Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

konwalia f

Jedzenie kompulsywne - komu jeszcze marnuje zycie?

Polecane posty

Go艣膰 te偶znamten problem
przez internet nie pr贸bowa艂am nikogo pozna膰, mo偶e to faktycznie dobry pomys艂/ przed chwil膮 wyci膮gn臋艂am ksi膮偶k臋 i testami , no ale wr贸ci艂 moja Mama i musia艂a mnie zdenerwowa膰, no nie mog臋, jak mnie zirytowa艂a, ci膮gle si臋 wtr膮ca.To w艂a艣nie dlatego mam do艣膰 mieszkania w rodzinnym domu, ta ci膮g艂a kontrola, jakbym mia艂a 8 lat.Najlepsze jest to, 偶e chwali osoby, kt贸re pope艂ni艂y mn贸stwo wiele b艂臋d贸w w 偶yciu (chocia偶 ja ich nie osadzam) ale gdybym ja zrobi艂a to samo to chyba by si臋 mnie wyrzek艂a, albo chocia偶 zatruwa艂a 偶ycie. Na dodatek wmawia mi 偶e czarne jest bia艂e, tylko po to 偶eby by艂o tak jak Ona chce.To moje 偶ycie jest takie pogmatwane.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do tezznam ten problem
czyli tak jak gdzies bylo napisane - prowadzisz walke o osobista autonomie..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
witam ,wy dziewczyny jestescie chociaz szczuple, ja mam 100kg, moj maz mowi ,ze to mu nie przeszkadza ,ze owszem chce zebym schudla ale dla zdrowia, ale obawiam sie ,ze sie mnie wstydzi ,ze w jego oczach jestem wstretnym grubasem.Przedtem kochal sie ze mna czesto teraz to jest bardzo bardzo rzadkie.OGOLnie to moj maz jest super, wszyscy mowia ze jestesmy swietna para. TYlko nieliczni wiedza ile waze i podobno na tyle nie wygladam. mOJ MAZ ZJEZDZA NA WIKENDY i mamy malo czasu by sie soba nacieszyc bo wtedy dopiero mnoza sie sprawy do zalatwienia. WIDZI ,ZE PRZYTYLAM ,ALE NIE WIE JAKI JA MAM Z TYM PROBLEM nie wie na jaka cierpie chorobe, chyba by tego nie zrozumial. Wlasnie to jest bardzo trudne jestesmy ze soba, kochamy sie ale wiem ,ze nie zrozumial by tego . TO jest bardzo dla mnie bolesne bo oprocz was nie mam nikogo z im moglabym pogadac, kto wie na czym to polega. JESTEM i czuje sie bardzo samotna, nie wiem jak wlasnie rozwiazac ten problem, ze mam kochajacego meza , ale jestem strasznie samotna. tyDZIEN TEMU KUPILAM SZAMPANA ,ALE GO NIE WYPILISMY, TERAZ WLASNIE SIEDZE CZYTAM WASZE WPISY I GO PIJE, ja mam tak ,ze nawet jak sie napije lyczka alkoholu nawet piwa to zaraz od razu lece jesc , wtedy zaczyna sie dla mnie uczta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiena
