Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bloody sunn

Jecie mieso? zobaczcie

Polecane posty

marryme, gdyby każde egoistyczne i egocentryczne zachowanie obcej dziewczyny miało mnie gorszyć, nie dożyłabym 20-tego roku życia :) Stykam się z ogromną ilością ludzi i widuję naprawdę straszne rzeczy i sytuacje, na które zresztą nie mam żadnego wpływu, choć należałoby sporą część tych ludzi posłać do więzienia za sposób, w który traktują swoje dzieci i zwierzęta. Dziecko /dorosłe czy nieletnie/ zachowujące się w domu rodziców jakby był jego własnością, świadczy jedynie źle o rodzicach i ich metodach wychowawczych, a egocentryzm przechodzi z wiekiem. Tym od trumny zazwyczaj :)

Gość a w serach
jest podpuszczka- enzym trawienny, który znajduje się w dużych ilościach w śluzówce żołądka cielęcego.

Żeby było jasne - co do jedzenia parówek sojowych, wędlin sojowych itd... Jedzcie sobie co chcecie, ja się nie wpitalam. Natomiast dla mnie to zalatuje jakimś wege-kompleksem. Ja jak wcinam schabowy to schabowy itd., a nie marchewkę wieprzową czy banana z mięsa wołowego. To śmieszne jest.. Co do ryb - inny przykład, tym razem z religii katolickiej - POSTNA wigilia (mięso zakazane!!) - a karpiki jakieś takie wcale nie sojowe... No ale widocznie ryby to nie mięso, nie żywa cierpiąca istota masowo wybijana w celach konsumpcji.

Gość we wszystkim prawie jest mięso
więc każdy je je nawet nieświadomie, a owady któe połykacie>?

Gość wegetarianie
zajadają się serkami z podpuszczką

Gość Co sie czepiacie tych parówek
sojowych ? Tu głownie chodzi o to żeby jeść a przy tym żadne zwierze nie ginęło i ten cel jest tu osiągnięty, a wy pierdolicie o jakimś wega-kompleksie. Pierdolicie bez sensu. Kretyni.

Nie rozumiem dlaczego tak wiele osób czepia się wegetarianizmu.Uważając ,że to zabójcza dieta,że pewnie zdechniemy za kilka lat. Dlaczego nikt nie martwi sie o tych,którzy dzień w dzień jedzą fast food'y,tłuste mięsa,tony słodyczy, węglowodanów i tłuszczy?Chipsy,ciasteczka,lody,cukierki...Przecież to jest dopiero bomba kaloryczna! Ja martwiłabym sie bardziej o ich zdrowie i zycie niż o nasze. Natomiast argumenty o ciąży,o żywieniu w trakcie ciąży wcale do mnie nie trafiają!Wystaraczy spojrzeć na kobiety w Afryce,na te najbiedniejsze kraje-jedzą jeden byle jaki posiłek dziennie,a przyrost naturalny maja ogroooooooooomny.Tak jest w całym ,,trzecim'' świecie-Chiny,kraje ameryki Południowej.Bieda aż pisczy,głód,wpierniczają jeden typ pożywienia cały czas(np. tylko ryż,maniok,ziemniaki,itd)- a dzieci rodzą się zdrowe!Fakt,że potem w wyniku ubogiej diety zapadaja na choroby,ale matki jakoś są w stanie donosić ciążę.

Gość Szoook
nie wiedziałam że wegetarianie są tacy agresywni! :o

I nie zapomnijmy o tym że krowy wręcz są zachwycone traktowaniem w oborach podczas dojenia. Nie ma to jak przypiąć sobie do cycków jakąś piekielną machinę która będzie ściągać mleko póki się da, tłoczyć się przy tym z innymi koleżankami w ciasnych boksach albo rzędem, dostać czasem kopa w tyłek za wiercenie się i marzyc o pięknych pastwiskach..

