Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siabadaba

Kto wtopił dużo forsy na funduszach?

Polecane posty

Gość siabadaba

Notowania idą w dół na łeb, na szyję. Kurna, nie wiem, co robić - wiać ,czy zachować zimną krew?:O Co robicie ludki w obliczu bessy na giełdzie?

no właśnie... :o ja na szczęście nie ale moi rodzice ulokowali sporo kasy kilka m-cy temu i są kilka tyś w plecy :( i rwią sobie teraz włosy z głowy i nie wiedzą co robić...czy wiać i stracić 1/4 tego co wpłacili czy czekać...ale boją się że stracą na czekaniu jeszcze więcej :(

Gość do wyboru do koloru
za mastępne parę m-cy zostanie im 1/4 tego co wpłacili

Gość siabadaba
a ja byłam taka mądra, że zainwestowałam całe swoje oszczędnosci + forsę mamy, zapewniając ją, że na pewno jej się opłaci ten interes:O moja kasa to pół biedy, ale pieniądze rodzicielki:O

Gość do wyboru do koloru
notowania giełdowe nie spadają cały czas spadek - lekkie odbicie w góre, tak jak dziś( korekta) - spadek itd...

no właśnie ja też się przejmuje sytuacją rodziców..to właściwie całe icg oszczędności 😭 ale nie chcę im nic doradzać, żeby potem nie było na mnie.... poważnie, myslicie że będzie coraz gorzej?:( :( :(

Gość siabadaba
ja wolę tak nawet nie myśleć:( w końcu, jak jest spadek, to chyba musi nastąpić kiedyś odbicie - takie jest rzekomo prawo rynku.

Gość ludzie zastanowcie sie troche
przede wszytkim jak gileda spada to nie wycoifywac kasy ytlko kupowac to co jest tanie gielda to inwestycja dlugoterminowa i nie ma co sie przejmowac okresowym spadkiem

Gość siabadaba
a ja mam w Pionieerze:O

"gielda to inwestycja dlugoterminowa i nie ma co sie przejmowac okresowym spadkiem"---> powiedz to moim rodzicom zresztą, wcale im si.ę nie dziwię... jak bym wpłaciła 40 tys a po 3 m-cach miała ok. 27 to bym chyba ocipiała

Gość do wyboru do koloru
zastanowiliśmy się trochę i wolimy kupawać JAK SPADNIE a nie jak spada... widzisz różnicę, mądralo?

Gość forex
ja teraz tam inwetyje.... z giełdy wycofałam większość środków w połowie zeszłego roku.... ulokowałąm w nieruchomość w małym mieście (tam ceny wciąż rosną)....zostwiłam tylko akcje kilu dużych pewnych spółek (tak na wszelki...) i próbuje bawić się foreksem, czyli rynkiem walutowym.... ale to wyższa szkoła jazdy

Gość siabadaba
a ja się zastanawiam, czy nie iść do tej krowy w banku, która mnie tak gorliwie namawiała na fundusze, jak chciałam normalną lokatę sobie załozyć i niech teraz mi doradzi, co mam zrobić z tym fantem

kurde, kto się na tym zna? co radzicie robić? uciekać czy czekać? jakie jest prawdopodobieństwo odzyskania SWOICH PIENIęDZY? mniej więcej kiedy może nastąpić jakiś wzrost? :( :( :(

Gość forex
do ludzie zastanowcie sie troche>>> zgadza się.....tylko chodzi o to, żeby kupić w dołku i czekać na górkę, a my w zeszłym roku byliśmy na tak maksymalnej górce, że wyżej się nie da i jakby nie było.... zapowiada sie długookresowy trend zniszkowy :( ja ponowne inwestycje w giełdze planuję min za jakieś 1,5 roku

rodzice mieli mieć"Super Duet"...ale tak ich zakręcili, że w końcu wszystko poszło na akcje :o a tak to chociaż połowa kasy byłaby bezpieczna (na lokacie)

Gość forex
zniżkowy* ja bym poczekałą, aż choć trochę podskoczy i uciekała..... to się jeszcze waha, więc można chyba jeszcze troszkę ograniczyć straty.... na pocieszenie jedna moja spółka też spadła z 56zł na 47 :( a mam jeszcze ponad 1000 akcji..... ale to pewna firm, więc się nie martwię- stawiam na przeczekanie- liczyłam się z tym....