Wczoraj ze偶ar艂am u kole偶anki 2 s艂odziutkie wz'tk,i wi臋c z艂ama艂am swoje przyrzeczenie i zjad艂am s艂odkie, najgorsze 偶e wr贸ci艂am do domu i dojad艂am jeszcze kanapkami i gar艣ci膮 paluszk贸w solonych, i to wszystko by艂o grubo ju偶 po 22... Ale by艂o mi tak cholernie smutno... Wr贸ci艂am do pustego domu, po wys艂uchaniu kole偶anki jakiego to ma idealnego ch艂opaka, w艂膮czy艂am sobie smutn膮 muzyk臋 i... No nie mog艂am inaczej. Znowu zat臋skni艂am za tym moim by艂ym... Cholera! Brakuje mi go... ;-( Kamila, mam dok艂adnie to samo. Komu nie powiem tak w rozmowie, niby p贸艂 偶artem, p贸艂 serio, 偶e mam problem z 偶arciem, to mi m贸wi膮 "a przesta艅, szczup艂a jeste艣, co to jest 3,4kg..." Taak, to prawda, ale tu nie rozchodzi si臋 o te kilogramy tylko o psych臋! Czy to normalne, 偶e kto艣 je tygodniami na pot臋g臋, a potem drastycznie si臋 odchudza? I tak w k贸艂ko od kilku lat? Czy to normalne, 偶eby my艣le膰 24h na dob臋 o 偶arciu? Nieee! Basia, podtrzymuj臋 zdanie Kamili, naprawd臋 pan po 50ce to nie facet dla Ciebie. Spr贸buj przez internet. Tutaj jak wsz臋dzie, s膮 i dobrzy, i 藕li ludzie, ale pr贸bowa膰 trzeba! Samo si臋 nie znajdzie. :-) wioluszka1: Ci臋偶ko co艣 Ci poradzi膰. Mog臋 sobie tylko wyobrazi膰 jak bardzo Twoja waga musi Ci przeszkadza膰. To wa偶ne, 偶e masz m臋偶a, kt贸ry przy Tobie trwa i, jak m贸wisz, jeste艣cie fajnym ma艂偶e艅stwem. Nie wiem z czego mo偶e wynika膰, tak naprawd臋, to 偶e teraz rzadziej si臋 kochacie. Moim zdaniem powinni艣cie si膮艣膰 i pogada膰. Szczerze jak na spowiedzi. Wywali膰 na st贸艂 wszystkie smutki i rado艣ci. Nie ma innej metody. Wiem, 偶e to nie艂atwe, ale jedyne i s艂uszne, moim zdaniem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶znamten problem
cze艣膰, wr贸ci艂am z pierwszej jazdy, na moje szcz臋艣cie nie zdawa艂am dzi艣 wew. a jazda w moim mniemaniu nie posz艂a 藕le, ale instruktor mimo 偶e mi艂y widzia艂am , 偶e nie by艂 zachwycony- w sumie kilka k贸艂ek po placu a potem wyprawa za miasto- ca艂y czas prosto, my艣la艂am, 偶e bardziej w mie艣cie si臋 pow艂贸czymy. Nie wiem czemu mam wra偶enie 偶e jazda to nie dla mnie......jako艣 si臋 ta negatywnie nastawi艂am.......... poza tym przynajmniej mam powody 偶eby nie siedzie膰 ca艂y czas w domu w dresie i nieumalowana, chocia偶 m贸j makija偶 to przewa偶nie tusz do rz臋s plus szminka lub b艂yszczyk, nast臋pna jazda w po艂owie przysz艂ego tygodnia przed chwil膮 zjad艂am sp贸藕niony obiad- kilka kromek pieczywa chrupkiego i zup臋 og贸rkow膮, p贸ki co nie jest 藕le. poza tym korzystaj膮c z okazji 偶e dzi艣 w sklepie z u偶ywan膮 odzie偶膮 wszystko by艂o po z艂ot贸wce kupi艂am szalik i 2 ksi膮偶ki- w wersji angielskiej, bo w okresie studi贸w strasznie zaniedba艂am nauk臋 ang. Tyle o mnie Asia Nie to 偶ebym pochwala艂a twoj膮 wpadk臋, ale i tak nie by艂o 藕le, ja pewnie po tych ciastkach zjad艂abym w domu ca艂膮 zawarto艣膰 lod贸wki, wi臋c moich zdaniem i tak zrobi艂a艣 post臋py. Poza tym ka偶dy ma lepsze i gorsze dni, a w 偶yciu nie chodzi o to, 偶eby nie upada膰, ale potrafi膰 szybko podnie艣膰. wioluszka1 uwa偶am podobnie jak Kamila, 偶e z m臋偶em musicie szczerze porozmawia膰-poza tym on Ci臋 kocha a to najwa偶niejsze.... kamila teraz te偶 nie jestem jaka艣 bardzo gruba, przewa偶nie waga waha mi si臋 mi臋dzy 56-63 i przewa偶nie, gdy przytyje to idzie