Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _cukiereczek_

Dlaczego nie można jesć słodyczy podczas karmienia?

Polecane posty

Gość _cukiereczek_

Gość jak nie mozna
wszystko mozna w madrych ilosciach. a slodycze to niepotrzebny cukier ble

Gość zann
jak nie mozna jak mozna. ;-) Tylko w rozsądnych ilościach.

Gość _adwokat_
co wy gadacie, nie można czekoolady, ciastek zkremem bo dziecko boli pozniej brzuszek

tu chodzi raczej o alergie... mozna sprobowac kawalek czekolady i obserwowac czy dzidzia dobrze go 'przyjela' czy nic na ciele nie wyskoczylo, jakies plamki....

Gość Równia
No i jak będziesz jeść czekoladę w dużych ilościach, to dziecko może cierpieć na zaparcia. Ale możesz wtedy zjeść np. deserek z suszonych śliwek Gerbera i równowaga będzie zachowana

Gość jak nie mozna
ja potrafilam zjesc cala tabliczke czekolady i mojemu dziecku nic nie bylo. zalezy od dziecka

Ja też wcinam słodycze i synkowi nic nie jest. Nie wytrzymałabym bez nich:)

Równie dobrze nie powinno się jeść kapusty, grochu, bo te potrawy są wzdymające i dziecko może mieć kolki. W rzeczywistości można jeść wszystko, trzeba tylko uważnie obserwować dziecko. Z czasem będziesz wiedziała po czym maluch ma kolki, a po czym nie ma.

ciastek z kremem ,ale robionych ze swiezych jaj zeby sarmonelli przypadkiem nie dostac czekolada alergizuje bezposrednio podana a nie stosuje sie jej podczas karmienia z powodu zaparc i nie ma sensu sie opychac a potem jesc sliwki bo to wpedzanie dziecka w zaparcia a potem zapobieganie a zaparcia beda tak czy tak. słodycze można jesc tylko chodzi o tycie, a i trzeba sie powstrzymac od kokosa ananasa i egzotycznych dodatkow do ciastek a tak nikt niczego nie broni!nic sie niestanie jak zjesz batonika w polewie czekoladowej bo nic sie nie stanie. a co do grochu kapusty i tym podobnym to raczej nienajlepsza praktyka a bynajmniej ja nie narazalam dzieci na zbedne cierpienia zeby sprawdzic czy moge czy nie. jak utrzymasz diete to raz oczyscisz organizm dwa pozbedziesz sie zbednych kalorii a przy tym dziecko bez problemow,,, same plusy

Gość klaudia_1995
slodyczy nie mozna jesc bo mozna odnich przytycccc

Gość ja tam wszystko jadlam
i podczas ciazy i podczas karmienia ;)

Gość jajka na bekonie
mozna,kazdy inaczej, a Wy jak zwykle swoje moherowe madrosci przemycacie:P Kazde dziecko inaczej reaguje,wszystko w umiarkowanych ilosciach i obserwacja dziecka:)