Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krasiwnaja

ława przysiegla uznala Jakuba winnym

Polecane posty

Gość prallinka
No tak, jak sie nie ma nic madrego do powiedzenia, to najlepiej obrazac 🖐️

Wytlumacze lopatoligicznie :-) DNA w samochodzie moze znaczyc, ze: -ten ktos tam byl zywy -ten ktos tam byl martwy -ktos przeniosl tak jakos DNA dziecka - naskorek na niepranym ubranku itp. DNA Jakuba ze spermy w pochwie zgwalconej kobiety znaczy, że: -ten facet ja zgwalcil -ktos inny ja zgwalcic a z Jakubem miala stosunek ze jej zgoda (niemozliwe) -ktos inny ja zgwalcil w prezerwatywie a potem wstrzyknal sperme Jakuba zeby go wrobic (pozostawie bez komentarza)

dziwi mnie tylko, ze biegli nie stworzyli profilku psychologicznego oskarzonego. W relacji TVN powiedzieli, ze dopiero teraz, PO zapadnieciu wyroku beda tworzyc jego profil, zeby ustalic, czy powinien odbyc kare w wiezieniu czy zakladzie zamknietym....

maradgah>>oglądałas film \"12 gniewnych ludzi\"? Nieposzlakowana opinia, to nie wszystko. Ludzie kierują sie przy wydawaniu opinii niesamowitymi impulsami. Nikog nie bronię, nie mam pojęcia o sprawie. Wiem tylko, ze zdarza sie, ze ktos niewinny idzie siedziec, a wsyztskie dowody są przeciw niemu. Dlatego ostroznie podchodze do wyroków. Ale -jak pisalam-ze sprawa dopiero sie zaznajamiam, nie mam stanowiska póki co:)

Gość a kto to jest ława przysięgła
:classic_cool:

Co do zapadania wyroków na podstawie osądu tzw. ław przysięgłych: w historii USA skazano kilkaset tysięcy kolorowych, w tym wielu na KS a ławy składały się z samych białasów i to bynajmniej nie o \"dobrej opinii\". Jak myślicie ile było obiektywizmu w tych wyrokach? Przy okazji informuję że kolorowi byli w \"ojczyżnie demokracji\' traktowani jako obywatele drugiej kategorii jeszcze 50 lat temu. Nie przeczę że ten emigrant może być winny, jednak wiedząc jak traktowano w UK np. aresztowanych prawdziwych lub rzekomych członków IRA, nie dałbym złamanego grosza za rzetelność tego wyroku.

Gość jkoike
Co za debilne niektóre wypowiedzi...jak mozna kogos osądzac na podstawie wygladu, ze np.ma grube palce czy wyglada na psychicznego itp.-ze jest winien?!Twarz ma ...jaką ma,stres robi swoje i wyglad twarzy, rysy maja prawo sie zmienic...jesli tak uwazacie to niektorzy z was to takze są psychiczni , bo maja grube palce i dziwne wyrazy twarzy , nie wszyscy jestescie piekni,podejzrewam ze niektorzy z was to takie kreatury ze pewnie widzac was na ulicy mozna sie przestraszyc...po wygladzie nie ocenia sie człowieka.a co do jego winy to ja osobiscie nie mam zdania, uczucia mam mieszane, jak zapewne wiele osob

Gość 666666666666666

Gość uiiiiiiioooo

Gość rozmanna
Mnie dobija myśl,ze ten gwałciciel będzie odbywał karę w Polsce a my,społeczenstwo bedziemy na to łożyc.

Gość a wy wierzycie ze on
to zrobił??????? bo ja nie wierze

Gość rozmanna
A ja wierzę,ze to on zrobił "Niestety,ale jest mało prawdopodobne aby facet o tym samym DNA,tego samego dnia,o tej samej godzinie,w tej samej miejscowości,tak samo ubrany zgwłacił tę kobietę."

1. sądzę że jest winny 2. kara - dożywocie jak dla mnie w sam raz za taką zbrodnię, ale....ale nigdy wczesniej nie słyszałam o dożywociu za gwałt, a więc trochę był to proces na pokaz pt. \"A teraz pokazemy Polakom gdzie raki zimuja\"

Gość ungaaro666
a propos wyglądu-czy ktos pamieta spojrzenie Pękalskiego-wampira z Bytomia? mi sie przypomnialo-jak spojrzałem na fotke Jakuba

Gość ale podobno były 2 badania DNA
jedno wskazało Jakuba jako sprawce a drugie wykluczyło więc powinno być następne dla rozwiania wątpliwości zagwąłcic 48 latke to trzeba być potrójnie zboczonym :o

Gość ungaaro666
i jeszcze "stres zrobil swoje" przeciez własnie on sie nie stresuje,a po spojrzeniu poznac maniaka,jestescie niedouczone,za mlode zeby dyskutowac na tym forum na takie tematy

Gość amerykańska firma konsultingow
drugie badanie dna wykluczyło , jakoby mógł to zrobić on.

