Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krasiwnaja

ława przysiegla uznala Jakuba winnym

Polecane posty

Gość Dyskusja ogólnaSzukaj

Gość bdjsue

Gość bdjsue

Gość iuuuy22
jakies nowe wiadomosci macie?

Ja tez nie wiem co sadzic o tej sprawie.Niby DNA jest niezbitym dowodem winy,ale...No wlasnie: 1.dlaczego dla \'swietego spokoju\' nie powtorzono jeszcze raz badania (podobno blad w 1.badaniu nie powinien byl sie zdarzyc) 2.dlaczego nie ma zenac Litwina i tego miejsca,gdzie kupowal papierosy.. 3.Co sie stalo z koszula Jakuba? 4.Dlaczego niedaleko miejsca,gdzie mieszkal znaleziono torebke tej kobiety??? Zbyt duzo niejasnosci w tej sparwie.Wg mnie na niekorzysc oskarzonego wplywaja poszlaki,jak wlasnie ta koszula,torebka,posrednio zapisy kamer,bo podobno nie wiadomo na 100%,ze to on jest na tasmach.. Ale dziwi mnie,ze DNA,ktore jest koronnym dowodem w prawie wszystkich wspolczesnych sprawach o zabojstwo,tutaj wywoluje takie watpliwosci.. I na koniec,dlaczego dobrowolnie zgodzil sie na pobranie probki DNA,miesiac normalnie zyl w UK,potem pojechal na zaplanowany urlop w Polsce?Czy tak postapilby winny? Ta sprawa jest naprawde dziwna.A co ciekawe,mieszkajac w UK,nie zauwazylam nawet wzmianki w prasie o tej sprawie.Zyje nia \'tylko\' Exeter i Polska,wiec smieszne jest dla mnie stwierdzenie,ze to jedna z najgorszych zbrodni w historii UK.Tutaj nie o takich sprawach sie czyta..Co nie zmienia faktu,ze stala sie rzecz straszna i jesli Jakub T. jest winny,kara mu sie nalezy.

Gość Temat ława przysiegla

Gość Maniek z braamy
A co?Mamy zdecydowac o jego winie,czy niewinnosci za pomoca glosowania?Zna ktos z was dokladnie fakty moze?A to,co tu zacytuje,to juz nie wiem jak nazwac:chyba kretynskie brednie.To chyba najlepsze okreslenie. " Jasne że winny ... W ogóle to zadziwia mnie olbrzymie poparcie dla faceta, który na bank jest gwałcicielem. Kobiety będą miały teraz nieciekawie, bo nie ma dla takich zboków większej zachęty jak świadomość, że Polacy ich popierają i są przeciwni ich karaniu."

Gość polka w anglii
mi sie wydaje ze taka kara jest stanowczo przesadzona!!! ktos tu napisal ze podwojne dozywocie mu grozi... ale to tylko dlatego ze jest polakiem, na nagraniu wideo nie widac jego twarzy wyraznie by powiedziec ze to 100% on! a zreszta jesli pierwsze badanie dna wyszlo negatywne a drugie pozytywne to chyba cos nie tak ponoc jest NIEOMYLNE?!

Gość polka w anglii

Gość polka w anglii

Gość polka w anglii

Gość polka w anglii

Gość Anonim777
Czemu nikt nie mówi że to pierwsze badanie było robione w polsce i potwierdzono że popełniono błąd! Robiono potem kilka badań, nie jedno, i wszystkie kolejne potwierdziły winę! Ja się bardzo cieszę że dostał podwójne dożywocie. Każdy pieprzony gwałciciel powinien dostać taką karę!!!!! Takie bydło już nigdy na wolność wyjść nie powinno! I nieważne czy był wtedy pijany czy naćpany, zniszczył kobiecie życie i to się liczy! Tylko czekam aż w polsce też gwałciciele zaczną dostawać takie wyroki! W USA niedawno jednego skazali na śmierć za gwałt na dziecku! To jakaś tragedia że tak go wszyscy bronią bo jest polakiem! Ilu jest obcokrajowców w Anglii? Pełno i dostają sprawiedliwe wyroki więc po co to pieprzenie że dostał tyle bo to polak!

Gość belepokk
Anonim77 popieram Cię

Gość niewinnego skazać
Anonim777, ciekawe że nawet ława przysięgłych w Exeter miała wątpliwości i nie była w stanie ustalić jednomyślnego wyroku - a Ty, człowiek z zewnątrz, nie wgłębiony w akta sprawy, jesteś taki pewien jego winy. Oby cie kiedyś spotkało niewinne posądzenie choćby o kradzież. Życzę ci tego. Nie znam Jakuba, nie wiem jak było naprawdę. Wiem jedno proces był stronniczy. A każdemu należy się sprawiedliwy proces. Dlaczego nie było np. wizji lokalnej? Dlaczego policjanci na przesłuchaniu w sądzie nie umieli przedstawić sensownej drogi Jakuba do poszkodowanej i spowrotem? Nie zgadzały im się czasy z kamer... Za dużo wątpliwości jest w tej sprawie. I czy ktoś mi przypomni jakie wyroki dostali Anglicy, którzy zgwałcili nasze rodaczki w Brytanii???

