Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

backspace82

ngLka dr.nauk .med. ginekolog.

Polecane posty

Moje to raczej na koniec sierpnia, ale różnie to z tymi dziećmi bywa :-)U mnie, to raczej nie chodzi o to na co mam ochotę ale bardziej o to, co wcisnę. Bo ochoty nie mam na nic a większość rzeczy pozornie nieszkodliwa - wywołuje u mnie odruch wymiotny lub bezpośrednie wymioty. Nawet coś, na co mam teraz ochotę - w smaku okazuje się często zupełnie inne, niż było przed ciążą.

ciekawe do którego tygodnia tak będziesz miała? I wogule dziwnie czemu tak się dzieje , zaburzenia receptorów czy jak :) Wiesz, ja tak ogólnie to też jeszce nie wiem dokładnej daty, bo teraz w środę mi powie na kiedy termin porodu:) uwielbiam te slowa wypowiadać i pisać he he "termin porodu!!!!" Ja to tam jem , nie żałuje sobię, tylko juz nie mam takich mega zachcianek jak popijanie herbati kefirem:) aż się przestraszyłam ...

ups...uciekł nam topik do tyłu:) więc go popchne 🌼 jak tam dziewczyny ? ja już jestem po wizycie u lekarza:) pozdrawiam gorąco, prznieśliście się na inny temat? jezeli tak to gdzie was szukać? Buziaki dwie kreseczki !!! oraz ngLka!!!

:-)U nas rżnie, raz z górki, raz pod górkę. Walczymy dzielnie z nudnościami ale ostatnie 2 dni dają nadzieję, zaczęłam jeść praktycznie non stop i nudności zelżały trochę...

Bywalcu - czuję się zaszczycona, że mogłam Ci odpisać :-)

Ależ to ja jestem zaszczycony, ze tak utytułowana znakomitość zechciała poświęcić mi chwilę uwagi. Wiesz, ja jestem tylko skromnym hobbistą badającym zakamarki kobiecej duszy (psycholog-chałupnik) i ciała (ginekolog amator) - patrz mój profil - hobby :) Myślę, że inni foromowicze też byliby zadowleni jeśli zechcesz przybliżyć nam pojecie ciąży spożywczej :0

Bywalcu, aktualnie nie mogę, bo zaraz wychodzę, muszę ściągnąć haraczz okolicznych sklepów i zrobić najazd na KFCDam znać jak wrócę 👄

Witam dziewczyny:) nie wiem gdzie was czasami szukać ale tu zaglądacie , jak tam samopoczucie? kreseczko------dodzwoniłaś sie do gina? z Twoich wyliczeń a moich rodzimy wspólnie he he ja mam termin na 23.08. a Ty 24.08 o ile dobze pamiętam:P jak by co to poczekam na Ciebie:) a i która to już będzie Twoja wizyta? ngLka.............czytałam Twoją wypowiedz którą napisałaś bywalcu, ale się uśmiałam ha ha ha:) jak zdrówko ? to dobrze że wkońcu zaczałaś wcinać.

ngLko przemiła! 🖐️ 😘 🌻 Jeszcze raz bardzo dziękuję że zechciałaś mi poświęcić tyle uwagi 🌻 Jestem pełen podziwu dla Twojej wiedzy, życzliwości (a także poczucia humoru ;) ) Dopiero teraz miałem chwilę czasu by odpowiedzieć na Twój post (na moim topiku). Zajrzyj tam w wolnej chwili bo mam jeszcze kilka pytań. Z góry dziękuję! :) 🌻

Ahoj!!! dziewczyny:) tak ostatnio się martwiłam że nie mam odruchów wymiotnych, i teraz jednak teśknie za obiadkami, jedynie co mi teraz wchodzi to jabłka, marchewka, kiwi, gruszki, na myśl o szchabowym robi mi sie nie dobrze:) buuuuuu...........

hejka dziewczyny!!! jak tam u was idzie? gdzie jesteście ??? dwie kreseczki ----------jak było u ginekologa? oraz ngLka------------jak zdrówko??? Stęskniłam się za wami :D

Cześć dziewczyny, ja ostatnio ledwo żyję. Chociaż jest już trochę lepiej. Miałam takie napady nudności, że tylko leżałam i marzyłam, żeby się skończyło.Trzymajcie się ciepło, teraz będę pewnie częściej zaglądać :-)

Gość do doktórki
dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! opamiętajcie się i nie piszcie na post, gdzie ktoś tylko podaje się za ginekologa!!!!!!!!!!!!!! proszę :) lepiej skonsultujcie się z Własnym ginekologiem :) więcej rozsądnych rzeczy Wam powie i doradzi :)

Czytanie ze zrozumieniem się kłania - 5ty post od góry, pierwsza strona. Ośmieszasz się :)

