Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

Życzymy Wam Ciepłych, pełnych radosnej nadziei Świąt Zmartwychwstania Pańskiego spędzonych w gronie najbliższych a także kolorowych ciepłych spotkań z budzącą się do życia przyrodą

Widzę, że wszystkie mamusie ciężko pracują przed świętami! Ja już nie mam siły:( Posprzątałam cały dom, jeszcze usze zrobić żarełko. Na szczęście młodego tata zabiera na spacer.

Wszystkiego najlepszego z okazji Wielkanocy! Smacznego jajka, mokrego dygusa:) A przede wszystkim życze wam zdrowia dla waszych pociech i wiele, wiele radości z ich wychowywania!

teraz wszystkie powyjeżdzały wiec pewnie będzie posucha na forum. ja też od kilku dni walczę w kuchni i w mieszkaniu i chcę się zapalić, na szczęście już koniec i od jutra tylko jedzenie i leniuchowanie i zero obowiązku z wyjątkiem kacperka moje dziecko ostatnio się naprawiło jak mu te zęby wyrosły i jest przesłodki i grzeczniutki, śpi jak należy, ładnie je z łyżeczki i wogóle wszystko git.tylko sam się sobą dłużej zając nie może wymaga ciągle mojej albo czyjejś obecności paula, może nowa dziewczyna taty okaże się fajna i będzie przyszywaną babcią dla franka:)?? i cieszę się bardzo że znalazłaś przyczynę tego budzenia mamomalwiny trzymam kciuki za kajtusia oby to nie było nic strasznego i dało się łatwo wyleczyć, no może łatwo nie będzie ale oby skutecznie bo odkąd pamiętam to się męczy bidulek. życzę wam mimo wszystko pogodnych świąt kamika25 głowa do góry-z odejściem najbliżyszch nigdy się człowiek nie pogodzi ale teraz masz dla kogo żyć. trzeba czerpać radość z naszych skarbów no ale naprodukowałam posta życzę wszystkim mamom i ich rodzinom zdrowych, pogodnych świąt, dzieciakom zdrówka

Gość deli26
Zdrowych i wesołych Świąt!!! Nie umiem piec mazurków, buuu..... Jestem dzisiaj wykończona, mała dzisiaj straszna. Jutro kończy pół roczku...pa

**___** _**___**_________**** _**___**_______**___**** _**__**_______*___**___** __**__*______*__**__***__** ___**__*____*__**_____**__* ____**_**__**_**________** ____**___**__** ___*___________* __*_____________* _*____0_____0____* _*_______@_______* _*_______________* ___*_____v_____* _____**_____** _______*****_______ Na Wielkanoc Od króliczka, niech Wam wpadną do koszyczka niezła kasa i kiełbasa, radość życia, coś do picia i na miłość chęci tyle, by mieć wszystko inne w tyle ;) Wesołych ŚWIĄT !!! :) :*:*:*

Gość goa29
cześć dziewczyny! Wszystko poczytałam, ale mala właśnie zacżęła plakać i musze szybko pisać. Moja Oliwka w nocy cały czas jest jochana dzisiaj spala od 22 do 7.40 rano!dala nam się wyspa ć w świeta. ale w dzien juz tylko spala trzy razy po pol godzinki. Co do ADHD to tak jak ktoras wspomniala dopiero mozna stwierdzic u dziecka w wieku szkolnym. A POZA TYM WSZYSTKIM MAMUSIOM I DZIDZIUSIOM ORAZ RODZINKOM ZYCZE ZDROWYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY I SAMYCH SZCZESLIWYCH CHWIL W GRONIE RODZINNYM!!!

Jak zwykle świateczne pustki na forum. I bardzo dobrze, bo nie ma co siedzieć na święta przy kompie. Ja mam chwilkę dla siebie, bo tata z dziadkiem zabrali małego w gości a ja zostałam w domu. Po obiedzie jedziemy do mojej mamy, więc w sumie wyjdzie mi dzień luzu w opiece nad dzieckiem:P Już czuję się przezarta:( To przez to pyszne ciasto, co sama upiekłam:D Pogoda u nas od wczoraj do bani. Jak zwykle na święta zimno i ponuro!

czesc dziewczyny! moze troszke pozno ale zycze wam udanych swiat wielkanocnych i samych przyjemnych chwil w gronie rodzinnym:). a dla karo zalegle zyczenia urodzinowe! ja mam chwile sama w domu, ciocia z polski przyjechala, i teraz jest z mlodym na spacerze, a moj R. juz niestety dzis w pracy. wczoraj zjedlismy sniadanko na ogrodzie, bylo tradycyjnie z jajakmi, biala kielbasa, szynkami, ciastem itd. byly tez malowane jaja, bukszpan i rzezucha. siedzileismy do samego wieczora. dzisiaj pogoda tez super. jak dobrze ze tutaj nie ma tradycji oblewania woda, czuje sie bezpiecznie;)

