytalam caly topik i wrocily wspomnienia,zle wspomnienia.ja nie pilam ,ja chlalam wode od rana do wieczora.zdawalo mi sie ,ze jest superrrrrrr.ciagle potrzebowalam ja miec przy sobie.nosilam duza torebke na ramie a wniej pol litra!!!problem zaczal sie z zaopatrzeniem .wstydzilam sie juz tych sprzedawczyn na osiedlu.rano czulam sie tak podle ,ze walilam klina ..........i tak do wieczora.wymiotowalam i pilam.praktycznie nigdy nie bylam trzezwa.nie moglam przestac nawet na jeden dzien.jak probowalam byc trzezwa to slyszalam GLOSY!!!!WIEC PREDKO SETE ,GLOSY UCICHLY... Bog pomogl mi.na tydzien wyladowalam w szpitalu(wyrostek)ale wiem ,ze oni wiedzieli(badania krwi ,watroba,zapach)poczulam sie tak upokorzona ,ze nie chlam od 12 lat,ba!wrecz cofa mnie jak widze(poczatkowo tez marzyl mi sie drink,seta,piwo az skrecalo).nie bylam na terapi ,laze po imprezach,na weselach robie za kierowce.JEST SUPER!!!Przepilam 2lata zycia .nie przepijajcie zycia.trzymam kciuki baardzo mocno.to go**o da sie rzucic.potem jest lepiej 1000razy!!

Udost臋pnij ten post

No sory,jak mo偶na alkoholika wspiera膰???!!!Przecie偶 taki cz艂owiek rzadko kogokolwiek s艂ucha,a jak ju偶 mu si臋 t艂umaczy 偶e 藕le robi pij膮c - tym bardziej.Moja te艣ciowa w艂a艣nie teraz ma \"przerwe\",pr贸buje odzyska膰 wnuka,naprawi膰 relacje mi臋dzy nami.Ale ja tak sobie my艣le po co i na jak d艂ugo?Ile razy ju偶 to obieca艂a,my wybaczali艣my,wiadomo w ko艅cu m贸j m膮偶 matki sobie nie wybiera艂.A potem dwa tygodnie,g贸ra miesi膮c by艂o okej,a nast臋pnie znowu odp艂ywa艂a?A co z moim synkiem,kt贸ry ma 4 latka?Raz babcia si臋 z nim bawi,przytuli,a za jaki艣 czas znowu le偶y w swoim pokoju,bo jest niby chora.I oczywi艣cie wszyscy w ko艂o s膮 藕li jak ja m贸wie synkowi 偶e ona po prostu le偶y pijana i ma nas w gdzie艣.O AA nie chce nawet s艂ysze膰,twierdzi 偶e ona nie jest alkoholikiem.Kiedy艣 jak jej to zaproponowa艂am to zjecha艂a mnie r贸wno - tam chodz膮 tylko menele i ludzie kt贸rzy pij膮 na okr膮g艂o - to s膮 jej s艂owa.I przepraszam bardzo w czym mam j膮 wspiera膰?Mo偶e tak jak jej m膮z i dzieci - milcze膰 i pomaga膰 jej w piciu. A ona czuje sie wtedy pani膮 swego 偶ycia i picia.Oj 偶eby艣cie wiedzieli ile razy jej 偶ycze 偶eby zapi艂a si臋 na 艣mier膰 i wtedy mieliby艣my z ni膮 艣wi臋ty spok贸j.Bo tylko przez jej g艂upote cierpi膮 wszyscy kt贸rzy s膮 jej bliscy.

