Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość fiona35

Drogie mamy czy każecie swoim synom zakładac rajstopy/getry pod spodnie?

Polecane posty

Gość gość
Jeżeli czujesz się obrażona to przepraszam,ale mnie chodzi tych co latem proponują rajstopy 100den.Wiadomo że nic nie stanie się gdy założy cienkie dla dzieci rajstopy,wiem że na pampersy muszą być ale nie grube latem. Jeżeli ma założony pampers to coś ma trzymac, przecież są cienkie przewiewne rajstopy dla dzieci.Wiem co znaczy ta chorobą bo choruję sam dość długo,w zamian przeprosin mogę podać lekarza urologa który mi pomógł. Jest już w podeszłym wieku ale potrafi pomóc dzieciom i dorosłym.

gość z 16:47 Nie obrażam się, ze spokojem. ;-) Oto mi właśnie chodzi, do tej pory syn nosił grubsze rajstopy, ale zaczęło się robić cieplej (już od kilku tygodni), stąd też zadaję pytanie o wskazówki do najodpowiedniejszego ubioru dla synka. Dziękuję bardzo za propozycje, ale myślę, że jesteśmy obecnie związani z bardzo dobrym lekarzem. :-) Pozdrawiam!

Gość ika_1
@gość wczoraj No cóż, przydałoby się, gdyby co poniektórzy udzielający się na tym forum najpierw czytali ze zrozumieniem tematu wypowiedzi innych osób, a dopiero potem wydawali swoje Jedynie Słuszne Osądy. A czasem najlepiej niech nic nie piszą zamiast wygłaszać jakieś bezsensowne brednie i oskarżenia... ;-)

Gość Aga2117
Mój 17 letni syn od małego chodzi w rajstopach kiedy zimą chciałam aby spróbował chodzić w kalesonach to mnie wyśmiał. Wcześniej ja mu kupowałam a obecnie kupuje sobie sam rajstopy , ma różne grube , cienkie w różnych kolorach , ostatnio kupił sobie leginsy i w nich był na mieście ze swoją dziewczyną. Przyłapałam go także na eksperymentach z moimi wysokimi szpilkami (był w nich z dziewczyną na spacerze).Jak pytałam dlaczego to robi to powiedział że jest mu w nich wygodnie , dziewczyna to akceptuje i kupi mu takie buty a mi nic do tego .

Gość gość
Proponuję aby ika1 zadbała o swoje zdrowie z pewnych względów,szkoda mi cię.

Gość bozenka39
Do Szukająca Wskazówek---> A dlaczego ma się nie mieścić? Kupuje mu odpowiedni rozmiar to i pasują. Pewnie zapytasz jak to się stało, że syn nosi rajstopy. Zauważyłam, że wiele osób jest przeciwnie nastawionych do tego typu ubierania, ale są też zwolennicy a raczej zwolenniczki zakładania rajstop dla dzieci...Znalazłam starszą moją wypowiedź, więc proszę: "Witam Odpowiadając na pytanie w temacie czy każe synowi nosić rajstopy? Powiem tak, nie jest to typowa forma kazania itd. Poprostu przyzwyczaiłam syna do noszenia w chłodne dni i nosi...bez zbędnych awantur, krzyków. Wydaje mi się, że noszenie rajstop jest to kwestia przyzwyczajenia. Od malutkiego zakładam mu aby zrozumiał, że jest to niezbędna bielizna chroniąca przed zimnem. W szkole podstawowej zakładałam mu oczywiście bawełniane ale w czasach gimnazjum zauważyłam, że stawały się one małe więc postanowiłam dać mu już takie z mikrofibry. Nie było za bardzo buntów gdyż od małego nosił rajstopy tyle, że bawełniane, było tylko pytanie dlaczego te są inne itp. Teraz syn ma prawie 16lat i nosi bez problemu. Kiedy kupuje sobie rajstopy biorę odrazu jedną parę więcej dla syna. I nie ważne czy to są 60den, 40den, 100den czy 20den. Jak wspomniałam - od małego szkraba zakładałam mu rajstopy, zrozumiał, że jest to niezbędne gdy jest zimno i zakłada bez problemu. "

