Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siabadaba

Kto wtopił dużo forsy na funduszach?

Polecane posty

Gość siabadaba
O dzieleniu pieniędzy między kilka funduszy to ja wiedziałam od dawna :) Ze zdziwieniem zauważam, że mimo tego obłędu na giełdzie całkiem nieźle przędą rynki wschodzące. Załuję, że nie wrzuciłam tam więcej kasy, bo teraz spałabym spokojniej:)

No ja mam pieniążki w funduszu akcji firm związanych z organizacją mistrzostw w 2012. Też powinno się udać, ale nie można oczekiwać zysków w ciągu 2 tyg. To nie rok 2007 gdzie z samego wzrostu akcji mBank Agresywny kupiłem sobię w miesiąc ładny LCD do kompa :)

Gość znów -37 na wig 20

Gość znów -37 na wig 20
miało być -3,7 oczywiście... ale leci, żadnych korekt od długiego czasu

Gość to jest pestka te wasze
pieniadze. A co powiecie na utopienie 3 mln. w interesie? to dopiero plajta:O

Gość znów -37 na wig 20
wielkość wtopy nie zależy od tego ile wtopiłeś tylko jak bardzo cię to pogrąży. Można wtopić i 10 dużych baniek i nawet tego nie odczuć, można mieć 20 tys oszczędności życia zjedzonych przez bessę i odczuć to jako sznur na szyi. A ty tak o sobie?

Gość wiecie co wam powiem
mozna miec głupie 5 tys. zaoszczędzone ciężką pracą. I to jest dopiero tragedia. :O

Gość jestescie pazerni na kase
to teraz macie:)

Gość pazerni na kase
jak byś miała nadwyżki finansowe i nie bezustanny debet to też byś chciała je zyskownie ulokować :P

Gość znowu spadlo
😭

Bo panikarze wychodzą z TFI :o ale wściekną się dopiero w przyszłym tygodniu, jak po korekcie spadków zobaczą co najlepszego narobili :D

Gość siabadaba
Giełda dała dziś niezłego nura. Zaczynam się bać jak cholera:( Czytałam na tlenie artykuły pewnego analityka i co gorsza, z perspektywy ostatniego roku, jego progonozy sprawdzają się co do joty:( Idzie chyba najgorsze, a korekta może być chwilowa i nic nie da przeciętnemu czlowiekowi, który do tej pory i tak wtopił do cholery:/

Jeśli mamy aktualnie spadek ok. 15-20 % i na dniach będzie korekta, a może być mocna - nawet z +10 %, to przeciętnemu człowiekowi (o ile nie spanikuje ;) ) zwróci ona połowę strat :p

Wbrew temu co pisze ten Pan, odreagowania jeszcze nie było :p Na wykresach indeksów z dziś i wczoraj widać wyraźnie mocny popyt (duże skoki w czasie jednej sesji), tylko nie może się on jeszcze przebić przez falę wyprzedaży spanikowanych ciułaczy :p zwłaszcza tych w popłochu umarzających jednostki TFI :o Dodatkowo dzisiejszą dolinę u nas pogłębiły wczorajsze spadki w USA i Europie, ale dzisiejsza sesja w Stanach zakończy się w okolicach zera, a może nawet lekko na plusie. Myślę, że w piątek i u nas się uspokoi, a odbicie będzie od poniedziałku :) no chyba, że po drodze wydarzy się coś nieoczekiwanego, co pogłębi tą panikę cienkich Bolków, wtedy może być niewesoło ;)

Gość siabadaba
no Wielbiciel - w razie czego, trzymam Cię za słowo:P

Gość nie trzeba być jasnowidzem
żeby prognozować bessę :(

witam.... jak już wcześniej pisałam, moi rodzice w poniedziałek poszli do Millenium wypłacić kasę :o okazało się że trzeba po nią przyjść za kilka dni, i odbiorą tyle, ile wynosiły notowania w poniedziałek, czyli 14 stycznia.... pytanie do Was- jak sprawdzić, ile wynosiły wtedy te notowania? tu, gdzie zawsze sprawdzam: http://www.fundi.pl/fundusze_inwestycyjne dla Millenium Akcji jest notowanie z 15 stycznia(swoją drogą znów zajebiście spadły - teraz są po 233,71...rodzice kupowali po prawie 290 :o), a ja nie zapisałam sobie notowania z 14 stycznia! proszę, powiedzcie, jak sprawdzić notowania z 14 stycznia !! !!!!

Gość chyba jest historia
czy notowania archiwalne i tam wpisujesz datę i sprawdzasz

no, niestety, okazało się, że jak zrezygnowali 14 stycznia to wypłacają im kasę z notowania dnia następnego :o czyli jednak 15 stycznia więc z tego notowania po 233,71 :o to teraz są w plecy ok. 16 tys ja pierdole!!!! wielbiciel ---> gdzie Ty widzisz, że na giełdzie się zieleni?

Gość moja rada
Flowerss, twoi rodzice walnęli głupotę wyjmując pieniądze w najgorszym dołku. Zobacz, już dzisiaj jest odbicie. A na przyszłość: giełda nie jest dla ludzi, którzy nie mają o niej pojęcia.

no, niestety, okazało się, że jak zrezygnowali 14 stycznia to wypłacają im kasę z notowania dnia następnego :o czyli jednak 15 stycznia więc z tego notowania po 233,71 :o to teraz są w plecy ok. 16 tys ja pierdole!!!! wielbiciel ---> gdzie Ty widzisz, że na giełdzie się zieleni?

Gość moja rada
Dobra, na zielono było przedpołudniem. Niemniej jednak, weższe kobiet coś poczytaj. "Z analizy technicznej wynika, że jesteśmy już blisko lokalnego dołka. Możliwe, że w najbliższym czasie nastąpi niemalże paniczne wyprzedawanie akcji, po czym będziemy świadkami dynamicznego odbicia. Oczywiście, nie liczyłbym na początek długiego trendu wzrostowego. Po spadku będziemy potrzebować dwóch tygodni, żeby odrobić stratę, a następnie indeks znajdzie się w kilkumiesięcznym trendzie horyzontalnym. Nie warto teraz pozbywać się akcji i jednostek funduszy."