Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halinaaa..

co sie stalo z moja twarza...??

Polecane posty

Gość halinaaa..

wstalam dzis rano i patrze cala twarz w jakis krostkach....podrazniona...wszedzie są na policzkach przy oczach na brodzie jedynie na nosie nie chodz juz brzy brwiach są.... tam gdzie skora jest wrazliwsza.....takie malenkie czerwone ... nei wiadomo skad...co to jest? jakis objaw uczuleniowy, alergiczny czy co? co moglo to spowodowac i jak tego sie pozbyc....

Gość _______________
Wątroba nie dała rady odtruć Twojego organizmu z jakiegoś świństwa - no to wywaliło na skórę. Wspomóż wątrobę jakimiś ziólkami i zastosuj jakąś dietę lekkostrawną.

Gość _______________
I pić sporo wody celem sprawniejszego usuwania nagromadzonych toksyn.

Gość halinaaa..
ale zdaje sie ze ja nic zlego nei jadla ani nei pilam... tylko herbatke lipow i gripex na przeziebienie ktore mnie trapi.

Gość pchlasachrajka
a gripex nie ma w skutkach ubocznych takiej pokrzywki ?

miałam takie po antybiotyku..pij duzo wody..zlezie za kilka dni..

Gość halinaaa..
uzylm tylko jak codzien kremu grniera do suchej skory.... nic nowego. wczesniej nie milam pokrzywki po gripexie.... moze te pylki..cos w powietrzu.... nei mam pojecia.. tylko ze ja caly dzie nei wychodzilam anwet z domu... narazie wcale nie ogasa... mam nadzieje ze szybko zejdzie...samoistnie.:(

może miałaś dzisiaj kontakt ze środkami chemicznymi????? moze sprzatalas?

Gość halinaaa..
ale mam to od rana... jesli nie od wczoraj bo nei zauwazylam..... tylko dzis sie przyjzalam jak rano buzie mylam i pozniej kremem ja posmrowalam... nei mialam kontaktu ze srodkami chemicznymi....... naprawde nie mam pomyslow skad to sie wzielo.. reakcja organizmu ale na co..? hm.

Gość _______________
A Gripex to nie chemia? Skoro byłaś przeziębiona to Twój organizm już był obciążony eliminowaniem toksyn wirusów czy bakterii, a ty zamiast się wypocić to dołożyłaś mu Gripexem. :(

Gość halinaaa..
ale ja tylko jedną tabletke łyknełam....

Gość _______________
No i wystarczyło. Zrób sobie herbatkę lipową i wypoć się!

Gość halinaaa..
ferweks jeszcze dzis pilam.. ale mnie to cos musilo wczoraj wieczorem zaszkodzic..... wiec bexe sie pocic i pic duzo wody...moz emi to zekjdzie szybko.

Po ferwexie sie wypacasz, byc moze w nocy mialas tez temperature wiec obstaje przy opcji Potówki to znalazlam w necie.. "czerwone krostki wielkości główki od szpilki, często z pęcherzykiem. Są skutkiem przegrzania Aby zlikwidować potówki, należy je przecierać kilka razy dziennie gazą zwilżoną roztworem sody oczyszczonej (łyżeczka sody na filiżankę wody) lub kąpać malca w wodzie z dodatkiem krochmalu albo nadmanganianu potasu (woda powinna być lekko różowa). Potówki nie są groźne, pęcherzyki szybko przysychają."

:D tam jest napisane "kapac malca" bo najczesciej maja to niemowlęta :P

Gość halinaaa..
narzie dziekuje. zajrze tu jutro.

Gość pchlasachrajka
nie mozna laczyc gripexu i fervexu - to moglo wywolac reakcje alergiczna

Gość halinaaa..
dlaczego nie mozna???? zawsze tak robilam..zeby szybko wyleczyc sie z przeziebienia. gripex na noc... ferveks rozpuszczalam w cieplej wodzie i pilam w dzien.

Gość halinaaa..
to byl febrisan a nie ferveks. juz mi te musy sie mieszaja. wlasnei sprawdzilam opkowanie.

Gość halinaaa..
rno nralam kapiel..i jak zawsze po wodzie mi sie skora sciag to ja kremikiem do suchej skory smaruje.... i jakos teraz zaczyna mnei swedzideec albow paranoje wpadam juz.

Gość Czytajcie skład leków
Dlaczego nie czytasz składu leku, który zażywasz? Przecież tak łatwo sprawdzić w internecie jak i na co działa każdy ze składników. Febrisan skład: 1 saszetka zawiera 5 g proszku musującego o składzie substancji czynnych:Paracetamol: 750 mg Fenylefryny chlorowodorek: 10 mg Kwas askorbowy (witamina C): 60 mg substancje pomocnicze: sacharoza, kwas cytrynowy bezwodny, aspartam, żółcień chinolinowa 70 (E 104), aromat proszkowy naturalny cytrynowy 213 841, aromat Contramarum (Contramarum Trockenaroma 201 227), sodu wodorowęglan. Chlorowodorek fenylefryny – amina sympatykomimetyczna, działa na receptory alfa1 w naczyniach. Podanie doustne powoduje obkurczenie tętniczych naczyń... No i teraz zastanów się czy to Cię mogło wyleczyć? NIE! Zatuszowało objawy przeziębienia i dowaliło wątrobie.

Gość halinaaa..
a najdziwniejsz ejest to ...ze moj narzeczony tez dzis rno zobaczyl jakies plamy i takie krostki a czole.... zaczyna czuc jakby go grypa łamala.

Gość halinaaa..
a czy gdybym wzielzyrtec by to cos pomoglo na ta pokrzywke na twarzy ?

A przeczytałaś skład Zyrtecu?

Działanie dichlorowodorku cetyryzyny, substancji czynnej leku, polega na hamowaniu wczesnej reakcji alergicznej, w której pośredniczy histamina. Dichlorowodorek cetyryzyny ma działanie przeciwhistaminowe polegające na blokowaniu receptorów histaminowych H1. Od kiedy blokowanie leczy?

Gość halinaaa..
to po co te leki produkuja.. skoro żaden nie leczy??? ?

Gość halinaaa..
w koncu co mam zrobic? :( wolny termin u lekarza to za dwa tygodnie...a co do tego czasu