Gość siabadaba
cholera, ale nas rżną:O na lokatach takie procenty, że można sie pochlastać z wrażenia, a teraz jeszcze ta giełda:O a jak kupowałam jednostki uczestnictwa, to pani po szkoleniach rysowała przede mną różowe wizje zysków, że niby 2 wspaniałe lata sie szykują, ech:O

Gość forex
ile będzie trwać tego nikt niewie..... szczególnie, że byliśmy na 2 górkach (średnio i długookresowej naraz).... dlatego napisałąm MIN.... będę obserwować, ja gram strategią Bafeta..... czyli kupuję w max dołku i spokojnie czekam..... zawsze zarabiam swoje i się nie stresuje jak spekulanci....

Gość bessa na całego
2008-01-11 17:13:30 To był kluczowy tydzień dla GPW To już drugi tydzień z rzędu, gdy GPW traci na wartości. Indeksy przełamały ważne wsparcia. Notowaniom nie pomogły natomiast zapowiedzi obniżenia stóp w USA. Miniony tydzień przyniósł kolejne spadki na rynku akcji. Tylko jedna sesja okazała się wzrostowa, zresztą i tak idealnie wkomponowała się w ona w zarysowany na WIG20 trend spadkowy. Trend ten zresztą trwa od 29 października z dwiema korektami. Dla zwolenników teorii fal Elliotta jest to chyba książkowy przykład. Co również sugeruje, że w przyszłym tygodniu może czekać nas lekkie odbicie, a zakres spadków nie został jeszcze wyczerpany. Z ważnych danych makro wszystko poszło po myśli analityków. Ani Bank Anglii ani ECB nie obniżyły stóp procentowych. Najważniejszym wydarzeniem tygodnia można uznać raporty dwóch banków inwestycyjnych: Merrill Lynch oraz Goldman Sachs, które oficjalnie ogłosiły recesję w 2008 r. w USA. Wtórował im także szef FED, który zapowiedział, że groźba recesji jest poważna. Rynek wyczytał z jego ust, że na najbliższym posiedzeniu komitetu stopy zostaną obcięte o 50 pb. Mijający tydzień na GPW zapamiętamy jednak z dwóch powodów. Przede wszystkim kontynuacja spadków spowodowała, że wszystkie główne indeksy przebiły dołki z sierpnia ubiegłego roku, które były ważnymi wsparciami. Po dzisiejszej przecenie wszystkie indeksy znalazły się już poniżej tej granicy: zarówno WIG jak i WIG20 znajdują się obecnie na poziomach z marca ubiegłego roku.

a w Millenium jak kupowali to akcje były po prawie 290 zł, a teraz...254 a mają ich ok.150 :( ale ból 😭

flowersss ---> Teraz się nie wycofuj, bo to najgorszy ruch jaki może być :p Poczekaj na poważne odbicie i wtedy.. siup. Jak pisze forex - na dobre czasy na giełdzie przyjdzie trochę poczekać ;) Chyba, że na krótkich terminach, to zawsze można trochę pocwaniaczyć :classic_cool:

Gość siabadaba
a jeśli to prawda, że zostanie nam tylko 1/4 tego, co wpłaciliśmy?

Gość forex
niestety, musisz teraz uważnie obserwować.... zawsze za nim przychodzi bessa na całewgo, są takie szarpnięcia, tak pewnie będzie wyglądać większość tego roku, poczekaj aż pójdzie w górę i sprzedaj.... a na przyszłość przysłowie "kiedy w gięłdę zaczynają inwestować wszyscy, ty się z niej wycofuj, bo zwiasuje to bessę" powodzenia

Gość nei nei
a może ktoś poradzi co zrobić z funtami, które mam w gotówce? sprzedawać, czekać (już teraz to nie wiem na co czekać, bo raczej nie ma nadziei, że będzie rósł, prawda?)