Gość gość
ile ludzi tyle problemów u mnie syn obecnie prawie 15 letni w dalszym ciągu nosi czy to rajstopy czy rajtuzy mam starsza curke wiec i po niej jest sporo rajstop w dobrym stanie wiec niewidze problemów żeby syn je nosil od zawsze tak jest i sam jeszcze nigdy się niebuntowal zresztą w co ma się ubrać to ja decyduje jeżeli dam mu czy to rajstopy mowa o cieńszych czy tez rajtuzy bawełniane ubiera je bez szemrania po prostu tak jest wychowany i rajstopy rajtuzy niestanowia zadnego tematu tabu w samych oczywiście również chodzi po dworzu mieszkamy a niewielkiej miejscowości i codzien widzi się tu chlopcow w rajstopach rajtuzach od pewnego czasu sym ma również problemy urologiczne wiec zakłada pampersy z tymi na rzepy ma trochę problemów wiec pomagam mu ale jest dużo pieluchomajtek typy dry nites dla chlopcow do 15 roku zycia niczy nierozniacych się od zwykłych majteczek sa kolorowe jedyne co to wkład pochlaniajacy i wlasnie rajstopy czy rajtuzy sa najodpowiedniejszym ubiorem dającym komfort noszenia wiadomo jak to jest dziecko zwłaszcza starsze ma pewien dyskomfort z tego powodu a wygodne rajstopki czy rajtuzy niwelują problem no może niedokoca zwłaszcza jak co nieco się napelni miłego dnia zycze Małgorzata

Gość gość
Mam pytanie do bożenki 39 - Czy syn nie ma problemu przy zakładaniu tych rajstop Gatta claudia 20 den bo one są dosyć cieńkie można łatwo zaciągnąć czy może polecieć oczko bo chłopcy nie są przyzwyczajeni bo to wyrób pończoszniczy i jak będą zakłać tak jak kalesony to można porwać co innego bawełniane , lecz w miesiącach letnich lepsze będą cieńkie rajstopy lecz u chłopaka mogą długo nie być całe ? Pozdrawiam .

Gość ika_1
@ gość dziś Dzięki za troskę, ale z moim zdrowiem wszystko jest w porządku ;-) I już nie będę reagować na twoje trollowanie, więc nie wysilaj się, bo ci jeszcze żyłka z emocji pęknie ;-p

Gość gość
Już mi pękła i nie wiem co robić,taka super kobietą a taka zła.

Gość ika_1
do Szukająca Wskazówek - myślę, że nie powinnaś się przejmować tym, że coś komuś się tutaj nie podoba i tylko z tego powodu musiałabyś specjalnie zakładać w innym miejscu nowy temat. Zawsze i wszędzie znajdzie się jakiś malkontent(-ka), któremu coś nie będzie pasowało i który w bardziej lub mniej kulturalny sposób Cię skrytykuje za to o czym piszesz. Są też tacy, którzy mieszają z błotem innych tylko dla zabawy i z czystej złośliwości lub zwykłej ignorancji. Tacy odważni są tylko dzięki temu, że mają fałszywe przekonanie o własnej anonimowości w internecie i tym samym, że dzięki temu mogą bezkarnie innym dokopywać (a jak złudna jest ta pozorna anonimowość, może świadczyć niedawny głośny przypadek wykrycia i ujawnienia pewnego hejtera, który w wyjątkowo chamski i prymitywny sposób drwił sobie publicznie z osobistej tragedii znanego prezentera tv Filipa Chajzera po stracie w wypadku 9.letniego synka). Uważam, że wątek który poruszyłaś, nie kłoci się z głównym tematem tego forum, czyli czy chłopcy także mogą/powinni nosić rajstopy. Poruszyłaś tylko nieco inny aspekt: możliwość używania rajstop przez starszych chłopców z przyczyn zdrowotnych, czyli czy i jakie rajstopy najlepiej sprawdzą się wiosną i latem jako element ubioru służący przede wszystkim do utrzymywania pieluchy na właściwym miejscu. A nie tylko i wyłącznie jako docieplająca bielizna noszona pod spodniami jesienią i zimą. Daj znać jak udały się zakupy :-) Pozdrawiam.

Gość gość
Mam pytanie do - szukającej wskazówek - mam pytanie czy to są takie rajstopy https://hurtowniagama.pl/pl/p/Rajstopy-Lady-Kama-20-den-KATIE/221 na nich rzeczywiście są dziewczynki ale jak na syna pasują to ok.bo w grubych rajstopach zwłaszcza teraz by było za gorąco tylko musi się przyzwyczaić do takich rajstop bo są cieńkie bo dla chłopaka może być klopot , lecz do wszystkiego można się przyzwyczaić i chyba nie będzie się buntował czy marudził bo w bawełnianych grubych naprawde by się zagotował - a czy na te rajstopy syn zakłada jeszcze skarpetki bo jak jest tak ciepło to chyba zbyteczne - Myśle że syn się przyzwyczaji i w dzisiaj jest dużo swoboda w ubieraniu a tu ze względów medycznych widze że są konieczne .Pozdrawiam .

