Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KalinaMalina

Bardzo proszę o radę!!!! CZY TO MOŻLIWE ŻE.... ????

Polecane posty

Gość KalinaMalina

Dziewczyny mam 20 lat. Współzyję od 3 lat. Chciałam się Was, doświadczonych kobiet zapytać czy to mozliwe żebym czuła jakieś oznaki ciąży po 10 dniach od zapłodnienia ?? Naprawdę dziwnie się czuję. Nigdy się tak nie czułam. Bolą mnie jajniki a okres skończył mi się 21 stycznia. Do zblizenia doszło 20, 22 i 27 stycznia. Mogę być w ciaży bo nie zabezpieczam się w żaden sposób a stosunek jest pełny. Proszę napiszcie czy to możliwe żeby po tak krótkim czasie już czuć dziwne pobolewania?? Dodam też że baaaardzo często oddaję mocz. Troche się denerwuję bo chciałabym dziecko bardzo!!! I nie chcę się rozczarować. Czy moge juz zrobic test ??

wszystko zalezy od tego jak dlugie masz cykle?po ok 8-9 dniach od pierwszego dnia miesiaczki mozna zajsc w ciąże jesli wystepuje owulacja..wiec jesli wspolzylas 27 to jest mozlie=we ze doszlo do zaplodnienia ale watpie zebys mogla juz czu jakies objawy.a test napewno nic nie wykarze..

Gość KalinaMalina
Test juz amm i jutro zrobię ale właśnie zastanawia mnie czy to mozliwe zeby juz czuć jakieś objawy... no naprawdę bolą mnie jajniki !!! Wiem że mam owulacje ale mnie nigdy nie boli podczas niej !!! Dlatego tak się niepokoję !!!

co jej da test?przeczaj dokladnie co napisała.kalinamalina wstrzymaj sie jeszcze troche i badz dobrej mysli:)

Ja następnego dnia już się dziwnie czułam, a 10 dni po już pyłam prawie pewna :-) Też bardzo chciałam dziecko, więc może to była autosugestia, ale czułam się taka jakaś... pełna. Może mnie nic nie bolałao ale czułam jakieś dziwne obciążenie w brzuchu. Życzę Ci żeby to było TO :-) A test nie pamietam kiedy już może coś wkazać, ale to chyba tydzień po spodziewanym terminie miesiączki.

jesli mialas owulacje w momencie wspolzycia to bardzo mozliwe ze jestes w ciazy:)ale 20 i 22 stycznia raczej nie powinnas jej miec..27-jak najbardziej

jesli masz test to mozes go zrobic ale wynik moze wyjsc mylny i niepotrzebnie bediesz smutna..ja czekam ze zrobieniem testu do momentu spodziewanej miesiaczki..jesli jej nie dostane to wtedy zrobie

Gość KalinaMalina
Dzięki Ognik :D Ja też mam nadzieję że to TO :P Już jajko znosze ;D

Gość KalinaMalina
Ale i tak wiesz chyba jutro rano zrobie ten test..

kurcze masz to coja..tez bym chetnie juz zrobila...ale nie chce sie zawiesc..wole zyc z nadzieja jeszcze tydzien..zrob i daj znac co i jak...

Gość KalinaMalina
to ja jutro koło 10;00 NAPISZE JAKI WYNIK do jutra :)

No nie wiem czy dobrze żebyś robiła. Po co masz się rozczarować niepotrzebnie. Ja zrobiłam tydzień po terminie miesiączki i pamiętam że się strasznie rozpłakałam, bo nie było drugiej kreski. Mąż popatrzył i mówi że przecież jest :-D pojawiła się po chwili taka bledziutka, że jej nie widziałam przez łzy. Więc jutro możesz jeszcze nic nie zobaczyć. Pewnie zależy od testu. Ale rozumiem Cię że się niecierpliwisz, ja też nie mogłam wytrzymać :-)

Gość kalinamalina
Nie zrobiłam testu.. nie chcę się rozczarować tak jak mi pisałyscie Ogniku i kamko.. Tak bardzo pragnę dzidziusia.. teraz ogladnęłam zdjęcia mojej kumpeli z liceum córeczki na naszej klasie.. normalnie łzy w oczach..chyba zwariuje..

KalinkoMalinko, nie myśl o tym, będzie dobrze, zobaczysz. Ja trzymam kciuki i będę tu zaglądać, więc mam nadzieję, że dasz znać :-) Myśl pozytywnie, ale się nie nastawiaj, bo wtedy tym bardziej się rozczarujesz. Poczekaj z tym testem troszkę, a na razie zajmij się czymś przyjemnym, zrób coś dla siebie...

Gość objawki
Hej Otóż ja powiem tak: dziewczyny napraw emoga ywstąpić objawy ciązy po 10 dniach od zapłodnienia!!A nawet wcześniej Ja mam cykle 28 dniowe, a juz tydzień przed następna wiedziałam że jestem w ciąży. I nie mam tutaj na myśłi, że "coś w środku" mi to mówiło, ale z lekkim przerażeniem zauważyłam że moej piersi praktycznie zaraz po zapłodnieniu zaczęły boleć i zrobiły sie bardzo widoczne rozstępy. Gin jak je zobaczyła(jak już byłam w 6 tygodniu ciąży) to się zdziwiła że w ogóle cos takiego mi się zrobiło a jak ja jej powiedziała że one tak wyglądaja prawie zaraz od zapłodnienia to powiedziała, że każda kobieta inna jest i że każdy organizm reaguje inaczej. Także dziewczyny nie piszcie że TO NIE MOżLIWE żeby były objawy ciąży przed @ bo tak nie jest. Nie pisze tego do konkretnych osób tutaj ale zakładanych mnóstwo tematów tego typu i wszędzie piszą, że nie ma objawów przed terminen @. Są i ja jestem tego żywym dowodem :) Pozdrawiam

Ja w sumie też wiedziałam tydzień przed terminem okresu. Zrobiłam test, ale też wcześniej zaczęło się czesto, bardzo częste oddawanie moczu, na które na początku nie zwróciłam uwagi i ból w piersiach.

Ja tez miałam pewne objawy od razu. Wiem że to może się wydawać dziwne, ale tak było, a mimo iż staraliśmy się długo, to zapewniam że akurat wtedy się nie nastawiałam i nie doszukiwałam niczego. Nawet sobie wmawiałam że to nie to bo za wcześnie. Przede wszystkim miałam tak jak "okokokoko..." - piersi mi się powiększyły i bardzo bardzo bolały, sutki wrażliwe jak cholera, a przed spodziewanym okresem zrobiłam sie senna i zmęczona, normalnie usypiałam na siedząco i to było silniejsze ode mnie.

Gość kalinamalina
Dokładnie tak jest.. każda kobieta inną jest :D Spróbuję się nie nastawiać dziewczynki.. ale poprostu ciezko mi o tym nie myśleć :) Na wszelki wypadek ograniczyłam palenie do jedego dziennie papieroska i łykam kwas foliowy :) Przezorny zawsze ubezpieczony :)

Gość kalinamalina
palę od 6 lat i bardzo chcę rzucić ale jest okropnie cieżko.. uwierz mi...

hej kalinko..bylam na dworku i pomyslalam sobei o tobie ..czy zrobilas..jednak nie..tak jak ja chcesz zyc nadzieja...hihi..kiedy niesodziewasz sie okresu?ja 6-7luty

Gość kalinamalina
hej kamka82 :) mi powinien okres wypaść koło 16-18 luty.. chciałam Ci powiedzieć że robiłam test.. dzis rano.. no i jedna kreska.. troszkę mi było smutno bo nadzieja była ale to nic :) dziś zaciągnę faceta do łóżka i próbujemy dalej :D dziś nie mogłam się powstrzymać i kupiłam w lumpeksie dwie pary nowych spioszkówi piękny kombinezonik na zimę :) przyda sie na przyszłość.. jak nie mi to może mojemu rodzeństwu.. :) Będzie dobrze :) Buziaki 👄

kalina ale to stanowczo za wczesnie na test...czy ty nie powinnas miec teraz jakos dni plodnych?kiedymialas miesiaczke?

kalina jak dlugie masz cykle?patrz... jesli okres dostałas 17.01(tak mysle bo pisalas ze skonczyl ci sie 21.01,zgaduje ze trwal 5 dni )tzn.ze masz cykle 30dniowe...wtedy wychodzi ze dni plodne masz od 28.01-5.02..... czyli moze teraz masz owulacje... do roboty

Gość KalinaMalina
okres dostałam 15 stycznia... no i skończył się 21 stycznia.. był wyjątkowo długi.. zazwyczaj mój okres trwa 3 dni :( Nadal mam jakieś mdłości i pobolewa mnie brzuch.. kamka82 a co u Ciebie ??