Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

teoria

KSIĄDZ NA KOLĘDZIE - SKANDAL !!!!!!

Polecane posty

Się zdenerwowałam 😠 mieszkam w bloku - 22 mieszkania w klatce - ksiądz chodził od dołu - my mieszkamy pod 16 już był pod 13 kiedy nagle wziął się zabrał i polazł mszę odprawić i teraz reszta mieszkańców musi czekać aż on ŁASKAWIE wróci :O :O :O dodam, że w kościele jest oprócz niego 7 innych księży więc czemu kurna akurat on musiał iść :O :O :O 😡 moglibyśmy nie przyjąc w ogóle, wiem ale potem nam świnie ślubu nie udzielą bo oni wszystko se w tych notesikach posranych zapisują :O 😡 no to se pojechałam i mi ulżyło :D

Gość a tfu tfu tfu
nic ci nie zrobi nawet jak go nie przyjmiesz :D moze sobie jedynie pogadac :P

Gość doskonale wiem co czujesz
w zeszłym roku jak ksiądz sie spóźniał, obcięłam mu datek z koperty o 50%, mi ulżyło :D

pewnie w mieszkaniach od 14-22 mało dawali w poprzednich latach :P

Gość henk1
Hej!!!!!!!!!!!!!! TEORIA TY SAMA JESTRŚ posrana . I nie obrażaj tu nikogo a jak żle pojmujesz katolicyzm to twoja sprawa i masz zwichrowany pogląd na wiarę czyli na samą siebie bo wiara to twoja makówa ,która to przetwarza no ale widac,że żle

Gość a pfffffffffffffffffffffffffff
henk1 hahahaha Ty napewno :classic_cool: pojmujesz katolicyzm :D

Zrób tak jak ktos juz wspomnial-wyjmij z koperty co nieco ;) za kare ;) O ile w ogole mialas zamiar cos dac :classic_cool:

Gość jesteście beznadziejnii
nie chodzi o to ze bronie ksiedza ale on musi sie też wywiązać z innych obowiązków a przeciez po 22 do nikogo nie przyjdzie no,nie?więc trochę zrozumienia

Oj skandal, skandal !!!!!!!! Sami tym darmozjadom dajecie łapówki, tylko nikt ani was ani ich nie pociąga do odpowiedzialności. Z ateistycznym pozdrowieniem.

Gość rita tita
zasranych notesikach :D:D:D

Gość a pfffffffffffffffffffffffffff
SAMA JESTES BEZNADZIEJNA

Gość jedna taka z wielu
teoria, nie jesteś aby z Mińska?

Po pierwsze my nigdy koperty nie dajemy - to raz :D :classic_cool: po drugie - jak nie przyjmiemy będą same problemy - wiem bo nie jedni już to przerabiali z naszym proboszczem :O poszła raz dziewczyna termin ślubu ustalić to jej od razu wyczytał kiedy i ile razy nie była w kościele , kiedy nie przyjęła koledy i takie tam :O po trzecie - skoro jest tylu ksieży to powinni z mszy zwolnić tych chodzących po kolędzie po czwarte - już srał pies nas ale wyżej mieszka małżeństwo z maleńkimi dziećmi i nie będą kurna czekac na księdza bo ktoś musi dzieci wykąpać, nakarmić i położyć spać chyba nie ? :O po piąte HENK -- Tobie chyba w dzieciństwie coś ciężkiego spadło na makówkę :O :O :O

jedna taka z wielu ---> nie ;) koło Krakowa mieszkam :D ej a w ogóle to nachodzenie ludzi po godzinie 22 jest chyba nietaktem i przesadą :O a pewnie o tej godzinie skończy chodzić :O pomijam, że u jednych sąsiadów siedział 50 minut bo przeca musieli kurna kaczkę ze śliwkami zrobić :O jasna pała no !!! 😠

Gość doktor łojboli
henk1 ma rację!!!!!!! takich mamy katolików, którzy nie odróżniają wiary od klepanych na pałę formułę... skoro przyjmujecie księdza tylko po to, żeby nie było problemów ze ślubem itp. to chyba nie rozumiecie, czym jest wiara...

Gość doktor łojboli
*formułek

Gość rita tita
doktor lojboli puknij sie w glowke ksiadz przychodzi jedynie po pieniadze. do tego nieliczni normalni ksieza niecierpia koledy. nie ma ona nic wspolnego z wiara.

Gość teoria ale przeciez slub
mozecie wziac w innym kosciele zupelnie ;) Ksieza leca na kase. Zrobia dla niej wszystko :P Samemu Lucyferowi udzieliliby slubu jakby zaplacol :D

Bosze Ludzie dlaczego wy tych ksiez do domow wpuszczacie To tylko polacy maja takie praktyki Ksiadz co roku swieci wam dom za kase Zenua

Bosze Ludzie dlaczego wy tych ksiez do domow wpuszczacie To tylko polacy maja takie praktyki Ksiadz co roku swieci wam dom za kase Zenua

Gość doktor łojboli
nie rozumiesz o co mi chodzi - jeśli ktoś deklaruje że wyznaje daną wiarę, to wszelkie związane z nią działania podejmuje z potrzeby serca, kierując się przykazaniami czy czym tam jeszcze. A że księża lecą w większości na kasę to inna sprawa. Argument Teorii, że przyjmują księdza, żeby dostać ślub kościelny obnaża pustotę takiej 'wiary'. Co jest wart taki ślub? Chyba już lepsza szczera przysięga przed świeckim urzędnikiem. Po co stwarzać pozory? Nie rozumiem tego.

Gość ale smucicie
u mnie ksiadz sam nie wezmie koperty lezacej na stole...rok temu ojciec musila wyleciec na klatke za ksiedzem bo zapomnial dac

przeciez kurde piszę, że MY NIGDY KASY NIE DAJEMY !!!! :P :P a ślub mogę miec gdzie indziej - faktycznie :D

Gość marcyśka_m
to ja wam powiem - u mnie jest tak, że jak przychodzi do dawania przez księżulka czegoś parafianom to 1 dom = 1 rodzina. A jak przychodzi do płacenia "za kolędę" to 1 dom = 5 rodzin: rodzice - rodzina nr 1, dorosłe dzieci rodziny nr 2 i 3 - całkiem oddzielne, babcia - rodzina nr 4, ciocia z wujkiem o ile mieszkają w tym domu to rodzina nr 5 --> proste? PROSTE - 5 kopertek! To jest dopiero wiara (księżulka)!

Gość marcyśka_m
w koncu bilety do dyskoteki i kino z panną kosztują!

Gość jutrobędziewiosna
dla mnie chore jest przyjmowanie księdza tylko po to żeby sąsiedzi widzieli :O