Gość do doktórki
piąty post od góry to jest: u nas rżnie... a konkretnie wpis brzmi: "U nas rżnie, raz z górki, raz pod górkę. Walczymy dzielnie z nudnościami ale ostatnie 2 dni dają nadzieję, zaczęłam jeść praktycznie non stop i nudności zelżały trochę..." więc nie podawaj się za doktora w tytule, bo to żenujące..... --------------------------------------------------------------------------------------- niektórzy nie wiedzą kim są............ --------------------------------------------------------------------------------------- a ze zrozumieniem, to się pisać nie nauczą, nie mówiąc o czytaniu, bo to już wyższa póka ;)

Widzę, że masz nie tylko problem z czytaniem ale i z myśleniem.Pierwsza strona TEGO tematu. Temat został stworzony przez backspace82Jak przejdziesz na 1 stronę to zobaczysz5ty post na pierwszej stronie był pisany przeze mnie i jego treść jest taka: 18:30 ngLka (nglka@WYTNIJTOo2.pl) Dla jasności, bo tytuł jest mylący: Nie jestem ani dr ani nauk medycznych ani ginekologiem. Nie jestem lekarzem.

Z reszta nawet nie trzeba wchodzić na 1 stronę bo na stronie głównej "Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci" po prawej stronie od tytułu danego tematu widnieje wyraźnie nick osoby, która stworzyła temat.I to tyle na ten temat, ubawiłam się po pachy ;)

Zanim następnym razem chwycisz za myszkę - poczytaj w tym swoim ogromnym internecie, jak poruszać się po forach - co onacza nick a co temat,co to jest strona i tak dalej :D

Gość wiesz co...
nglko -> 🌻 dla Ciebie i dla fasolki, żebys się nie denerwowała takimi postami jak powyżej bo nie ma sensu - wszyscy Cię tu bardzo lubimy, a Twoje rady nie raz pomogły komuś, bo szafujesz nimi rozsądnie i ostrożnie nigdy nie wkraczając w kompetencje lekarza. A niektórzy fatycznie nie potrafią czytac ze zrozumieniem i trzeba się z tym pogodzić ;) Pozdrawiam :)

ngLka moze mi pomozesz raz jeszcze? Slyszalas o bolach krzyza we wczesniej ciazy? Bo mnie tak jakby kosc ogonowa uciskala jak sie schyle, czy leze dlugo. tak promieniuje przez kilka sekund i przestaje. wyczytalam, ze to moze byc oznaka, ze zbliza sie poronienie. To moze byc prawda? Czytalam, ze tez rosnie wszystko w srodku i moze naciska na nerw. Najgorsze w tym jest to, ze nie mam do jakiego lekarza nawet isc. Gdybym byla w Polsce bym byla u lekarza juz wczoraj :o jestem 10tc

czytalam juz wczesniej jak sie meczysz...wspolczuje naprawde :o mnie ani nie mdli, nie wymiotuje, kompletnie nic mnie nie boli i nic mi nie jest, jakbym w ciazy nie byla...

wiesz co... :)Po prostu Julka - napisałam bóg wie ile, gdy znalałam coś takiego na jednym z for (odpowiada lekarz):\" mam pytanie - niepokojące objawypanie Doktorze,jestem w 16 tyg,według lekarza ciaza przebiega prawidlowo,jednak bardzo chciałabym wiedziec jakie sa niepokojace objawy, zagrozenia ciazy,co powinno mnie zaniepokoic??czy jest cos co podpowie mi ze dzieje sie cos złego?po czym moge sie zorientowac?bardzo prosze o odpowiedzDziekujeNie napisze jakie, gdyz jak to zrobie to odrazu Pani je stwierdzi ;) Wszystko co niepokojace jest tak charakterystyczne, ze bedzie Pani odrazu wiedziec. \"I tego się trzymaj, serio.Więcej leż bo organizm daje Ci znać, że przeginasz, Julcia :-)

Witam kochana ngLka:) ale się uśmiałam jak czytałam tę w/w wypowiedzi, he he a wszystko przez to że myśłaląm o Tobie iż jesteś ginekologiem:) nawet nie komentów tych głupich zaczepek:) ja własnie zjadłam sniadanie, włozyłam stopery do uszy bo wiercą mi w scianach non-stop wiertarą że cały blok drży

Backspace - zacznij odkurzać o 2 w nocy :PZnam ten horror, ponad 20 lat mieszkałam w bloku - mieszkanie z jednej, mieszkanie z drugiej i mieszkanie nade mną. Ci z jednej byli ok, ci z drugiej wiecznie wiercili a ci na górze zbijali podłogę z kafelek przez kilka miesięcy - co noc.A mnie choróbsko złapało, migdał prawy zaatakowany i uszy od wewnątrz, buuu