Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siabadaba

Kto wtopił dużo forsy na funduszach?

Polecane posty

Gość mało tej zieleni niestety
indeksy już na -

Gość moja rada
Miało być: weźże kobieto. Ja mam na giełdzie sporo forsy. I śpię spokojnie. Ale ja na giełdzie jestem od 5 lat. I co nieco wiem o jej mechanizmach.

Spoko, ważne że nie ma dalszych dużych spadków, bo to pogłębiłoby panikę. Będzie dobrze, jak dziś/jutro sesje zamkną się ok. zera. W połączeniu ze stosunkowo dobrymi wiadomościami z USA daje to duże szanse na mocne odbicie w przyszłym tyg. :)

Gość harderr
Fundusze podtrzymuja ceny akcji.By dac nadzieje drobnym ciułaczom i oswoic ze stratami , i nie wywolac paniki.Duzi inwestorzy kupowali akcje ,gdy byly tanie.Drobni,niedoswiadczeni,skuszeni wiadomosciami o duzych zyskach ,gdy akcje byly drogie i oni beda ofiarami bessy .

Gość siabadaba
Tak sobie myślę, czy teraz nie dać w długą z funduszy, póki zielono na giełdzie ...

Gość zlasowała się guma
ja bym dała w długą ;), przynajmniej z części. Jeśli spadnie- odkupisz taniej

Gość zlasowała się guma
Poza tym pojawiają się już info, że fundusze chcą obniżać prowizje...O czymś to świadczy.

Gość siabadaba
cholera, to mnie pocieszyłaś kobieto:( własnie patrzę, że giełda pnie się do góry, a moje fundusze spadają na mordę - super:O

Gość karajakakakaka
ciekawe czy flowersss jest tak głupia pipa jak jej stzray. Głupki utopili.....zamiast przetrzymac ....Tylko idioci sprzedaja przy takim spadku...

siabadaba ---> jest zielono, ale ciągle w okolicach zera - to znaczy, że nadal mamy sam dołek. Sytuacja dopiero się uspokaja, a odbicie (miejmy nadzieje ;) ) przed nami. Natomiast fundusze mogą jeszcze spadać, ponieważ wycena jednostek TFI odbywa się zazwyczaj z 2-3 dniowym opóźnieniem, czyli np. cena dzisiejsza uwzględnia sytuację z wtorku/środy ;) Jeśli w pon. będzie mocne odbicie na giełdzie, to będzie ono \"widoczne\" w cenach jednostek najwcześniej w środę.

Gość ty jesteś głupia karajakakakak
widać, że bessy jeszcze nie przeżyłaś :P. No nic, wszystko przed tobą ;)

no to teraz jestem już zielona czy wiać czy zostawać. 10 tysiecy zaangazowane w arka zrownowazona 13 wrzesnia 07...i co dalej?

Gość harderr
Po co sie denerwowac .Przy najblizszym wzroscie wycofac sie.Nie zarobisz a pewnie nie stracisz ,jezeli umorzysz swoje jednistki.

Ja tam trochę poczekam i Tobie radzę podobnie. Gdybym zrezygnowała, byłabym w plecy dobrych klika tys. :P

teraz są takie spadki, że zeby wyjść na zero trzeba wiele...o zyskach nawet nie marze...byle jak najmniej umoczyc ;/ ech...tak to jest jak sie laik zabiera pod wplywem impulsu i lokuje oszczednosci uciulane latami...zla jestem na siebie...najbardziej za to, ze nie wiem co teraz zrobic...czy dzis stracic, czy czekac na odbicie, ktore moze nie nadejsc...prognozy co do krachu nie nastrajają pozytywnie...mówią przeczekać...ale czy jest szansa powrotu chociaz do punktu wyjscia?? jest tu ktos mądry ??

Ja dziś 1,5 zł na jednostce w górę Teraz najlepszy okres na zakupy!

Gość harderr
Pamietam 1 krach chyba w 1994 lub 5.Ludzie potracili nawt90 proent na akcjach.Jezeli stac cie na dluga inwetycje to zostan w tym funduszu.NAwt kilka lat moze potrwac ,az ozyskasz pieniadze.Fundusze tylko czesc pieniedzy liokuja w akcje ,wiec straty sa mniejsze.

elfina ---> zatem jesteś do tyłu ok. 10,5 %. Jeśli chcesz umarzać, to radziłbym poczekać co najmniej tydzień (w zależności jak się sytuacja rozwinie), jest szansa że wyjdziesz na 0.

Gość harderr
Nie mozna stracic calego kapitalu ,bo fundusze maja nakazane tylko czesc kapitalu inwestowac na gieldzie.Na spolkach gieldowych mozna stracic wzzystko.Gielda to psychologia tlumu.Niezdawalem sobie sprawy ,ze tak duzo ludzi nie rozumie procesow ekonomicznych

Gość harderr
wielbiciel 70B -dobra rada .Tylko 10prpoc stracilas?

DeGie ---> mówię, żeby poczekać tydzień i zobaczyć jaka będzie sytuacja i widoki na następne tyg., wtedy podjąć decyzję czy trzymać jeszcze, czy już wychodzić minimalizując straty. Natomiast w jakim terminie jest do odzyskania całe 10 % trudno powiedzieć, ale po tak gwałtownych spadkach można liczyć na równie gwałtowne odbicie.

Gość siabadaba
Widzieliście wspaniały wykres wigu pędzący na południe?:(

Gość ja wycofałam on line w piątek
jak myślicie,kiedy zobaczę kasę na koncie?

Gość siabadaba
A ja siedzę w tym g... po uszy:O Teraz nie ma mowy, żebym wycofywała z taką stratą. Jak odrobię nawet za rok, to będę i tak zadowolona:O

Gość bessa na całego
mówiłam, mówiłam... A na zakupy to owszem, pora - tylko na pojedyńczych spółkach i na krótko :O