Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

enamorada

Jak to jest z tymi paszportami w Londynie?

Polecane posty

Czy moge przyjechac bez umawiania sie? Bo na stronie konsulatu jest tylko stara informalcja o obowiazku zabukowania wizyty. I ile sie czeka? Moze ktos wyrabial niedawno paszport? I czy na niewaznym paszporcie mozna wrocic do kraju?

mozna wrocic na dowodzie nowym.... ja na paszport czekalam ok miesiaca, smiechu warte ze tak dlugo, to bylo 2 lata temu,

Gość aabb
Poza tym jak sie czeka na nowy paszport w Anglii to daja taki tymczasowy (kartka papieru) ale na nowym dowodzie bez problemu mozna sie poruszac po Europie .Chociaz zawsze to bezpieczniej z paszportem bo wszedzie go znaja...

Problem w tym, ze jeszcze nie odebralam nowego dowodu z Urzedu Miejskiego w Polsce, a moj paszport jest wazny do czerwca. W lipcu jade na wesele siostry i musze miec do tej pory paszport, niby to jeszcze pol roku, ale jesli chce zarezerwowac wizyte to musze czekac kilka m-cy! No a potem jeszcze na paszport, paranoja.

A wy sie umawialyscie na spotkanie w sprawie paszportu? Ile czasu wczesniej musialyscie sie umowic?

Gość aabb
Wiem ze czasmi mozna dostac paszport szybciej.trzeba chyba napisac list do naczelnika (nie wiem jak sie ten KTOS najwazniejszy w biurze paszportow nazyaw :-) ). Napisz ze nie masz dowodu i ze nie masz pewnosci ze dostanieszz go na czas a w lipcu jest wazne wydazenie rodzinne i musisz jechac. Nie wiem czy cos dodatkowo sie placi.

Gość aabb
Nie powinno bycproblemu z szybszym pzedluzeniem.Moze na poczatek umow sie z tym naczelnikiem na rozmowe?

Teraz nie trzeba umawiać się na spotkanie...Każdy kto przyjdzie do konsulatu,zostanie przyjęty-oczywiście jeżeli zmieści się w czasie. Wiem bo kolega dzwonił i potwierdzał.. Pozdrawiam.

Odbieralam paszport w konsulacie w sierpniu 07. Umawialam sie na spotkanie przez internet, zabukowalam sobie po prostu termin, przy wejsciu do konsulatu sprawdzali, czy mam rzeczywiscie umowione spotkanie...na paszport czekalam ponad 3 miesiace

Dzieki dziewczyny, pojade jutro i zobacze jak bedzie, jesli mi sie nie uda to zarezerwuje spotkanie, problem w tym, ze na samo spotkanietrzeba czekac miesiacami... Podobno mozna wrocic na niewazny paszport do kraju, wiec jakbym nie zdazyla wyrobic (paranoja, przeciez to jeszcze pol roku), to moze mimo wszystko bede mogla pojechac do Polski, a tam juz sobie odbiore nowy dowod.

no wiec do londynu pojechalam juz z rana, przed otwarciem byla kolejka, ale jak juz wychodzilam to nie, chyba wszyscy chcieli przyjechac jak najwczesniej na wszelki wypadek. Poszlo to dosyc szybko, zostalam bez problemu wpuszczona do srodka, zlozylam wszystkie potrzebne dokumenty (poproszono mnie o 3 zdjecia, NIN i wypelniony kwestionariusz, ktory dostalam na miejscu), potem zaplacilam w kasie 73 funty. W ciagu 4 miesiecy maja mi przyslac zawiadomienie, ze paszport czeka w ambasadzie, no i znowu bede musiala tam pojechac zeby odebrac go osobiscie.

enamorada czyli faktycznie nie trzeba się umawiać tylko jechać tak z marszu? a nie wiesz co w wypadku kiedy ktoś ma już umówione spotkanie? pytam, bo koleżanka ma już umówione spotkanie w sprawie paszportu dla dziecka, które ma się niebawem urodzić i nie wie czy ma jechać tak jak jest umówiona czy jechać i czekać w kolejce z niemowlakiem?

Szczerze mowiac to nie wiem jak jest z umowionymi, pewnie ich nie wyganiaja ;) Co do kolejki to jak ja bylam to nie byla duza, ok 15 osob czekalo na otwarcie konsulatu, ale jak juz wychodzilam (po ok 20 minutach) to juz nikt nie czekal. Niestety nie wiem czy jak jest umowiona to musi czekac w kolejce czy nie... Wydaje mi sie, ze tak czy siak bedzie dobrze :)

Osoby,które mają umówione spotkanie będą przyjmowane poza kolejką..Tak powiedziano mojemu koledze,kiedy dzwonił do konsulatu. Pozdrawiam.

Gość daria161
witam dziewczyny bardzo chcem sie dowiedziec czy moge wyjechac z dzieckiem na niewaznym paszporcie z angli