mi w tzw boczki. Kilka lat temu by艂o gorzej bo w ci膮gu p贸艂 roku z 56 waga podskoczy艂a do jaki艣 70 kg-wi臋c tu by艂o wida膰 r贸偶nic臋, potem przez 10 miesi臋cy dieta, nie liczy艂am kalorii ale stara艂am si臋 je艣膰 normalnie, z umiarem, jad艂am nawet s艂odycze - ale ju偶 nie kilka tabliczk czekolady tylko 3, 4 kostki po obiedzie, a w niedziele by艂o ciastko np wuzetka, nawet chipsy jadam tyle, 偶e nie wielk膮 a ma艂膮 paczuszk臋. Wtedy zesz艂am do jaki艣 60 kg.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
dlaczego tak jest, ze nawet jak zgrzeszymy i zjemy cos zakazanego ,slodkiego, to czemu na tym nie poprzestaniemy i zyjemy dalej tylko od razu zremy ile wlezie, bledy sie zdarzaja ,ale czemu ja np. wtedy jem jak oszalala, niektorzy zjedza kawalek i przestana a ja sie wtedy rozkrecam,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶znamten problem
no i sta艂o si臋, tak bardzo mi wstyd, daje komu艣 rady a sama nie potrafi臋 si臋 do nich zastosowa膰, co艣 mnie zdenerwowa艂o, zasmuci艂o, spojrza艂am na lod贸wk臋, raz, drugi, potem jak w transie, wiedzia艂am co za chwil臋 zrobi臋, ze偶ar艂am ma艂膮 pizze, du偶ego wafelka, 2 zapiekanki z serem, chipsy i wypi艂am sok- owocowy 偶eby poczu膰 cukier.Ju偶 by艂am z siebie taka dumna 0d poniedzia艂ku tak dobrze mi sz艂o, a teraz boli mnie brzuch, 艂zy sp艂ywaj膮 po policzkach,,,,,,,, po tej pizzy zadzia艂a艂 ten sam mechanizm co zwykle,-skoro i tak zawali艂am to mog臋 to chocia偶 robi膰 na wysok膮 skal臋. Czytaj膮c ten artyku艂 do kt贸rego link kto艣 zostawi艂 u艣wiadomi艂am sobie, podobnie jak Wy, 偶e unikanie pokus i sytuacji zapalnych niewiele pomo偶e, bo nigdy nie b臋dzie tak sielankowo i zupe艂nie bez problemowo, zawsze w ko艅cu pojawi si臋 stresowa sytuacja. Sama nie wiem co robi膰, od jutra zacz膮膰 jeszcze raz-od nowa, kt贸ry to m贸j kolejny raz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiena
Witajcie moje drogie kompulsaczki! ;-) Razem z moj膮 Paulink膮 "ostatkowa艂y艣my" wczoraj u moich znajomych. By艂o fajnie, aczkolwiek ca艂膮 sobot臋 mia艂am jak膮艣 tak膮 chandr臋, wi臋c j膮 co rusz zajada艂am czymkolwiek, a wieczorem czy raczej w nocy, bo po 22, urz膮dzi艂am sobie jeszcze do tego niez艂膮 uczt臋... Ciekawa jestem ile przyty艂am, ale boj臋 si臋 wej艣膰 na wag臋, bo obawiam si臋 ju偶 zobaczy膰 54kg... ;( Dzi艣 nie b臋dzie lepiej, jedziemy na obiadek do mojego taty, a poniewa偶 do艂owaty nastr贸j si臋 utrzymuje, jestem pewna, 偶e b臋d臋 偶re膰... Nie bierzcie ze mnie przyk艂adu, dziewczyny. Jestem do du*y z tym jedzeniem!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiena
Basie艅ka, wierz mi, 偶e nikt na pierwszej je藕dzie nie 艣miga艂 jak Kubica. Nie zra偶aj si臋 mi si臋 nic a nic, tylko jedyneczka, sprz臋gie艂ko, gaz i do przodu! :-) wioluszka1: W艂a艣nie! Ja te偶 si臋 zastanawiam dlaczego nie potrafi臋 jak inni zgrzeszy膰 i zje艣膰 co艣, a niechby nawet ca艂膮 czekolad臋 i na tym poprzesta膰, a nie zaraz dopycha膰 si臋 wszystkim co pod r臋k膮, bo u mnie to podobnie dzia艂a. My艣l: aha, zjad艂am ju偶 dzi艣 batona, czyli nici z odchudzania, to zjem jeszcze ciastka. Po owych ciastkach jak spirala kolejna my艣l: aha, zjad艂am te偶 ciastka, to zjem jeszcze to i tamto, a od jutra zaczn臋 je艣膰 normalnie... Czy偶 nie tak jest? Dziewczyny, a tak poza tym przekl臋tym jedzeniem, jak weekend? Jakie艣 ciekawe rzeczy robi艂y艣cie? Opowiadajcie! :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaamilllaaaa
Widze 偶e wszystkie nas dopad艂a s艂abo艣膰:( Ja te偶, wczoraj mialam w domu go艣ci w ostatkowy wieczor. Caly dzien dietowalam, z zamiarem 偶e wieczorem te偶 spokojnie zjem troche sa艂atki ktor膮 sama zrobi艂am ( z majonezem light wymieszanym pol na pol z jogurtem naturalnym, zeby tylko bylo jak najzdrowiej) no i owszem, od salatki si臋 zaczelo. Potem jak posz艂o winko, po drugiej lampce p臋k艂am i zacze艂am zajada膰 sie plackami ktore przynios艂a kolezanka, potem znowu salatka, chlebek...W sumie nie najadlam sie jakos strasznie, wiadomo jak to przy ludziach...nie to co jak bym byla sama z tym calym jedzeniem ze stolu. Ehh...偶a艂osne to jest :( Dzis od rana te偶 nie mog臋 siebie chwali膰, bo zjadlam po sniadaniu juz 3 kawalki ciasta do kawy i teraz paluszki z wczoraj doka艅czam. I pewnie na tym sie nie skonczy. I jak zwykle probuj膮c poprawi膰 sobie humor, obiecuje sobie 偶e od poniedzialku koniec z tym, zaczynam od nowa, tym razem si臋 uda, bed臋 zdrowo je艣膰, 膰wiczy膰 itd. Ktory to juz raz.... Ostatnio w og贸le jestem troche zdo艂owana. Kilka dni temu dowiedzialam sie 偶e prawdopodobnie mam PCOS, czeka mnie jeszcze szereg bada艅, w tym 3 dniowy pobyt w szpitalu, a potem najprawdopodobniej leczenie hormonalne do ko艅ca 偶ycia :( Przera偶a mnie to:( Najgorsze jest to, 偶e tym bardziej wiem 偶e powinnam o siebie dba膰, zdrowo sie od偶ywia膰, bo w tym wypadku jestem w podwy偶szonym ryzyku zachorowa艅 na cukrzyce, mia偶dzyc臋...a jakos mimo to ci臋偶ko mi si臋 zmobilizowac:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶znamten problem
ja dzisiejszy dzie艅 ju偶 spisuje na straty,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiena
Mamy dopiero po 12, a ja ju偶 ze偶ar艂am takie ilo艣ci 偶arcia, kt贸re normalnie wystarczaj膮 na 2 dni... ;( Kamila, PCOS czyli policystyczne jajniki? Te偶 mia艂am o to podejrzenie. Niby inny lekarz powiedzia艂, 偶e tego nie mam, ale cholera wie... Jedziemy do mojego taty na obiad, potem si臋 odezw臋! Mi艂ej niedzieli!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ahhh ahhh ahh
