Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy nie sądzicie

Nie sądzicie, że to piękne, że cały naród potrafi połączyć

Polecane posty

Gość taa tylko ze ta dziura w kasi
Właśnie zbliża sie 15 i do domów ...bo w pracy zbijamy bąki i jesteśmy strasznie wsciekli jak szef nakryje nas na tym ... -ale sami potrafimy tylko gadac i wymagac ! Tak wiec zacznijmy od siebie .

Nie jestem w pracy tylko w domu, moja pracę juz wyslalam i czekam grzecznie na tify:P:P Wirtualnie, róznie. Studia sa płatne, ale jest niezły system stypendialny. I mozma np we Francji (tak robiła znajoma) placic kawałkami, ona studiowała i pracowala potem dostala stypendium. Finlandia tez ma nieźle to rozwiazane ale dokladnie nie pamietam, musialabym zapytać:)

Mam znajomych w Anglii. Mieszkają od emigracji '80. Pracują w powiedzmy renomowanych firmach i nieźle zarabiają. Mają 2 dzieci i 2 kredyty na ich wykształcenie, które wygląda tak: trzeba pójść do dobrego przedszkola, żeby dostać się do dobrej podstawówki, bo ona otwiera drzwi na dobrą średnią, co jest istotne, żeby mieć szansę dostać się na dobre studia.

Chyba przesadzają... znajomi mojej córki dostali sie na renomowane uczelnie kończąc szkoły w malej mieścinie (2 sztuki) a Jeremy kończył jakąś mało znana szkołe w Londynie i studiuje w Cambridge, wiec nie jest reguła. Racze chęć zapewnienia na siłe lepszego startu.

Możliwe. Być może to dodatkowe zabezpiecznie, bo to emiganci i są "obcy", muszą się bardziej starać, by ich akceptowano.

No i wyszła rozmowa "a to Polska właśnie":P Fajny topik wyszedł. Pełna kultura, sprzeczne opinie, wspólne wnioski, brak wandalizmu, dziw, że nie w "polecanych" :D

Gość a co myślicie o
BIAŁYM SZCZYCIE? Dla mnie odwołanie go w związku z katastrofą to cos w rodzaju lekkiego wykrętu ,oni tam mieli podejmowac decyzje a nie tańczyc kaknana :O

Gość nie no wszyscy zdajemy sobie
sprawe z tego; że z pustego to i Salomon nie naleje ...ALE CO DALEJ ?! Czy bedziemy faktycznie skazani na to aby opatrunki zmieniał nam drugi pacjent"mniej "chory... Moja siostra jest pielegniarką i to w dużym szpitalu wojewódzkim nie zazdroszcze jej tej pracy a ona zaczyna watpic w sens tego co robi .

Dla mnie odwołanie białego szczytu było niepotrzebne. Coś bredzili o tym, że nieparlamentarne słowa mają padać. Kurna, dorośli niby ludzie. Niech nauczą się wyrażać bez inwektyw, ynteligenty! Wykręt, zwykły wykręt.

ja mysle ze zaloba w ogole powinna byc codziennie setki ludzie ginie na drogach, na budowach, ale nikt o tym nie pomysli fakt, ze tam ludzie zgineli ''zbiorowo'' ale jak jest jakis karambol np na drodze to przeciez tez gina dziesiatki ludzi:/ dla mnie to robienie tego calego teatrzyku nie ma sensu bo kazdy czlowiek jest taki sam, wiec jesli ginie czlowiek, powinnismy obchodzic zalobe?

Gość no właśnie nie narazaj sie
tylko gadaj tu szybko !CO MIAŁEŚ NA MYŚLI ...!

Gość Połączenie duchowe rulezzz
Łączę się dziś z narodem idąc do empiku na premierę Harry'ego Pottera, na szczęscie tego mi nie odwołali. Dodatkowo łączę się z narodem w zapytaniu, czy na trasie Warszawa - Szczecin koniecznie trzeba latać, a jeśli tak, to za czyje pieniądze, i co za idiota wsadził 20 podobno kluczowych ludzi do jednego samolotu. (A może by tak zafundować politykom wspólną morską wycieczkę...?) Plus zastanawia mnie to kpiące oczko puszczone nam przez los - że w katastrofie samolotu nie tylko lotnicy gin jako pasażerowie, ale take że do tyczy to konferencji "Bezpieczny lot". Miau.

"(A może by tak zafundować politykom wspólną morską wycieczkę...?)" Popieram. Na Bałtyku zapowiadają sztorm...

OJ zapowiadają właśnie wróciłam z plaży ----w nocy bedzie nie fajnie nie wiem gdzie auto postawić bo mieszkam w lesie ...:O A na tą morską wycieczke jako pierwszych zapraszam liderów samoobrony ...

Wiecie ,chodzilo mi po głowie wczoraj ....hmmm a może to nie przypadek,ze akurat trafiło na kwiat naszego lotnictwa??? To pytanie w moim domu wisi w powietrzu ,ale wszyscy boją sie wypowiedzieć je głosno! Przeciez jednak nas to tez może dotyczyc ...nie tak dawno alkaida ostrzegała rząd Polski ...oj nie bądzmy pewni,że nas to spotkac nie może !

cidziennie ginie kilkadziesiat ludzi. i nikt z tego powodu zaloby narodowej nie uzadza. wiadomo, tragedia, dla rodzin. bo nie dla mnie. nie mam ochoty plakac, jak tu niektorzy pisza. przeropst formy nad tresia i nic wiecej. ciekawe dlaczego, skoro ci ludzi byli tacy wybitni, nigdy wczesnije o nich w tv nie slyszalam? smieszne w swym tragizmie.

:) macie kondycję, ludzie... Godziny mijają, a Wy wciąż na posterunku :classic_cool:

ale ja ich tez nie widzialam, nie znalam. wiec po co takie szopki? o co chodzi? o to ze mozna ierdolnac z publicznych pieniedzy jakze biednym rodzinom po 150 tysiecy, mieszkanie? dziwne dziwne, kwiat polskiego lotnictwa, nawyzsza polka (wiec i wynagrodzenia odpowiednio wysokie0 a mieszkania nie ich.... hmm.

ciekawe ile to jeszcze potrwa. a najwieksza paranoja jaka slyszlaam. ze maja byc odwolane studniowki. hahahaha sory, wybaczcie. tragedia tragedia, ale za duzo halasu, rozdmuchwiania.

Gość Ludzie nigdy nie uwierze w to
że dzieci takiego generala lotnictwa-które pewnie już dorosle sa - cierpią niedostatek i trzeba je wspomagac ...NIE POPADAJMY W SKRAJNOSC ...Kowalskim ,który ma np chore dziecko nikt sie nie przejmuje ...matce ,która jest " nie zaradna życiowo" odbiera sie dzieci ...ale zeby takim ludziom pomóc ...Ale po co ?! Nie roztrąbią tego w mediach ...:O

Gość Ludzie nigdy nie uwierze w to
nie pisze tego przez jakąś złośliwość tylko JAKIE TO JEST NIE SPRAWIEDLIWE ...jak cały swiat zresztą 🖐️

po co? po to zeby byly dziury w budzecie. zgadzm sie z Twoim zdaniem w 100%.