Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krasiwnaja

ława przysiegla uznala Jakuba winnym

Polecane posty

Gość dlaczegojakub

Gość hahaaaaaaaaaaaaa

Gość Odpowiedzcie na ten temat

Gość tematt

Gość lubie swoje kapcie
jak można mówić, że kobieta sama jest sobie winna?! Przecież nie chodziła z tabliczkę "pobijcie i zgwałie mnie"!! I co, teraz nie można wyjść z domu po dobranocce, bo nas skrzywdzą?! A sama nie wiem czy on jest winny, w każdym razie żal chłopaka...i jak ktoś trafnie zauważył bardzo ucierpiał wizerunek (już i tak nie za najlepszy) Polaków.

Gość nie jestem detektywem
ale dowody winy sa dosc mocne... A kara wcale nie za surowa za cos takiego... W Polsce tez tak powinno byc! Gwalt jest gorszy niz morderstwo :O

Gość nie jestem detektywem

a ja coś zacytuje: \"Wiecie, ten co niby zgwałcił kobietę w Anglii i jest niewinny, bo wszyscy wierzą w jego winę. Tak sobie czytam o nim i nie mogę się nadziwić. Jesteśmy chyba jedynym krajem na świecie, który nie wierzy w wiarygodność badań DNA. Że niby jedna próbka pobranego nasienia nie wskazała jego, a druga wskazała. Skoro jedna wskazała, to co z tego, że druga się nie zgadzała? Jedna wystarczy! I jakoś nikt nie pyta, bo sensownej odpowiedzi na to nie ma, dlaczego obrońcy Jakuba T. nie chcą(!) ponownego badania DNA, które rozwiałoby wszelkie wątpliwości? Chłopak jest winny jak cholera i nic mnie nie obchodzi, że tak mu dobrze z oczu patrzy.\"

Gość uppppppppppppppppppppppppppp

Gość nhjhuaaaaa
wie ktos moze czy juz była apelacja? i jak sie toczy sprawa w chwili obecnej?

Gość yyyyynick
i bardzo dobrze samo to , ze jest brudnym polaczkiem jest juz jego wina . wszyscy polaczki w Europie sa winni ujeszcze nie wiadomo czemu winni ale winni za to ze sa.

Gość Newsweek o DNA
"Wątpliwość trzecia: badanie DNA Koronnym dowodem winy Jakuba Tomczaka ma być analiza porównawcza DNA. Dopiero w drugim badaniu ślina Jakuba (którą oddał dobrowolnie w Poznaniu) dała taki sam profil DNA jak sperma sprawcy bestialskiego gwałtu. Ale wynik tego badania mógł być zupełnie niewiarygodny. - Próbki spermy w ciele ofiary gwałtu angielska policja pobrała dopiero 72 godziny po ataku - mówi polski mecenas poznańskiego studenta Mariusz Paplaczyk. - A to mogło być o wiele za późno. Nie tylko on ma wątpliwości. - 72 godziny to bardzo długi czas, na granicy sensu pobierania próbek. Im więcej czasu mija od gwałtu, tym mniejsze szanse na uzyskanie prawidłowego profilu DNA i wiarygodne porównania z materiałem potencjalnego sprawcy - potwierdza w rozmowie z “Newsweekiem” proszący o anonimowość angielski ekspert. Pracuje w jednym z brytyjskich laboratoriów, analizuje na co dzień próbki DNA. Także na potrzeby brytyjskiej policji. Proces degradacji próbek DNA w spermie nie jest tajemnicą - wraz z upływem czasu organizm kobiety niszczy obce komórki. Obrońcy Polaka podejrzewają, że materiał biologiczny, który analizowano w policyjnym laboratorium w Birmingham, uległ właśnie takiej degradacji, ale trudno tego teraz dowieść. Zwłaszcza że niekorzystne dla Kuby badanie wykonano metodą LCN, uznaną przed kilkoma laty przez policję za pewną. Tyle że w praktyce okazała się zawodna, a ceną za błędy okazały się dramaty niesłusznie skazanych. Niedawno powołano w Londynie specjalną komisję. Ma ona zbadać setki potencjalnie wadliwych wyroków, wydanych w latach 2000-2005 na podstawie próbek LCN. W grudniu sędzia w Irlandii, orzekający w sprawie oskarżonego o zamach bombowy członka IRA, odrzucił wiarygodność techniki LCN i uwolnił oskarżonego. Ale zarówno prokurator William Hart, jak i sędzia Graham Cottle wiele razy powtarzali, że prawdopodobieństwo pomyłki wynosi jeden do miliarda."

Gość nhjhuaaaaa

Gość Newsweek o DNA

Gość nhjhuaaaaa
wie ktos moze czy juz była apelacja? i jak sie toczy sprawa w chwili obecnej?

Gość nhjhuaaaaa

Gość nhjhuaaaaa

Gość a czy polpasiec moze

Gość Luiiizaaaaaaaaaa