a ja nie pojechalam na zaj臋cia, zamiast tego spa艂am do 12, czekalam a偶 b臋d臋 sama w mieszkaniu i si臋 na偶ar艂am jak prosie :( Zaczynaj膮 si臋 zaliczenia, poza tym nie oszukujmy sie - absolutnie nie nale偶臋 do przebojowych os贸b - wczoraj w trakcie zaj臋膰 bardzo to odczu艂am, nie umia艂am si臋 poprawnie wygada膰, czerwieni艂am sie itd. Zdo艂owalo mnie to, wi臋c dzi艣 nie pojecha艂am i odreagowuj臋. echhh

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ahhh ahhh ahh
http://www.jedzenie-kompulsywne.pl/artykul/proba ech.... faktycznie nie umiem sobie odm贸wi膰 doko艅czenia po kim艣.. p臋ka mi serce, jak np. mama wyrzuca resztki do kosza - bo dojadam po kim艣 tylko jak nikt nie widzi.. :-o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiena
Jestem ju偶 w domku, Paula odrabia prace domowe ze szko艂y, a ja po wieeelkim ob偶arstwie, upchana jak 艣winia, siedz臋 tu i po raz enty, ale ju偶 naprawd臋 ostatni!, obiecuj臋 sobie od jutra zmiany jedzeniowe. Troch臋 zaczynam mie膰 motywacj臋, bo pozna艂am fajnego ch艂opaka przez neta (kawaler, 30 lat), widzieli艣my si臋 p贸ki co tylko na zdj臋ciach - spodobali艣my si臋 sobie, no i najwa偶niejsze, 偶e mamy super si臋 rozmawia. Zobaczymy. Ale tak czy siak, zmiany musz臋 zacz膮膰 dla zdrowia, bo ju偶 bardzo wypadaj膮 mi w艂osy, przy ustach pojawiaj膮 si臋 drobne krostki i w og贸le czuj臋 si臋 taka wiecznie ospa艂a i ci臋偶ka... Kamila, radz臋 skonsultowa膰 ten PCOS z innym lekarzem. Ja mia艂am podejrzenie tego co prawda mega dawno temu, jeszcze nie mia艂am Pauli, by艂am u gina, zrobi艂 mi USG jajnik贸w, a potem gada, 偶e mam policystyczne jajniki, 偶e to nic gro藕nego, przepisze mi hormony, ale ostrzeg艂, 偶e kiedy艣 b臋d臋 mia艂a trudno艣ci z zaj艣ciem w ci膮偶e. Mia艂am wtedy z 17 lat. Mama moja zapobiegawczo zapisa艂a mnie do innego gina, tamten spojrza艂 na badanie USG i m贸wi, 偶e zdrowa dziewczyna, nie ma si臋 do czego przyczepi膰. Nied艂ugo potem wpad艂am z ch艂opakiem i zasz艂am w ci膮偶臋, wi臋c chyba raczej tego PCOSu nie mia艂am. :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶znamten problem
u mnie po tym 2 dniowym ob偶arstwie brzuch wygl膮da jak balon, albo jakbym by艂a w ci膮偶y, masakra. asiena ciesz臋 si臋, 偶e kogo艣 pozna艂a艣 i wraca Ci motywacja, kamila b臋d臋 trzyma膰 kciuki, 偶eby twoje problemy zdrowotne si臋 rozwi膮za艂y Wiecie, po po艂udniu ledwo wbi艂am si臋 w spodnie, od jutra dietkowanie wi臋c mo偶e za tydzie艅 je偶eli si臋 nie z艂amie b臋dzie lepiej. Musz臋 Wam powiedzie膰, 偶e przez te wahania wagi nie lubi臋 robi膰 zakup贸w, a zw艂aszcza kupowa膰 dopasowanych spodni. A co tam u Was, obchodzicie miko艂ajki, macie upatrzone prezenty? Mam do Was jeszcze jedno pyt. teraz mo偶e nie macie takich problem贸w, ale jak by艂y艣cie w ci膮偶y pojawi艂y si臋 Wam/ czego u偶ywa艂y艣cie do walki z nimi, mam co prawda jaki艣 jeden balsam ale nie jest najlepszy, a moje rozst臋py na plecach i 艂ydkach s膮 tragiczne- to moje najwi臋ksze kompleksy, najgorsze 偶e sama je sobie zawdzi臋czam i nie ucz臋 si臋 b艂臋dach.