Udost臋pnij ten post

No sory,jak mo偶na alkoholika wspiera膰???!!!Przecie偶 taki cz艂owiek rzadko kogokolwiek s艂ucha,a jak ju偶 mu si臋 t艂umaczy 偶e 藕le robi pij膮c - tym bardziej.Moja te艣ciowa w艂a艣nie teraz ma "przerwe",pr贸buje odzyska膰 wnuka,naprawi膰 relacje mi臋dzy nami.Ale ja tak sobie my艣le po co i na jak d艂ugo?Ile razy ju偶 to obieca艂a,my wybaczali艣my,wiadomo w ko艅cu m贸j m膮偶 matki sobie nie wybiera艂.A potem dwa tygodnie,g贸ra miesi膮c by艂o okej,a nast臋pnie znowu odp艂ywa艂a?A co z moim synkiem,kt贸ry ma 4 latka?Raz babcia si臋 z nim bawi,przytuli,a za jaki艣 czas znowu le偶y w swoim pokoju,bo jest niby chora.I oczywi艣cie wszyscy w ko艂o s膮 藕li jak ja m贸wie synkowi 偶e ona po prostu le偶y pijana i ma nas w gdzie艣.O AA nie chce nawet s艂ysze膰,twierdzi 偶e ona nie jest alkoholikiem.Kiedy艣 jak jej to zaproponowa艂am to zjecha艂a mnie r贸wno - tam chodz膮 tylko menele i ludzie kt贸rzy pij膮 na okr膮g艂o - to s膮 jej s艂owa.I przepraszam bardzo w czym mam j膮 wspiera膰?Mo偶e tak jak jej m膮z i dzieci - milcze膰 i pomaga膰 jej w piciu. A ona czuje sie wtedy pani膮 swego 偶ycia i picia.Oj 偶eby艣cie wiedzieli ile razy jej 偶ycze 偶eby zapi艂a si臋 na 艣mier膰 i wtedy mieliby艣my z ni膮 艣wi臋ty spok贸j.Bo tylko przez jej g艂upote cierpi膮 wszyscy kt贸rzy s膮 jej bliscy.

Udost臋pnij ten post

Do uwolnilamsi臋 - Gratuluje Ci wyj艣cia z na艂ogu. Ciekawe czy kiedykolwiek b臋d臋 mog艂a to samo powiedzie膰 do te艣ciowej. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uwolni艂amsi臋
przyszla abstynentko -poplynelas?odezwij sie bo bardzo dobrze cie rozumiem.trzymam za ciebie kciuki i obiecuje ,ze trzezwe zycie jest wspaniale.nie jestem fachowcem ale chec wypicia u mnie spadla do zera i od tego momentu czlowiek przestaje sie meczyc i marzyc o ciepelku i szmerku.zawalcz o siebie.dasz rade!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 trzymam kciuki...
przyszla abstynentko napisz co u Ciebie!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pije pewnie
Z alkoholizmu latwo sie nie wychodzi :-(

Udost臋pnij ten post

Hej.To fakt 艂atwo si臋 nie wychodzi,ale je偶eli dla kogo艣 zdrowie i 偶ycie jest mi艂e to napewno da rade.Moja te艣ciowa ju偶 tydzie艅 pije,wczoraj si臋 tak potrzaska艂a,偶e szkoda gada膰.M贸j m膮偶 jak od niej wr贸ci艂 by艂 w takim szoku,jeszcze tak tego nie prze偶ywa艂.I co my mamy zrobi膰?Nie jej mi nie 偶al,wedle mnie niech sie zapije na amen,tyle krzywdy w ko艂o wyrz膮dzi艂a i tyle wstydu nam przynios艂a,偶al mi mojego m臋偶a,bo jakby nie by艂o to jego matka i on to bardzo prze偶ywa.Wczoraj by艂a u niej policja bo by艂a bardzo agresywna,m膮偶 znalaz艂 u niej w pokoju sze艣膰 flaszek w贸dy,przy niej wylewa艂 j膮 do zlewu,a ona zwija艂a si臋 ze z艂o艣ci i chcia艂a go pobi膰.Co do policji przyjechali,spisali j膮 i pojechali.Brak mi s艂贸w.Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post