Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bloody sunn

Jecie mieso? zobaczcie

Polecane posty

Gość najsmieszniejsze
nie dokladnie - oczywiscie mozesz sie dowitaminizowywac w pewnych okresach :), co wedlug mnie jest bardziej szkodliwe od jedzenia miesa ale nie wszyscy o tym wiedza, masz szczescie ze mamy na tyle zaawansowane spoleczenstwo ze na twoje zachcianki by przywiezc Ci soje i tofu zaklebi sie coraz wiecej dwutlenku wegla w atmosferze, wyleje sie troche ropy do oceanu, o czym widac nie wszyscy wiedza, ale to tez przeciez jakis wybor :P

Gość a i jeszcze do tego
nie mam siekaczy ani kłów przez co stałem się rasowym wegetarianinem:classic_cool:🖐️

Gość aska27
jedząc mięso przykładasz rękę do zabijania zwierząt.Czy naprawdę tego nie widzisz??przez całe swoje życie mięsożerca zjada przeciętnie 20 świń,5 krów,800 kurczaków i 500 kilo ryb.Dużo prawda??mogłyby wszystkie żyć gdyby 1 osoba zrozumiała,że nie tędy droga. To nie jest walka z wiatrakami,jak już pisałam wegetarian przybywa z dnia na dzień,ludzie zaczynają widzieć jakiej potwornej,krwawej machiny do zabijania są częścią.I nie podoba im się to.Po co mam się kłócić z zakładami mięsnymi??wolę uświadamiać konsumentów-lepszy skutek.

"więc pytam czy byłaby dla Ciebie różnica gdyby Ci zaproponowano humanitarną śmierć czy brutalną??" jeśli ktoś zapytałby czy chcesz być zastrzelona czy też umrzeć przez okrutne tortury to powiedziałabyś że ci wszystko jedno bo śmierć to śmierć? Ja bym wybrała postrzelenie.

Gość najsmieszniejsze
sluchajcie one by i tak nie zyly bo by nam nie byly potrzebne.... fakt ze zabijamy duzo ale takie jest zycie, moze pikieta na sawannie przed grupa lwow albo chociazby przed naszym rodowitym misiem? Ja nie mam nic przeciwko wegetarianom ale wkurza mnie to jak sie wywyzszaja i wykrzykuja idealy i jaka to reszta jest okrutna i niesprawiedliwa dla zwierzat... Zyjcie sobie po swojemu i dajcie zyc innym

Gość putt little love
Tak naprawdę to jest temat rzeka, tylu samo będzie zwolenników co i przeciwników. Przez 5 lat nie jadłam mięsa, później przez 1,5 roku 'podjadałam',a teraz od jakiegoś czasu wogóle nie jem. Wiem, że niektórym ciężko może być w to uwierzyć, ale zdecydoawnie lepiej się czuję bez mięsa. Jest mi lżej, i wcale nie mam mniej siły. Znam wielu wegetarian, w tym też facetów. Jakoś się trzymają pionu. Kiedyś ludzie podobno byli owocożerni. Nawet nie warzywa, tylko owoce wcinali. Ciężko by było zmienić cały świat, zeby nagle wszyscy przestali jeść mięso. To jest pewne. Jednak jesteśmy wychowani w takiej a nie innej kulturze. Gdyby nagłaśniać bardziej cały proceder który sie odbywa w rzeźniah, może podniosły by sie fale protestu...ale na jak długo? Ludzie są wygodni, i pewnie szybko by to uciszono. Ile się mówi o zabijaniu fok czy wielorybów. Zmieniło się coś?Buty ze skóry.A skąd tą skóre biorą? Bez mięsa można żyć, wegetarianie są zdrowsi i żyją dłużej. I to nieprawda, że mięso musi być w diecie, to kwestia połącznia tego co jemy, aby wytworzyły sie odpowiednie związki. Całe to białko to pic na wode, to nie o to chodzi. Pozdrawiam wszystkich wegetarian :)

zauważam że wegetarianie są bardziej nerwowi i rozdrażnieni niż jedzący mięso :classic_cool:🖐️

Gość mozesz isc....
zdaje ci sie pedro;)

Gość uppppppppppppp

Gość nie jem akurat

Gość łeee tam... nic takiego
ja nadal jem mięso, ale tylko wołowinę, drób czy ryby, a jak jestem w Brukseli to nie odmawiam sobie steku z konia taka się urodziłam, kocham czerwone mięso i tyle

Gość uppppppppppppppppppp

Gość upppppppppp

Nie będę tego oglądać :O Jak tak bardzo chcesz naprawiać świat, to wypuść wszelkie zwierzęta na wolność :D Już widzę, jak krówki sobie świetnie radzą na wolności :D Głowa Cię boli :O Podsuwasz PROPAGANDOWY filmik :O to, że w coś uwierzyłaś, to nie znaczy, że inni mają uwierzyć :P Jesteś na poziomie moherowych beretów i zaciekłych fanów tvn-u. DNO!:P Możesz nie jeść mięsa, nosić skórzanych butów-ok, ale na tej samej zasadzie ja mogę. Zajmij się czymś pozytecznym. Może wielką machiną rynku, zalewającą nas ze wszystkich stron seksem? Papierosami?

Gość na drzewo
Zaczelismy sie rozwijać jako homo sapiens i wchodzic w struktury społeczne odkad zaczeliśmy jeść mięso. Wcześniej, jak inni roślinozerni, nie musielismy działać w grupie - wręcz przeciwnie- zganialiśmy sie nawzajem z drzew żeby dla nas więcej straczyło owoców. Potem (no własnie- dlaczeg skoro to takie niezdrowe, niebezpieczne i wiążące się z trudem polowania?) zaczęlismy jeść mięso. Zaczęliśmy razem polować bo jak sie nie ma kłów to trzeba miec kolegów do pomocy. Zaczęliśmy działac w grupie. Smażyć mięso przy jednym ognisku. A potem stworzyliśmy witaminy żeby weganie uzupełniali braki mikroelementów :)

Gość Oczywiście że jem
mięso. Dosc rzadko ale nie wyobrażam sobie go nie jeść w ogóle! :)

A ja mam pytanie do wegetarian/wegan/jaroszy czy innych, którzy z humanitaryzmu mięsa nie jedzą. Czy również nie nosicie butów ze skóry? Plecaków, torebek, rękawiczek? Pasków do spodni nie nosicie? A jeśli buty z eko-skóry, to rozumiem, że nie na skórzanej broń boże podeszwie? Nie uzywacie też kremów kolagenowych, bo to przecież z racic i rogów bydła hodowlanego się wyrabia. O perfumach na pizmie nie będę wspominać. No i pytanie czym karmicie swoje pieski i kotki? Chlebkiem? Czy może kupujecie odpowiednia karmę? A wiecie jak ta karma powstaje? Wiecie w jakich warunkach sa hodowane i zabijane zwierzęta na karmę dla psów i kotów? Opowiedzieć wam? :D Dla jasności - ja też jestem przeciwna temu co dzieje się w rzeźniach, transportach zwierząt, a nawet niektórych hodowlach. Widziałam wiele tych rzeczy z bardzo bliska, na własne oczy. To naprawdę jest horror. Tylko.... jedyne co nam potrzeba to dobra ludzka wola. To trzeba zmienić : nieuzasadnioną agresję, przemoc, obojętność i okrucieństwo. A nie wpieprzać pietruszkę.... to sprawy nie załatwia. Bo ludzie znajda inny upust swoich debilnych emocji: walki psów, kogutów, corrida itd. Ludzie są pomysłowi.....

Gość bubuuuuuuuk
mow jak wyglada akrma dla psow? wiec do dawac psom?:(

Gość bubuuuuuuuk
mow jak wyglada akrma dla psow? wiec do dawac psom?:(

O mamo, znowu ten temat.. A po co natura nam dała komplet zębów zawierający te do gryzienia mięcha? Chcesz wcinać zielonkę to wcinaj, ale od wszystkożerców się odpimpaj i już. Swoją drogą - większość wegan jakich znam, nosi najprawdziwsze w świecie GLANY - wiesz - takie buciory ze zwierzęcej SKÓRY. Wiesz, wiesz, pewnie sama/sam takie nosisz.. A masz pojęcie ile zwierząt ginie przez to że dla Was wegan wycina się coraz większe (przeogromne) połacie lasów, żebyście się mogli zapychać soją? Hę? No ale nie ma w necie filmików pokazujących jak te zwierzaki zdychają z głodu, albo są "wykarczowane" razem z glebą...

Gość kokomukk
moje psy jedza kasze,,ryz z warzywami w ogole nie ejdza miesa :) nie uzywam paskow, nie nosze butow ze skory ani reszty wypisanej wyzej :o

Gość jestem wege
a mój kot wpieprza kitty kata:o on nie zmienił diety

Gość kokomukk
heh ale one nie tkna miesa same od siebie, jak nie wiedzie to nie pierdolnie glupio :o jestem wegetarianka od roku a moje psy od kad je wzielam miesa nie chca jesc nie dlatego ze im nie daje bo wczesniej im gotowalam specjalnie i tez jesc nie chcialy!!!!! po prostu nie jedza a pokarm maja rozbudowany juz ja o to dbam aby im niczego nie zabraklo

no, sorry :O :O Sama byłam wegetarianką przez 5 lat, mój brat jest wegetarianinem, ale wszystkie nasze psy i koty jadły i jedzą mięso w różnych postaciach. Są drapieżnikami i to się nie zmieni tylko dlatego, że ich właścicielka brzydzi się mięsa. Ciekawe, konsultowałaś tę psią dietę z weterynarzem, czy jako miłosniczka zwierząt uważasz że to zbędne?

Gość kokomukk
ja pierdole moze czytajcie uwazniej?:o bylam u weta bo to bylo dla mnie nienormalne ze psy nie chca jesc miesa!!!!!! po prostu mam psy wegetarianskie a weterynarze sa w szoku! jak postawisz dwie misku obok siebie jedna z kasza i warzywami badz z kasza i kefirem a druga z miechem i kasza to zezra ta bez miesa :o

nie tkną mięsa :D Surowego też, mielonego wymieszanego z karmą również? Nie dotkną kości? Ryby też nie ruszą?