Udost臋pnij ten post

Ale ostatnio jak zredukowa艂em ilo艣膰 g艂od贸wek do oko艂o 1 dnia na tydzie艅 to si臋 nie ob偶eram a偶 tak bardzo:classic_cool:.Ale i tak przybra艂em na wadze mimo tego 偶e wychodzi ponad dob臋 g艂od贸wki na tydzie艅:O.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiena
Ja b臋d膮c w ci膮偶y by艂am bardzo m艂oda, sk贸ra by艂a dosy膰 elastyczna i pewnie temu zawdzi臋czam to, 偶e nie mia艂am problem贸w z rozst臋pami. Podczas ci膮偶y u偶ywa艂am do nawil偶ania sk贸ry tylko oliwki dla dzieci. Po ci膮偶y wr贸ci艂am do swojej wagi dosy膰 szybko (nie mia艂am wtedy problem贸w z objadaniem si臋) wi臋c i rozst臋py jako艣 tak same znikn臋艂y. Natomiast teraz, kiedy przytyje na objadaniu te 4 czy 5kg to oczywi艣cie rozst臋py si臋 pojawiaj膮, a kiedy schudn臋 troch臋 ust臋puj膮, natomiast nie s膮 jakie艣 straszne. W艂a艣ciwie ja na nie narzekam, w sensie nawet ich nie dostrzegam, wi臋c pewnie s膮 niewielkie, p贸ki co. Ja Ci, Basiu, w tym temacie nie pomog臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiena
Max Zander vel Klaun: Ja raz w 偶yciu zrobi艂am sobie dzie艅 g艂od贸wki, naprawd臋 ca艂y dzie艅 nie jad艂am NIC, tylko pi艂am herbat臋 i wod臋 mineraln膮, to si臋 w nocy obudzi艂am z takim jaki艣 dziwnym b贸lem brzucha, 偶e dopiero jak zjad艂am kanapki mog艂am znowu usn膮膰. G艂od贸wki nie s膮 dla mnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiena
A miko艂ajki... No ja, Basiu, nie mam wyj艣cia, musz臋 je obchodzi膰, bo Paula ca艂y rok na to czeka. :-) W艂a艣nie rozmawiali艣my ostatnio z jej tat膮 co tu jej kupi膰. Niestety powoli coraz mniej ciesz膮 j膮 zabawki, a coraz bardziej jakie艣 nowinki techniczne, a to dro偶yzna! Chcia艂aby mie膰 telefon kom贸rkowy. Sama nie wiem czy to dobre dla 10letniego dziecka. Czasami my艣l臋, 偶e ja czu艂abym si臋 lepiej gdybym mog艂a zawsze si臋 z ni膮 skontaktowa膰 i namierzy膰, szczeg贸lnie w lato jak wyjdzie na dw贸r i niekoniecznie jest w zasi臋gu wzroku, ale z drugiej strony podejrzewam, 偶e jakby go mia艂a to by smsowa艂a na pot臋g臋, rozmawia艂a i gra艂a. Raz, 偶e to niezdrowe, dwa wci膮gaj膮ce. I jak tu by膰 m膮drym. :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
u mnie tak.. 2 schabowe duzo ziemniakow na obiad i na wieczor wizyta w macdonaldzie ogolnie masakra i na wieczor z mezem piwko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶znamten problem
cze艣膰, no i mamy nowy tydzie艅-w moim wypadku to znowu nowy start, co prawda zaspa艂am na planowe 艣niadanie, ale postaram si臋 wy艂膮czy膰 my艣lenie- nie zjad艂am o wyznaczonej porze jest do bani, ostatnio chyba szukam pretekst贸w do jedzenia ponad miar臋. Zwa偶y艂am si臋 przed chwil膮 i po 艣niadaniu jest 61 kg.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaamilllaaaa
Cze艣膰 dziewczyny. Ja rownie偶, od dzis od nowa postanawiam sobie: do艣膰 z ob偶arstwem. Wprawdzie weekend nie byl jakis taki bardzo kaloryczny, juz sama nawet nie wiem czym to wytlumaczyc ze przez dwa dni przybylo mi 1,5 kg. A nawet nie przez dwa dni, tylko w sobotni wieczor zjadlam troche wiecej salatki i cista, a wczoraj zjadlam 3 kawalki szarlotki, kilka paluszkow i pol paczki wafelkow ponad program.Tak to wszystko bylo zdrowe i w odpowiednich porcjach, tak jak powinno byc. Wiec nie wiem sk膮d a偶 tyle, wkurza mnie to!!! Asia, co do PCOS to ja tez juz mialam postawiona diagnoz臋 jakies 5 lat temu przez innego gina, ale on stwierdzil to tylko na podstawie usg i powiedzial mi 偶e nawet nie musz臋 tego leczyc, bo 偶e to niby nic takiego. Dopiero teraz postanowilam sie wzi膮艣膰 za siebie i zadbac te偶 o zdrowie od ka偶dej strony i poszlam prywatnie do bardzo chwalonego w moim miescie ginekologa. On powiedzial od razu, 偶e na postawie usg nie mozna na 100% stwierdzi膰 czy to jest PCOS, chociaz obraz usg na to wskazuje. Dlatego musze jeszcze zrobic szereg dodatkowych badan, i pojsc na 3 dni do szpitala, bo tam zrobia mi wszystkie te badania. Ale ja raczej jestem przekonana 偶e to PCOS, mam wiele objawow, cho膰by przedlu偶aj膮ce si臋 cykle miesi膮czkowe, czasem trwaja nawet 60 dni. No ale co zrobi膰, trzeba jako艣 z tym 偶yc, ludzie maj膮 gorsze choroby i 偶yj膮. Co do prezentu na mikolaja, to ja tez juz od kilku dni zachodze w g艂ow臋 co kupi膰 mojej ma艂ej kr贸lewnie:) Ona jest jeszcze bardzo dziecinna, jak na swoje - prawie 7 lat - wiec zabawki wszelkiego rodzaju ja uciesz膮:D A co do telefonu, to te偶 juz s艂ysze od niej: mamusiu, a kiedy mi kupisz telefon?? W jej wypadku to zdecydowanie za wczesnie, ale gdybym mia艂a corci臋 w Twoim wieku, to pewnie bym jej uleg艂a. Teraz telefon u kilkulatka to nic nadzwyczajnego. Dla Ciebie to bedzie du偶y komfort, bo bedziesz miala z nia kontakt non stop. No ale oczywi艣ci nie namawiam, decyzja nale偶y do Ciebie :) Aha...no i 偶ycz臋 Ci 偶eby znajomo艣c z nowo poznanym Panem, okaza艂a sie owocna :):) Basia - ja z rozst臋pami podobnie jak Asia post臋powa艂am, smarowa艂am oliwk膮 dla dzieci. Troche to pomoglo, ale troche zostalo. Nie przejmuje sie tak nimi, na brzuchu mam wielka blizne pooperacyjn膮 i ona wygl膮da o wiele gorzej, dlatego rozst臋py przy tym to piku艣. Nauczy艂am sie to akceptowa膰 po prostu. Na pocz膮tku wstydzi艂am sie strasznie, my艣la艂am sobie jak ja poka偶e moj brzuch jakiemukolwiek facetowi, ale jak poznalam mojego ukochanego, to dla niego nie mialo to 偶adnego znaczenia. Dlatego ty te偶 si臋 tak bardzo nie przejmuj, je艣li twoj przyszly partner nie zechce Ci臋 ze wzgl臋du na glupie rozst臋py, albo bedzie Ci zwraca艂 na nie uwag臋, to znaczy 偶e nawet nie warto sobie takim g艂owe zawraca膰;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶znamten problem
witajcie raz jeszcze, dzisiaj mam lepszy humor, to chyba zas艂uga pogody- jest tak s艂onecznie, poza tym wracam do zapisywania tego co zjad艂am w -notesie. po ostatnim ob偶arstwie dosz艂am do wniosku, 偶e znudzi艂y mi si臋 s艂odycze i chipsy-jad艂am je po to 偶eby si臋 zapcha膰 wi臋c postaram si臋 nie mie膰 ich w swoim zasi臋gu, jutro wraca m贸j Brat, wi臋c przenios臋 je z kuchni do jego szafki w pokoju, zawsze to mniejsza pokusa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobietki - pierwszy krok do
zerwania z ob偶arstwem to SKO艃CZCIE KONTROLOWA膯 WAG臉! naprawd臋, nasza psychika dzia艂a w ten spos贸b, 偶e wa偶ymy si臋 i niezale偶nie od tego jaki b臋dzie wynik, pr臋dzej czy p贸藕niej wr贸cimy do jedzenia. NIE R脫BCIE TEGO! ew. raz w miesi膮cu, nie wi臋cej! http://www.jedzenie-kompulsywne.pl/artykul/waga Waszym problemem nie jest waga tylko uzale偶nienie. Nad psychik膮 macie pracowa膰, dlatego musicie odrzuci膰 cz臋ste wa偶enie si臋 i skupi膰 nad wyrobieniem NOWYCH NAWYK脫W: http://www.jedzenie-kompulsywne.pl/artykul/psyche http://www.jedzenie-kompulsywne.pl/artykul/proba To jest naprawd臋 mo偶liwe, mimo, 偶e powy偶sze rady wydaj膮 si臋 banalne, oczywiste itd. Nie poddawajcie si臋! Nabycie nowych nawyk贸w jest mo偶liwe. By膰 mo偶e b臋dziecie si臋 czu艂y jak "psy Pavlova", ale dacie rad臋!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiena
Kolejny nowy tydzie艅 i kolejny nowy dzie艅. Nie powiem, 偶ebym jako艣 specjalnie i rygorystycznie dietowa艂a, ale p贸ki co te偶 nie ob偶ar艂am si臋 - jad艂am normalnie. Natomiast nastr贸j jaki艣 taki sobie, wi臋c... Mo偶e by膰 r贸偶nie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶znamten problem
u mnie wczoraj 艣rednio 1600 kalorii, od 1 grudnia postaram si臋 zej艣膰 na 1200

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asiena
Nie pisa艂am wczoraj wi臋cej, bo nie chcia艂am Was demotywowa膰. :-) Niestety wczorajszy m贸j gorszy nastr贸j zajad艂am niezliczonymi ilo艣ciami r贸偶niastego jedzenia. Jedyny plusik taki, 偶e nic s艂odkiego. Zaczn臋 zmiany od 1 grudnia, naprawd臋!, przejd臋 w ko艅cu na t臋 pierdzielon膮 diet臋, musz臋! Co tam u Was dziewczyny?

Udost臋pnij ten post

" 20:06 [zg艂o艣 do usuni臋cia] asiena Max Zander vel Klaun: Ja raz w 偶yciu zrobi艂am sobie dzie艅 g艂od贸wki, naprawd臋 ca艂y dzie艅 nie jad艂am NIC, tylko pi艂am herbat臋 i wod臋 mineraln膮, to si臋 w nocy obudzi艂am z takim jaki艣 dziwnym b贸lem brzucha, 偶e dopiero jak zjad艂am kanapki mog艂am znowu usn膮膰. G艂od贸wki nie s膮 dla mnie." Ale to jest jedna z najskuteczniejszych i chyba najta艅sza metoda leczenia:D.Dodam 偶e od g艂od贸wki brzuch mnie nie bola艂:classic_cool:.Co najwy偶ej jod ska偶enia:O.

Udost臋pnij ten post