Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lejla22

Cudowna przemiana .Schudalm 9,5 i mam perfekt figurę .

Polecane posty

Gość Lejka kochana napisz mi
co to jest kosmosa ryżowa i z czym mam ją jadac do czego dodawać?

Kosmosa ryżowa to nie wielkie ziarenka o orzechowym zapachu.Mają dużo błonnika .Sa bogate w żelazo ,magnez i witaminy z grupy B.Ugotowane na parze ,mozna też w wodzie,doskonale zastępują płatki sniadaniowe czy też makaron.Można je dodawać do sałatek ,zup lub pilawu .

Podaję przepis na Pilaw z kosmosy z grochem włoskim i migdałami. *1 łyżka wody a najlepiej bulionu warzywnego naturalnie przygotowanego, *drobno pokrojona cebulka, *2 straczki kardamonu *szczypta kory cynamonu *2 zmiażdzone ząbki czosnku *papryczka czerwona drobno pokrojona *2 cukinie pokrojone w plasterki *150 g lub 200 g kosmosy *400 mlbulionu warzywnego *200 g grochu włskiego *prazone płatki migdałowe *pestki dyni do smaczku dodać świerza kolendrę lub natke pietruszki. Cebulkę z cynamonek i kardaamonem poddusić z bulionem prze kilka minut. Dodać czosnek papryke i cukinię .Gotowac przez trzy minuty. Dodać kosmosę,bulion warzywny i ugotowany groch włoski.wymieszac,zagotować.Pózniej an zmnijeszonym gazie i gotować około 20-25 minut do wchłonięcia całego bulionu. Przełożyć do slaterki lub na talerz.Przybrac migdałami i pestkami dyni.Posypać natka lub kolendrą . Smacznego :)

Gość Do WHITELINE
Jesteś żałosna a kto mądry to wie że autorka jest wiarygodna i sama pisze a nie kopiuje co można łatwo wywnioskowac czytając jej posty .Pozatym często sie myli w pisowni.No ale nie wszyscy muszą być z ortografią za pan brat.Lejlo czekam na więcej przepisów .

Gość kibolka hehehe
a od kiedy 56 cm w talii to mega idealna figura??? hahahahahahaah co to za szkoła, że im mniej tym mega lepiej ??? no sorry ale pewnie miałaś tą mega figurkę pare kilo temu ( do przodu oczywiście..) Tak jak kosmetyczka powinna dbać o urodę tak dietetyczka powinna dbać o figurę jak o własną wizytówkę, a robienie z siebie chudzielca, którego jak wspomniałąś posądza się o anoreksję to coś do czego żadna szanująca się dietetyczka by nie dopuściła.

Gość WHITELINE
jestem adminem i moge ci ograniczym dostep dop forum wiec mi nie groz to raz a dwa wszytsko kopiuje wpisz w google LELJA22 ZOBACZYSZ CO WARTNA JEST AUTORKA TOPIKU A ZDJEC WIECEJ NIE POKAZALA CHOC MIALA TO ZROBIC A TE PTZEPUISY ZNAJDZIESZ W GOOGLE TYLKO WPISZ

A teraz moje ulubione danie :) Ryż brązowy z pestkami dyni. *Pół łyżeczki kminku *Łyżeczka zmielonej kolendry * 300 g brązowego ryżu *mrozony groszek *800 ml bulionu warzywnego ( *prazone pestki dyni(najlepiej lekko podprazyć )ok 4 łyzki Zmielona kolendrę i ryz podsmażyć ,najpierw na sucho przez 2 minuty. Dodac bulion warzywny,zagotoać i tak gotować przez 20 -25 minut az ryż wchłonie cały płyn i bedzie miękki. Dodać mrozony groszek i gotować jeszcze prze trzy 3 minutki. Dodać pestki dyni .Przed podaniem podgrzać :)

Gość po co ta kłotnia
skasowac temat bo stał się areną bokserska

Gość boni 666
dzieki za szybka odpowiedz i rady, przyznam sie szczerze ze wiekszosc z tych produktów ktore zalecasz to dla mnie czysta egzotyka za to do tej pory jadłąm duzo białek i macznych potraw, spróbuje poszukac w marketach tego co polecasz i wdrozyc w moj jadłospis... co polecasz najlepiej na sniadanie: bo to dla mnie najwiekszy problem, po nocy jestem zawsze tak głodna ze zjałabym konia z kopytmi i czesto pochłaniam byle co... jeszcze raz wielkie dzieki za rady pozdrawiam

Gość uspokojcie się dziewczyny
niech Lejla pisze ,a kogo rażą w oczy rady autorki niech nie czyta,proste ?

Na śniadanie polecam kanapki z kiełkami .Uwilebiam pieczywo orkiszowe lub żytnie z odrobiną masełka i na to kiełki .Mozna tez zjesc pyszne kanapki z ciemnego pieczywka orkiszowego lub zytniego ze słonecznikiem z rozgniecionym czosnkiem i ziołami prowansalskimi.Świetna czyli zdrowa i pyszna jest tez kasza z dodatkiem smazonej na oliwie cebulki i papryczki czerwonej przyprawionej czosnkiem i ziołami prowansalskimi.Ja czasmi zamiast kanapek rano jem całe opakowanie migdałów kalifornijskich i jestem najedzona tak do 16 hi hi . Polecam też na śniadanie zupę z prosa z mlekiem migdałowym z dodatkiem miodu lub płatki owsiane na mleku migdałowym z kawałkami migdałów ,orzechów lub rodzynek .

