Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziobalka

Dziobałkowy Świat

Polecane posty

Gość jak zwykle nie widac

dobranoc 🌼.... wamp----------> nie martw się....wszystko będzie ok ;-) cierpliwość to piękna zaleta.......🌼

Gość to lepiej patrz

Gość wrrrrrrrrrrrrrr

http://comet91.wrzuta.pl/audio/y32aPyIl4A/ nie jestem pewna ale chyba mi się dzisiaj śniłeś... we śnie tym powoli do mnie podchodziłeś trzymałeś za rękę postać maleńką śliczna była... cudeńko... przy Tobie promieniała i za nic Cię puścić nie chciała... ręce swoje do Ciebie wyciągała... a ja obok stałam... tylko patrzyłam nic nie mówiłam... nie wiedziałam, co miałabym powiedzieć... kim ona jest nie chciałam wiedzieć... choć wiedziałam to ta kobieta serce Twoje skradła to ta kobieta Twoje ciało posiadła chyba za późno się urodziłam bym mogła stać tam zamiast niej, obok Ciebie Bóg za długo trzymał mnie w niebie... chcę być Tobie przeznaczona ale cóż mam zrobić kiedy widzę, że to ona wtapia się w Twoje ramiona???

Ignacy Baliński W noc letnią I Słyszysz, luba, ten szept cichy Nocną dobą, Te szemrzące wokół głosy? Wonnych kwiatów to kielichy, Otulone w krople rosy, Gwarzą sennie między sobą. Chcesz podsłuchać razem ze mną Kwiatów płotki? Miłość nasza je zachwyca, O niej gwarzą nocą ciemną. — Nie widziałam — bladolica Mówi lilja — takiej słodkiej. — Nie pamiętam tak prawdziwej — Fiołek mały Szepnął z cicha śród pacierzy. — Ani — westchnął goździk tkliwy — Takiej rzewnej, czystej, świeżej, Nieśmiertelnik: — Ni tak stałej. Obudzona tym szelestem Z dumy sennej, Rzekła róża, płonąc cała: — Choć miłości kwiatem jestem, Nigdym jeszcze nie widziała Tak gorącej i płomiennej. II Ciepło i ciemność otuliły ziemię. Żaden blask nie drgnie, gwiazda nie zamruga, W gałęzi splotach każdy listek drzemie... Czemu jak wieczność noc ta nie jest długa? Ciepło i ciemność otuli ziemię. Najdroższa, tylko dłoń twą czuję w dłoni. Ciepło to miłość, ciemność— zapomnienie. Więc zapomnijmy o czasu pogoni, O tern, że kędyś słońca jest jaśnienie, Wiew jakichś wichrów, jakichś myśli brzemię! Ciepło i ciemność otuliły ziemię; Ciepło to miłość, ciemność— zapomnienie. Najdroższa, tylko dłoń twą czuję w dłoni... Najdroższa! dusze utopmy w tej toni, Lecz jej nawet nie zmąci fal drgnienie... Ciepło i ciemność otuliły ziemię, Ciepło to miłość, ciemność— zapomnienie. O! jak rozkosznie zrzucić myśli brzemię I trwać tak razem długo nieskończenie, W cieple i mroku, dłoń trzymając w dłoni.

Stanisław Barańczak 4.2.80: Śnieg V Milczkiem opadający, chyłkiem bielący się śniegu, cóż w lutym, za oknem, nad ranem może być w tobie jasnego bardziej niż to, że trzeba pod kołdrą jedną i ciepłą objąć się, spleść ze sobą obydwa sny, nim uciekną przed świtem; niż to, że trzeba do nastroszonej piersi przemówić ciepłym językiem (już drzwiami trzaskają pierwsi punktualni sąsiedzi, już przez dwie ściany winda swą listę obecności szumi); niż to, że pokój rozwidnia ten chłód nagi, wilgotny, przed którym tylko nagie, wilgotne ciepło chroni — i to, co zrywa się nagle, dwoiste, jednolite, zdławione, nie do zniesienia, wzbijające się z krzykiem, jawne i mroczne jak ziemia

wczoraj mnie zostawiłeś z paniami;) jak kaca nie ma do niedużo wypiłes humor lepszy dzis?

i czekam na maila :P za 20 minut uciekam do pracy:( ale jak strasznie mi się nie chce to tylko ten u góry wie :( ależ mam dzisiaj lenia :(:(:( :P

Piwo nie zaszkodzi;) Śpiąca nie poganiaj z mailem,nie wiesz ze nad kazdą decyzją trzeba sie zastanowić.Faceci nie robią chop.siup jak kobiety

Dziobalko 🖐️ bo wiesz ni widzialam, że chcesz czytałam i przeszkadzać nie chciałam 🌻

przestań....malutka 🌼 zaglądaj kiedy tylko chcesz i wpisuj co tylko chcesz ;-) zapraszamy do rozmowy... zawsze czynne 24 na dobę ;-)

teraz musze uciekać ale będę potem ;-) buziaki dla wszystkich taki--------> dla Ciebie o takie ----> 👄 👄 👄 cmok, cmok, cmok... papapapap