ritmooo 0 Napisano Luty 6, 2008 DIETA NORWESKA - 10 KG MNIEJ W DWA TYGODNIE... hmmm.. stosuje drugi dzien.. dzis rano, po dni pierwszym, mialam ewidentnie kg mnie.. duzo piłam.. jadłam co tam było trzeba.. głodna nie byłam i kg mniej :) bardzo mnie to cieszy.. Czytałam w internecie, ze ta dieta naprawde skutkuje.. oczywiscie może nie spada 10 kg, bo to zalezy od tego jak wyglądamy i o ile mamy za dużo, ale cos koło tego w dół leci.. jedna pani pisala ze po 12 dniach diety spadło jej 8 kg.. a nie miała 20 kg nawagi.. tylko taką mniejszą.. i co wiecej WRÓCIŁY TYLKO DWA i to w pare miesięcy.. czyli bardzo mile sie zapowiada :) Stosowałam wiele diet.. i tych szybkich i tych na dluższą mete.. ale chyba nie daje rady.. mozeliwe ze moj organizm sie juz przystosował to takich dziwnych zabiegów.. mam nadzieje, ze ten okaze sie skuteczny ;) Czy któraś z Was była na tej diecie? Albo ma ochote być? :) Tonący brzytwy sie chwyta - a ja tone niewątpliwie w nadmiarze tkanki tłuszczowej :) tak więc diete tą zastosuje.. mam nadzieje, że ktos sie do mnie przyłaczy :) i że wytrwam w niej przynajmniej te 12 dni.. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fokeu Napisano Luty 6, 2008 Kiedy wy wreszcie zrozumiecie, ze kilogramy, ktore sie traci przez pierwszy tydzien, dwa to nie tluszcz tylko smieci i gowno?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ritmooo 0 Napisano Luty 6, 2008 a teraz jak ta dieta wygląda.. D I E T A N O R W E S K A Aby osiągnąć zadowalający rezultat, najważniejsze jest to, żeby jeść każdy z produktów wymienionych poniżej. Mniej ważną rzeczą jest to, ile się je. Jeśli przerywamy kurację, musimy potem zacząć od początku. Po dwóch tygodniach (kuracji nie można przedłużać) można osiągnąć spadek wagi aż do 10kg. Po zakończeniu programu łaknienie powinno się znacznie zmniejszyć, ale należy unikać produktów z dużą zawartością skrobi. Jeśli pomimo schudnięcia 10kg w pierwszej rundzie stosowania diety uważamy, że mamy jezszcze pewne nadwyżki do zrzucenia, to po miesiącu od zakończenia pierwszego etapu rozpoczynamy odchudzanie od nowa. Śniadania: Codziennie grejpfrut, 1 lub 2 jajka, herbata lub kawa (z wyjątkiem poniedziałku, kiedy to jemy 3 jajka – na twardo lub na miękko, ale zawsze gotowane) PONIEDZIAŁEK Lunch: 3 jajka, grejpfrut, kawa lub herbata Obiad: 3 jajka, surówka (np. z marchwi, ogórka, selera naciowego, korniszonów, pomidora), herbata/kawa, 1 kromka chleba WTOREK Lunch: 1 lub 2 jajka, grejpfrut, herbata/kawa Obiad: mięso wołowe, pomidor, seler naciowy, ogórki i inne warzywa, herbata/kawa ŚRODA Lunch: 1 lub 2 jajka, szpinak (gotowany), herbata/kawa Obiad: 2 kotlety z jagnięcia (można zastąpić np. kurczakiem lub indykiem- oczywiście bez skóry), seler naciowy, pomidor, ogórki konserwowe, herbata/kawa CZWARTEK Lunch: surówka z warzyw, grejpfrut, herbata/kawa Obiad: jajka, biały ser, gotowany szpinak, 1 kromka chleba PIĄTEK Lunch: jajka, szpinak, herbata/kawa Obiad: ryba, surówka, 1 kromka chleba, herbata/kawa SOBOTA Lunch: sałatka z owoców (bez cukru) i nic innego Obiad: dużo wołowiny, seler naciowy, pomidor, ogórki kiszone lub konserwowe, herbata/kawa NIEDZIELA Lunch: zimne mięso z kurczaka lub indyka, pomidor, grejpfrut Obiad: zupa jarzynowa (na wywarze z warzyw, bez zasmażki czy śmietany), mięso z drobiu, pomidory, gotowana kapusta, seler naciowy, grejpfrut, herbata/kawa P A M I Ę T A J! Do surówek i sałatek warzywnych nie używamy oleju ani dressingu Kawę i herbatę pijemy bez cukru i śmietanki (dozwolone w małych ilościach są słodziki) Mięso na obiad możemy przyrządzać w opiekaczu, na grillu lub gotować. Dotyczy to również ryb. Absolutnie nie wolno nam smażyć mięsa na tłuszczu ani z dodatkiem tłuszczu. Jajka można spożywać tylko w postaci gotowanej. Powinno się ograniczyć do minimum spożycie soli, pić dużo wody mineralnej, herbat ziołowych (do 3l dziennie). Woda pomaga nam oczyścić organizm, zmniejsza uczucie głodu, a do tego, przy okazji dobrze wpływa na cerę. Dietę opracowali lekarze i fizjolodzy ze szpitala uniwersyteckiego w Oslo. Jest ona bardzo skuteczna pod warunkiem rygorystycznego przestrzegania zaleceń. A wszystko po to, aby w organizmie nastąpiły chemiczne zmiany w przemianę materii, czyli jej przyśpieszenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ritmooo 0 Napisano Luty 20, 2008 a wlasnie.. mam 75 cm w pasie czyli za duuuuuzo :) chcialabym miec 60 :) stracie ilu cm w pasie odpowiada spadek masy ciała o np 2 kg? wie ktos moze? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kinguchna84 Napisano Marzec 2, 2008 Ja też mam oficjalnie 20 kg do stracenia :(:(:( ...ale będę najszczęśliwsza na świecie jak schudnę chociaż 10 kg !! :D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ej ludzie ludzie 0 Napisano Marzec 25, 2008 Mam prosbe ;) Skoro tu sie z Wami odchudzam to moze mi pomozecie,hmm ? Zaglosujecie na mnie w konkursie ? http://www.discreet.pl/blogView.php?blogId=594 tu macie adres stronki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 3, 2015 Witam ,od wczoraj na diecie . Ja szybko chudnę . Ważyłam 67kg a dzisiaj 65,4. Oby tak dalej , ale jestem głodna jak cholera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach