Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwilo mnie to troche

W waszej przychodni noworodki, małe dzieci są przyjmowane poza kolejnością??

Polecane posty

Od lat jestem zapisana do tego samego lekarza rodzinnego. Wczoraj siedziałam w poczekalni i była dość duża kolejka. Do przychodni weszła kobieta z wózkiem. Dziecko w wózku miało na oko kilka tygodni. Kobieta podeszła do pielęgniarki i zarejestrowała maleństwo, następnie usiadła na krześle i czekała. Nie zapytała się: kto z państwa ostatni do doktora ..... Kiedy pacjent wyszedł z gabinetu, ona wstała i wjechała z wózkiem do gabinetu lekarza. Starsza pani, która powinna wchodzić powiedziała jej: "teraz ja powinnam wejść", a ona na to: "jestem z małym dzieckiem, mam pierwszeństwo. Widać było, że babcia nie chciała się z nią awanturować. Ludzie ogólnie byli tym oburzeni i nawet pielęgniarka powiedziała, że pozostałe matki ustawiają się z dziećmi w kolejce, a ona jako jedyna weszła bez kolejki. Jak jest w przychodniach, do których wy chodzicie? Jest taki zwyczaj, że kobiety z dziećmi mają pierwszeństwo??

Gość u mnie
raczej z malymi dziecmi nie chodzi sie do rodzinnego,tylko do pediatry,nigdy nie widzialam aby ktos z dzieckiem szedl do ogolnego

Mieszkam w małej miejscowości. Tutaj dzieci rejestruje się albo do przychodni do pediatry, albo od razu do lekarza rodzinnego, u którego leczy się cała rodzina.

Gość starzejesz sie
ja zawsze czekałam z maluchami, jednak często się zdarzało,że pacjenci mnie puszczali-podobno tak jest, jednak niektórym ludziom,którzy nie maja tak malutkich dzieci nie przetłumaczysz. Dopiero jak dziecko będzie się drzeć, to cie ewentualnie puszcza.żeby nie słychac:) A z tym lekarzem dla dorosłych to pierwsze słysze,żeby dzieci przyjmował? Dziwne.Pediatria jest jednak inna od interny.

Gość zalezy od przychodni
w jednych jest napis, ze maja pierszenstwo inwalidzi, kobiety w ciazy i z niemowletami... Z jednej strony - kazdemu sie spieszy i nie wiem cyz to sprawiedliwe, z drugiej - takie male dziecko nie powinno przebywac z doroslymi chorymi. Lekarz powinien jasno zdecydowac i tyle.

przecież dzieci chodzą do pediatry a nie do rodzinnego i wątpie ze lekarz ogolny by sie podja badania noworodka