Gość ika_1
do Szukająca Wskazówek - fajnie, że sprawdzają się synkowi te cienkie rajstopy. Przy tym dzisiejszym upale w innych rajstopach niż cienkie z lycry z pewnością nie dałoby się wytrzymać. Ale szczerze mówiąc zaskoczyło mnie to, że jednak zdecydowałaś się mu kupić rajstopy z połyskiem, i to w dodatku białe ;-) Wydaje mi się, że trudno sobie wyobrazić bardziej "dziewczyńskie" rajstopy niż cienkie białe i błyszczące, a sama przecież pisałaś kilka postów wcześniej, że wolisz aby te cienkie rajstopy dla synka jak najmniej rzucały się w oczy i żeby w miarę jak najbardziej pasowały dla chłopca. Skąd taka zmiana decyzji?... ;-) A co do ogrodniczek, to ja osobiście uważam, że możesz synowi kupić jakiekolwiek, byleby pasowały na niego rozmiarem. I bez znaczenia jest czy będą one z działu dla dziewczynek, czy dla chłopców. Bo ogrodniczki to przecież typowy ciuch unisex, jak każde inne spodnie. Oczywiście bez takich typowo dziewczęcych dodatków i różnych ozdobnych aplikacji, jak np. koronki, cekiny itp. A jeśli trafią się akurat jakieś pasujące fasonem, rozmiarem i kolorem, tylko że będą miały gdzieś naszyte serduszko, motylka czy kwiatka itp., no to jaki problem go odpruć?... I będzie po sprawie ;-) Na allegro jest mnóstwo ofert z krótkimi ogrodniczkami dla dzieci. Możesz nawet poszukać w dziale z odzieżą damską, myślę że da się znaleźć jakieś fajne ogrodniczki w rozmiarze XS, które przy jego wzroście mogłyby już na niego pasować. Z tych trzech łazienkowych opcji, to wg mnie najwłaściwszym wyborem byłaby ta łazienka z przewijakiem dla dzieci. Oczywiście tylko jeśli chodzi o wybór pomieszczenia, które z definicji jest przeznaczone na takie czynności jak właśnie zmiana pampersa.

Gość gość
A moze by takie rajstopki dla syna pasowały są bardziej chłopięce niż białe rajtuzki kolor naturalny nie są grube , są niedrogie w lecie nie było by mu gorąco w krótkich ogrodniczkach + te rajstopki może warto spróbować nie są grube .Pozdrawiam -Szukającą wskazówek

Gość ika_1
Szukająca Wskazówek - oj, chyba raczej będzie koniecznością poszerzenie tej letniej "kolekcji" cienkich rajstop dla Twojego synka ;-) bo przecież takie cienkie z lycry 20/40 DEN są znacznie delikatniejsze i mniej trwałe niż rajstopy z grubszej mikrofibry czy bawełny. A zdarza się przecież, co z pewnością wiesz sama z własnego doświadczenia, że już nawet przy ubieraniu takich cienkich rajstop bywa, że puszczają w nich oczka. A co dopiero podczas biegania czy jazdy na rowerze albo łażenia po krzakach czy drzewach, gdy o jakieś przypadkowe zahaczenie i rozdarcie jest bardzo łatwo. Takie przypadki przy początkowym braku wprawy w ich zakładaniu i noszeniu na codzień na pewno Twojemu synkowi zdarzą się nie raz ;-) A jeszcze wracając do Twojego poprzedniego postu. No ok, jeśli Twój synek sam stwierdził, że takie białe i błyszczące rajstopy będą mu odpowiadały, to nie ma problemu - bo najważniejsze jest w końcu to, w czym będzie się czuł dobrze i komfortowo. Co do Twojej opinii, że niekiedy dorastającym chłopcom pasują również inne typowo dziewczęce rzeczy, to do pewnego stopnia mogę się do tego przychylić. Ale do pewnych granic, bo jednak uważam, że nie wszystko co dobre i ładne dla dziewczynki, zawsze będzie pasowało również dla chłopca. Pamiętam kiedyś, już dość dawno temu, w moim bloku w klatce obok mieszkała pewna rodzina z dwojgiem dzieci. Były to bliźniaki dziewczynka i chłopiec, w wieku może z 7-8 lat. Pewnego razu zdarzyło się tak, że poprzebierali je na zamianę, czyli dziewczynkę w ubranie chłopięce, a chłopca w dziewczęce (a konkretnie w kwiecistą sukienkę, białe rajstopy i jakieś kolorowe pantofelki, do tego włosy miał zawiązane w kucyki z kokardkami). I tak poprzebierane wyszły te dzieci na podwórko, jakby nigdy nic. Z pewnością miało to być tylko tak dla żartu i dla zabawy, jako że o ile dobrze pamiętam było to akurat w Dzień Dziecka. Wszyscy się oczywiście śmiali, ale bez jakichś drwin i złośliwości, bo potratowano to jako przebierankę dla zabawy, coś w stylu jak na balu przebierańców. Sam ten chłopiec też się w tym przebraniu dobrze czuł i bawił, normalnie bawił się z innymi dziećmi. Jednak sytuacja zaczęła wyglądać już nieco inaczej i po prostu jakoś tak dziwnie, gdy te przebieranie dzieci "na krzyż" zaczęło się powtarzać w kolejnych dniach. I wtedy już można było czasem zauważyć, że już nie do końca im to pasuje. Zwłaszcza temu chłopcu, gdy inne dzieci, jak to dzieci, zaczęły mu przygadywać, np. coś w stylu czy imię też zmienił na jakieś dziewczęce i takie tam inne drwiny. Niedługo potem rodzina ta wyprowadziła się i nie wiem, jakie były ich dalsze losy. Na tym przykładzie chcę powiedzieć, że trzeba jednak dość ostrożnie i z rozwagą podchodzić do tego typu rzeczy, tzn. co, kiedy i po co każe się ubierać dzieciom. Jeśli ma coś uzasadnienie, jak np. właśnie w przypadku Twojego synka noszenie rajstop ze względu na konieczność podtrzymywania pampersów, albo po prostu dla docieplenia pod spodnie jako wygodniejsza alternatywa dla getrów i kalesonów, to nie widzę żadnego problemu i jestem jak najbardziej za tym, aby nie tylko starsi chłopcy, ale także w późniejszym wieku również mężczyźni mogli je nosić, jeśli tylko mają ochotę i uznają to za właściwe dla siebie. Ale z ubieraniem chłopcu innych uważanych powszechnie za typowo dziewczęce strojów, to już raczej lepiej z tym ostrożnie. Niestety żyjemy w społeczeństwie jeszcze bardzo mało tolerancyjnym i nietrudno jest się narazić na, łagodnie mówiąc, różne nieprzyjemności z tego tytułu, że chodzi się ubranym inaczej, niż nakazują to utrwalone schematy i stereotypy.

Gość gość
przeciez sa pampersy dla dzieci szkolnych chyba do 15lat,wiec wystarczy poszukac,a problem w lato minie. Oczywiscie pewnie beda to wieksze koszta niz rajstopy ale jaka wygoda dla chlopca.Przy temperaturach powyzej 25stopni nawet 20den jest za grube.

Gość gość
która matka przy zdrowych zmysłach katuje własne dziecko przy temperaturze powyżej 20 stopni rajstopami nawet tymi 20 den i to u chłopca 11 letniego sam pampers już jest wystarczająco uciążliwy w takie upaly a może by tak szanowna mamusia sama zalozyla sobie pampersa na rzepy i na to rajstopy wizeyc mi się jakos niechce ze pisze to jakas matka kazda matka będzie robila wszystko dla własnego dziecka aby mu ulzyc nawetjezeli ma problemy zdrowotne i musi nosic pampersy rajstopy na pewno w tym wypadku niezdadza egzaminu można narazić dziecko na pzregrzanie organizmu (STRONY ABDL MOZNA ZNALEZC W INTERNECIE a tu niemiejsce na czyjes fetysze dobranoc Samotny ojciec

Gość gość
Faktycznie ma pani sluszna racje rajstopy sa najlepszym podtrzymywaczem pampersa no i samo dziecko ma swobode ruchow nawet przy pewnym obciążeniu lekko zwiasa w kroku niepowodujac kontaktu skury z zawartoscia co najwyżej w przypadku jak dziecko usiądzie . Mam pytanie do pani czy pani synek noszac pampersa na to rajstopy nic więcej nieubiera? do szkoły również w samych rajstopach chodzi ? przerabiam od ponad dwóch lat p[odobna sytuacje do pani jestem wdowcem i od ponad dwóch lat wychowuje samotnie syna 12 lat no i oczywiście po śmierci zony (był bardzo mocno emocjonalnie związany z mama i nagle zejście wywarlo na nim wstrząs zaczol się moczyc i nie tylko wiec i ja wrocilem do pampersow rajstopki również nosi tyle ze na to spodnie zazwyczaj dresowe sa wygodniejsze ewentualnie dres jednoczęściowy tak ze niewidac tego zgrubienia w kroku i na dzień dzisiejszy zwolniony z wf również chodzi do prywatnej szkloy ale mimo to wiadomo jacy sa rowiesnicy potrafią uprzykszyc zycie na tyle na razie może z czasem dowiem się czegos więcej w tych sprawach zycze miłego dnia samotny ojciec

Gość gość
W lecie tak jak jest teraz wystarczą krótkie spodenki + te cieńkie rajstopki i skarpetki są niepotrzebne po cosie bardiej pocić skoro ze względów zdrowotnych pamoers + te rajstopy chyba 20 den bo grubsze teraz to mozna sie zagotować to chyba wystarczą krótkie spodenki , ichyba tak najlepiej .Pozdrawiam

Gość gość
Drogie mamy,piszcie jeszcze o pampersach,pieluszka jak i jakie do tego rajstopki.Obiecuje zrobić z tego poradnik i super poezję na wieczory.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się