na śniadanie najlepiej lody. wychładzają organizm przez co mobilizuje on siły do ogrzania go i spala więcej kcal

uwielbiam lody! najlepiej odchudzają bakaliowe. może ktoś pomyśli że to bzdura ale ja jestem doświadczoną 22 letnią dietetyczką i wiem wszystko najlepej

Przepis na pyszną owsiankę którą często sobie robię na śniadanie. *Płatki owsiane *Mleko ryzowe,migdałowe lub sezamowe -według uznania :) *Trochę wody *Łyżka miodu lub syropu klonowego Według uznania dodac garśc rodzynek,sułtanek lub posiekanych daktyli.Rzecz gustu :)

Gość lol jaki podszyw
podszyw piękny ;)

dziękuję :-) ja w ogólności piękna jestem !! i doświadczona rzecz jasna :-D

Ale się ktoś bawi .Komus się na prawdę nudzi .nie udany podszyw .Ja jestem LEJLA22 a nie LEILA22.Jest róznica miedzy ,,j,, a ..i ,,.Kto inteligętny i mądry napewno dojrzy i w to nie uwierzy .Jakś zakompleksiona paszteciara chce byc mną /Nigdy mna nie będziesz bo brakuje ci nie tylko urody ale i pewności siebie ,inteligencji.mojej fantastcznej figury .Ja jestem autentyczna i nikt tego nie podważy podszywając się pod mój pseudonim Lejla22 tylko sie osmieszyłaś.

Lejla mam pytanie. Jesteś prawdziwą dietetyczką? tzn chodzi mi o to czy masz dyplom. Wiem pytanie dość niedelikatne ale chciałabym wiedzieć

a jak idę ulicą łoj!! to sie dziejee!! zewsząt słyszę "ale ona ma talię osy" "jaka ona piękna jaka zgrabna jaka cudna" "ma figurę jak szymon majewski" "a jaka inteligentna" ciągle słyszę te głosy, psychiatra wprawdzie powiedział, że mi przejdzie, ale jak na razie nie widzę poprawy...:-)

Gość WHITELINE
wpadłas w samozachwyt????????? pokaz ta piekna twarzi ta pewnosc siebie...tu kazdy moze byc pewiem siebie i piekny, a w rzeczywistosci mozesz byc bezrobotnym ciołkiem i brzydka paszteciara jak Ty to nazywaszl.OJ NIEŁĄDNIE LEJLA22 nie jestes nikim lepszym od innych dziewczyn.. GDZIES TY SIE UCHOWAŁA?

z góry przepraszam za mocne słowa i błedy ortograficzne ale brak mi słów na ludzką zawiśc i zazdrość.To ja poświęcam swój cenny czas a ktoś tu na siłe próbuje mnie zniszczyć i podwaza to co jest napisane przezemnie i wątpi w moja autentyczność .Kto wątpi niech poprostu to nie zagląda.

Gość WHITELINE
a tak na marginesie trudno uwierzyc w to zeby ktos mowil o tobie jak jestes w sklepie czy perfumeri nie klam ludzi:) POKAZ TA PIEKNA BUZIE TWA czekamy

Gość lol jaki podszyw
oplułam się ze śmiechu po tym Szymonie :D

Gość WHITELINE
CENNY CZAS? a kto cie prosi abys tu siedziała? zmykaj nikomu laski nie robisz na kafeteri spedzaszduzo czsu bo widac topo innych postach :)

Do WHITELINE.Szkoda mi Ciebie naprawdę .Na świecie jest wiele pieknych dziewczyn i ja do nich należę .Musisz się z tym pogodzić .Niestey jak juz wspomniałam jesli komuś brak pewności siebie podważa autentyczność innych osób,krytykuje i jest niedowiarkiem .Twoje słowa mnie nie kompletnie nie interesują bo znam swoją wartość .Nic dodać nic ująć.

Gość WHITELINE
OJ SMIESZNA JESTES DZICINO A CZEGO JA MAM TOBIE ZAZDROSCIC? NIE ZNASZ MNIE I NIEWIESZ JAK WYGLADAM A MOZE NAWET JESTEM LEPSZA OD CIEBIE....JA SIE NIE WYCHWALAM PUBLICZNIE TAK JAK TY TO ROBISZ...A KOPIOWAC PRZEPISY Z INNYCH FOROW KAZDY POTRAFI...CZEMU NIE ODPOWIEDZALAS NA PYTANIE KTORE CI ZADAŁA OSOBA,,BO TO CZARNA MAGIA DLA CIEBIE PO ZA TYM MASZ SLOWNITWO I ZACHOWANIE NASTOLATKI A NIE DIETETYCZKI DZIEWCZYNO IDZ PO ROZUM A PPOTEM NAPISZ COS MEDREGO

Gość sgadfg
to pokaz twarz skoro taka piękną jestes

Gość WHITELINE
POKAZ ZDJECIE PIEKNEJ TWARZY STAN PROSTO POKAZ SWOJA WAKA TAKIE A NIE NOGI GLOWNIE TALIA SIE WYCHWALASZ CZEMUNIE POKAZLAS ZDJECIA TYLKO 4 PARY ROZNYCH NÓG? udowodnij ze masz racje ze sie myle SMIAŁO!!!!

jak ktoś jest inteligentny to się zorientuje, że jestem najwspanialsza choć się nie chwalę, bo nie po to tu przyszłam. moją misją jest wam pomóc drogie dzieci, zbawić was!! nigdy wprawdzie nie bedziecie takie cudne zgrabne i powabne a przede wszysrtkim dośweiadczone jak ja, ale przez samo obcowanie z takim ideałem z zazdrości pare deko wam ubędize! a teraz na ziemię i bijcie pokłony!!!dobrze działają na mięśnie grzbietu i brzuszka!!!!