Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jaedna

Rozszerzonanaczynka krwionosne w oku ... soczewki ...

Polecane posty

Gość taka jaedna

Witam! Noszęjuż soczewki rok ... ostatnio jednak namoim oku pojawiły się liczne czerwone paseczki ;/ Moja galka oczna byla zawsze bielutka,a t teraz biale kreski;/ Postanowilam maxymalnie ograniczyc soczewki na jakis czas,uzywalam kropelek nawilzajacych i nic ... W krotce ide do okulisty zeby przepisala mi cos z antybiotykiem ;/ Moze wy znacie jakies kropelki, ktore mogą mi pomoc ? Najlepiej z antybiotykiem ??? U mnie jak nienaprowadze odpowiednio panstwowej okulistki ... to po leczeniu ;/

Gość taka jaedna
czerwone kreski*

Gość też tak mam niestety
okulista powiedział mi , że to w wyniku niedotlenienia oka powstają takie żyłki, które z krwią transportują więcej tleny niestety nie zlikwidujesz już tego staraj się często wymieniać soczewki ( bo zbyt długo noszone zużywają się i powstaje na nich osad utrudniający oddychanie) no i w domu i wieczorem okulary

Gość con
Dobre są krople Sulfacetamidum ja używam roztworu 10% w ampułkach, też noszę soczewki i zawsze mam je pod ręką w lodówce.

Gość krople starazolin
tylko wyjmij soczewki na czas stosowania, bo maja jakis skladnik uszkadzajacy soczewki

Gość taka jaedna
Naprawde te czerwone naczynka juz nie zejda ?

Gość ja polecam krople
Starazolin :) W moim przypadku skutecznie zmniejszają, obkurczają naczynka w oku :) tak, że praktycznie ich nie widać ... bo na likwidacje tych żyłek to chyba nic nie ma ;/

Gość dkdkdllla
Starazolin lub Visine classic (ten sam składnik czynny). Powinno obkurczyć naczyńka. Tyle tylko, że to jest znak, że należy zaprzestać noszenia szkieł kontaktowy, inaczej załatwisz sobie oczy jeszcze gorzej. Jak napisał ktoś wyżej, to wynik niedotleniena. Po prostu sorry, ale powinnaś wrócić do okularów.

Gość o ile wiem ...
O ile wiem kazda osoba noszaca soczewki ma problem z naczynkami ... najlepiej idz do okulisty on zdecyduje co robic ... byc moze masz zle soczewki.

Gość marilyn27
ja mam taką sporą żyłke od jakiegoś czasu juz od żrenicy w kierynku nosa, wkurza mnie. Wiem ze 3miesieczne soczwy to nienajlepsze rozwiazanie ale na inne mnie nie stać :( Noi ta praca przy kompie też męczy... Naprawdę nie da sie nijak zlikwidować takich żyłek?? Jakims laserem nawet czy czymś???????

Gość a ja rzucam w pizdu soczewki
tez mam te naczynka ... uzywam dobrych plynow, kropelek nawilzajacych, soczewek o duzej przepuszczalnosci powietrza i dupa ... Prawda jest taka ze chocbysmy nie wiem jak pielegnowali swoje oko w soczewkach ... zawsze bedzie sie ono niszczyc ... ;/ Tak powie kazdy okulista. Najlepiej nosic okulary :D

Gość a mnie lekarka powiedziała
że te żyłki same się zlikwiduja, tylko trzeba zrobić dłuższą przerwę w noszeniu soczewek - nawet na rok lub dwa...

Gość Tobradex
krople z antybiotykiem, może ci sprzedadzą. Można zakrapiać na soczewkę, nic się z nią nie stanie. Nieprawda, że soczewki muszą uszkodzić oko. Soczewki starego typu, twarde, czasem "drapały" powierzchnię oka. Dzisiejsze chronią oko, czasem działają wręcz jak opatrunek. Spytaj okulistę, ale nie jakiegoś starego dziadka, tylko osobę idącą z duchem czasu, powie Ci to samo.

Gość Tobradex
...ale idź do okulisty i tak!!

Gość Tobradex
PS. Noszę soczewki już 15 lat.

Gość do Tobradex
a jakie soczewki nosisz ? ile godzin dziennie ? PS antybiotyki to są na zakażenia bakteryjne, a tutaj problem jest inny

Gość naczynkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tez to mam niestety, kontaktolog powiedzial mi ze powinnam zaprzestac noszenia soczewek, przynamniej ja jakis czas (miesiac, dwa) i przyjsc na wizyte. powiedzialam ze nie da rady i zakladam jak wychodze ale zaraz po przyjsciu do domu sciagam i chodze w okularach. poki co to nie jest grozne ale po czasie (wiadomo czasem i kilka lat) te naczynka zarosna na teczowke (chyba, nie pamietam) czego skutkiem bdzie zamazywanie obrazu. chcialam isc na badania czy nadaje sie na operacje laserem bo juz wiem ze soczewek nie bede mgla nosic cale zycie (z reszta po 5 latach noszenia mam problemy, suche oczy, te naczynka, bola mnie oczy) okularow nienawidze, poprostu mi nie pasuja a namierzylam sie w swoim zyciu ich setki. z kolei z takimi naczynkami zabieg jest niemozliwy i i tak trzeba na pol roku przestac nosic soczewki a z takim problemem to pewnie jeszcze dluzej :( znalazlam jeszcze inna metode korekcji wzroku-otosoczewki. poczytajcie sobie ta strone (trzeba zjechac nizej): http://www.eduskrypt.pl/ortosoczewki_spelniaja_sen_o_zdrowych_oczach-info-2008.html musze sie tylko dowiedziec czy te naczynka sa przeszkoda czy nie