Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vera.

oznaki ciazy-podwyzszona temperatura

Polecane posty

Gość vera.

czy wczesna oznaka ciazy jest zawsze podwyzszona temperatura-powyzej 37? nie pojawila mi sie owulacja ale tempka jest raczej z tych nizszych, czy mimo tego jest jakas szansa na ciaze? dzieki z gory :)

podwyższona temperatura jest oznaką przebycia owulacji - ZAWSZE. O ciąży świadczy więcej niż 18 wyższych temperatur.żeby stwierdzić minimum 18 wyższych - muszą być niższe, czyli trzeba spełniać warunki pomiaru:codziennie rano, po przebudzeniu i jeszcze przed wstaniem, o stałej jednej godzinie, w jednym miejscu przy styku z błonami (1 z: pochwa, odbyt, usta). Jakiekolwiek odhylenie od wyżej podanych powoduje, że temperatura podana nie jest wiarygodna i nie można mówić o podejrzeniu ciąży.Ponadto nie musi wcale wynosić 37. U mnie wynosi 36,4 - 36,6 bo mam niskie przedwzrostowe.

Ważne jest wychwycenie wzrostu, wtedy można liczyć te minimum 18 szczęśliwych temperatur ;)

Gość vera.
dziekuje za informacje

Jeśli temperatura nie wzrosła to nie było owulacji. więc nie ma ciąży.W skrajnych przypadkach zdarza się owulacja bez wzrostu (tzw LUF) - mogą być problemy z wytwarzaniem progesteronu przez ciałko żółte - wtedy też nie ma mowy ciąży bo progesteron jest odpowiedzialny za zagnieżdżenie i utrzymanie ciąży.