Go艣膰 go艣膰 Napisano Kwiecie艅 25, 2014 Kociarrkaa, bo g000wno wiesz o zdrowym karmieniu kota, i tyle. Ale spoko, "oszcz臋dzisz" na karmie (fig臋 oszcz臋dzisz, bo badziewia kot zjada wi臋cej a mniej z niego przyswaja), wydasz 5 razy tyle na weterynarza jak wysi膮d膮 nerki czy w膮troba. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Kwiecie艅 25, 2014 M贸zg ci wysiada je偶eli uwa偶asz 偶e jaka艣 z****** karma jest lepsza od mi臋sa :P Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Kwiecie艅 25, 2014 呕adna karma nie jest lepsza od mi臋sa, i dlatego osoby naprawd臋 dbaj膮ce o koty karmi膮 ****ARFem. Ale mi臋sem te偶 trzeba umie膰 karmi膰, nie wystarczy rzuci膰 och艂ap byle czego. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 listt Napisano Maj 7, 2014 Ja daj臋 such膮 - Josera. Mokr膮 - Animonda lub z braku laku Butchers. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kasia91italia Napisano Maj 31, 2014 Ja daj臋 kotu karm臋 Canagan na przemian mokr膮 i such膮. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Maj 31, 2014 mam dwa starsze koty. D艂ugo 偶ywi艂am je whiskasem i nie by艂o problem贸w, ale przesz艂am na Hills Mature i I Royal ryba/k贸艂eczka/ Jeden lubi to, drugi to. Kupuj臋 po 10 kg w necie. My艣l臋, 偶e jestem dobr膮 matk膮 :D Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Maj 31, 2014 M贸j kot je tylko i wy艂膮cznie Royal Canin (such膮), a mokr膮 Whiskas. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Maj 31, 2014 To karmisz kota szajsem, przykro mi. Zbieraj kas臋 na leczenie nerek i w膮troby. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Maki_L Napisano Lipiec 3, 2014 Umiecie czyta膰 etykiety. Ani na kitekat ani na whiskas nie jest napisane 偶e ma tylko 4% mi臋sa. Jest napisane np. 偶e w karmie z kurczakiem jest 4% kurczaka. Ale pr贸cz tech 4% kurczaka s膮 inne mi臋sa. Nie wymienione jest ile ale co艣 mi si臋 wydaje 偶e sporo na pewno wi臋kszo艣膰(obstawiam 65-80%) Wi臋c do szko艂y nauczy膰 si臋 czytania ze zrozumieniem Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Pa藕dziernik 10, 2014 Najlepiej jest robi膰 dla kota obiadki z mi臋sa, a karma powinna stanowi膰 dodatek. W http://www.weterynarz-gorzow.pl/ mi weterynarz doradzi艂 i kot zdecydowanie lepiej funkcjonuje i jest r贸wnie偶 bardziej 偶ywy. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 deborra32 Napisano Pa藕dziernik 28, 2014 Warto spr贸bowa膰 royal canin je艣li chodzi o such膮 karm臋, a wszelkiego rodzaju warianty pokarmu znajdziesz w http://apetete.pl/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Pa藕dziernik 28, 2014 Maki_L, umiem 艣wietnie czyta膰 etykiety, i dzi臋ki temu wiem, 偶e jak co艣 ma na pocz膮tku sk艂adu zbo偶a, to znaczy, 偶e tych zb贸偶 jest tam procentowo najwi臋cej. A w karmie dla kota nie powinno ich by膰 w og贸le! Takie co艣 to sprzyjaj膮ce oty艂o艣ci i problemom z trzustk膮 g00wno (kot praktycznie nie potrzebuje w臋glowodan贸w w po偶ywieniu!). Doucz si臋 i przesta艅 kota tru膰: www.kociarnia.opole.pl/iok/112-instrukcja-obslugi-kota-zywienie-kotow Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