Ja tam lubię od czasu do czasu zjeść mięsko. Byle było chude. Mniam! ;)

Gość ja pierdollę
rozmowy o wegetarianizmie na kafe budzą tyle agresji co te o dziewicach :o

Gość ser ma podpuszczke
a mleko jest wszedzie w ciastkach, bułkach, żelatyna w żelkach, gumach do żucia

marryme --> Zdrowe dzieci w Afryce??? :O O matko! Telewizor Ci się popsuł? Gazety nie dochodzą? Litości! Fastfoodów się tu nie czepiamy bo nie o nich ten temat to po pierwsze. A co do przeszkadzania - ten temat nie powstał i nie rozwija się dlatego że nam przeszkadza to że weganie nie jedzą mięsa - ten temat powstał bo weganom przeszkadza nasza dieta, więc o co Ci chodzi?

Gość A i tak najlepsi
są fani frutarianizmu - nie jedza żadnych owocow i warzyw, ktore musieliby zerwać, tylko to co spadnie! :p

Gość dokładnie
mięso to cenne białko,smak i aromat, po 3 latach nie jedzenia jaj, mięsa w tym ryb jeszcze bardziej mi smakuje!!!:)

arek Chc Chodziło mi oczepianie się w kwestiach zdrowotnych,te moralne całkiem pomijając.Ludzie negują wegetarianizm,bo uważają,że to bardzo niezdrowe.A przecież inne diety też do zdrowych nie należą i nikt sie nimi nie przejmuje.

Gość niech jedza kupy
wtedy beda samowystarczalni, futirianizmu haha

Gość ale buty noszą skórzane
śpią na poduszkach z naturalnego pierza i biorą witaminki zawierające żelatynę :P

Gość kiedys wam to przejdzie
i tak jak ja bedziecie zajadać się mięsem:)

Gość po wegetarianizmie
nie ma przynajmniej efektu jojo:-)

Gość no i jedzą serek z podpuszczką
hipokryci

sarkastyczna cyniczka Chyba masz problemy z czytaniem-przecież napisałam,że nie są zdrowe,ale fakt,że w ogóle ŚĄ!!!Ktoś je urodził przecież ,o to mi chodziło.Że te wszystkie niedożywione matki jakoś ,śa w stanie urodzić dziecko!Popatrzcie tez na narkomani albo alkoholiczki=nie cackają się ze zdroweiem,a często rodzą zdrowe dzieci!

Gość jem zdrowe
mięso-hodowaliśmy kurczaki jak podrosły dostały w łepek i teraz mam pyszne piersi z kurczaczków. Trochę mi ich bylo żal ale i tak by zdechły jakby dalej żyły-to byly brojlery

Gość chora jesteś
a nie słyszałaś o chorobie poalhkoholowej a dzici narkomanki czy pijaczki do konca życia są opóznione umysłowo

Gość chora jesteś
marryme skąd takie głupoty wypisujesZ>?

Odwalcie ,się znam dzieci alkoholiczek i są ZDROWE!!!!!!!!!!

marryme --> to poczytaj jakieś statystyki ile tych afrykańskich ciąż jest donoszonych i ile z tych dzieci przeżywa poród i kolejne miesiące! To samo z alkoholikami i narkomanami. To ze CZASEM wyjdzie z tego zdrowe dziecko to jeszcze nie stanowi reguły! Wiesz jak te dzieci się rozwijają, jak się uczą, jakie mają problemy w wieku szkolnym? poza tym nie wiem po co ten temat w ogóle ciągniesz, co on ma do rzeczy. A narkomanii czy alkoholizmu nie nazwałabym raczej "inna dietą". Zdaje się że tacy ludzie znajdująię wśród nas - i tych którzy jedza mięso i tych którzy są wegetarianami.

Gość chora jesteś
tak zdrowe inaczej i mają cechy dysmorficzne

Gość aaddee
Niestety przykro patrzec , ale tak juz musi byc- łancuch pokarmowy.