Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zeceiks

Co NAPRAWDĘ na przetłuszczające się włosy?

Polecane posty

Gość zeceiks

witam. mój problem wygląda tak: kiedy umyję włosy wieczorem, rabo są juz bardzo tłuste, przyklapnięte strąki :/ musiałabym myc głowe co rano lecz niestety nie zawsze mam na to czas moj problem trwa gdzies od połowy podstawówki do teraz, mam 20 lat próbowałam je kiedyś przetłuscic na max nie myjąc po kilka dni przez dosc długi czas i tylko narobiłam sobie problemów w szkole( nawet jak myłam wieczorem to na drugi dzien wszyscy się pytali kiedy głowę myłam albo czy mam mokre włosy-takie były tłuste, nauczycielki sie czepiały, koszmar...) poza tym gdy ich nie myję przez powiedzmy 2 dni to potem są tak tłuste ze az szampon nie chce się pienić na nich kiedyś brałam przez pewien czas srodki hormonalne ale na ten problem nie pomogło... POMOCY

Gość uuuuppppp

Gość kjiuy
mi sie tez przetłuszczaja-bardzo dobry jest szampon timotei z pestkami z winogron i wyciagiem z cytryny,sprobuj!!

Gość zeceiks
dziękuję za rade;) miałam go kiedyś, podobno faktycznie dobry ale mi nie pomógł...

Gość kjiuy
mozna wcierac jeszcze bialko jajka kurzego w nasade włosa,podobno pomaga

kiedys tez mialam z tym straszne problemy - tluste wlosy i cera.. odkad zaczelam brac tabletki anty po pol roku problem minal.. tereaz tez sie przetluszczaja, uzywalam ostatnio nivea do wlosow przetluszcajacych sie.. trzeba po nim uzyc odzywki bo wlosy sa sztywne ale potem nie musialam ich myc na 2 dzien przynajmniej.. A uzywasz pianek lakierow itp?

Gość asdas
w awaryjnych sytuacjach umyj włosy maką bo ona wchłonie tłuszcz i ja dokladnie wytrzep z wlosów po powrocie do domu umyj głowe moja mama tak czesto robiła

Gość zeceiks
nie uzywam zadnych pianek, lakierów itp włosy czymkolwiek myję-przetłuszczają się, a jak myję szamponem do przetłuszczajacych się włosów to dodatkowo się puszą i pprzesuszają na samym poczatku, wiec raczej wybieram szampony nawilzajace...

szampon nawilzajacy do przetluszczajacych sie wlosow?

Gość zeceiks
z tą mąką to ciekawe bardzo:) spróbuje;)

Gość zeceiks
no nawilzający bo jak myję specjalnym oczyszcającym to skutków nie ma, tylko się włosy zaczynają łamac albo puszyc:(

moze ja jakas nierozumna ejstem:o ale masz przetluszczone i sie pusza?

Gość asdas
hmm musiałabys w zimie nie nosic czaki bo od czapki to w losy od razu tłuste sama ta mam

ale jak dasz odzywke do wlosow to nie powinny sie łamac, i moze wytrzymaja dluzej w normalnym stanie

Gość asdas
od czapki są tłuste przepraszam za bledy

Gość on_dg_sl
stary sposob mojej babci-nalozyc na wlosy majonez i troszke z nim pochodzic a pozniej wlosy umyc

Gość zeceiks
pusza sie zaraz po umyciu a w kilka godzin juz są przyklapniete i tłuste to jest typowy problem cinkich włosow..

ale dlaczego ni emozesz uzywac szamponu do normalnych/przetluszczajacych sie wlosow a potem jakas lekka odzywke do spukiwania? ja tez mam wlosy ktore zaliczylabym do przetluszczajacych sie ale nie uzywam szamponu nawilzajacego i mysle ze u mnie jest ok.

Gość bum tarara bum
ja też tak mam, że włosy mi się przetłuszczają i musze codziennie myć, bo na drugi dzień już jest nieciekawie. I są przesuszone, a szampony do przetluszczajcych sie wlosow gówno dają więc też używam tych nawilżających, odbudowujących czy jakich tam innych:P A sposobu dobrego niestety nie mam:O

spróbuj Physiogel do włosów suchych hypoalergiczny, w aptece kupisz. Mi po nim trochę lepiej się włosy układają i jak rano umyję, to do wieczora dobrze wyglądają. Ale i tak muszę myć codziennie. I chyba juz wszystkiego próbowałam:( Z twarzą mam to samo, jak ktoś ma jakieś rady, to chętnie przeczytam...

Gość Powiem Ci co się stanie
Byłem kiedyś u dermatologa z tym problemem przetłuszczające się włosy i skóra twarzy, czoło, nos powiedziała mi, że leczyć można ale żadnych trwałych efektów nie będzie i miała rację. W aptekach są dostępne szampony do przetłuszczających się włosów z dziegciem. Trochę to działa. Ktoś mi polecił maseczkę z płatków owsianych: moczyć płatki kilka godzin, potem odlać wodę, dodać miodu (troszkę) i nałożyć, trzymać podobno kilka minut do 10 (ja oczywiście potrzymam ze 20 minut)> Jeszcze tego nie stosowałem więc nie wiem, chociaż koleżanka twierdziła, ze na twarz jej to pomogło. Czy można to nałożyć na włosy, to znaczy na skórę głowy? Nie wiem, ale przecież nic sie nie stanie jeśli ktoś nie ma alergii na płatki i miód... Też myję głowę, codziennie rano :(

idz do dermatologa , to problem organizmu a nei przyzwyczajenia wlosow, moje tez sie przetluszczaja mocno , myje codziennie ale nei az tak ze wieczorem umyje a rano mam łój, to powazny problem , sprobuj sie skonsultowac z dermatologiem , to problem guczolow skornych a nei samych wlosow, zwlaszcza ze nei uzywasz zadnych pianek ani nic, moze wizyta u endokrynologa tez by pomogla.

Gość adelafelixa
Dobry lekarz endokrynolog-to jest to czego ci potrzeba

Gość uga buga
Cytryna, wizyta u dermatologa, endokrynologa (tarczyca) i psychiatry (nerwy, tabletki uspokajające). Poza tym, to nie jest aż taki ból, masz przynajmniej lśniące i zdrowe te włosy. Gorzej jakbyś miała suche i łamliwe.