Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozwazam i pytam

Podwiązanie jajowodów

Polecane posty

Gość rozwazam i pytam

Witam, czy któraś z obecnych tu Pań przechodziła zabieg podwiązania jajowodów? Gdzie najlepiej taki przeprowadzić i ile to kosztuje? Jakie są później odczucia? Pozdrawiam i dziękuję 🌼

Gość BrunetkaWieczorową Porą
a to jest w ogóle legalne? dowiadywałas sie ??

Gość rozwazam i pytam
nie, nie jest legalne. Ale jest możliwe.

Gość rozwazam i pytam
swoją drogą, nie wiem, dlaczego to w naszym kraju jest nielegalne. Nikogo w ten sposób nie krzywdzę, żadne aborcje itp. To powinna być wyłącznie moja sprawa - i w cywilizowanych krajach tak jest.

Gość troche to drastyczne

Gość jest taka hehehe
jestesmy w unii - mala wycieczka do czech czy niemiec mysle ze jest tansza niz nielegalna operacja w polsce

Gość rozwazam i pytam
Całkiem możliwe, że taka wycieczka właśnie mnie czeka. Ale chciałam się dowiedzieć, czy któraś z Was już przez to przeszła, jakie są ew. powikłania, jakie odczucia? Bardzo proszę o wypowiedzi...

Gość rozwazam i pytam
Myślałam o Niemczech, ale na razie tylko badam. Myślę o permanetnym podwiązaniu, obydwu. Na razie "myślę", ale coraz poważniej.

Gość rozwazam i pytam
Myślę, że to dużo lepsze dla zdrowia wyjście, niż zażywanie pigułek przez 20-30 lat. Oczywiście dla osób, które są pewne swojego wyboru.

Gość rozwazam i pytam
???

a nie lepiej zastosować wkładkę? taka hormonalna ma podobno skuteczność równą sterylizacji

Gość rozwazam i pytam
Wiedziemka - po pierwsze, znowu - hormony. Po co się truć, jak można raz a dobrze? No i spirali bym nie założyła, bo co prawda nie chcę potomstwa, ale nie aż tak, żeby zabijać... ale dzięki 🌼 kochane, czy naprawdę żadna z Was nie może podzielić się doświadczeniem?

ale tą hormonalną nie zabijesz, z tego co wiem (tak mi ginekolog tłumaczył), to ten hormon ewentualną ciążę podtrzyma i jest go tylko tyle, żeby podziałał miejscowo na macicę, ona podobno nawet karmiącym mamom jest zalecana, więc tego hormonu musi być faktycznie bardzo mało dziękuję za ładny niebieski kwiatek :) ja tak peroruję, bo ja leń jestem i nie chciałoby mi się wycieczek szpitalnych po Europie robić podejrzewam, że możesz nie znaleźć osób zorientowanych, a nie dałoby się znaleźć tych informacji na obcojęzycznych stronach?

Gość ja jestem po tym zabiegu
ale ze względów zdrowotnych. Wykonany legalnie w polskim szpitalu

Gość rozwazam i pytam
wiedziemka - dziękuję:) wiesz, ja bym chciała po prostu zrobić to raz i więcej nie martwić się tą sprawą. Oczywiście, jak zdecyduję, że to na pewno dla mnie, to zacznę szukać na innych stronach i przede wszystkim będę pisać do lekarzy, ale na razie wolę zapytać Was. Ja jestem - cóż, nie wiem, jak się do Ciebie odnosić, bo jeżeli chciałaś mieć dziecko, to na pewno nie jesteś szczęśliwa z powodu tego zabiegu... ale jeżeli możesz, powiedz mi, czy są po nimś jakieś zmiany.. psychiczne? Czy czujesz się.. inaczej? Jak to jest? Mi raczej nikt w Polsce nie zrobi, choć fakt - ciąża zagrażałaby mojemu zdrowiu...

Gość rozwazam i pytam
. .tylko że ja nie skończyłam jeszcze 30tki i obawiam się rozmaitych zabiegów "umoralniających" w gabinecie... jakby człowiek nie wiedział, czego chce, a czego nie chce....

Gość trochę spóźniona
ja też jestem po tym zabiegu

Gość trochę spóźniona
już 10 lat czujesz się inna moja dobra rada *nie zatrzaskuj drzwi które możesz chcieć jeszcze otworzyć*

Gość fergieee
nie lepiej bedzie jak twoj partner zrobi wazektomie?

Gość anyjka
Ja miałam w 2001 roku podwiazane jajowody przy okazji cesarskiego ciecia ale w niemczech. Miałam juz 7 letniego syna i 5 letnia corke az tu nagle ciaza i to blizniacza..szok.. po niej zdecydowałam sie na ten krok i dzis tego załuje....Moje pierwsze małzenstwo nie nalezało do udanych. Mam 30 lat w roku 2005 wyszłam ponownie za maz za kochanego faceta teraz chcielibysmy miec własne dzieci pomimo ze moja czworeczka jest przez niego traktowana jak swoje a teraz juz za pozno wiele nocy przepłakałam przeciez jest tyle innych metod zapobiegania ciazy a zycie czasem jest takie przewrotne....pozdrowienia.

To prowokacja? Siedem lat temu miałaś siedmioletniego syna, czyli urodziłaś pierwsze dziecko w wieku 16 lat, drugie - 18, dwójkę następnych - mając 23 lata?

Gość anyjka
Prawie sie zgadza miałąm 17 jak urodzłam syna 19 corke i 24 jak urodziłam blizniaczki. Zadnej prowokacji. We wrzesniu skoncze 31 lat. W niemczech sterylizuje sie kobiety od 30 roku zycia wyjatkiem sa wielodzietne rodziny .

Gość anyjka
Dodam ze był to grudzien 2001

Gość veniceeeeee
A nie lepiej zeby twoj partner zrobil sobie wazektomie?

Anyjko, to niedobrze. Zamiast uczyć się, rozwijać, weszłaś tak wcześnie w życie seksualne i dzieci (sama będąc jeszcze niedorosła), a mając lat trzydzieści masz już taką biografię, jak niejedna czterdziestoparolatka. Mam nadzieję, że odrobiłaś później to, co straciłaś przez zbyt wczesną inicjację seksualną, czego Ci szczerze życzę :).

Gość ja mialam po 3
cesarce ,16 lat temu , mialam wtedy 28 lat , nie mialam zadnych komplikacji z tego powodu .

Gość anyjka
Wiem ze było zbyt wczesnie ale niczego nie załuje, a dzieki kochanej babci udało mi sie skonczyc liceum i studia wiec nie jest zle. A stracone lata młodziencze nadrabiam teraz. Jestem dumna ze swoich dzieci a oni sa dumni ze maja taka młoda mame.

Gość anyjka
Najlepiej należało by sie udac do lekarza. Lecz jezeli zrobiłas tyle testów i wszystkie były ujemne to na pewno nie jestes w ciazy, a wszystkie dolegliwosci moga byc wywołane stresem.

Gość tajka hawajka
ale moze one niezostały zrobione prawidlowo :( masakra niechce zyc , a wracajac do podwiązania jajników , to wiem tyle ze robi je siew czasie cicią cesarskiego , kolezanka zaplacila 2 tyś.