Gość belepokk
Jakub gwałciciel winny ,nawet patrzac na jego gębę mozna wyczytac jego wine

Gość niewinnego skazać
Chcę zobaczyć twoją gebę .... Ile za taką jak twoja przysługuje????

Gość Anonim777
U nas za gwałt jest 2-10 lat. W Anglii za gwałt jest od 5 lat (10 jeśli ofiara jest nieletnia) do dożywocia a średni wyrok to ok. 8 lat, więc niewiele mniej niż za morderstwo. Zaznaczając że wiele spraw o gwałty to gwałt przez chłopaka lub męża często "pod wpływem" lub z innymi okolicznościami to średnia dla gwałcicieli którzy napadają i biją ofiarę jest dużo wyższa. Prawdziwi gwałciciele tacy jak Jakub T. często dostają tam dożywocia, to żaden precedens. W USA jest nawet lepiej, tam średni wyrok to 12 lat. Może w tej sprawie jedynym mocnym dowodem był test DNA (a to cholernie mocny dowód) ale za to było pełno poszlak. Trochę za wiele tych "zbiegów okoliczności" nie sądzisz?

Gość Anonim777
Poza tym czy jest lepsza przestroga dla potencjalnych gwałcicieli? Zrób to a skończysz jak on, co lepiej działa na psychikę przestępcy?

Gość szukali koszulki klubowej
Wątpliwość pierwsza: koszulka Latem 2006 roku na stronie internetowej policji hrabstwa Devon ukazało się ogłoszenie. W związku z napadem z 23 lipca poszukuje się właściciela bardzo specyficznej koszulki. W szerokie biało-czerwone pasy, z napisem z tyłu: We 8 Arcyle. Krótką serię takich T-shirtów zamówili przed kilkoma laty kibice miejscowego klubu przed meczem z drużyną Arcyle z Plymouth, 8, czyli eight, brzmi prawie jak hate: nienawidzimy. Jakim sposobem zamiast mężczyzny w klubowym podkoszulku skazano Kubę, który tego dnia miał na sobie zapinaną koszulę w kratkę z kołnierzykiem? Kasia, siostra Jakuba: - Policja szukała tego T-shirtu w moim mieszkaniu w Exeter, u rodziców w Poznaniu. Wypytywali, czy interesował się piłką nożną, czy chodził na mecze. Początkowo policja zakładała, że Jakub zdążył wrócić do domu, wyminąć Jane, przebrać się i wrócić. Potem zarzuciła taki scenariusz. Na sali sądowej świadek oskarżenia, Mark Buxton, udowadniał, że koszulka Jakuba i ta, w którą ubrany jest sprawca, to ta sama. Zeznania były dość niespójne: “Być może była to kratka przechodząca w paski”. Przyciśnięty przez obrońcę świadek wyznał, że jego zadaniem jako eksperta oskarżenia było szukanie podobieństw, nie różnic. Powyższe to cytat z \"Newsweeka\"

Gość szukali koszulki klubowej
brytyjscy spece nie odróżniają kratki od pasków Żałosne ...

Tylko on wie jaka jest prawda .. ..ale wydaje mi się dość dziwne, że chłopak, który miał koleżanki, dziewczyny łasi się na starą babe..

Gość jakie wyroki dostaki Anglicy
którzy zgwałcili nasze rodaczki w "wielkiej" Brytanii?

Gość Anonim777
Pewnie był wstawiony, może naćpany, ale to niewielkie usprawiedliwienie. Mimo tych wszystkich niejasności 11 z 12 osób uznało winę to jednak o czymś świadczy. Dodam że anglicy nie mają nic do polaków. Moja kuzynka od lat mieszka w Szkocji i niedługo wychodzi za anglika a połowa rodziny i znajomych od paru lat tam jeździ. Nigdy nie spotkali się z dyskryminacją czy nienawiścią przez bycie polakami. Anglicy sie cieszą że teraz jeżdzą do nich pracować polacy a nie arabowie.

Gość Anonim777
"brytyjscy spece nie odróżniają kratki od pasków" polscy spece mówią zgwałconym dziewczynom że to była ich wina i odsyłają do domu, to dopiero jest żałosne "jakie wyroki dostaki Anglicy którzy zgwałcili nasze rodaczki w "wielkiej" Brytanii? " pisałem że średnia to 8 lat i nie mniej niż 5 (10 jeśli ofiara była nieletnia)

dozywocie

w A nglii nie ma odwołań!