Gość ungaaro666
za 1-szym razem awaria komputera,a za 2-im wyszedł pozytywny wynik,jak zrobią jeszcze jedno badanie DNA i wyjdzie pozytyw,niech Jakub sie powiesi,bo wstyd dla rodzicow,ze w niego tak wierzyli

Gość a wy wierzycie ze on
''Jednym z elementów podnoszonych w czasie procesu przez obronę były niejednoznaczne wyniki badań DNA oskarżonego i tych pobranych z ciała ofiary. Pierwsze badanie nie wykazało winy Jakuba T., obciążyła go dopiero powtórna analiza. - Pomyłka możliwa jest w przypadku 1 na 100 milionów. Na pewno prawdopodobieństwo błędu jest bardzo, bardzo małe. Sprawa ta jest bardzo dziwna i popełniony błąd jest bardzo dziwny. Został on popełniony w prostej procedurze analizy materiału genetycznego pobranego od podejrzanego, który zgłosił się dobrowolnie i można było go pobrać dowolną ilość. trudniej jest z tym materiałem dowodowym zbieranym z miejsca przestępstwa - stwierdził genetyk dr Rafał Płoski .Niezrozumiały błąd - Tutaj został popełniony błąd który jest dla mnie całkowicie niezrozumiały, tam słyszałem o losowym błędzie programu komputerowego , my takie badania wykonujemy codziennie i losowe błędy programów komputerowych po prostu się nie zdarzają. Ja nie wiem co się kryje za takim stwierdzeniem. Z drugiej strony można w bardzo prosty sposób potwierdzić profil podejrzanego. To nie jest to samo co możliwości co materiały uzyskane z miejsca zdarzenia gdzie czasami można przeprowadzić tylko jedną analizę.Zdaniem prawnika, mecenasa Jacka Kondrackiego to właśnie powtórne badanie DNA było tym, co przekonało ławę przysięgłych, także dlatego, że w ten sposób została pouczona przez przewodniczącego rozprawie sędziego. - Przed tym badaniem wszyscy musieli ustąpić z jakąkolwiek przeciwną argumentacją. - mówił mec. Kondracki.Jednak dla polskiego prawnika wina Polaka nie jest tak oczywista. - Ten człowiek jest studentem wydziału prawa. Gdyby był sprawcą - czy dobrowolnie by oddał próbki DNA? Gdyby to zrobił myślę, że co najmniej skontaktował by się z adwokatem i zapytał jak się ma zachować. Sam na siebie dostarczył dowodów? Po co? – pytał retorycznie w "Magazynie 24 Godziny" mec. Jacek Kondracki.

Gość mogli go wrobić
zamienili materiał za drugim razem i po ptakach a gwalcicielem jest 18 letni syn miejscowego szeryfa albo pastora

Gość pewnie ze został wrobiony
przez Anglików

Gość a jaaaaaaaaaaaaa

Gość ukabuka
Testy DNA nie byly jednoznaczne , podobno jakis program sie zepsul . Drugie niby wyszly przeciwko jemu ale badali ta sama probke a ona mogla ulec czemus tam (nie wiem dokladnie) Wiec powinni wziasc od niego nowa probke i wykonac badanie jeszcze raz w innym instytucie ale po co na Polaka czas marnowac . Nie wiem czy winny czy nie - nie ma twardych dowodow.

Gość kawulka1
Po kiego licha jezdzicie do tego kraju, skoro nas tam tak traktuja? Slyszeliscie o angolu skazanym na dozywocie za gwalt? Chcecie zyc w kraju gdzie traktuja nas gorzej niz jkiedys murzynow w stanach??

słyszałam od kogos,ze moze to byc zagrywka polityczna,Anglicy nie chcą Polaków do pracy w swoim kraju,podobno ma to nas zniechecic ale ja uwazam ze jest winny nie ma kolegi litwina z ktorym podobno rozmawial przez 15 min w hotelu,wyparował?A gdzie jest koszula Jakuba?czy ktos wie? wiadomo,siostra bedzie go bronic,swiadkiem wiarygodnym nie jest no ale to DNA

Gość koniec aukcji
skoro ta kabieta zyje to nie moze rozpoznac czy to on? sa gdzies jego fotki w necie?

Gość etam
Jak to mozliwe, ze za pierwszym razem badanie nie wykazalo, ze on byl sprawca, a nastepnym jakims cudem tak?? Musieli znalezc kozla ofiarnego, a Polak sie do tego swietnie nadawal...