Święta, święta i po świętach... Szkoda że tak szybko minęły. Wczoraj byliśmy u moich rodziców i było tak miło:) Dziadkowie wzięli małego na spacer a moja mama to mało nie pękła z dumy:P A dzisiaj była w urzedzie pracy na jakims spotkaniu informacyjnym i byliśmy ogladać spacerówki. Wybrałam taką: http://www.allegro.pl/item603164907_wozki_baby_dreams_design_wozek_alu_active_wys_2.html Jeszcze nie kupiliśmy, bo myślałam, ze na necie będzie taniej ale się w ogóle nie opłaca! więc kupimy w sklepie. Buziaki

wiatm piknosci ze swoimi pociechami po swietach! goja --> podobaja mi sie te spacerowki, ale ja wole takie jak najmniej skomplikowane:) mlody juz ladnie siedzi bez podporki i nawet na nozkach ustanie 2 sekundki trzymajac sie podparcia kanapy. wiem ze nie powinnam go tak stawiac moze ale sam sie domaga i ma wtedy wielki ubaw. poza nie docenilam kwietniowego slonca i malego omal nie przysmolilam. nie jest poparzony ale sie niezle opalil na buzce i ma troche pultynki czerwone. na szczescie widze ze schodzi.. juz wlozylam krem do torby.

pazdziernikowa mama --> radze juz sie zaopatrzyc :) ja mam nivea z filtrem 30.

falsa - mi się on własnie wydawał mało skomplikowany:P Bo teraz sa takie udziwione te wózki i szerokie, a te zupełnie proste to takie badziewiaste się wydają. Właśnie mąż po niego pojechał:) Krem też muszę kupić, ale ciągle zapominam! A słoneczko już ładnie grzeje. Dałam młodemu znowu kaszkę manną i mam nadzieję, że go nie wysypie na buzi.

goja --> nie no jest bardzo ladny ten twoj wozek a jaki kolor wybralas? ja mam wlasnie taki z tego typu badziewnych, ale patrze, ze babki maja jeszcze mniejsze i sie zastanawiam czy nie kupic jeszcze jeden taki calkiem malenki na wakacje. a to moj: http://www.yatego.com/traumspiele/p,48f60700a636f,45a4f8824ee426_5,chicco-sportwagen-london-topazio tylko jeszcze ma pokrowiec na nozki na zime.

hej:) i juz po świętach. Franek w pierwszy dzień był jak aniołeczek, w drugi troche maruda. Wieczory mamy troche lepsze - budzi sie co 2 godziny. W nocy chyba tez lepiej - przestałam zwracać uwagę ilę razy wstaje. co do spacerówek, ja sie chyba zdecyduje na http://www.allegro.pl/item600808212_wozek_spacerowy_zooper_waltz_7_7_kg_2008_wys_0zl.html ma dobre opinie i zmiesci mi się do Pandy.

aha - ja używam filtru 30 - a Franek i tak miał wczoraj czerwonawe policzki, trzeba bedzie kupić 50-tkę.

Cześć mamuśki po świętach. Falsa, no ja już myślałam, że młody tak regularnie już stoi... ;-) Co do spacerówki, to ja mam duuużą i szeroką mutsy urban rider, ale na razie jak w sam raz, do samochodu sie mieści. Jak młoda podrośnie, to może się na jakąś parasolkę skuszę. A do sklepu i tak ją biorę w nosidełku takim zakładanym na siebie żeby nie manewrować między półkami. Święta nie były takie złe, ale wczoraj przeżyłam największe rozczarowanie i przykrość od niepamiętam kiedy - mój ojciec okazał się nałogowym alkoholikiem, jak przyjechałam do rodziców to był tak nawalony, że nie mógł ustać... Ponad 15 lat nic nie pił, aod jakiegoś czasu zaczął znów, ale przede mną się ukrywał... Do wczoraj... Szkoda mi matki, bo bycie żoną alkoholika to też uzależnienie z którego ciężko wyjść... Jestem tak strasznie zawiedziona, smutna, zła i rozczarowana...

marceli --> postoi tak z pol minuty. juz chce biegac:P no i bardzo mi przykro, alkoholizm w rodzinie to tragedia, biedna twoja mama..

falsa - faktycznie prościutki ten wózek, ale ladny: paula - ten też mi się baaardzo podoba, ale za drogi dla mnie:( Marceli - rozumiem cię w 100%, bo mój ojciec też pił. Odpukać, odkąd się wiktor urodził jest ok, mam nadzieję, że już tak zostanie, bo właśnie przez niego żeśmy się wyprowadzili.

Witam po świętach! :) W Wielkanoc wyszedł Michalinie 2 ząb :) no i tyle z nowości ;) Kochaniutka była całe święta i obcałowana przez wszystkich ;) ja starałam się nie objadać bo już tylko miesiąc do ślubu! Teraz chyba gandziulka wychodziła za mąż? :) spacerówkę mamy jak przekształcimy wózek i chyba ta nam wystarczy. Ewentualnie mamy coś takiego po Alusiu oczywiście :) http://www.allegro.pl/item602355593_wozek_spacerowy_spacerowka_sprint_baby_design.html Marceli123, goja-->alkohol to cholerne dziadostwo! Niby dla ludzi, ale niestety większość nie umie pić z umiarem! paula--> Franuś się naprawia :) super! falsa--> Oj ten Twój Ziutek jest przecudowny! powtórzę się, ale oczka ma niesamowite! Przystojnego będę miała zięcia ;) idziemy na spacerek! miłego dnia! :)

czesc dziewczyny! ale u nas dzis pochmurno... maly spi tak sobie, budzi sie co 2 godziny zeby postekac, czasem uda mi sie go uspic bujajac lozeczkiem, niewiele za to w nocy je, mysle, ze to jednak te zabki bo gulajki sie robia coraz wyrazniejsze. postawilam go dzisiaj na nozki i tak stal i stal tak z 2 minuty stabilnie i nic sie nie chwial i stwierdzilam ze moze go jednak zabiore bo nie wiem czy to dla niego dobre :).

hej u mnie sasiedzi robia remont łazienki! co położe Franka, to zaczyna sie kucie - a on sie budzi z płaczem:(, poza tym noc mieliśmy kiepską.... co sie pochwale, ze jest lepiej, to za chwile jest źle. W piątek idę do pediatry. Nie jest to normalne, że uśmiechnięte, zadowolone dziecko tak czesto budzi sie w nocy. Falsa mój też w miarę stabilnie stoi, bardziej niz siedzi.... i rosnie.... matko kochana jak on mi rosnie - zaczyna mi wyrastac z wózka, a jeszcze nie siedzi! Będzie jak moj chrzesniak - 15 lat i 2 metry wzrostu, noga 46 ... czekam na odbiór paczek i lece na spacer. Posiedzę w parku i poczytam. Obiad jeszcze mam świąteczny, wiec moge siedziec.

hej, a Marysia śpi od 10 a ja czekam żeby z nią pójść na spacer:) My kupiliśmy wózek 3w1 dlatego spacerówkę już mamy ale Marysia jest jeszcze do niej za mała. Jeśli chodzi o alkohol to wiem coś o tym, jak zmarli moi rodzice, mama jak miałam 16 lat to zostałam sama i blisko było, żebym popadła w alkoholizm ale ktoś nade mną czuwał i potrząsnął mną w odpowiednim momencie:)ah stare dzieje, ale mogę powiedzieć, że wiem jak to jest.

paula --> wlasnie widzialam zdjecie franka, jak dla mnie to on wyglada jakby mial z 2 latka! bedzie duzy wysoki chlopak. nie wyglada na szczuplego tylko normalnie, na pewno nie jak polroczniak! moi znajomi maja syna ktory przerosl mnie o dobre 5 cm jak mial 11 lat (ja mam 175cm). pewnie twoj tez tak bedzie mial, mnie by cieszylo gdyby moj ziutek mialby byc taki wysoki:) mam nadzieje jednak, ze dorosne do jakichs 185cm:)

falsa, on sie nie miesci na żaden przewijak u lekarza, a jeszcze nie siada...kazdy mówi ze wyglada na przynajmniej roczne dziecko. ...a sąsiedzi dają czadu - Franek nie chce zostać sam nawet na 5 minut. Mam dość.

paula --> na tym zdjeciu co siedzi tobie na kolanach wyglada na duzego chlopaka, no chyba, ze to ty jestes taka drobna? moja znajoma ma synka 1,5 roku i jest o wiele mniejszy od franka. fajnie masz:)

no aż taka drobna nie jestem, mam 169 cm, przy 59 kg - jeszcze 3 kilo i b edzie jak przed ciążą. Chyba musze zacząć robić brzuszki, bo mi ta oponka zostanie.

Goja--> spacerówka fajna szkoda tylko że nie pokazują jak wygląda po złożeniu. Bo ja w sumie mam spacerówkę ale poszukuję czegoś mniejszego, właśnie ala parasolka na podróże. Bo nie chce mi się taskać naszego Boldera. Tym bardziej że gdy go wsadzam do bagażnika to muszę mu koła odczepiać bo się nie mieści :) Ja w końcu odpoczywam od prababci :D wyjechała do drugiego syna w lany poniedziałek :D Ale za to wszystkich pozarażała katarem i kaszlem. Więc Szymek miał wczoraj dzień w domu i leczyliśmy katarek. Dziś lepiej zobaczę jak się będzie sytuacja rozwijała. Jeszcze 10 dni i zaczynamy wprowadzać pierwsze jabłuszko :) Jeśli pogoda dopisze to planuję w sobotę zrobić ognisko, trochę mi sie gałęzi z drzewek nazbierało. A na działkach palić można tylko do końca kwietnia.