ewka80 0 Napisano Grudzie艅 30, 2014 Ja mojemu staruszkowi kupuj臋 puszki Carny firmy Animonda, to chyba najlepsza karma dla kot贸w senior贸w, jak膮 testowali艣my (kot zadowolony, a cena zno艣na). S膮 r贸偶ne smaki, ja zamawiam z https://pet-net.pl Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 MoniaKotki Napisano Stycze艅 11, 2015 Najlepsza karma hmm napewno nie Royal ;) osobiscie obstawia艂 bym Karme holistyczn膮 Earthborn Holistic dla kota http://makaki.pl/pl/p/Earthborn-Holistic-Cat-Wild-Sea-Catch/456 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mary Sue Napisano Stycze艅 16, 2015 piszecie, 偶e royal canin jest bardzo drogi i zgodz臋 si臋, bo kiedy kupi艂am u weterynarza to faktycznie z艂apa艂am si臋 za g艂ow臋, 偶eby 400g kosztowa艂o 20z艂. Ale teraz kupuj臋 na allegro i nie wychodzi du偶o dro偶ej od whiskasa, bo za 10kg zap艂aci艂am 110z艂 a m贸j perski kotek b臋dzie to mia艂 na ok. dwa miesi膮ce, mo偶e troch臋 d艂u偶ej Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Marzec 19, 2015 Najlepsz膮 karm膮 dla kota jest ACANA zobaczcie sobie na sk艂ad tej karmy 70% mi臋sa 30% suszone warzywa i owoce. Nie powiem karma kosztuje 100 z艂 za 2,5 kg, ale moje koty mam 2 jedz膮 j膮 miesi膮c jest tak energetyczna, 偶e nie musz膮 zje艣膰 jej 2 a nawet 3 razy wi臋cej (royal itp.) Wi臋c je艣li umie si臋 liczy膰 i chce si臋 wyda膰 nie wiele, a mie膰 mega dobr膮 karm臋 polecam z do艣wiadczenia ACANE Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Marzec 19, 2015 Nie, najlepsz膮 jest ZiwiPeak. Na drugim miejscu Power of Nature Meadowland Mix (inne tej firmy maj膮 ju偶 troch臋 w臋glowodan贸w). Na trzecim Wild Cat Etosha. Dopiero potem kolejno: inne Wild Cat, Applaws, Orijen i Acana (Acana zawiera do艣膰 sporo w臋glowodan贸w w por贸wnaniu do wszystkich poprzednich, a w wersji Wild Prairie ma dodatkowo bardzo niekorzystny stosunek omega 3 do omega 6). Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰2 Napisano Marzec 20, 2015 Lauren_Hill 2010.01.28 A ja wam polecam karmy z e-karmy.pl. Jak ju偶 podajesz c****lcu link do swojej strony, to podawaj go tak jak nale偶y, 偶eby 艂atwo si臋 da艂 skopiowa膰 bez patrzenia, 偶e jeszcze kropk臋 na ko艅cu trzeba pomin膮膰. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 13241 Napisano Marzec 20, 2015 ACAMA jest tak energetyczna, 偶e po jej zjedzeniu m贸j kot dosta艂 takiego wigoru i natychmiast uciek艂 i wi臋cej si臋 nie pokaza艂. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Marzec 20, 2015 hills i Royal s膮 wystarczaj膮co dobre. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Marzec 21, 2015 NIe, nie s膮 dobre. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Francuzica Napisano Kwiecie艅 26, 2015 Balabina 4% w Whiskasach i innych podobnych odnosi si臋 do zawarto艣ci mi臋sa deklarowanego jako "smak" saszetki. Na r贸偶nych opakowaniach s膮 dane mniej lub bardziej szczeg贸艂owe - na zbiorczych jest wi臋cej detali. W Whiskasie jest przeci臋tnie ok. 30% sk艂adnik贸w pochodzenia zwierz臋cego (wi臋c mo偶emy sobie wyobrazi膰 co tam pomielili), w tym 4% np wo艂u czy tu艅czyka czy co to tam pisze 偶e jest w tej saszetce. Jak by tego nie interpretowa膰 - jest to oczywi艣cie cienizna. Ja mojemu kotu daj臋, opr贸cz suchej karmy, g艂贸wnie surowe mi臋so, czasami gotowane podroby lub kurczaka + troch臋 mokrej karmy (nie wi臋cej ni偶 1/3 posi艂ku), ale to bardziej na zasadzie "apetizera" oraz ze wzgl臋du na galaretk臋 czy sos. Tak wi臋c - je艣li chcecie wi臋cej mi臋sa w posi艂ku waszego kota, po prostu serwujcie mu mi臋so. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Kwiecie艅 27, 2015 Mi臋sa nie podaje si臋 "po prostu", bo to nie jest dla kota posi艂ek odpowiednio zbilansowany. Polecam poczyta膰 o BARFIE zanim kotu krzywd臋 zrobisz, np. nara偶aj膮c go na niedob贸r tauryny czy niszcz膮c nerki zbyt chudym mi臋sem. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Kwiecie艅 27, 2015 bez przesady, ma kulki opr贸cz mi臋sa poza tym myslisz, 偶e koty wolno 偶yj膮ce, kt贸re maj膮 si臋 艣wietnie, s艂ysza艂y o diecie zbilansowanej? :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zuzannaanna Napisano Kwiecie艅 27, 2015 Nie kupuj karmy z marketu bo one s膮 bardzo kiepskiej jako艣ci. Najlepiej zapytaj weterynarza co dawa膰 kotu lub zam贸w co艣 takiego http://allezoo.com.pl/39_perfect-fit Na pewno tw贸j kot b臋dzie zdrowszy dzi臋ki takiemu jedzeniu i b臋dzie lepiej wygl膮da艂. Wi臋kszo艣膰 karm reklamowanych w tv uzale偶nia i nie dostarcza 偶adnych sk艂adnik贸w mineralnych. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Kwiecie艅 27, 2015 "poza tym myslisz, 偶e koty wolno 偶yj膮ce, kt贸re maj膮 si臋 艣wietnie, s艂ysza艂y o diecie zbilansowanej? " Tak. W艂a艣nie dlatego, 偶e 偶yj膮 na wolno艣ci i jedz膮 ma艂e zwierz臋ta w ca艂o艣ci, z pi贸rami, kostkami, wn臋trzno艣ciami... to sprawia, 偶e ten posi艂ek jest optymalny. I ty, chc膮c kota karmi膰 mi臋sem, musisz to na艣ladowa膰, jak co dzie艅 jeden posi艂ek b臋dzie mi臋sny i 藕le skomponowany, to "kulki" tego nie nadrobi膮, 偶eby najlepsze by艂y (a w膮tpi臋, 偶eby tu kto艣 kupowa艂 ZiwiPeak). Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Kwiecie艅 27, 2015 no w艂a艣nie dlatego badziewne kulki sa ok, bo s膮 tak samo badziewne jak pi贸rka, ko艣ci i pe艂ne flaki myszowe :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Dr Andrzej Napisano Maj 21, 2015 No napewno nie karmy whiskas ani tez Royal canin , masowa produkcja a jako艣膰 marna Ja bym poleca艂 co艣 holistycznego mo偶e by膰 Earthborn holistic jak uda ci sie dosta膰 t膮 amerykanks膮 karm臋 . tak jak m贸wie ..byle nie royal Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Maj 24, 2015 To fakt, kitekat i whiskas to dramat, ale jest opcja kupowania karmy stosunkowo taniej, a jednak du偶o lepszej. Wejd藕 na stron臋 http://www.hurtowniazoologiczna.net.pl/ - maj膮 tam super karm臋, kt贸ra ma b.dobry stosunek jako艣ci do ceny. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Maj 25, 2015 Ja od d艂u偶szego czasu kupuj臋 na zoofood.pl . Maj膮 艣wietne karmy dla kota i super ceny. Do tego przy zam贸wieniu powy偶ej 100 pln dostawa jest gratis. :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach